Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Lieto – älä anna roskien riivata ränniparkoja!

Vesikourujen puhdistus eli roskien poisto ränneistä on olennainen osa jokaisen lietolaisen katon perushuoltoa. Älä anna roskien riivata ränniparkoja, sillä niistä on yllättävän paljon haittaa pieninäkin annoksina.

Vesikouruihin pesiytyneet roskat ovat omiaan esimerkiksi ruostuttamaan sadevesijärjestelmää. Ruoste on kuin vakava tauti, joka heikentää sadevesijärjestelmän terveyttä ja suorituskykyä tasaisen varmasti. Jopa alumiiniset ja muoviset sadevesijärjestelmät kärsivät roskien kourissa, vaikka materiaalit ovatkin ruosteelle immuuneja.

Kaiken kukkuraksi roskat voivat muodostaa tukoksia. Tukokset puolestaan aiheuttavat monipuolista haittaa niin katolle, räystäälle, julkisivulle, talon perustuksille kuin sadevesijärjestelmälle itselleenkin.

Jos halua välttää edellä mainitut ongelmat, kannattaa tilata vesikourujen puhdistus meiltä Plus Kattopalvelusta säntillisesti joka syksy ja kevät. Rännirykmenttimme tekee työt ammattitaitoisesti, nopeasti ja kustannustehokkaasti puolestasi!

Samalla sykäyksellä silmäilemme katon ja sadevesijärjestelmän mahdollisten vikojen ja puutteiden varalta. Tästä palvelusta emme veloita erikseen.

Tarpeen mukaan voimme tehdä mainion tarjouksen muistakin katolle tai sadevesijärjestelmälle suosittelemistamme huolto- tai korjaustoimenpiteistä. Meiltä Plus Kattopalvelusta saat kaikki kattotyöt Liedossa ja lähialueilla huippukorkealla ammattiylpeydellä ja mitä parhaaseen hintaan!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Liedossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Liedossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Liedon alueella!

Lietolainen, muista hakea rännien puhdistuksesta kotitalousvähennystä

Lietolainen, älä unohda hakea rännien puhdistuksesta ja muista meiltä tilatuista kattotöistä kotitalousvähennystä. Kaikki tekemämme työ on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa kulua!

Kotitalousvähennys on yksityishenkilöille rahanarvoinen etuus. Vähennystä voit hakea niin kotona kuin mökilläkin teetetyistä kunnostus- ja perusparannustöistä, kuten rännien puhdistuksesta.

Huomaa, että vähennys koskee nimenomaan työn osuutta. Esimerkiksi materiaali- ja kalustokustannukset eivät kuulu vähennyksen piiriin. Rännien puhdistuksen hinta koostuu kuitenkin isoilta osin nimenomaan työstä.

Lisäksi kannattaa pitää mielessä kotitalousvähennyksen omavastuuosuus. Rännien puhdistus ei ole suurensuuri investointi, joten kaikkein pienimpien rakennusten tai rakennelmien kohdalla työn hinta ei välttämättä ylitä kotitalousvähennyksen omavastuuosuutta.

Jotta kotitalousvähennyksen saaminen ei jäisi omavastuusta kiinni, kannattaakin teettää kerralla kaikki mielen päällä olevat kattotyöt. Tavallisesti vesikourujen puhdistus tehdään osana katon kevät- tai syyspuhdistusta, jotta lehdet, risut ja neulaset eivät valuisi katolta vesikourujen tukkeeksi.

Muista myös piharakennukset! Meiltä Plus Kattopalvelusta voit tilata rännien puhdistustyöt ja muut kattotyöt Liedossa ja Liedon naapurikunnissa kaikille rakennuksille omakotitaloista kerrostaloihin, maneeseihin ja autotalleihin.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on rahareikä, jota voit vältellä tehokkaasti rännien säännöllisellä puhdistuksella

Vesikourujen säännöllinen puhdistus on fiksua ja taloudellista, sillä siten voit vältellä tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avauksesta koituvia kuluja uskomattoman tehokkaasti. Ei uskoisi, että niinkin pieni työ voi säästää huimat summat rahaa!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus itsessään ei tietenkään maksa mansikoita. Ero piilee siinä, että tukoksista voi koitua paljon haittaa ja korjauslaskuja. Vesikourujen säännöllinen puhdistus taas ehkäisee kaikenlaisia huollon ja korjauksen tarpeita.

Pahimmillaan tukokset voivat aiheuttaa jopa yläpohjan kosteusvaurion. Siitä on leikki kaukana, jos tukkeutunut sadevesijärjestelmä alkaa padota vesiä katolle ja vedet puskevatkin tiensä vesikaton läpi alempiin kattorakenteisiin – mahdollisesti jopa sisälle asti.

Katon vuotaminen on toki hyvin äärimmäinen esimerkki tukkeutuneen sadevesijärjestelmän aiheuttamista ongelmista. Otsalautojen ja julkisivun laudoitusten homehtuminen ja lahoaminen sen sijaan eivät ole.

Edellä mainituista syistä me Plus Kattopalvelussa kannustammekin asiakkaitamme panostamaan vesikourujen puhdistukseen, sijaitsipa kohde sitten Liedossa, Aurassa, Kaarinassa, Marttilassa, Paimiossa tai Turussa. Muista tilata työ meiltä tunnollisesti puolivuosittain!

Jos tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaukselle kuitenkin tulee tarvetta, voit kääntyä silloinkin meidän puoleemme. Me Plus Kattopalvelussa avaamme myös sadevesijärjestelmän tukokset kokenein käsin.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt