Kattoremontti Riihimäki

Plus Kattopalvelu palvelee Riihimäellä kaikissa kattoasioissa. Teemme kattoremontit, kattokorjaukset ja kattohuollot. Kattoremontti voi olla koko katon uusimisen kattava täydellinen peltikattoremontti, tiilikattoremontti tai huopakattoremontti. Plus Kattopalvelu toteuttaa myös pienemmät kattosaneeraukset, kattovauriokorjaukset ja kattovuotokorjaukset. Meiltä saa myös kattavat kattohuoltopalvelut Riihimäellä. Oikein huollettuna katto kestää jopa vuosikymmeniä pidempään verrattuna huoltamattomaan kattoon.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon käyttöikä – Katon elinkaareen vaikuttavat tekijät

Tärkeä tekijä katon käyttöiän kannalta on katemateriaalin laatu. Se ei kuitenkaan ole ainoa katon elinkaaren pituuteen vaikuttava tekijä. Kattohuolloilla ja paikallisilla olosuhteilla on myös ratkaiseva merkitys. Esimerkiksi oikea-aikaisesti tehdyt kattomaalaukset suojaavat peltikattoa korroosiolta ja tiilikattoa rapautumiselta. Katon huoltomaalaus voi pidentää katon käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla. Jos rakennus sijaitsee metsäisellä tontilla, muodostuu lehdistä ja neulasista katolle helposti paksu kerros bioainesta, joka estää veden pois virtausta katolta. Bioainesmassaan sitoutuva vesi kuluttaa kattoa ja edistää haitallisten kasvustojen muodostumista katolle. Kun katon käyttöikä alkaa olla lopuillaan, eikä paikallisilla kattokorjauksilla tai kattohuolloilla enää saavuteta pitkäaikaista hyötyä, on koko katon uusiminen kattoremontissa ajankohtaista. Kattoremontti kohentaa rakennuksen ulkoasua ja parantaa asumisviihtyisyyttä. Uuden katon alla on turvallista asua, kun tietää katon toimivan taas seuraavat vuosikymmenet.

Peltikattoremontti Riihimäki

Peltikattotyyppejä on monenlaisia. Peltikattojen päätyypit ovat profiilipeltikatto ja konesaumakatto. Konesaumakatot rakennetaan yleensä sileästä kuumasinkitystä teräspellistä. Konesaumakattojen kattopellit saumataan toisiinsa kaksinkertaisella erikoistyökaluilla tehtävällä saumalla. Profiilipeltikatot taas tehdään muotoilluista, yleensä lukkoponteilla varustetuista ja pinnoitetuista kattopelleistä. Plus Kattopalvelu asentaa Riihimäellä kaikkia peltikattotyyppejä.

Peltikaton asentaminen vanhan katteen päälle

Yleensä kattoremontti tehdään niin, että vanha kate puretaan uuden peltikaton tieltä. Tietyin edellytyksin voidaan kuitenkin peltikattoremontti tehdä niin, että uusi peltikate asennetaan vanhan katteen päälle. Silloin katon alusrakenteiden on kuitenkin oltava hyvässä kunnossa. Tällaisessa kattoremontissa säästetään kustannuksissa, kun vanhan katteen purkuvaihe jää kattoremontissa pois. Vanhan katteen päälle rakennetaan kattoa korottavat tuuletusrimat, uusi aluskate ja kattoruoteet uutta peltikattoa varten. Näin tehdyn kattoremontin etuna on myös se, että näin katolle muodostuu kaksi vedeneristyskerrosta, kun uusi aluskate ja vanha kate ovat molemmat vedenpitäviä.

Profiilipeltikatot

Profiilikattojen muotoiltuja kattopeltejä on saatavana monissa eri muodoissa. Nykyisin suosittuja ovat esimerkiksi tiilikuvioinen hieman korkeampi kruunupoimullinen profiilipeltikatto. Muita muotoja ovat mm. erilaiset poimukatteet ja aaltopeltikatteet, joissa kattopelleissä kulkee koko kattopellin pituiset urat. Pystysaumakatto on profiilipeltikattotyyppi, jossa suoran peltiprofiilin reunoissa on pystyyn nostetut lukkoprofiilit. Pystysaumakate muistuttaa hieman konesaumattua rivipeltikattoa. Lukkoponttisaumaus ja kattopelleissä valmiiksi oleva pinnoite tekevät profiilipeltikaton asentamisesta nopeaa.

Konesaumakatto | rivisaumattu peltikatto

Konesaumakatto tai saumakatto on peltikattotyyppi, jossa peltirivit on saumattu toisiinsa saumauskoneella vesitiiviisti. Konesaumakaton saumat ovat kaksinkertaisia tuplasaumoja. Konesaumakatolla kaikki katon läpiviennit, kuten savupiiput ja ilmastointiputket, saumataan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi muun katon kanssa. Konesaumakattoon ei tarvitse tehdä yhtään reikää, vaan peltirivit kiinnitetään kattoruoteisiin erityisillä kiinnikkeillä, jotka jäävät peltirivien välisten saumojen sisään. Myös kattotuotteet kiinnitetään kiinnikkeillä, joita varten ei tarvitse porata kattoon reikiä. Konesaumatut rivipeltikatot ovatkin erittäin tiiviitä. Konesaumakattojen materiaalina käytetään yleisimmin kuumasinkittyä teräspeltiä. Galvanoitu pelti on korroosionkestävää. Saumakaton käyttöikä onkin erittäin pitkä. Sinkitystä pellistä valmistettua rivipeltikattoa ei voi maalata, ennen kuin sinkitty pelti on hapettunut riittävästi. Konesaumatun rivipeltikaton maalaus tehdäänkin vasta kun katto on 2-3 vuoden ikäinen.

Tiilikattoremontti Riihimäellä

Tiilikatot ovat pitkäikäisiä, hiljaisia ja hengittäviä. Tiilikatto tarvitsee tukevat alusrakenteet, koska kattotiilet ovat suhteellisen painavia. Hyvin hoidettuna ja huollettuna tiilikatto kestää Suomen vaativissa sääoloissakin helposti puoli vuosisataa ja jopa kauemminkin. Tiilikatto voidaan rakentaa betonitiilistä tai savitiilistä

Kattotiilet | Betonitiilikatto vai savitiilikatto?

Savikattotiiliä pidetään hieman betonikattotiiliä kestävämpinä. Nykyiset betonikattotiilet kuitenkin kestävät nekin hyvin pakkasrapautumista. Betonikattotiilet ja savikattotiilet eroavat toisistaan jonkin verran ulkonäkönsä ja ominaisuuksiensa puolesta. Savitiilet ovat terrakottakeramiikkaa, eli ne valmistetaan savesta polttamalla. Savikattotiilen terrakotanpunainen ominaisväri syntyy savea poltettaessa. Savikattotiiliin saadaan muitakin värisävyjä, kun niiden valmistusvaiheessa ruiskutetaan savikattotiilen pintaan mineraalioksideja, ennen savitiilen polttamista. Savikattotiilen väri säilyy koko savitiilikaton käyttöiän ajan, eikä savitiilikattoa tarvitse huoltomaalata elinkaarensa aikana. Savitiilikaton voi kuitenkin käsitellä värittömällä suoja-aineella, joka estää sammalten kasvua ja veden imeytymistä kattotiilen huokosiin. Betonimassasta valmistettu betonikattotiili tai sementtikattotiili taas saa värinsä betoniin sekoitetuista väriaineista. Betonikattotiiletkin voivat näin olla läpivärjättyjä. Usein läpivärjätytkin betonikattotiilet vielä pintamaalataan, jolloin ne kestävät paremmin auringon uv-säteilyä. Betonitiilikattojen väri haalistuu kuitenkin vuosien jälkeen auringon valon vaikutuksesta. Betonitiilikaton voi kuitenkin uudistaa helposti maalaamalla katto uudelleen.

Milloin on tiilikattoremontin aika?

Tiilikatot ovat erittäin pitkäikäisiä. Vuosikymmenten kuluessa kattotiilet kuitenkin pikkuhiljaa rapautuvat ja haurastuvat. Rapautumista aiheuttaa huokoisten kattotiilien sisään kulkeutuva vesi, joka vuoroin jäätyessään ja sulaessaan aiheuttaa kattotiilien rapautumista. Jos vanhalla katolla tavataan esimerkiksi keväisissä kattotarkastuksissa säännöllisesti rikkoutuneita kattotiiliä, alkaa tiilikattoremontti olla ajankohtainen. Liian kauan tiilikattoremonttia ei kannata lykätä, koska rikkoutunut kattotiili aiheuttaa aina kattovuodon, joka pitkään jatkuessaan vaurioittaa vesikaton alapuolisia kattorakenteita.

Huopakattoremontti Riihimäellä

Huopakatolla on kyky elää rakenteiden mukaan. Siksi huopakatto kestää hyvin lämpötilanvaihteluita. Huopakaton voi joustavuutensa vuoksi asentaa mainiosti myös monimuotoisille katoille. Huopakatot ovat myös erittäin hiljaisia. Huopakatto sopii hyvin pihamökistä teollisuushalliin ja kaikenlaisiin rakennuksiin niiden välissä. Tavallisimmat huopakattotyypit ovat tiivissaumakatto ja palahuopakatto. Kolmiorimakate on huopakatto, jossa bitumikermien saumat on nostettu kolmionmuotoisten rimojen avulla ylös, jolloin vesi ei koskaan jää seisomaan huopakaton saumojen päälle.

Alushuopa | Aluskermin asennus

Yleensä vanhat kattohuovat puretaan uuden tieltä. Näin selviää katon aluslaudoituksen kunto. Jos vanhalla huopakatolla on ollut vesivuotoja, on aluslaudoitus todennäköisesti vaurioitunut vuotokohdista. Vanhan katteen purkamisen jälkeen, aluslaudoitus kunnostetaan tarvittavilta osin. Yleensä selvitään paikallisilla alusrakenteiden korjauksilla, eikä aluslaudoitusta tarvitse uusia kokonaan. Korjatun aluslaudoituksen päälle asennetaan vesitiivis alushuopa. Alushuopakermit asennetaan limittäin, jolloin aluskatteesta tulee varmasti vedenpitävä. Läpivientien, kuten ilmastointiputkien vesitiiviys varmistetaan läpivientitiivisteillä. Savupiipun kohdalla aluskatetta nostetaan noin 30 cm ylös piipun juuresta ja kiinnitetään vesitiiviisti kiinni piippuun. Ylös nostettu alushuopa piilotetaan myöhemmin piipun pellitysten alla. Näin savupiipunkin läpivienti saadaan täysin vesitiiviiksi. Alushuovan asentamisen jälkeen katon räystäille asennetaan tippapellit, joiden tarkoitus on ohjata valumavedet katolta vesikouruihin.

Palahuopakatto

Palahuopakaton kokoamiseen käytetään bitumisia, eri muotoisia kattolaattoja. Kattolaattamuotoja ovat esimerkiksi kuusikulmainen, suorakulmainen ja aaltomainen huopakattolaatta. Huopakattolaattoja latomalla, saadaan huopakatolle kaunis geometrisen säännöllinen kuviointi. Parhaiten palahuopakatot sopivatkin jyrkille katoille, joissa niiden tyylikäs kuviointi pääsee hyvin esille. Bitumikattolaattojen latomista helpottaa niissä oleva liimapinta. Palahuopakaton kattolaattojen varsinainen kiinnitys tehdään kuitenkin huopanauloilla.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakatot voivat olla kaksikerroskatteita tai yksikerroskatteita. Yksikerroskatteita ei kuitenkaan suositella, kuin jyrkille katoille, joista vesi varmasti valuu alas, eikä jää katolle seisoman. Kaksikerroskatteessa kaksi huopakermiä asennetaan päällekkäin niin, että niiden saumat asettuvat eri kohtiin. Näin huopakattorakenteesta saadaan tiivis. Tiivissaumakatteissa käytettävät Kattohuopalaadut jaetaan tuoteluokkiin. Kullekin katolle valitaan huopakermin tuoteluokka katon kaltevuuden mukaan. Eri tyyppiset bitumihuovat kiinnitetään joko kylmäliimaamalla kumibitumiliimalla, kuumaliimaamalla tai hitsaamalla. Myös itsekiinnittyviä huopakermilaatuja on olemassa. Itsekiinnityvien huopakermien kiinnitys varmistetaan vielä, kattohuovan limityksiin piiloon jäävillä, huopanauloilla. Hitsaamalla tai bitumiliimalla kuumaliimattaessa asennuksessa käytetään kaasuliekkiä. Kaikilla huopakattoasentajillamme on kattotulitöihin pätevöittävä koulutus ja voimassa oleva tulityökortti.

Kattovauriokorjaukset Riihimäki

Kattovaurio voi syntyä hiljalleen ajan myötä, esimerkiksi kun katon läpivientitiivisteet hapertuvat. Pientä kattovuotoa on vaikea havaita ennen kuin vuoto on jatkunut niin pitkään, että kosteusvauriot alkavat näkyä. Kattotarkastukset ovat avainasemassa tällaisten kattovuotojen ennalta ehkäisemiseksi. Läpivientitiivisteet ja kateruuvien tiivisteet kannattaa tarkastaa vähintään kerran vuodessa ja vaihtaa hapertuneet tiivisteet uusiin. Myrskyvauriot katoilla ovat tyypillisiä äkillisesti tapahtuvia kattovaurioita. Kovissa myrskyissä voivat tuulet repiä jopa kattopeltejä tai kattohuopia irti. Kaatuvat puut ja putoavat oksat aiheuttavat vuosittain kattovaurioita Riihimäelläkin. Talvella kattoa voivat vaurioittaa katon kantokyvyn ylittävät lumimassat. Lumi- ja jää voivat liikkeelle lähtiessään viedä mukanaan löystyneitä kattoturvatuotteita, jolloin yleensä myös vesikatto kärsii pahoja kattovaurioita. Kattovaurion tapahduttua, kannattaa olla mahdollisimman pian yhteydessä Plus Kattopalveluun. Ripeällä reagoinnilla kattokorjaajamme ovat nopeasti paikalla koko Riihimäen alueella, ennen kuin vahingot laajenevat vesivahinkojen muodossa.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto Riihimäki

Varsinkin vanhojen tiilikattojen tyypillinen kattovaurio ovat rikkoutuneet kattotiilet. Kattotiilet rapautuvat vanhetessaan veden ja pakkasten vaikutuksesta, jolloin ne halkeilevat helposti. Lohjennut kattotiili aiheuttaa yleensä katolle vesivuodon. Siksi kattotiilet kannattaa vaihtaa heti, kun niitä havaitaan katolla. Plus Kattopalvelusta saat kattotiilien vaihtotyöt Riihimäellä nopeasti. Varsinkin betonitiilikatot haalistuvat ajan myötä. Jos rikkoutunut kattotiili on näkyvässä paikassa, voi uusi kattotiili erottua liiaksi ympärillä olevista tiilistä. Silloin voidaan rikkoutuneen kattotiilen tilalle vaihtaa jokin, katon vähemmän näkyvistä kattotiilistä ja laittaa uusi kattotiili sen tilalle.

Kattohuolto Riihimäki | Kattohuolloilla lisää käyttöikää katolle

Kattohuolloilla on suuri merkitys katon elinkaaren pituuteen. Esimerkiksi katon huoltomaalausten laiminlyönti voi lyhentää katon käyttöikää jopa vuosikymmenillä. Teemme Riihimäellä kaikkia kattohuoltotöitä.

Katon huoltomaalaus Riihimäellä

Paitsi, että katon maalaus palauttaa sen alkuperäisen väriloiston, suojaa huoltomaalaus kattoa monella tavalla. Peltikatolla kattomaali estää katon ruostumista. Tiilikatolla huoltomaalaus vähentää veden imeytymistä kattotiilen huokosiin ja siten ehkäisee kattotiilien rapautumista. Katon huoltomaalauksella voidaan ehkäistä kaikilla kattotyypeillä ehkäistä kasvustojen kasvua. Katon huoltomaalaus voi pidentää katon käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla.

Kattopesut ja katon harjaukset Riihimäellä

Katto kannattaa pitää puhtaana lehdistä, neulasista ja muusta aineksesta. Jos katolla on paksu kerros lehtiä ja neulasia, estää se sadeveden virtauksen alas katolta. Kun kosteus sitoutuu katolla olevaan roskaan, aiheuttaa se ruostumista ja kattotiilien rapautumista. Olosuhteet kasvustojen muodostumiselle ovat myös otolliset kostealla katolla. Katon harjaus irtoaineksista kannattaa tehdä vuosittain, ainakin jos rakennus sijaitseen puustoisella tontilla. Harjaamme katot nopeasti puhtaaksi moottoroiduilla harjalaitteilla. Lopputuloksen voi viimeistellä vielä kattopesuaineella tehtävällä katon pesulla. Kattopesu poistaa katolta noen ja muun lian lisäksi leväkasvustot. Kasvustot myös pysyvät poissa pitkään, kun kattopesussa päästään eroon myös katon huokosissa olevista itiöistä.

Sammaleen poistaminen katolta

Huokoiset katot ovat otollisia kasvualustoja mm. leville, jäkälille ja sammalille, jos kattoa ei harjata ja pestä ajoissa. Jos katon puhdistukset ovat kuitenkin unohtuneet, voidaan paksutkin sammalmatot poistaa katolta sammaleentuhokäsittelyllä. Sammaleentuhokäsittely tehdään kasvustonestoaineilla. Aluksi katolta harjataan pois kaikki siitä irtoava kasvusto. Sen jälkeen katolle annostellaan ohjeiden mukaan kasvustontuhoaine. Katoilla käytettävät kasvustontuhoaineet ovat täysin biohajoavia ja siten ympäristölle turvallisia kemikaaleja. Sammaleentuhoaineen annetaan yksinkertaisesti vaikuttaa katolla, jonka seurauksena kasvustot pikkuhiljaa kuihtuvat ja putoavat tuulten ja sateiden mukana alas. Sammaleentuhokäsittelyn voi tehdä tiilikatoille, peltikatoille, huopakatoille ja mineriittikatoille.

Vesikourujen puhdistus Riihimäellä

Vuosittaiseen katon harjaukseen kannattaa yhdistää myös vesikourujen puhdistus. Tukkiutuneet räystäskourut ovat vakava uhka talon rakenteille. Jos sadevesi ei pääse kulkemaan tukkeutuneita vesikouruja pitkin syöksytorviin ja pihakaivoon, on uhkana veden päätyminen rakennuksen seinärakenteisiin. Seinärakenteisiin voi muodostua hometta tai tulla muita kosteusvaurioita. Teemme Riihimäellä vesikourujen puhdistukset niin pientaloissa, kuin kerrostaloissakin.

Lumenpudotukset Riihimäellä

Lumenpudotus on tärkeä talvinen kattohuolto, jos talven aikana katolle on kertynyt paksu lumikerros. Lumikuorma voi jo pelkällä painollaan vaurioittaa kattorakenteita. Kun lumi- ja jäämassat lähtevät, lämpötilojen vaihdellessa, liikkeelle katolla, ovat vaarassa niin kattotuotteet kuin rakennuksen vierillä kulkevat ihmisetkin. Liukkaalle katolle ei tottumattoman kannata lähteä lunta pudottamaan, vaan työ kannattaa jättää ammattilaisille. Kokeneilla kattohuoltajillamme on käytössään kaikki turvavarusteet. Tarvittaessa voimme käyttää myös nostolava-autoa turvallisen ja nopean lumenpudotuksen tekemiseen.

Kattotuotteita ja sadevesijärjestelmääkin tulee huoltaa

Kateruuvit ja kattoturvatuotteiden kiinnitysruuvit tulee tarkistaa ja kiristää aika-ajoin. Kaikkien katolla olevien kattotuotteiden läpiviennit on myös syytä tarkistaa vähintään vuosittain ja huoltaa niiden tiivisteet aina tarvittaessa. Talven jäljiltä voivat vesikourujen kaadot olla pielessä. Räystäskourujen kaadot ja kiinnikkeet säädetään ja huolletaan aina tarvittaessa esimerkiksi kattotarkastuksen yhteydessä.

Kattotuotteiden asennukset Riihimäki

Kattoasentajamme tekevät myös kaikki kattotuoteasennukset Riihimäellä. Plus Kattopalvelusta saat markkinoiden parhaat kattosillat, lumiesteet, lapetikkaat ja muut kattoturvatuotteet. Plus Kattopalvelun kattoasentajat tekevät myös katon läpivientejä vaativat kattotuoteasennukset. Asennamme mm. huippuimurit, ilmastointiputket, antennit, kattoluukut ja kattoikkunat tarvittavine pellityksineen.

Muut kattotyöt Riihimäki

Katoilla tehdään, kattoremonttien, kattohuoltojen ja kattokorjausten lisäksi, monia muitakin kattotöitä. Meiltä saatte kaikki kattoihin liittyvät palvelut. Kysy lisää Plus Kattopalvelun kattoasiantuntijoilta. Löydämme varmasti ratkaisun kaikkiin katto-ongelmiin.

Katon korotustyö

Katon korotus on keino ottaa talon ullakkokerros hyötykäyttöön. Huonekorkeutta voidaan nostaa ullakolla, jolloin se täyttää asuintiloille vaadittavat normit. Pienelläkin katon korotuksella saadaan lisätilaa myös yläpohjaan, jolloin asunnon lämmöneristystä voidaan lisätä.

Yläpohjan lämmöneristyksen lisääminen

Yläpohjan lisälämmöneristys parantaa talon energiatehokkuutta huomattavasti. Suurin osa asunnosta taivaalle karkaavasta hukkalämmöstä kulkeutuu nimittäin yläpohjan kautta katolle. Ennen kuin yläpohjan lisälämmöneristysremonttiin ryhdytään, on kuitenkin varmistettava, että yläpohjaan jää lisälämmöneristyksen jälkeenkin riittävästi tuuletustilaa. Kattoremontin yhteydessä lisätilaa yläpohjaan voidaan saada katon korotuksella. Pyydä arvio Plus Kattopalvelusta yläpohjan lisälämmöneristyksen toteuttamisesta sinun talossasi.

Kattopeltisepän työt Riihimäellä

Plus Kattopalvelu tekee kaikkia katon peltisepäntöitä. Kattopeltiseppämme muotoilevat ja asentavat vaativatkin erikoispellitykset katolle. Teemme piipunpellitykset, kattoikkunoiden ja kattoluukkujen pellitykset. Asennamme piipunhatut, jiiripellit, harjapellit, tippapellit, myrskypellit ja kaikki muut erilaisilla katoilla tarvittavat pellitykset.

Katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitukset

Plus Kattopalvelusta saat kaikki katon laudoitustyöt. Asennamme myös räystäslaudat, räystäiden aluslaudat ja päätylaudat. Teemme laudoitusten asennukset, korjaukset ja huoltomaalaukset niin kattoremonttien yhteydessä, kuin erillispalvelunakin.

Kattotarkastuksen saa myös erillispalveluna Riihimäellä

Kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen yhteydessä tehtävien kattotarkastusten lisäksi kattotarkastuksen voi pyytää Plus Kattopalvelusta myös erillispalveluna. Asiantuntijan tekemästä kattotarkastuksesta on hyötyä esimerkiksi kattoremonttien suunnittelussa ja ajoittamisessa. Kattotarkastusraporttia voi käyttää kiinteistön elinkaarisuunnittelun apuna.