Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kotitalousvähennys kattoremontissa on ehdottomasti hyödyntämisen arvoinen

Kotitalousvähennys on merkittävä etu kattoremonttia suunnittelevalle yksityisasiakkaalle, joten oikeutus siihen kannattaa selvittää hyvissä ajoin, kun remontti tulee ajankohtaiseksi. Niin sanottu kotitalousvähennys on verohelpotus, jonka saa hyödyntää nimenomaan yksityishenkilö, joka teettää katolleen remontti-, huolto- tai korjaustöitä. Projektin suuruusluokasta riippuen kotitalousvähennys voi muodostua huomattavaksi helpotukseksi remontin kustannuksia laskettaessa, ja koska etu on henkilökohtainen, voi suurissa urakoissa myös mahdollinen puoliso osaltaan tehdä vähennyksen omassa verotuksessaan. Kotitalousvähennys on kiistatta erinomainen apu kenelle tahansa kattoremonttia teettävälle yksityisasiakkaalle.

Plus Kattopalvelu auttaa tarvittaessa asiantuntevasti kattoremontin kotitalousvähennykseen liittyvissä kysymyksissä. Kotitalousvähennystä saa kattotöiden arvonlisäverollisesta työn osuudesta (ei siis esimerkiksi materiaaleista tai muista tarvikkeista). Voidaksesi hyödyntää kotitalousvähennystä työn suorittavan yrityksen täytyy olla ennakkoperintärekisterissä, kuten me Plus Kattopalvelulla olemmekin. Opastamme sinua mielellämme siinä, missä tilanteissa kotitalousvähennystä pystyy hyödyntämään, ja erittelemme laskuumme aina selkeästi vähennyksen piiriin kuuluvat ja kuulumattomat kulut.

Kotitalousvähennys on sinulle laillisesti kuuluvaa rahaa, jonka saat hyödynnettyä verokevennyksen muodossa – ei siis ole mitään syytä olla hakematta sitä. Kotitalousvähennystä voit hakea jopa takautuvasti, mikäli olet unohtanut sen hyödyntämisen. Kun siis kattoremontti on ajankohtainen, muista selvittää kotitalousvähennyksen tilanne ja oikeutesi sen tekemiseen. Tarvittaessa kysy lisää kattoremontin kotitalousvähennyksestä kattoasiantuntijoiltamme!

Laske kotitalousvähennys

Voit saada kotitalousvähennystä ammattilaisen toteuttamasta arvonlisäverollisesta työn osuudesta jopa 50%. Laske kotitalouslaskurilla vähennyksen suuruus.

Teemme kotitalousvähennyksen hakemisen mahdollisimman helpoksi lisäämällä laskuumme aina selkeästi eriteltyinä työn ja tarvikkeiden osuuden.
 
Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2400€ per henkilö per kalenterivuosi. Puolisot voivat siis saada yhteensä 4800 € vuodessa kotitalousvähennystä katon korjaamisen, huoltamisen tai kattoremontin työkuluista.

Käytännön esimerkki kotitalousvähennyksestä

Puolisot työllistävät ammattilaista talonsa kattotöissä yhteensä 13000 euron arvosta (sis. alv). Käytettyjen materiaalien osuus loppusummasta on 4000 euroa. Laskussa eriteltyä kotitalousvähennyksen alaista työkustannusta on siis 9000 euroa. Tästä verotuksessa vähennettävää on 50 % eli 4500 euroa. Puolisoista kumpikin on oikeutettu tekemään kotitalousvähennyksen omassa verotuksessaan, jolloin lopullisista verovuoden veroista vähennettäväksi jää 100 euron omavastuuosuuksien jälkeen molemmille puolisoille 2 150 euroa.


Kokonaiskustannus (sis. alv)13000€
Materiaalien osuus4000€
Kotitalousvähennykseen oikeuttavan työn osuus9000€
Kotitalousvähennys 50 %4500€
Omavastuut (2 x 100)200€
Puolisoiden vähennys verotuksessa (2 x 2250)4300€

Kotitalousvähennys kattoremontissa ja muissa kattotöissä

Kotitalousvähennystä voi saada muistakin kattotöistä

Kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvat kattoremontin lisäksi monet muutkin katon huolto- ja korjaustyöt, eikä kotitalousvähennys rajoitu aina pelkästään itse asuinrakennuksen katolla tehtäviin töihin. Esimerkiksi asuinrakennuksen läheisyydessä oleva puuvaja tai autotalli ovat yhtä lailla hyväksyttäviä kohteita kotitalousvähennykselle. Olennainen asia kattoremontin kotitalousvähennyksessä on myös, että kyseessä tulee olla nimenomaan remontointi, kunnossapito- ja perusparannustyö, ei uudis- tai täydennysrakentaminen eikä laajennustyöt.

Kun katolle tehdään joko perustavanlaatuista vuosihuoltoa tai erityisiä täsmähuoltotoimia, saa ja kannattaa kotitalousvähennystä hyödyntää ehdottomasti niidenkin suhteen. Kotitalousvähennystä saa muun muassa katon kevät- ja syyshuollosta, katon ja rännien puhdistuksesta, pesusta ja kunnostuksesta, katon saumausten tiivistyksestä ja tiilten vaihdosta. Vähennyksen voi hyödyntää myös katon sammaleenpoistosta tai lumenpudotuksesta. Lisäksi siihen oikeuttaa esimerkiksi katon maalaus, pinnoitus tai suojakäsittely. Kun tilaat meidät tekemään minkä tahansa kattotyön, muista samalla tarvittaessa tiedustella, kuuluuko kyseinen kattotyö kotitalousvähennyksen piiriin – hyvin usein ne kuuluvat.

Teemme kotitalousvähennyksen hakemisen helpoksi

Me Plus Kattopalvelulla haluamme, että kotitalousvähennyksen hakeminen on sinulle mahdollisimman helppoa. Niinpä erittelemme laskuun aina selkeästi ne kulut, jotka eivät oikeuta kotitalousvähennykseen – tällaisia ovat esimerkiksi remontissa käytettävät materiaalit ja tarvikkeet, koska vähennyksen saa nimenomaan työn osuudesta. Lisäksi autamme sinua mielellämme, mikäli sinua askarruttaa, missä tilanteissa olet oikeutettu kotitalousvähennykseen ja missä taas vähennystä ei pysty hyödyntämään.

Jos esimerkiksi kyseessä on omassa omistuksessa oleva, mutta ulkopuoliselle koko kalenterivuodeksi vuokrattu vapaa-ajanasunto, tällaisen kohteen kattoremontti ei oikeuta kotitalousvähennykseen. Omassa käytössä olevasta kakkosasunnosta tai kaupunkiasunnosta sen sijaan voi saada vähennyksen. Lapset voivat tehdä vähennyksen vanhempiensa tai isovanhempiensa käytössä olevien kohteiden remontoinnista, mutta vanhemmat taas eivät saa hyödyntää vähennystä lapsensa käytössä olevan kohteen remontoinnista. Oikeutus kotitalousvähennykseen kannattaa siis tarkistaa ajoissa. Verottajalta löytyy asiasta aina ajankohtainen tieto, ja myös me Plus Kattopalvelulla autamme asiaan liittyvissä kysymyksissä.

Kokeile kotitalousvähennyslaskuriamme – kätevä apuri kustannusten suunnitteluun

Kuten jo todettua, kotitalousvähennys on kattoremontissa suuri helpotus. Vähennystä voit saada ammattilaisen toteuttamasta arvonlisäverollisesta työn osuudesta jopa 50%. Oheisen laskurin avulla voit selvittää, millaisen summan voisit saada kotitalousvähennyksenä verotuksessa takaisin.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt