Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Rintamamiestalon kattoremontilla saadaan katon ominaisuudet uudelle tasolle

Rintamamiestalon kattoremontti on jossain vaiheessa välttämätön toteutettava. Katoista parhaatkin kuluvat ja vaativat aikanaan uudistamista jo puhtaasti toiminnallisista syistä: jotta kate voi palvella asianmukaisesti rakenteiden suojelijana, on sen oltava ehdottoman tiivis, ehjä, vedenpitävä sekä oikein tuulettuva. Rintamamiestalon kattoremonttiin voi liittyä peruskorjauksen lisäksi myös perusparannusta, jolloin katosta saadaan entistä ehompi ja toimivampi kokonaisuus. Rintamamiestalon kattoremonttia ei kannata myöskään turhaan lykätä: siinä missä ajoissa tehty remontti säästää selvää rahaa palauttaen katolle toimintakyvyn ja tiiveyden, saa remontin suhteen vitkastelu aikaan vain yhä kalliimpia ja kokonaisvaltaisempia korjaustoimia. Ikävimmillään kattoon ehtii kehittyä laajoja lahovaurioita ja jopa hometta.

Rintamamiestalot, joita myös tyyppitaloiksi kutsutaan, ovat muotokieleltään selkeitä, puurakenteisia, puolitoistakerroksisia taloja, joita rakennettiin erityisesti sotien jälkeen. Tavallisesti rintamamiestaloissa on yksinkertainen harjakatto, joskin myöhemmin mahdollisesti rakennetut lisäsiivet saattavat osaltaan muuttaa rakennuksen yleisilmettä. Me Plus Kattopalvelulla tunnemme hyvin rintamamiestalojen kattorakenteen – toisaalta sen vahvuudet, mutta myös tyypilliset haasteet esimerkiksi kosteus- ja ilmanvaihto-ongelmien suhteen. Rintamamiestalon katosta saattaa myös löytyä asbestia, jos kyseessä on varttikatto eli mineriittikatto. Ei kuitenkaan syytä huoleen – kauttamme saat tekijät, jotka toteuttavat turvallisesti ja lainmukaisesti myös haastavat ja vaaralliset  asbestipurkutyöt sekä katteen vaihdot asbestivapaaseen kattoon.

Suunnittelemme ja toteutamme rintamamiestalon kattoremontin aina rakennuskohtaisesti. Ensi töiksemme kartoitammekin tarkasti kohdekaton tilanteen, ja kattotarkastuskäynnillä tekemiemme huomioiden sekä asiakkaalta saatujen tietojen ja toiveiden pohjalta laadimme suunnitelman kattoremontista kokonaisuutena. Remontti toteutetaan avaimet käteen- periaatteella ja annamme työllemme takuun, joten urakka on asiakkaalle riskitön ja helppo. Hoidamme koko projektin kaikki vaiheet suunnittelusta ja pohjatöistä toteutukseen, viimeistelyihin ja loppusiivoukseen saakka. Autamme myös rakennus- ja toimenpidelupien hankkimisessa tarpeen mukaan. Rintamamiestalon kattosaneerauksen yhteydessä hoidamme kuntoon eristyksen, mikä tuo merkittävää taloudellista hyötyä pienempien lämmityskustannusten muodossa.

Kaiken kaikkiaan rintamamiestalosi katto saa meiltä kokonaisvaltaista palvelua ja käyntimme jälkeen se on taatusti toimintakykyinen kaikin puolin. Meillä teetetyt kattotyöt ovat yksityisasiakkaan verotuksessa kotitalousvähennyskelpoisia, mikä kannattaa muistaa hyödyntää. Jos remontti on hyvin laaja-alainen ja kustannustaso siten korkeampi, on sivustomme kautta haettavissa myös joustavampaa rahoitusta projektille. Rintamamiestalon kattoremontti on järkevä sijoitus koko rakennuksen hyvinvointia ajatellen, sillä kunnossa oleva katto varjelee myös rakenteet kuivina ja terveinä ja taklaa vesivuodot sekä kosteusongelmat ajoissa. Pidä siksi parasta huolta katostasi ja anna Plus Kattopalvelun käsiin sen huolto, korjaus ja remontointi. Lopputuloksena on sekä tyylikäs että toimiva katto – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme rintamamiestalon kattoremontista!

Kerrostalon katon huolto ja korjaus

Kattoremontin yhteydessä päivitetään kattotuotteita ja parannetaan katon toimivuutta

Rintamamiestalon kattoremontin yhteydessä tutkimme tarkoin sekä vesikatteen että aluskatteen tilanteen. Jos esimerkiksi kattoturvatuotteet ovat aikansa eläneet, tai katto hyötyisi joistakin rakenteisiin liittyvistä parannuksista merkittävästi, tuomme asiasta sinulle tiedon ja laadimme toimintasuunnitelman niin halutessasi. Esimerkiksi kattovarustelujen päivittäminen, uusien kattotuotteiden asentaminen tai yläpohjan kohennukset tulevat kattoremontin lomaan tehtyinä huomattavasti edullisemmiksi verrattuna siihen, että töihin alettaisiin myöhemmin omana projektinaan. Rintamamiestalon kattoremontissa on toteutuksen suhteen paljon mahdollisuuksia variointiin; kaavoituksen salliessa voimme jopa vaihtaa katetyypin kokonaan toiseen, mikäli näin toivotaan.

Ovatko rintamamiestalon kattovarustelut ajan tasalla? Kattoturvatuotteet lisäävät turvallisuutta, ehkäisevät omaisuus- ja henkilövahinkoja sekä tekevät katolla liikkumisesta ja työskentelystä helpompaa. Osan kattoturvatuotteista on jo lainkin puitteissa löydyttävä katolta. Toimitamme asennettuina kaikki rintamamiestalon kattoturvatuotteet, muun muassa katon huoltosillat, seinätikkaat, lapetikkaat, palotikkaat sekä lumiesteet. Kauttamme hankitut kattotuotteet ovat taatusti laadukkaita, korroosionkestäviä, lujuusluokaltaan hyväksyttyjä ja turvallisiksi testattuja. Kattokohtaisesti toimitamme muutkin toivotut ja tarpeelliset kattovarustelut, esimerkiksi aurinkopaneelit, pieneläinesteet, piipunpellitykset, kattoluukut, -ikkunat ja -kuvut sekä sadevesijärjestelmän eri osat, kuten vesikourut ja syöksytorvet.

Aivan erityistä huomiota rintamamiestalon kattoremontissa kiinnitämme katon eristykseen ja tuuletukseen, sillä ne ovat tyyppitaloissa tavallisia ongelmakohtia. Kattoremontin yhteydessä esimerkiksi yläpohjan lisäeristys on helppo ja edullinen toteuttaa, kun katto jo joka tapauksessa on auki. Energiatehokkuuden lisääminen näkyy nopeasti konkreettisena hyötynä, kun lämmityskulut pienenevät. Myös katon tuuletuksen on oltava riittävä katon harjalla sekä rintamamiestaloissa yleisillä sivu-ullakoilla. Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki katon eristys- ja tuuletusasiat kuntoon rintamamiestalon kattoremontin yhteydessä. Samalla tutkimme, onko rakennukseen aiheutunut korjausta vaativia vaurioita alkuperäisistä eristysratkaisuista sekä teemme tarvittavat toimenpiteet.

Miten muodostuu rintamamiestalon kattoremontin hinta?

Mitä rintamamiestalon kattoremontti sitten maksaa? Kohdekattojen kunto ja tarpeet vaihtelevat keskenään merkittävässä määrin, ja niinpä onkin mahdotonta antaa tiettyä kustannusarviota tai hintaa per neliö, joka pätisi jokaiseen remonttiin yksioikoisesti. Kattoremontin hinnassa on otettava huomioon useita eri tekijöitä, joista suurin osa on vielä luonteeltaan muuttuvia. Ensin on kartoitettava projektin laajuus ja vaativuus: mikä on remontoitavan työalueen kokonaispinta-ala? Tämä vaikuttaa sekä materiaalimenekkiin että työn määrään ja kestoon. Entäpä kohdekaton kunto: puhutaanko lähinnä vesikattoremontista, vai ulottuuko korjaustarve myös yläpohjaan, jolloin lahovauriokorjaukset, eristeiden vaihdot ja aluskatetyöt nostavat remontin hintaa? Merkitystä on tietysti myös katemateriaalilla: kevyt ja hinnaltaan edullinen rullahuovasta valmistettu katto muutaman vuosikymmenen käyttöiällä eroaa merkittävästi kattopeltisepän käsityönä toteuttamasta konesaumakatosta, joka on huomattavasti arvokkaampi mutta saattaa kestää hyvin hoidettuna satakin vuotta.

Jyrkempi katto on yleensä aina haastavampi kohde ja vie enemmän aikaa. Samoin, jos rakennus on kovin korkea, voidaan rintamamiestalon kattoremontissa tarvita avuksi rakennustelineitä tai henkilönostimia, ja tällainen raskaampi kalusto tietysti vaikuttaa osaltaan myös remontin hintalappuun. Rintamamiestalon kattoremontin hinta-arviossa huomioidaan aina kohdekaton yksityiskohtien lukumäärä: mitä enemmän katossa on esimerkiksi läpivientejä, saumakohtia, jiirejä, lippoja, purkutöitä vaativia kattoturvatuotteita ja niin edelleen, sitä enemmän remontti teettää töitä ja vie aikaa. Kattoremontin hintaan lasketaan tapauskohtaisesti mukaan myös muut mahdollisesti sovitut kattotyöt, jotka toteutetaan remontin yhteydessä: lisävarustelujen asennukset, piipunpellitykset, pintakäsittelyt ja muut näiden kaltaiset.

Meillä Plus Kattopalvelulla rintamamiestalon kattoremontin hinta on aina pakettihinta, joka sisältää avaimet käteen- palveluna kaiken tarvittavan: vanhan vesikatteen purkutyöt, aluskatteen purku- ja vaihtotyöt, läpivientien ja jiirien asennustyöt, kosteutta saaneiden eristeiden poistot, lisäeristyksen, rakennemuutokset, huonokuntoisten puuosien uusimisen, uuden katteen asennuksen sekä viimeistelytyöt, kuten pellitykset, pintakäsittelyt ja kattoturvatuotteiden asennukset. Antamamme tarjous kattaa remontin kaikki työt sekä projektissa tarvittavat tuotteet ja välineet kiinnitysruuveista henkilönostimiin. Koska räätälöimme kattoremontin hinnan juuri sinun kattosi ominaisuuksien ja tarpeiden pohjalta, et maksa turhasta tai tarpeettomasta työstä, ja toisaalta kaikki kattosi kannalta olennainen kuitenkin huomioidaan mukaan – kaiken kaikkiaan siis loistava diili. Sivultoltamme löytyvän kattolaskurin avulla voi selvittää suuntaa-antavaa hinta-arviota rintamamiestalon kattoremontille, mutta tarkemman hinnan saat, kun pyydät meiltä kartoituksen ja tarjouksen remontista juuri sinun katollesi.

Onko katossa asbestia? Varttikate eli mineriittikatto vaatii erityistoimia remontilta

Onko rintamamiestalossasi varttikatto, eli mineriittikatto? Tällöin kattoremontin suorittaminen on hieman konstikkaampaa, sillä katto on valmistettu kuitusementtilevystä ja siinä on suurella todennäköisyydellä asbestia. Asbesti on lujaa kuitua, joka erityisesti 70- ja 80-luvuilla saavutti suosiota rakennusmateriaalina hyvän eristävyytensä ja palonesto-ominaisuuksiensa ansiosta. Silloin ei vielä tiedetty asian kääntöpuolesta: myöhemmin asbestilla todettiin olevan erittäin haitallisia vaikutuksia terveyteen ja varsinkin hengityselinten toimintaan, ja nykyään sen käyttö rakentamisessa on täysin kielletty. Asbestikaton purku- ja muokkaustyöt vaativat aina erityislupia sekä vankkaa kokemusta työn suorittajalta.

Jos rintamamiestalon katossa epäillään olevan asbestia, otetaan katosta asbestinäyte. Mikäli näyte todentaa, että katossa on asbestia, täytyy kattoremontti tai kattosaneeraus suorittaa asbestipurkutyönä. Tämä jos mikä kannattaa antaa vain sataprosenttisen luotettavalle ammattilaiselle, sillä väärin tehtynä asbestipurku altistaa niin työn tekijän kuin ympäristönkin vakaville terveyshaitoille. Plus Kattopalvelun kautta myös mineriittikaton purku sujuu siistillä työnjäljellä, turvallisesti ja lain mukaan. Ensin tehdään viranomaisille asbestityöstä asiaankuuluvan työturvasuunnitelman ja ilmoituksen sekä suojaamme asbestityömaan huolellisesti. Käytetään tehokkaita pölynestovälineitä, joilla varmistetaan, ettei asbestipöly pääse leviämään ympäristöön. Purku- ja muokkaustöiden jälkeen siistitään työmaa-alue tarkasti ja kuljetetaan asbestijäte sille soveltuvalle jäteasemalle. Autamme tarpeen mukaan uuden katetyypin valinnassa kohteeseen ja suoritamme vaihdon asbestivapaaseen kattoon.

Hyvin toteutetun kattoremontin jatkumona toimii laadukkaat huoltopalvelut

Kun rintamamiestalon kattoremontti on tehty, kannattaa uusi katto pitää täydessä terässä säännöllisillä huoltotoimilla. Näin katon elinkaari saadaan maksimoitua ja ennenaikaiset remontit väistettyä. Katto joutuu jatkuvasti alttiiksi lialle, lehtiroskalle, siitepölylle, ruosteelle, sammaleelle, lumelle, jäälle, auringon uv-säteilylle sekä muille kemiallisille ja mekaanisille rasituksille. Kun perushuollot, esimerkiksi katon puhdistukset ja tarkistukset, suoritetaan rintamamiestalon katolle säännöllisesti, saadaan ongelmakohtiin tartuttua niiden ollessa vielä pieniä. Minimissään katon kausihuolto on hyvä toteuttaa kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kaikki rintamamiestalon kattohuollot samalla luotettavalla laadulla ja asiantuntemuksella kuin millä kattoremontitkin toteutamme.

Rintamamiestalon kattohuollon yhteydessä tutkimme aina katon tiiveyden, puhdistamme katepinnan roskista ja lehdistä sekä siivoamme ja tarkastamme rännit. Meiltä saa tarpeen mukaan myös sammaleenpoistot, suoja-ainekäsittelyt, lumenpudotukset ja jäänsulatukset sekä huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset rintamamiestalon katolle. Räätälöimme kullekin kohteelle katetyypin mukaan hyödylliset huoltotoimet: peltikatolla huolehdimme erityisesti ruostesuojauksesta ja kateruuveista, huopakatolla varmistumme saumausten pitävyydestä ja huovan teknisestä toimivuudesta, tiilikatolla etsimme liikkuneet tai haljenneet tiilet ja hoidamme ne kuntoon.

Paljon on myös asioita, jotka tarkastamme huoltokäynnillä katemateriaalista riippumatta. Käymme aina läpi saumakohdat ja kiinnikkeet, jiirit, kattoturvatuotteiden kunnon ja toiminnan sekä läpivientien liitokset ja tiivistykset. Mikäli rakenteet mahdollistavat pääsyn yläpohjaan, käymme kurkkaamassa myös aluskatteen ja -rakenteiden tilanteen. Periaatteenamme pidämme, että aina katolla käydessämme tutkimme sen yleiskunnon kattavasti ja mahdollisista korjaustarpeista saat edullisen tarjouksemme. Näin varmistamme, että kattosi on viimeistä piirtoa myöten toimiva kokonaisuus ja valmiina palvelukseen.

Rintamamiestalon katon korjaukset, huollot ja remontit saat osaavasti ja ammattitaitoisesti Plus Kattopalvelulta. Käytämme vain ensiluokkaisia materiaaleja ja tuotteita, pysymme sovitussa aikataulussa, ja toteuttamillemme kattotöille saat kaupan päälle aina kattavan työtakuun. Hyvin remontoitu rintamamiestalon katto kestää säätä ja aikaa sekä toimii myös kauniisti yhteen muun julkisivun kanssa. Millaisessa kunnossa sinun rintamamiestalosi katto on tällä hetkellä? Huomaako katosta selkeästi, että huolto- tai korjaustarve kolkuttelee ovella, tai epäiletkö katon olevan mahdollisesti jopa vaihtokunnossa? Vai onko viimeisimmästä kattoammattilaisen suorittamasta kuntotarkastuksesta vierähtänyt aikaa, ja nyt katon tilanteesta ollaan epävarmoja? Olipa niin tai näin, Plus Kattopalvelu tulee avuksesi. Täytä tarjouspyyntölomakkeemme ja kerro asiasta tarkemmin, niin laadimme tarvittavat suunnitelmat ja laitamme kattosi kuntoon. Tästä se käy kätevästi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme rintamamiestalon kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt