Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon asennuksessa tarvitaan taituruutta – pyydä ammattilaisemme asialle

Onko taloosi suunnitteilla ensikaton asennus tai uuden katon asennus vanhan tilalle kattoremontin myötä? Katon asennus osaavissa käsissä varmistaa, että talo pysyy turvallisena ja toimivana tulevatkin vuodet ja vuosikymmenet. Katto kohtaa elinkaarensa aikana lukemattomia mekaanisia ja kemiallisia rasituksia: sateet ja saasteet, myrskyt ja pakkaset, lehtiroska ja sammal, lumi ja jää siinä missä auringonpaahde ja lämpötilanvaihtelutkin iskevät kaikki kiinni kattoon. Vääjäämättä eteenpäin vierivät vuodet tekevät tehtävänsä, ja viimein uuden katon asennus on välttämätön, kun lahovauriot ja homeongelmat halutaan pitää poissa rakenteista. Uuden katon asennuksesta on monia merkittäviä käytännön hyötyjä, usein esimerkiksi talon energiatehokkuus kasvaa, mikä parantaa asumismukavuutta vielä entisestään. Lisäksi taidolla asennettu uusi katto on kaunis ja istuu tyylikkäästi osaksi rakennuksen julkisivua.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kokeneet katto-osaajat hoitamaan uuden katon asennukset sekä kattoremontit. Kattotyöt toteutamme avaimet käteen- palveluna ja laatutakuulla lähtötilanteesta loppusiivoukseen saakka. Oli kattomuoto, katemateriaali tai rakennuksen tyyppi mikä tahansa, löytyy meiltä tarvittava tietotaito ja kokemuksen tuoma varmuus työn suorittamiseen. Asennamme, korjaamme ja remontoimme peltikatot profiilipelti- ja lukkosaumakatoista konesaumakatteisiin, tiilikatot savitiilestä betonitiileen ja huopakatot palahuovasta bitumikermiin. Saat meiltä kaikkien kattoprofiilien asennukset loivista jyrkkiin ja yksinkertaisista monimuotoisiin kattoihin saakka: tasakatot, harjakatot, aumakatot, pulpettikatot ja mansardikatot onnistuvat kaikki käsissämme. Toteutamme pienet yhden lappeen täsmäkorjaukset siinä missä täydelliset kattoremontitkin aluskatteen asennuksesta lähtien, olipa kohteena omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, kesämökki, autotalli, puuliiteri, rantasauna tai vaikka maneesi. Alan osaavimman palvelun saat aina kattoasentajiltamme.

Kattopalveluamme ohjaa ennen kaikkea kokonaisvaltaisuuden periaate. Tilasitpa meidät pientä tai suurta kattotyötä hoitamaan, haluamme samalla varmistaa, että kattosi on kunnossa ja toimiva kaikin puolin. Kun siis tulemme katollesi siivoamaan vaikka rännit tai poistamaan sammaleet, katsastamme työn yhteydessä veloituksetta samalla katon pintaa, läpivientejä ja kattotuotteita. Jos rakenteista on esteetön pääsy yläpohjaan, kurkkaamme myös, miltä siellä näyttää rakenteiden ja eristeiden osalta. Näin ollen saat käyntimme myötä varmuuden, että katto toimii kokonaisvaltaisesti niin kuin pitääkin. Ja jos jotain hälyttävää ilmenee tarkastuksen yhteydessä, saat meiltä asiasta tiedon sekä edullisen tarjouksen epäkohtien kunnostuksista. Katon asentamiseen sekä kattoremonttiin on sivustomme kautta myös mahdollista hakea joustavampaa rahoitusta tarvittaessa, sillä toimivasta katosta ei kannata tinkiä. Muistathan lisäksi, että meillä teetetyt kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin yksityisasiakkaan verotuksessa, mikä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Kun katon asentaminen on ajankohtaista joko uudisrakentamisen yhteydessä tai kattoremontin myötä, toimi ajoissa ja varaa kattoasentajamme käyttöön. Räätälöimme palvelumme kattosi mukaiseksi; teemme siis korjauksen ja asennuksen suhteen aina vain tarpeellisen, emme enempää emmekä vähempää. Mitä aiemmin esimerkiksi kattosaneeraus saadaan suoritettua, sitä helpompi, nopeampi ja edullisempi projekti on tavallisesti kyseessä. Aluskatetta myöten asiantuntevasti asennettu katto on loistava sijoitus tulevaisuuteen ja maksaa itsensä takaisin toimintavarmana, energiatehokkaana ja kauniina suojana talolle. Säännöllisten huoltotoimien ja ajoittaisten täsmäkorjausten avulla ehkäistään tulevia remonttitarpeita, ja katon käyttöikä saadaan maksimoitua. Edullinen, turvallinen ja taitavasti toteutettu kattoremontti luonnistuu meiltä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon asennuksesta.

katon asennus

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton asennukset taidokkaana takuutyönä

Kattomateriaaleja on nykyään saatavilla laaja valikoima peltikatteista tiili- ja huopakatteisiin. Katemateriaalit ovat keskenään eri hintaisia ja niillä on toisistaan poikkeavia ominaisuuksia, mutta kuitenkaan mikään niistä ei ole toistaan parempi tai huonompi – ennemminkin sopivin ratkaisu katemateriaaliksi riippuu kohdekaton tarpeista ja ominaisuuksista sekä asiakkaan mieltymyksistä. Joku haluaa helppohoitoisen peltikatteen, toinen arvostaa huovan yksinkertaisuutta, kolmannelle perinteikäs tiilikatto on se ainoa oikea. Katemateriaaleilla on muun muassa määrätyt minimivaatimukset katon jyrkkyyden suhteen, poikkeuksena sileä bitumikermi, joka pystytään asentamaan jopa tasakatoille. Myös esimerkiksi kattoturvatuotteiden ja läpivientien asennustöihin on eri metodit eri katetyypeillä. Meiltä löytyy osaaminen, tietotaito, työvoima, välineet ja kalusto kaikkien katemateriaalien asennuksiin. Ladomme katollesi betonitiilet tai perinteisemmät savitiilet, hitsaamme bitumikatteet ja kiinnitämme palahuovat, sekä asennamme profiilipeltikatot, konesaumakatteet ja lukkosaumakatteet.

Peltikaton tekee suosituksi sen monipuolisuus: valikoimasta löytyy tiili- ja aaltokuviota, konesaumaa ja lukkosaumaa, sileitä ja profiloituja peltikatteita eri kuvioissa ja sävyissä. Peltikatto on rakenteille kevyt, usein edullinen asentaa ja ylipäätään melko helppohoitoinen kattomateriaali. Kierrätettävyytensä ansiosta se on myös ekologinen valinta. Peltikatolle ominaista on suhteellisen kova äänekkyys esimerkiksi sateella tai myrskyllä, mutta katteen alle voi nykyisin asentaa äänieristyselementit tai materiaaliksi on suoraan saatavilla myös peltiä, jossa on ääneneristävä pintakerros. Peltikatto on liukas katemateriaali ja niinpä onnettomuuksien välttämiseksi sille täytyy asentaa laadukkaat kattoturvatuotteet, muun muassa lumiesteet. Peltikatto vaatii huoltotoimina säännöllistä puhdistusta, kateruuvien vaihtoa sekä toisinaan mahdollisesti myös lisäkiinnityksiä. Huoltomaalaus peltikatolle on hyvä toteuttaa noin 10-15 vuoden välein. Profiilipeltikattoa arvokkaampi kertasijoitus on konesaumakatto, joka kuitenkin on ylivertaisen tiivis ja kestää hyvällä huollolla satakin vuotta.

Tiilikatto on pidetty kateratkaisu näyttävän ulkonäkönsä sekä verrattoman ääneneristävyytensä vuoksi. Jykevä tiilikate pitää pintansa niin säätä kuin aikaakin vastaan: betonitiilikaton käyttökaari voi yltää noin 70 vuoteen, ja perinteisempi savitiili on sitäkin pitkäikäisempi. Optimaalisesti toimiakseen tiilikatto tarvitsee melko jyrkän kattomuodon, ja koska materiaali on painava, täytyy kattorakenteet asentaa todella tukeviksi. Tiilikatto pitää juoksevaa vettä muttei kuitenkaan ole täysin tiivis, joten laadukas, taidolla asennettu aluskate on sille välttämätön. Tiilikate kerää suhteellisen helposti sammalta, ja sen huoltoon tulisikin sisältyä säännöllinen puhdistus, kattopesu sekä suojakäsittely. Noin 30 vuoden välein kate on hyvä uudelleenpinnoittaa. Yksittäisiä tiiliä saattaa rikkoutua katolta suhteellisen helposti esimerkiksi pakkasrapautumisen vuoksi. Onkin suositeltavaa napata tiiliä talteen katon asennuksen yhteydessä tulevia vaihtotöitä silmällä pitäen.

Huopakatto on huokea, kevyt ja hiljainen katemateriaali. Se on myös monikäyttöinen, sillä rullahuovasta hitsattava bitumikermi taipuu ongelmitta haastaviinkin kattomuotoihin sekä jopa tasakatoille. Bitumilaattakatto eli niin sanottu palahuopakatto taas vaatii jo hieman enemmän jyrkkyyttä toimiakseen. Kattohuopa on käynyt läpi mittavan kehityskaaren, ja nykyaikainen bitumikermi onkin rakenteeltaan varsin sitkeää, joustavaa ja lujaa – se kestää hyvänä niin myrskysäässä kuin pakkasessakin. Huopakaton karheaan sirotepintaan tarttuu kuitenkin helposti sammal ja lumi, joten näiden suhteen tarvitaan huoltotoimia. Katepinta täytyy myös säännöllisesti puhdistaa sekä ajoittain suojakäsitellä tai uudelleenpinnoittaa. Huopakaton hankinta- ja asennuskustannukset ovat edulliset, mutta kun on kattoremontin aika, vaatii vanhan huovan poisto enemmän työtä kuin taas muiden materiaalien purkutyöt. Plus Kattopalvelulla on laaja kokemus eri kattomateriaaleista käytännössä – etsimme aina juuri sinun katollesi sopivimman vaihtoehdon ja asennamme sen paikalleen kauniisti ja kestävästi.

Aluskatteen asennus on ammattitekijän hommaa – kate paikalleen kerralla oikein

Vesikatteen asennus yksistään ei riitä, vaan jotta katto ja rakenteet pysyvät hyvinä pitkään, on jokaiselta katolta löydyttävä myös toimiva aluskate ja yläpohja. Vesikaton alapuoliset rakenteet eli yläpohja on laadukkaan katon perusta: lujiksi tehdyt rakenteet auttavat kattoa pitämään pintansa myrskytuulessa ja lumikinosten alla samoin kuin muissakin kuluttavissa olosuhteissa. Oikein asennettu yläpohja edistää rakennuksen paloturvallisuutta ja energiatehokkuutta, ja hyvin järjestetty tuuletus haihduttaa ylimääräisen kosteuden pitäen rakenteet kuivina ja terveinä. Erittäin tärkeä osa katon toimivuutta on myös aluskate, jolla on olennainen rooli sekä ulkoa että sisältäpäin tulevan kosteuden poistamisessa.

Vesikatteet yksistään eivät yleensä ole täysin vesitiiviitä. Vaikka ne pitävätkin juoksevan veden, voi niistä oikein asennettuinakin tihkua vettä läpi esimerkiksi saumoista, rakenneliitoksista tai muista vastaavista epäjatkuvuuskohdista. Poikkeuksen tekevät konesaumakatto sekä hitsattu bitumikatto – täydellisen hyväkuntoisina ja oikein asennettuina niitä voidaan pitää vesitiiveinä, mutta nekin hyötyvät aluskatteen asennuksesta lisäsuojaksi ongelmatilanteiden varalta. Siksi varsinaisen vesikatteen alle tarvitaan aina teknisesti toimiva aluskate vastaanottamaan ylhäältä mahdollisesti tihkuvia sade- ja sulamisvesiä. Myös talon sisätiloista nousee yläpohjaan lämpöä, joka kosteudeksi tiivistyessään voi aiheuttaa vahinkoa, mikäli vesi päätyy katon rakenteisiin tai yläpohjan eristeisiin. Oikein asennettu aluskate yhdessä asianmukaisen tuuletuksen kanssa hoitaa myös tämän alhaalta päin nousevan kondenssiveden turvallista reittiä pois yläpohjasta. Ilman toimivaa aluskatetta vesi pääsisi herkästi tekemään tuhojaan ja vuoto-ongelmat etenisivät home- ja lahovaurioiksi rakenteissa.

Aluskate on asennettava vesitiiviiksi aina koko talon matkalta, ja sitä tarvitaan varmistamaan vesitiiveys etenkin kattoläpivientien, jiirien sekä muiden katon vuoto-alttiiden elementtien osalta. Aluskatteen asennuksessa on mahdollista tehdä merkittäviä virheitä monessakin kohtaa, jotan asennustyöt on hyvä jättää kokeneen ammattilaisen käsiin. Aluskatteen onnistunut asennus vaatii laaja-alaista ymmärrystä aluskatteen toiminnasta ja rakenteesta. Yleisimpiä virheitä on asentaa aluskate väärälle kireydelle tai jopa kokonaan väärinpäin. Tämä luonnollisesti taklaa katon toimivuuden: liian löysä aluskate pussittaa tai roikkuu helposti, liian kireälle pakotettu taas ohjaa vedet vääriin paikkoihin ja voi revetä lämpötilanvaihteluiden myötä toimintakelvottomaksi. Väärinpäin eli kondenssipinta ylöspäin asennettu aluskate taas ei päästä kosteutta haihtumaan tarkoituksenmukaisesti. Jos katoltasi puuttuu aluskate tai jos se on asennettu väärin, teemme vaaditut korjaukset ja tarvittaessa vaihdamme aluskatteen uuteen, taatusti toimivaan.

Meiltä saat varmalla osaamisella toteutetut yläpohjan ja aluskatteen asennukset, aluskatteen ja vesikatteen läpiviennit, vanhojen läpivientien tiivistykset sekä aluskatteen korjaukset ja uusimiset. Rakennamme katon oikeaoppisesti tietyssä järjestyksessä niin että täysi tiiveys varmasti saavutetaan, ja asennamme aluskatteen juuri oikealle kireydelle ja oikeasta suunnasta. Kattoremontin yhteydessä tarkastamme aina huolellisesti vesikaton alapuolisten rakenteiden tilanteen. Jos yläpohja on hyvässä kunnossa, voimme toteuttaa osittaisen kattoremontin asentamalla uuden vesikatteen, esimerkiksi kattotiilet tai -pellit, vanhan tilalle. Jos taas katosta löytyy huonokuntoinen aluskate, kastuneita eristevilloja tai lahoja puurakenteita, teemme tarvittavat purku- ja uusimistyöt yläpohjankin osalta. Tavallisimmin vesikattoremontin tultua ajankohtaiseksi myös aluskate alkaa olla vaihtokunnossa. Asennamme yläpohjan ja aluskatteen kaikkia tiivistyksiä, limityksiä, piipunpellityksiä, läpivientien ylösnostoja ja jiirien laudoituksia myöten viimeisen päälle. Käyntimme jäljiltä katoltasi löytyy niin riittävä eristys ja tuuletus kuin teknisesti toimiva aluskatekin.

Uuden katon asennuksen hinta on tapauskohtainen

Mitä maksaa uuden katon asennus? Katon asentamisen hinta on kiinni monista muuttuvista tekijöistä, joten yhtä kaikkiin tilanteisiin pätevää vastausta ei tietenkään ole olemassa. Koska projektien koko ja luonne samoin kuin kattojen ominaisuudet ja tarpeetkin vaihtelevat suuresti, laskemme katon asennukselle hinnan aina tapauskohtaisesti. Kun pyydät meiltä tarjouksen katon asentamisesta, teemme ensi töiksemme perusteellisen kartoituksen kattosi kunnosta ja tarpeista sekä sinulla olevista toiveista kattotöihin liittyen. Kuntokartoituksessa tekemiemme havaintojen ja saamiemme tietojen pohjalta laadimme työsuunnitelman ja laskemme tarjouksen katon asennuksesta.

Ensin täytyy tietysti huomioida kohdekaton ominaispiirteitä. Katon pinta-ala määrittelee työalueen koon ja vaikuttaa näin ollen sekä materiaalien menekkiin että tarvittavien työtuntien määrään. Onko kyseessä yksinkertainen kahden lappeen satulakatto vai monimuotoisempi kateratkaisu ja siten myös työläämpi asennettava? Kuinka jyrkkä on katon profiili ja miten korkea on itse rakennus; tarvitaanko urakassa avuksi telineitä ja henkilönostimia? Työn lopulliseen hintalappuun vaikuttaa myös se, mikä katemateriaali asennukseen on valittu – eri materiaalit ovat keskenään eri hintaisia ja vaativat eri määrän työtä. Minkäluonteinen katon asennus on edessä: suunnitellaanko ensikaton asennusta uuteen rakennukseen, vai ollaanko tekemässä joko osittaista katon korjausta tai täydellistä kattoremonttia jo olemassa olevalle katteelle? Vaihdetaanko katemateriaali tai kattomuoto toisenlaiseen kuin mitä nykyisessä katossa on? Entä missä kunnossa ovat vanha vesikate sekä sen alapuoliset rakenteet: puretaanko olemassa olevaa kattoa ensin pois tieltä ja missä määrin, vai onko vanha katto mahdollista jättää uuden katon alle? Tarvittavien purku- ja pohjatöiden määrä voi vaihdella eri kattojen välillä paljonkin riippuen sekä katon materiaalista että muista olosuhteista.

Katon asennuksen hinta-arviossa huomioidaan myös se, paljonko katolla on purkamista tai muita toimenpiteitä vaativia yksityiskohtia: kattoläpivientejä, jiirejä eli sisätaitteita, lippoja, kattoturvatuotteita ja niin edelleen. Varsinaisen katon asennuksen lisäksi on muistettava laskea mukaan myös mahdollisten lisävarustelujen asentamisen kustannukset. Asennamme katolle esimerkiksi kulkusillat, lumiesteet, lape- ja seinätikkaat, piipunhatut ja -pellitykset tai vaikka aurinkopaneelit. Uusitaanko katon asennuksen yhteydessä rännien vesikourut tai syöksytorvet, tai asennetaanko katon suojaksi pieneläinesteitä? Suoritamme myös muut viimeistelevät kattotyöt, esimerkiksi katepinnan suojakäsittelyt, maalaukset sekä pinnoitukset.

Saadaksesi tarkemman hinnan katon asennukselle täytä tarjouspyyntölomakkeemme, niin laskemme projektin kustannukset juuri sinun kattosi ominaisuuksien mukaan. Meillä katon asennus suunnitellaan ja toteutetaan aina avaimet käteen- palveluna, joten meiltä saamasi hinta on selkeä pakettihinta, joka pitää sisällään kaiken asennuksessa tarvittavan: kaikki tuotteet, materiaalit ja välineet, taitavan työvoiman, telineet, henkilönostimet ja muun kaluston, riittävän suojauksen projektin ajaksi, kohteelle olennaiset kattoturvatuotteet ja muut kattovarustelut sekä kaikki suunnittelu-, purku-, muutos-, korjaus-, vaihto- ja asennustyöt. Kun työt on tehty, suoritamme työmaalla perusteellisen siivouksen ja hoidamme purku- ja rakennusjätteen poiskuljetuksen sekä asianmukaisen hävityksen. Sitten teemme kohteelle vielä kattavan lopputarkastuksen ja myönnämme työlle laatutakuun. Plus Kattopalvelun ammattilaisten asentama katto on taatusti hintansa väärti ja hoitaa luotettavasti tehtävänsä talon rakenteiden suojana tulevat vuodet sekä vuosikymmenet.

Katon lisäksi asennamme paikoilleen myös kattoturvatuotteet ja muut kattovarustelut

Kun rakennukseen asennetaan uusi katto, on usein ajankohtaista miettiä myös kattoturvatuotteiden tai muiden kattovarustelujen päivitystä sekä hankintaa. Asennustyöt käyvät kätevimmin juuri varsinaisen katon asennuksen lomassa. Lisäksi, kun kattotuotteet uusitaan ja asennetaan muun kattoremontin yhteydessä, jää myös hinta huomattavasti edullisemmaksi verrattuna siihen, että varusteet päivitettäisiin myöhemmin omana erillisenä urakkanaan. Kattoturvatuotteet takaavat turvallisemmat olosuhteet katolla työskentelylle, suojelevat katolle kertyvältä lumelta ja tarjoavat hätäpoistumistien onnettomuuden osuessa kohdalle. Myös laissa on sitovia määräyksiä kattotuotteista, ja rakennustarkastaja edellyttää niiden asennusta katon jyrkkyyden tai korkeuden ylittäessä tietyt arvot. Oman katon tarpeet kattoturvan suhteen kannattaa selvittää ja laittaa kuntoon ajoissa – vastuu katon ja sen ympäristön turvallisuudesta on lopulta aina kiinteistön omistajalla.

Kattoturvatuotteita on nykypäivänä saatavilla laaja valikoima, josta on hyvä poimia omalle katolle sopivimmat ratkaisut. Sivu- tai päätyräystäille kannattaa asentaa seinätikkaat ylös kiipeämistä helpottamaan. Katolla täytyy päästä kulkemaan turvallisesti muun muassa savupiipulle, kattoluukulle tai muihin huoltoa vaativiin kohteisiin. Avuksi tähän voidaan asentaa kattosillat, lapetikkaat, kattoportaat sekä nousu- ja vaakaturvakiskot. Kiskoihin voi kiinnittää myös turvaköydet, tai sitten köysiä silmällä pitäen voidaan katolle laitattaa erikseen niin sanotut kattopollarit. Jos rakennuksessa on useita kerroksia tai se on muuten hyvin korkea, on palo- eli poistumistikkaiden avulla järjestettävä katolle asianmukainen hätäpoistumistie. Lumiesteet taas estävät lunta putoamasta katolta hallitsemattomasti ja ehkäisevät näin omaisuus- sekä henkilövahinkoja.

Kattoturvatuotteiden lisäksi on olemassa tietysti monia muitakin kattovarusteluja, jotka ovat omiaan parantamaan katon toimivuutta. Oikein mitoitettu, laadukas piipunhattu estää veden ja lumen pääsyn hormiin ja ehkäisee siten sen rapautumista. Rakenteisiin voidaan tarvita suojaksi pieneläinesteitä sekä katolle lintupiikkejä tai -verkkoja. Aurinkopaneeleilla kohennetaan rakennuksen energiatehokkuutta ekologisesti. Katolle voidaan tehdä kattoluukku, kattoikkuna tai kattovalokupu valoa tuomaan ja ilmettä piristämään. Jos rännit ovat aikansa eläneet, vaihdetaan katon asennuksen yhteydessä myös uudet vesikourut ja syöksytorvet sekä varustetaan sadevesijärjestelmä tarvittaessa erityisillä sulanapitokaapeleilla. Me Plus Kattopalvelulla asennamme katollesi kaikki toivotut ja tarvittavat kattotuotteet ensiluokkaisina, standardien mukaisina, korroosionkestävinä ja turvallisiksi testattuina.

Tarjouspyyntö on ensimmäinen askel kohti uutta kattoa

Miten uuden katon asennus sitten tapahtuu käytännössä? Kaikki lähtee liikkeelle siitä, että vastaanotamme sinulta tarjouspyynnön – tarvitsitpa siis pientä tai suurta kattotyötä, ota meihin yhteyttä. Tarjouspyynnön pohjalta ryhdymme hahmottamaan, minkäkokoinen ja -luonteinen projekti on kyseessä, ja kattoremontin kohdalla selvitämme luonnollisesti nykyisen katon kunnon ja tilanteen. Katon kuntokartoituksen tekee kattoammattilaisemme, ja kartoitus on sinulle ilmainen. Otamme selville katon tarpeet ja kuuntelemme samalla, millaisia toiveita ja ajatuksia sinulla on katon asennustöihin liittyen. Halutaanko uudesta katosta vastaavantyylinen kuin nyt olemassa olevasta, vai asennetaanko tilalle täysin erilainen kattomuoto tai katemateriaali – joko käytännön syistä tai mieltymysten vuoksi? Vaihdetaanko samalla vesikourut ja syöksytorvet tai onko toiveissa asennuttaa esimerkiksi aurinkopaneelit? Tekemämme kattotarkastuksen sekä asiakkaalta kuultujen tietojen perusteella laadimme remonttisuunnitelman ja annamme tarjouksen katon asennuksesta.

Alkukartoituksen ja suunnitteluvaiheen jälkeen alkaa urakan konkreettinen toteutus. Pystytämme telineet ja tuomme paikalle tarvittavat materiaalit, tuotteet, työkalut sekä koneiston. Suojaamme työmaan tarvittavilta osin ja teemme kohdekaton vaatimat pohjatyöt, esimerkiksi vanhan rakenteen purkutyöt. Alusrakenteiden purkamiselle ja uusimiselle voi olla jossain määrin tarvetta, tai ehkä kattorakenteeseen on tehtävä muutoksia katon toimivuuden parantamiseksi – kattoa on kenties oikaistava tai korotettava, kattorakenteita lujitettava ja niin edelleen. Asennamme ruoteet, aluskatteen, tuuletusrimat, otsalaudat ja tietysti varsinaisen katemateriaalin. Kaikki katon purku-, vaihto- ja asennustyöt toteutetaan laadukkaana avaimet käteen- palveluna sekä vesikatteen että aluskatteen osalta.

Kun varsinainen katto on saatu asennettua paikoilleen, teemme sille vielä tarvittavat viimeistelyt. Niihin voi kuulua esimerkiksi toimivuutta edistävien kattotuotteiden, kuten tikkaiden, huoltosiltojen, pieneläinesteiden, piipunhattujen, rännien, lumiesteiden tai aurinkopaneelien asennusta. Suoritamme katolle myös suojakäsittelyt, maalaukset ja pinnoitukset kattomateriaalin mukaan. Viimeistelemme kaikki katon saumat, jiirit, läpiviennit, pellitykset ja harja- sekä päätylistat. Siivoamme työmaan ja keräämme purku- ja rakennusjätteen poiskuljetusta sekä asianmukaista hävitystä varten. Lopuksi teemme kohteelle kattavan lopputarkastuksen, niin että kaikki varmasti toimii kuten kuuluukin. Projektin valmistuessa olemme poistaneet kattohuolesi ja  toteuttaneet talollesi siistin, turvallisen sekä tyylikkään katon laatutakuulla varustettuna.

Kun uusi katto on asennettu, huolloilla ja korjauksilla pidetään se priimana

Katon asennustöiden lisäksi suoritamme kaikki katon huolto-, paikkaus- ja korjaustoimet kokonaisvaltaisella osaamisella ja laatupalveluna. Katto kuin katto tarvitsee elinkaarensa aikana niin säännöllistä huoltoa kuin ajoittaisia täsmäkorjauksiakin. Katolle putoava lehti- ja neulasroska, auringon uv-säteily, sade- ja sulamisvedet, talvisin vaivaavat lumi, jää ja pakkasrapautuminen, ilmansaasteet ja sammal samoin kuin monet muutkin mekaaniset ja kemialliset rasitukset kuluttavat kaikki katepintaa. Saumat aukeilevat, kiinnikkeet löystyvät ja toistuvat lämpötilanvaihtelut haurastuttavat läpivientien tiivisteitä. Katteen suojaava maalipinta kuluu tai kate voi alkaa reikiintyä ruostumisen seurauksena. Puutteellinen kattohuolto saattaa lisätä katon korjaustarvetta, tai ongelmat voivat syntyä hyvin äkillisesti muun muassa myrsky- tai lumivaurioiden seurauksena.

Katon korjaus voi olla yksittäisiä vuotopaikkauksia, laajoja kosteusvauriokorjauksia ja kaikkea siltä väliltä. Meiltä saat asiantuntevan avun niin pieniin kuin suuriinkin korjaustöihin. Teemme katon vuotokorjaukset, reikien paikkaukset, vuotavien saumojen ja läpivientien tiivistykset, ruosteenpoistot, huopakaton höyrypussien korjaukset sekä kattopeltien, -huopien ja -tiilten vaihdot. Korjaamme jiirit, rännit ja vesikourut, vaihdamme irronneet peltilistat sekä muut pellitykset, tiivistämme ja korjaamme kattoluukut ja -ikkunat, maalaamme ja vaihdamme räystäslaudat sekä asennamme puuttuvat harjatiivisteet. Tulemme avuksesi myrsky- ja lumivaurioita raivaamaan sekä teemme taidolla haastavatkin korjaukset, esimerkiksi yläpohjan kunnostukset. Paikkaamme ja korjaamme aluskatteet, vaihdamme kastuneet villat ja uusimme lahonneet puurakenteet. Lisäämme tuuletusta, parannamme eristystä ja teemme toimivuutta lisäävät rakennemuutokset.

Taloudellisin ratkaisu on pitää katto hyvässä kunnossa ennaltaehkäisevillä huolloilla, jolloin alkavat haastekohdat havaitaan jo varhain ja isompia vaurioita harvemmin pääsee kehittymään. Katon kausihuolto on hyvä teettää pari kertaa vuodessa, esimerkiksi keväisin ja syksyisin, ja sisällyttää siihen ainakin sellaiset perustavanlaatuiset huoltotyöt kuin katon puhdistus roskista ja lehdistä sekä sen tiiveyden tarkistus. Samalla siivoamme rännit ja varmistamme näin esteettömän vedenpoiston toteutumisen katolta. Tarkistamme, että katepinta on ehjä, ja käymme läpi katon saumat, jiirit, läpiviennit sekä kattoturvatuotteet. Poistamme sammaleet, pudotamme lumet, sulatamme jäät sekä suoritamme katon maalaukset ja pinnoitukset. Jos rakenteet mahdollistavat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme katsastamassa myös sen tilanteen silmämääräisesti.

Kun katon asennuksen suorittaa kokenut kattoammattilaisemme, on valmis katto turvallinen ja toimiva pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Toteutamme katon asennuksen aina laatutuotteilla ja katteelle sopivin menetelmin, jotta lopputulos on varmasti kaunis ja kestävä. Jatkossa saat meiltä niin säännölliset huoltotoimet kuin tarvittavat täsmäkorjauksetkin katon hyvinvoinnin tueksi, ja olipa kyseessä mikä tahansa kattotyö, voit taatusti todeta asennuspalvelumme asiakaslähtöiseksi ja ammattitaitoiseksi. Huolehdimme kattosi kuntoon räystäslaudoista savupiippuun saakka – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt