Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontin huolellinen suunnittelu takaa onnistuneen lopputuloksen

Kattoremontin suunnittelu huolellisesti varmistaa, että remontti palvelee kattoa kokonaisvaltaisesti. Kattoremontissa ei ole kyse vain katon avaamisesta ja asentamisesta, vaan on paljon muitakin asiaan liittyviä seikkoja, jotka täytyy huomioida aina pohjatöistä alkaen kattovarusteluihin ja viimeistelyihin saakka. Hyvin suunnitellulla kattoremontilla saavutetaan useita merkittäviä etuja: katon käyttöiästä saadaan mahdollisimman korkea (ja siten myös kustannustehokas) ja toimivuudesta moitteeton, katto on rakenteille tiivis suoja kosteutta ja kylmää vastaan, ja uusi, tyylikäs katto sointuu kauniisti rakennuksen julkisivuun. Ihanteellinen lopputulos kattoremontissa vaatii taidokasta, laajakatseista suunnittelutyötä.

Me Plus Kattopalvelulla palvelemme kaikissa kattoremontin suunnitteluun ja toteutukseen liittyvissä töissä kokonaisvaltaisesti. Meillä kattoremontti toteutetaan avaimet käteen-palveluna: saat meiltä kaiken tarvitsemasi suunnittelu- ja kartoitusvaiheesta kattotöiden toteutuksen kautta aina loppusiivoukseen ja remonttijätteiden poisvientiin saakka. Koska teemme remontin alusta loppuun saakka, osaamme ottaa huomioon kaikki työn vaiheet jo remonttia suunniteltaessa. Meillä kattoremontti aloitetaan aina kattavalla katon kuntotarkastuksella, jonka asiantuntijamme tulee tekemään paikan päälle. Kuuntelemme mielellämme, millaisia toiveita ja ajatuksia sinulla on kattoremontin suhteen, ja annamme tarvittaessa ammattilaisen näkökulman aiheeseen. Käynnillä kuulemiemme seikkojen ja tekemiemme havaintojen perusteella teemme suunnitelman ja annamme tarjouksen kattoremontista.

Vankka kokemuksemme kattoremonteista ulottuu mummonmökeistä kerrostaloihin, ja meille tuttuja ovat niin tiili-, pelti- kuin huopakatekin, kattomuodosta riippumatta. Ammattitaitomme ansiosta voit ottaa rennosti, sillä meillä ei mene haastavissakaan tilanteissa sormi suuhun. Tekemämme kattotyöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa, joten mikäli tilaat remontin yksityishenkilönä, muista hyödyntää tuo merkittävä etu. Lisäksi palvelemme joustavasti remonttikustannuksissa – sivujemme kautta pystyy tarvittaessa hakemaan rahoitusta projektille niin, että maksun voi suorittaa useammassa erässä. Olipa katollasi seuraavaksi kohdattavanaan kevät- tai syyssateet, varmista, että se pystyy kestämään ne lujana: vain ajoissa tehty remontti auttaa kattoa parhaiten. Tilaa siksi Plus Kattopalvelu katollesi, niin tehdään kartoituskäynti ja selvitetään katon lähtötilanne. Ota yhteyttä!

Kattoremontin suunnittelu

Mitä ottaa huomioon kattoremontin suunnittelussa

Kattoremontin suunnittelussa on paljon huomioitavia seikkoja, jotka vaikuttavat projektin etenemiseen ja lopputulokseen. Kyse on aluksi paljolti kohteen kartoittamisesta: kuinka jyrkkä ja korkea rakennus on kyseessä, pystytetäänkö telineet tai käytetäänkö henkilönostimia? Missä kunnossa vanha kate on: täytyykö se purkaa pois vai voidaanko se jättää uuden katon alle, ja mitä pohjatöitä kohdekatolla tarvitaan? Ollaanko tekemässä täydellistä kattosaneerausta vai osittaista kattokorjausta, entä millainen on kattoremontin toteuttamisen ajankohta ja vuodenaika? Mitä materiaalia katto on, ja ollaanko katemateriaalia tai kattomuotoa mahdollisesti vaihtamassa nykyisestä toisenlaiseen? Onko projekti verrattavissa uuden rakentamiseen tai millaisia muutoksia siinä tehdään katolle ja rakennukselle – edellyttävätkö työt toimenpidelupaa tai rakennuslupaa, jotka on haettava hyvissä ajoin?

Kattoremontin suunnitteluvaiheessa on kartoitettava kokonaisvaltaisesti katon tarpeet. Remontin yhteydessä voi olla viisasta asentaa katolle esimerkiksi kattoturvatuotteita, kuten lumiesteitä, kattosiltoja, tai lape-, seinä- ja palotikkaita. Katto ja talon asukkaat voivat hyötyä suuresti myös muista kattovarusteluista, kuten ekologisista aurinkopaneeleista. Tällaisten kattotuotteiden sijainti ja asennus katolle on suunniteltava huolellisesti, jotta niistä saadaan paras hyöty irti. Lisäksi on hyvä kartoittaa, tarvitaanko katolla esimerkiksi piipunpellitystä, ja paljonko katolla on muita toimenpiteitä vaativia yksityiskohtia, kuten jiirejä, lippoja ja läpivientejä. Katolle saatetaan remontin yhteydessä tehdä myös sellaisia viimeisteleviä töitä kuin maalaus, pinnoitus tai suoja-ainekäsittely. Tällaiset työt on hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Kaikkea kattoremonttiin liittyvää ei aina ole mahdollista suunnitella ennalta. Kun katto avataan, saattaa vesikatteen alapuolisista rakenteista paljastua yllätyksiä, joihin ei ole voinut varautua, mutta jotka vaativat toimenpiteitä. Ikävät löydöt saattavat olla esimerkiksi lahonneita rakenteiden puuosia, kastuneita villoja tai irronnut tai reikiintynyt aluskate. Tai ehkä katon rakennetta on muutettava toimivuuden kohentamiseksi, muun muassa tuulettuvuuden parantamiseksi. Jos kyseessä on mineriittikatto eli niin sanottu varttikatto, ikävin yllätys voi olla katosta löytyvä asbesti, jolloin kattoremontti täytyy suorittaa asbestipurkutyönä – tämä vaatii aina erityislupia ja asiantuntemusta. Älä kuitenkaan anna remonttihuolten valvottaa sinua, sillä voit nojata Plus Kattopalvelun lujaan ammattitaitoon tilanteessa kuin tilanteessa. Tämä on lupaus: kykenemme hoitamaan minkä tahansa projektin kunnialla alusta loppuun saakka, olipa sen laajuus ja vaativuus millainen hyvänsä!

Milloin kattoremontti on ajankohtainen

Katoista parhaimmatkin tulevat vääjäämättä elinkaaressaan pisteeseen, jossa kattoremontti on välttämätön. Katolla riittää kuluttavia vieraita läpi vuoden: katepintaan iskevät niin auringonpaahde kuin sade- ja sulamisvedetkin, lumi, jää, saasteet ja siitepöly. Kattojen laskennalliset eliniät vaihtelevat ja huollolla niitä voidaan parantaa: betonitiilikatto voi kestää hyvällä huollolla noin 50-70 vuotta, perinteinen peltikatto noin 40-50 vuodesta aina konesaumakaton jopa sataan käyttövuoteen saakka. Bitumikermikaton eli huopakaton käyttöikä taas on tyypillisesti 20-40 vuotta.

Lyhyesti sanottuna kattoremontti onkin ajankohtainen silloin, kun katon käyttöikä alkaa olla lopussa, eikä kattohuollolla enää saavuteta merkittäviä parannuksia tilanteeseen. Kattoremontin ajankohtaisuudesta voi kertoa katolla monikin merkki: repeämät, painumat tai kuprut huopakatteessa, haljenneet tiilet tai sammalpeite tiilikatolla, tai ruoste tai hilseilevä pinnoite peltikatolla. Notkuva jääpuikkorivistö katon reunalla voi talvisin vihjata lämpövuodoista, ja kuntotarkastuksessa havainnoimme aina veden ohjautumista katolta pois sekä katteen tiiviyttä esimerkiksi saumakohdista ja läpivienneistä.

Säännöllinen huolto ja kuntokartoitus ovatkin avainroolissa siinä, että katon ongelmat havaitaan ajoissa, ennen niiden muuttumista akuuteiksi. Moni katto päältä kaunis – tai ainakin maan tasalta tarkkailtaessa. Kun katolle kiivetään ja kiinnikkeitä, saumauksia ja läpivientejä päästään tutkimaan lähemmin, voi tilanne olla kokonaan toinen. Kun tilaat meidät hoitamaan mitä tahansa kattotyötä, saat samalla katon kuntokatsastuksen, sillä tarkastamme aina katon yleisilmeen. Mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme katsomassa myös, näkyykö siellä valumajälkiä tai selviä merkkejä kosteudesta. Paras kattoremontin ajankohta on tietysti, kun katon haastekohdat eivät ole muuttuneet suoranaisiksi ongelmiksi, vaikkapa vesivuodoiksi. Aina tämä ei tietenkään ole mahdollista, vaan katon remonttitarve voi tulla eteen äkillisesti muun muassa myrskyvaurioiden myötä. Olipa kattosi tilanne mikä tahansa, niin kuten todettua, ei syytä huoleen: me Plus Kattopalvelulla hoidamme homman.

Kun siis harkitset kattoremonttia, kutsu meidät paikan päälle tekemään suunnitelma projektista. Kanssamme toimiminen on riskitöntä ja helppoa, sillä sinun osasi on kertoa meille, mitä remontilta haluat, ja me suoritamme kaiken käytännön työn. Kun eteesi tulee kysymyksiä tai huolenaiheita, meiltä saat vastaukset ja ratkaisut. Noudatamme tekemäämme remonttisuunnitelmaa ja aikataulua, ja työllemme saat kattavan laatutakuun. Kun kattoremontti on ajankohtainen, tee katollesi paras mahdollinen palvelus ja jätä katto Plus Kattopalvelun osaaviin käsiin. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt