Kattosaneerauksella katto kuntoon ja käyttöikä pitkäksi

Kattosaneeraus on erittäin hyödyllinen ja jossain vaiheessa myös väistämätön toimenpide katolle. Katon saneeraus voi kohteen kunnosta riippuen olla peruskorjausta, osittaista uusimista, vesikatteen vaihtoa tyystin toisenlaiseen tai jopa parannusten tekoa määrättyihin katon ominaisuuksiin, esimerkiksi katon rakenteeseen. Kattosaneeraus tulee vääjäämättä eteen jokaisen katon kohdalla aikanaan: katteeseen iskevät muun muassa sateet, saasteet, lumi ja jää, vaihtelevat lämpötilat, siitepöly ja lehtiroska. Ajan myötä huopakatteen suojaava sirotepinta kuluu pois, peltikatto syöpyy ja ruostuu, ja tiilikatto pakkasrapautuu tai sammaloituu. Vähitellen tapahtuvan kulumisen lisäksi katto voi kohdata äkillistä korjaustarvetta esimerkiksi myrskyn seurauksena. Aiheutuipa tarve kattosaneeraukselle mistä syystä hyvänsä, seuraa saneerauksesta katolle monia erinomaisia hyötyjä: huippukuntoinen kate on jälleen pätevä suoja kosteutta ja kylmää vastaan, rakenteet ja sisäilma pysyvät terveinä, ja tuliterä katto sulautuu kauniisti rakennuksen julkisivuun.

Plus Kattopalvelu palvelee laadukkaasti ja ammattitaitoisesti kaikissa kattosaneeraukseen liittyvissä töissä. Meillä on pitkä ja kattava kokemus eri katemateriaaleista ja kattomuodoista, ja saneerattiinpa sitten pientä piharakennusta tai hehtaarihallia, hoidamme homman kotiin. Käytämme aina korkealaatuisia materiaaleja ja työvälineitä, ja kattotyön suorittavat asiantuntevat kattoasentajat ja taitavat peltisepät. Toteutamme kattosaneerauksesi aina avaimet käteen- palveluna kartoittavasta ensikäynnistä lähtien viimeistelytöihin ja lopputarkastukseen saakka.

Asiakkaanamme hyödyt erityisesti palvelumme kokonaisvaltaisuudesta: nousemmepa katolle mistä syystä hyvänsä, havainnoimme aina katon yleisilmettä. Mikäli rännien kiinnikkeet ovat nähneet parhaat päivänsä, mikäli katon pellitykset repsottavat tai jos huomaamme mitä tahansa muuta korjaustarvetta, kerromme asiasta sinulle ja saat tarjouksemme työstä. Näin voit olla varma, että katolla käytyämme, on se aina tarkastettu toimivaksi.

Kun annat ammattilaisen hoitaa kattosi kuntoon, työnjälki on kerralla ensiluokkaista ja työt tehdään taatusti turvallisuutta noudattaen. Yksi merkittävä hyöty yksityisasiakkaillemme on myös, että tekemämme kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa. Lisäksi sivujemme kautta on mahdollista hakea joustavampaa rahoitusta projektille tilanteissa, joissa kustannukset halutaan jakaa mieluummin muutamaan erään. Kattosaneeraus on kannattava panostus, koska se mahdollistaa huolettomamman asumisen ja pienemmät remonttikulut vuosiksi eteenpäin. Plus Kattopalvelu tarjoaa parhaan palvelun kattosaneerauksen ja pitää kattosi kunnossa sen jälkeenkin taitavalla ja toimivalla kattohuollolla. Huolehdi siis kattosi eduista tilaamalla meidät katollesi – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattosaneerauksesta!

Kattosaneerauksella katto kuntoon

Kaikkien pelti-, tiili- ja huopakattojen saneeraukset täyden palvelun paketteina

Mikäli meidän Plus Kattopalvelulla pitäisi nimetä yksi aihe, josta tiedämme kaiken tietämisen arvoisen, on se nimenomaan katot. Tämä kokonaisvaltainen osaamisemme mahdollistaa, että pystymme tarjoamaan täyden palvelun kattosaneerauksen katolle kuin katolle. Meille ovat tuttuja kaikki katemateriaalit: tiili, pelti, sekä huopa eli bitumikermi. Osaamme kunnostaa katot kattotyypistä riippumatta: saneeraamme niin tasakatot, aumakatot, mansardikatot, satulakatot kuin pulpettikatotkin. Myöskään rakennuksen koko tai käyttötarkoitus ei rajoita meitä: olemme uramme aikana remontoineet omakotitalojen, rivitalojen ja kerrostalojen lisäksi esimerkiksi maneeseja, halleja, piharakennuksia, autokatoksia ja kesämökkejä.

Mikään kattoprojekti ei ole meille liian haastava hoitaa. Liikumme tottuneesti niin jyrkillä kuin loivillakin katoilla, ja suoritamme moitteettomasti sekä osittaiset lappeen täsmäkorjaukset että kokonaisvaltaiset kattosaneeraukset. Jos katon rakenne vaatii toiminnallisuuden parantamiseksi muutostöitä, tai mikäli kattomuotoa tai katemateriaalia halutaan vaihtaa toisenlaiseen, teemme myös tällaiset työt taidolla ja tyylillä. Vaikeimmatkin projektit saadaan meillä maaliin asti: esimerkiksi siinä ikävässä tilanteessa, että katosta löytyy asbestia. Kun siis kattosi on käsissämme, voit olla huoletta – se saa parasta mahdollista hoitoa ja tulee takuulla ensiluokkaiseen kuntoon.

Kattotuotteiden päivitys kattosaneerauksen yhteydessä on kannattavaa ja kustannustehokasta

Koska tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua, on kattosaneerauksen yhteydessä hyvä kiinnittää huomiota myös kattotuotteisiin. Kattotuotteet voivat kaivata huoltoa tai uusimista siinä missä kattokin, niistä on voinut tulla markkinoille päivitettyjä, paranneltuja versioita, tai jokin katolle hyödyllinen, uudempi kattovarustelu voi puuttua katolta vielä kokonaan. Esimerkiksi aurinkopaneelit on tuoteryhmä, joka kasvattaa jatkuvasti suosiotaan kuluttajien keskuudessa niin edullisen energian kuin ekologisuutensakin ansiosta. Meiltä saat kattosaneerauksen yhteydessä myös laadukkaat ja korroosionkestävät kattoturvatuotteet: katon kulkusillat, seinä-, lape- ja palotikkaat sekä lumiesteet. Kattoturvatuotteilla on tärkeä rooli henkilö- ja omaisuusvahinkojen estämisessä, ja osa kattotuotteista on asennettava katolle jo määräystenkin puitteissa.

Päivitämme ja asennamme kattoturvatuotteiden lisäksi myös muita kattovarusteluja saneerauksen lomassa. Uusimista voivat kaivata esimerkiksi katon pellitykset, vesikourut ja syöksytorvet, sekä kattokuvut, kattoluukut ja muut katon läpiviennit. Tarvittaessa parantelemme katon varustelutasoa myös vesikatteen alta: asennamme pieneläinesteet, vaihdamme villat ja uusimme lahovaurioiset puuosat. Tarvittavat päivitykset ja lisäykset kattotuotteiden suhteen on viisasta teettää kattosaneerauksen yhteydessä, koska ne on edullisempi uusia ja asentaa saneerauksen lomassa kuin myöhemmin omana projektinaan. Jos olet epävarma siitä, missä kunnossa kattovarustelusi ovat, tai mitkä kattotuotteet ovat olennaisia juuri sinun kattosi tapauksessa, pyydä meitä apuun: kartoitamme kattosi tilanteen ja räätälöimme sille sopivimman ratkaisun.

Kattosaneeraus talvella – monessa suhteessa loistava vaihtoehto

Kattosaneerauksen voi toteuttaa onnistuneesti myös sydäntalvella. Joskus se voi olla jopa kevättä tai kesää parempi vaihtoehto. Kun kattosaneeraus toteutetaan talvella, on kyseessä ennaltaehkäisevä, tulevaisuuteen hyvin varautunut ratkaisu: keväällä tai kesällä remonttitarve sitä vastoin muuttuu usein akuutiksi, kun sade- ja sulamisvedet paljastavat katon vuotokohtia. Esimerkiksi kesämökin tai muun vastaavan vapaa-ajan rakennuksen remontointi on tietysti kannattavinta ja kustannustehokkainta sesongin ulkopuolella, talvikaudella. Myös talven sääolosuhteet sopivat erinomaisesti kattosaneerauksen toteuttamiseen.

Ensinnäkin jäässä oleva maa kestää paremmin tontilla säilytettävien materiaalien ja jätelavan sekä mahdollisten telineiden ja työkoneiden painon ilman että nurmikko tai istutukset ottaisivat itseensä, kuten kesällä helposti saattaa käydä – pihamaata ei tarvitse korjailla jälkikäteen, ja esimerkiksi työkoneilla pääsee helpommin lähemmäs kohdetta. Lisäksi, kun kattosaneeraus ajoitetaan kuivaan pakkaskauteen, jolloin ilmankosteus on matala, projektissa voidaan edetä tehokkaasti ja vähempi suojaus riittää pitämään rakenteet ja materiaalit kuivina. Mahdolliset sateet eivät muodostu merkittäväksi uhaksi, sillä pystymme suunnittelemaan työt muutaman päivän sääennusteen perusteella.

Vastoin yleisiä luuloja talossa voi asua ongelmitta kattosaneerauksen aikana myös talvella. Vesikaton puuttuminen ei itsessään poista lämpöä rakennuksesta, ja mikäli yläpohjan eristeitä täytyy vaihtaa, työ voidaan tehdä osissa, jolloin vaikutus lämpötilaan ja asumismukavuuteen jää mahdollisimman pieneksi. Ajoittamalla kattosaneerauksen talvelle välttyy myös ruuhka-ajan haasteilta: hiljaisempana talviaikana remontin saa sovittua joustavammin ja yleensä nopeammalla aikataululla, ja myös kattosaneerauksen hinta voi talvella jäädä hieman edullisemmaksi kuin kesän kiireisimpään sesonkiaikaan.

Kattosaneerauksen eteneminen vaihe vaiheelta

Kattosaneeraus etenee kohteessa kuin kohteessa aina samojen vaiheiden mukaan. Aluksi tarvitaan tarjouspyyntö ja sen myötä suunnitteluvaihe, tämän jälkeen siirrytään varsinaiseen toteutukseen ja lopuksi suoritetaan viimeistelevät työt. Plus Kattopalvelu huolehtii kaikista kattosaneerauksen vaiheista avaimet käteen- periaatteella, mikä takaa sinulle riskittömän remontin: koska hoidamme kaikki työn vaiheet, olemme aina selvillä siitä missä mennään, mitä on tehty, ja mitä toimenpiteitä vielä tarvitaan.

Kattosaneeraus alkaa aina kattotarkastuksella, jonka kattoasiantuntijamme käy tekemässä. Tarkastuksella pyritään selvittämään katon tämänhetkinen kunto mahdollisimman tarkasti: missä kunnossa katepinta on, näkyykö reikiä, repeämiä, kupruja tai painumia, miltä katon saumaukset ja läpivientien tiivistykset näyttävät, mikä on kattoturvatuotteiden tilanne ja niin edelleen. Kartoitamme mielellämme samalla myös, millaisia toiveita ja ajatuksia sinulla on kattosaneerauksen suhteen. Kuulemiemme asioiden ja katolla tekemiemme havaintojen pohjalta laadimme toimintasuunnitelman ja annamme tarjouksen kattosaneerauksesta.

Suunnittelun ja kartoituksen jälkeen on aika siirtyä toteutusvaiheeseen. Kattosaneerauksen toteutusvaiheessa tehtävien töiden määrä ja luonne voivat vaihdella paljonkin riippuen kohteen kunnosta ja ominaisuuksista. Kattosaneeraus voi vaatia purkutöitä esimerkiksi vanhan katteen, vesikatteen läpivientien, kattovarusteiden sekä huonokuntoisten puurakenteiden osalta. Avattuamme katon pääsemme tarkastamaan myös aluskatteen ja yläpohjan rakenteiden sekä eristeiden kunnon, ja tarvittaessa voimme uusia tai lisätä eristeitä sekä parannella katon tuulettuvuutta. Kattosaneeraus voi vaatia erilaisia puutöitä (rimoitukset, ruode- ja aluslaudoitukset, jiirien pohjalaudoitukset, otsa- ja räystäslaudoitukset, muutokset katon rakenteeseen) sekä peltitöitä (listoitukset, läpivientien pellitykset ja katon muiden peltiosien asennukset). Hoidamme myös läpivientien sekä mahdollisen uuden aluskatteen ja vesikatteen asennustyöt.

Kattosaneerauksen yhteydessä on hyödyllistä tehdä myös erilaisia viimeisteleviä töitä ja käsittelyjä katolle. Kuten edellä mainittiin, voi kattosaneerauksen lomassa asentaa katolle esimerkiksi uudet kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmän tai muita hyödyllisiä kattovarusteluja. Yleensä uudelle vesikatteelle tehdään myös pinnoitus, maalaus tai muu vastaava suojakäsittely. Kattosaneerauksen lopuksi siivoamme paikat ja huolehdimme remontissa syntyneiden purku- ja rakennusjätteiden poiskuljetuksesta ja asianmukaisesta hävityksestä. Teemme lisäksi kattavan lopputarkastuksen varmistaaksemme, että kaikki toimii kuten pitääkin. Kattosaneerauksen kokonaisvaltaisuudesta ja monista työvaiheista huolimatta saneerauksen kesto on varsin kohtuullinen, emmekä koskaan tee turhia tai ylimääräisiä työvaiheita.

Kuinka kauan kattosaneeraus kestää?

Kattosaneerauksen kestoon vaikuttaa eniten kohdekaton kunto ja ominaisuudet sekä projektin laajuus ja vaativuus. Jos kyse on pelkästään vesikatteen uusimisesta, on projekti tietysti nopeampi, sillä purku- ja asennustöitä on tällöin vähemmän. Jos taas esimerkiksi aluskate on uusittava, kattoruoteita vaihdettava tai jos vesi on päässyt tekemään tuhojaan katon yläpohjassa, on projektiin varattava enemmän aikaa ja muita resursseja. Mikäli rakenteet eivät mahdollista esteetöntä pääsyä yläpohjaan, ei alusrakenteiden kunnosta välttämättä voida sanoa mitään varmaa ennen katon avaamista, joten osa muuttuvista tekijöistä selviää vasta saneerauksen edetessä. Tavallisesti kattosaneeraus kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, ja pyrimme saamaan katon säältä suojaan aina mahdollisimman nopeasti.

Kattosaneerauksen kestoon vaikuttavia katon ominaisuuksia ovat muun muassa katon pinta-ala ja katemateriaali. Jos materiaaleja tai kattomuotoa vaihdetaan tyystin toisentyyppisiin, on muutostöiden määrä huomioitava saneerauksen kestoa arvioitaessa. Jyrkällä katolla työskentely on haastavampaa ja siten rauhallisempitahtista kuin loivalla katolla, samoin jiirikohdan korjaaminen hitaampaa kuin lappeen keskiosan korjaus. Lisäksi katon erilaiset yksityiskohdat, kuten läpivientien, jiirien ja kattovarustelujen määrä vaikuttavat projektin etenemisnopeuteen. Oma aikansa tulee varata myös mahdollisille viimeisteleville töille, kuten pellityksille, listoituksille sekä pintakäsittelyille.

Kattosaneerauksen kesto ei kuitenkaan muodostu ongelmaksi, olipa kyse päivistä tai viikoista, sillä saneerauksen aikana talossa voi asua ongelmitta tavalliseen tapaan. Pidämme aina kiinni työmaan turvallisuudesta niin henkilöiden kuin omaisuudenkin kannalta, ja esimerkiksi isommissa taloyhtiöissä huolehdimme projektin edetessä asianmukaisesta tiedotuksesta, joka tavoittaa kaikki asianosaiset. Hoidamme kattosaneerauksen työt siten, että niillä on mahdollisimman vähän vaikutusta asumismukavuuteen. Kattosaneerauksen kesto onkin loppujen lopuksi varsin lyhyt verrattuna siihen, kuinka pitkäaikaista hyötyä se katolle tuottaa. Katto on saneerauksen jälkeen loistoiskussa vuosiksi eteenpäin, ja näin ollen edullisemmat huoltotoimet ja pienemmät korjaustyöt riittävät pitämään sen toimintakyvyn jatkossa ennallaan.

Kattosaneerauksen hinta – mitä kattosaneeraus maksaa?

Mitä kattosaneeraus sitten maksaa? Koska kohdekattojen kunto ja tarpeet vaihtelevat paljon keskenään, ei tietenkään voida sanoa yhtä yleispätevää hintaa, joka pätisi jokaisessa kattosaneerauksessa. Kattosaneerauksen hintaan vaikuttavat kuitenkin aina tietyt osatekijät, ja ne ovat pitkälti samoja kuin seikat, joka vaikuttavat saneerauksen kestoonkin. Esimerkiksi katon koko eli saneerauksen työpinta-ala ja valittu katemateriaali ovat luonnollisesti avainasemassa määrittämässä projektin hintaa. Katon korkeus ja jyrkkyys voivat edellyttää telineiden pystyttämistä tai henkilönostimen vuokrausta, ja näistä tietysti aiheutuu kustannuksia.

Kun kattosaneeraukselle laaditaan hinta-arviota, täytyy myös huomioida kattoläpivientien, jiirikohtien eli sisätaitteiden, lippojen sekä muiden vastaavanlaisten yksityiskohtien lukumäärää katolla. Millaisia lisävarusteluja katolle asennetaan kattosaneerauksen yhteydessä: onko tarkoitus uusia esimerkiksi kattoturvatuotteita, vesikouruja, syöksytorvia ja niin edelleen? Tehdäänkö katolla peltitöitä? Lisäksi hinnassa tulee ottaa huomioon, mikäli katolle suoritetaan lopuksi pinnoitus, maalaus tai muu suojakäsittely.

Suurelta osin vesikatteen alapuoliset rakenteet määrittävät sen, mitä kattosaneeraus maksaa. Jos alusrakenteet ovat ehjät, kuivat ja hyväkuntoiset, saatetaan saneerauksessa päästä pelkällä vesikatteen uusimisella, jolloin kokonaishinta jää edullisemmaksi. Mikäli taas yläpohjasta löytyy esimerkiksi kastuneita villoja, revennyt aluskate tai lahovaurioisia puuosia, täytyy nekin hoitaa kuntoon toimintakykyisen katon saavuttamiseksi. Tai lisäkustannuksia voi aiheutua siitä, että vanhasta katosta löytyy pahimmillaan asbestia ja täytyy ryhtyä erityistoimiin. Kattosaneeraus on joka tapauksessa kannattava panostus talon asukkaiden terveyteen ja turvallisuuteen, ja Plus Kattopalvelun ammattitaitoisesti suorittamana aina taatusti hintansa väärti.

Tarkkaa hintaa kattosaneeraukselle ei siis pysty etukäteen määrittämään, mutta halutessasi suuntaa-antavan arvion kattoremontin hintaluokasta voit tutustua sivustoltamme löytyvään laskuriin ja käydä testaamassa sitä. Yksinkertaiseksi rakennettu laskuri antaa alustavia viitteitä siitä, missä luokissa kattosaneerauksen kustannukset voisivat olla. Kun annamme sinulle tarkemman hinta-arvion, siihen on laskettu selkeä kokonaishinta, joka meillä Plus Kattopalvelulla kattaa kaiken saneerauksessa tarvittavan niin materiaalien kuin töidenkin osalta aina huopakatteesta henkilönostimiin saakka. Tarkan hinta-arvion kattosaneerauksesta saat pyytämällä meidät ilmaiselle tarkastuskäynnille, jolla kartoitamme tarkemmin kattosi tilanteen ja tarpeet.

Lupa-asiat kattosaneerauksessa: selvitä ajoissa rakennusluvan tai toimenpideluvan tarpeellisuus

Aina kun kattosaneerausta suunnitellaan, on myös syytä selvittää ajoissa hankkeen luvanvaraisuus. Usein kattoremontti voidaan tehdä ilman rakennuslupaa. Tällöin kyse on yleensä pienehköistä hankkeista, esimerkiksi kun pelkkä katon vesikatteen pintamateriaali uusitaan. Toisinaan kattosaneerauksen yhteydessä suoritetaan kuitenkin monimutkaisempia rakennus- tai muutostöitä, ja näissä tapauksissa saatetaan tarvita joko rakennuslupaa tai toimenpidelupaa.

Yksinkertaistettuna nyrkkisääntönä voitaisiin sanoa, että rakennuslupa täytyy hakea tilanteissa, joissa katolle tehtävä korjaus- tai muutostyö on verrattavissa uuden rakentamiseen. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi rakennuksen tai sen kerrospinta-alan laajentaminen tai tilanteet, joissa rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu tehtyjen toimenpiteiden myötä. Rakennusluvan tarpeellisuus on syytä selvittää tarkemmin aina, kun kattosaneerauksessa tehdään muutostöitä, esimerkiksi mikäli kattoa korotetaan lisäkerroksen avulla.

Rakennuslupaa kevyempi lupa on toimenpidelupa. Toimenpidelupa koskee rakennuksen julkisivua muuttavia toimenpiteitä; sitä tarvitaan esimerkiksi, kun muutetaan rakennuksen julkisivua, muutetaan rakennusosaa tai vaihdetaan teknistä järjestelmää, tai kun rakennukseen tehtävällä muutostyöllä on merkittäviä vaikutuksia energiatehokkuuteen. Yleensä kattoon kohdistuvat muutokset, kuten kattomuodon, katemateriaalin tai sen värityksen vaihtaminen edellyttävätkin juuri toimenpidelupaa. Rakentamista koskevat luvat täytyy hakea oman kunnan viranomaisilta, ja niiden tarpeellisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota jo kattosaneerauksen suunnitteluvaiheessa. Tarvittaessa me Plus Kattopalvelulla autamme lupa-asioiden hoitamisessa.

Kattosaneerauksessa on paljon huomioon otettavia seikkoja, ja niinpä täyden palvelun kattofirma, joka hoitaa homman kokonaisvaltaisesti asiakkaan puolesta, onkin iso helpotus tilanteessa. Tämän vuoksi voimme suositella kattopalvelujamme täydellä sydämellä: huolehdimme kuntoon saneerauksen teoriapuolen suunnittelun ja lupa-asioiden suhteen, ja tämän lisäksi toteutamme katollasi kaikki tarvittavat konkreettiset työt. Projekti on sinulle riskitön, nopea ja edullinen, sillä palvelumme hinta-laatusuhde on kohdillaan ja tarjoamme työllemme täyden takuun. Kattosaneerauksen valmistuttuakaan emme jätä sinua oman onnesi nojaan, vaan jatkossa saat meiltä kattavasti myös kaikki katon huoltopalvelut laadukkaasti ja ympärivuotisesti, olipa kyse katonpesusta, sammaleenpoistosta, huoltomaalauksesta tai lumenpudotuksesta. Kun siis haluat parasta katollesi, kutsu meidät hommiin, niin kartoitetaan tilanne ja hoidetaan katto kuntoon. Toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattosaneerauksesta!