Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vaatiiko kattoremontti toimenpidelupaa tai rakennuslupaa? Selvitä lupa-asiat ajoissa kuntoon

Onko edessä kattoremontti? Kattoremontin töiden luvanvaraisuus täytyy ehdottomasti selvittää, kun kattoremontti on ajankohtainen. Kattosaneerauksiin liittyvä lainsäädäntö ja lupa-asiat voivat kuulostaa lähtökohtaisesti heprealta, mutta ei huolta – me autamme! Lupa-asiat voivat askarruttaa monelta kantilta. Mikä erottaa toimenpideluvan ja rakennusluvan toisistaan, ja mistä voi tietää, kumpi lupa projektissa tarvitaan? Missä tilanteessa kattoremontin voi tehdä lupia hakematta? Mistä tai keneltä lupia haetaan? Kun lähdet kanssamme yhteistyöhön Plus Kattopalvelu vastaa kaikkiin näihin kysymyksiin. Meillä on luja käytännön kokemus kattoremontin lupa-asioista.

Kattoremontit räätälöidään tietysti aina yksilöllisesti, ja kattojen tilanteet ja tarpeet vaihtelevat suurestikin. Tämän vuoksi ei ole selkeää, että jokaisessa remontissa tarvittaisiin rakennuslupaa tai toimenpidelupaa. Yksinkertaiset korjaustoimet, esimerkiksi vesikatteen vaihtaminen uuteen samanlaiseen, onnistuvat yleensä ilman rakennuslupaa. Kun remontti lähestyy luonteeltaan uudisrakentamista tai kun on kyse suuremmista peruskorjauksista, vaaditaan yleensä rakennuslupa tai vähintäänkin toimenpidelupa. Toimenpidelupa on näistä kahdesta luvasta kevyempi, ja se keskittyy erityisesti julkisivua muuttaviin toimenpiteisiin.

Plus Kattopalvelu auttaa sinua tarvittaessa selvittämään lupien tarpeellisuuden kattoremontissa ja hoitaa puolestasi kaikki remontin vaiheet aina alkukartoituksesta loppusiivoukseen saakka sekä jatkossa myös katon tarvittavat korjaus- ja huoltotyöt. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisen palvelun: nousimmepa katolle minkä tahansa pienenkin huoltotoimen takia, tarkkailemme aina katon yleiskuvaa ja kerromme sinulle mahdolliset havaintomme – näin saat joka kerta ajankohtaista tietoa katon tilanteesta. Kaikki suorittamamme kattotyöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin, kun kyseessä on yksityisasiakkaalle tehty remontti. Lisäksi sivustomme kautta on haettavissa joustavampi rahoitus isompiin projekteihin. Kun on tullut kattoremontin toteuttamisen aika, tee kattoasi silmällä pitäen loistoratkaisu ja kutsu meidät hommiin. Tutkitaan kattosi tilanne, tehdään toimiva suunnitelma, ja luodaan katteesta entistä ehompi. Varmista kattosi korjaukselle laadukas toteutus ja toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoremontista!

Kattoremontti toimenpidelupa tai rakennuslupa

Meiltä saat asiantuntevaa apua lupa-asioihin tilanteessa kuin tilanteessa

Rakentamiseen ja remontointiin liittyvät lupa-asiat voivat vaikuttaa ensi silmäyksellä kiemuraiselta byrokratialta. Me Plus Kattopalvelulla autamme mielellämme luovimaan lupa-asioiden kanssa, koska pitkän kokemuksemme aikana olemme tutustuneet niihin perusteellisesti erilaisten remonttien ja korjaustöiden yhteydessä. Vastaamme lupiin liittyviin kysymyksiisi, ja tarvittaessa autamme myös konkreettisessa lupien hakemisessa. Tarvittavat luvat haetaan oman kunnan viranomaisilta, ja olennaista onkin selvittää ajoissa, kuinka laaja-alainen projekti on kyseessä ja millaisia lupia se näin ollen vaatii.

Kuten alussa totesimme, lupia ei välttämättä tarvita yksinkertaisissa remonttitoimissa, kuten vesikatteen pintamateriaalin uusimisessa. Mikäli rakennuksen julkisivua tai rakennusosaa muutetaan, tai mikäli teknistä järjestelmää vaihdetaan, kuvaan astuu tavallisesti vähintään toimenpidelupa. Yleisimmin kattoremontissa tehtävät toimenpiteet kuuluvatkin juuri toimenpideluvan piiriin, sillä julkisivuun kohdistuvia muutoksia ovat muun muassa kattomuodon, katemateriaalin tai sen värityksen vaihtaminen. Toimenpidelupa tulee kysymykseen myös, kun suoritettavalla muutostyöllä on merkittävä vaikutus rakennuksen energiatehokkuuteen.

Rakennuslupaa taas on haettava, kun katolle tehtävä korjaus tai muutos on verrattavissa uuden rakentamiseen. Kenties rakennusta tai kerrospinta-alaa esimerkiksi laajennetaan, tai ehkä rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu toimenpiteen myötä. Kattoremontin yhteydessä on aina hyvä selvittää rakennusluvan tarpeellisuus tarkemmin tilanteissa, joissa tehdään muutostöitä katolle ja kattoa esimerkiksi korotetaan lisäkerroksen avulla. Kun kutsut meidät tekemään kuntokartoituksen katollesi, saamme yleiskuvan katon tilanteesta ja remontissa tarvittavista toimenpiteistä, ja tehtyämme suunnitelman korjauksesta osaamme kertoa sinulle tarkemmin myös luvista, joita projektissa mahdollisesti tarvitaan.

Kun lupa-asiat on hoidettu, alkaa kattoremontin toteutus laatutyönä

Kun kattoremontin lupa-asiat ovat kunnossa, aloitetaan itse remontin toteuttaminen. Plus Kattopalvelulla kattoremontti toteutetaan aina laadukkaana takuutyönä ja täydellisenä avaimet käteen- palveluna. Vastaamme siis projektin jokaisesta vaiheesta suunnittelutöistä alkaen toteutukseen, purku- ja asennustöihin, sekä viimeistelyyn liittyviin toimiin kuten loppusiivoukseen ja -tarkastukseen saakka. Kun tilaat meidät kattotöihin, on selvää, mitä saat: taidokkaat ammattiasentajat, laadukkaat materiaalit, ensiluokkaiset työvälineet sekä täyden tietotaitomme käyttöösi. Olipa kyseessä ympäristön suojaus projektin ajaksi tai purkujätteen asianmukainen hävitys, sinun ei tarvitse huolehtia tällaisista asioista – hoidamme kaiken puolestasi.

Teemme katolle sen tarvitsemat purku-, rakennus- ja asennustyöt. Otamme työssä huomioon katon moninaiset yksityiskohdat, kuten jiirit, lipat ja kattoläpiviennit. Mikäli ilmenee, että katon rakennetta on tarpeen muuttaa täyden toimivuuden saavuttamiseksi, selviydymme tällaisista haastavammistakin töistä kunnialla. Lisäksi huolehdimme aina katon riittävästä eristyksestä ja tuuletuksesta. Kun katto on avattuna, tarkistamme myös vesikaton alapuoliset rakenteet ja analysoimme niiden kunnon sekä mahdollisen remonttitarpeen. Lopuksi hoidamme katteen pintakäsittelyt ja asennamme katolle tarvittavat lisävarustelut, kuten lumiesteet, tikkaat ja muut kattoturvatuotteet sekä jopa aurinkopaneelit niin halutessasi. Käyntimme jälkeen kattosi on taatusti toimintakykyinen ja kunnossa harjalta räystäisiin saakka sekä yläpohjan eristevilloja myöten.

Tarvitsitpa katollesi yhden lappeen täsmäkorjausta tai kokonaisvaltaista kattosaneerausta, Plus Kattopalvelu on oikea tekijä työlle. Meidän suorittamanamme remontti on sinulle riskitön ja työnjälkeä kelpaa tarkastella lähietäisyydeltäkin. Huolehdimme katostasi myös jatkossa, sillä kauttamme saat katollesi kaikki tarvittavat huoltopalvelut, niin katon kevät- ja syyshuollot kuin sammaleenpoiston tai uudelleenpinnoituksen kaltaiset täsmätoimetkin. Näin katto pysyy jatkossakin vesitiiviinä ja lujana suojana säätä ja aikaa vastaan. Älä siis jää jahkailemaan, kun katon remonttitarve on ilmeinen, vaan varaa meiltä katon kuntotarkastus ja sinulle sopiva aika kattoremontille. Varmistetaan katollesi pitkä ja korkealaatuinen elinikä – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt