Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon rakentaminen on leipälajimme – luomme kattosi tyylillä ja taidolla

Onko katon rakentaminen ajankohtainen kiinteistössäsi – joko ensikaton asennuksen myötä, tai kun suunnitellaan kattoremonttia jo hyvin palvelleelle katolle? Asianmukaisesti rakennettu katto varmistaa erinomaisella tavalla rakennuksen turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuosikymmeniksi eteenpäin. Auringon uv-säteily, pakkaset ja myrskyt, sade- ja sulamisvedet, ilmansaasteet sekä kaikenlainen bioroska kuluttavat kaikki kattoa. Myös ajan vääjäämätön kuluminen edesauttaa korroosiota, ja ennemmin tai myöhemmin katon uusiminen tulee välttämättömäksi, kun kosteusvauriot ja homeongelmat halutaan pitää rakenteista loitolla. Uuden katon rakentaminen voi myös parantaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuutta ja kohentaa asumismukavuutta entisestään. Monien käytännön hyötyjen lisäksi on uusi, tuliterä katto tietysti myös kaunis ja tyylikäs katsella.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat katon rakentamiset ja remontoinnit avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä alusta loppuun saakka. Meiltä löytyy kaikenkattava osaaminen ja tietotaito sekä vankka käytännön kokemus kaikista materiaaleista ja kattotyypeistä. Rakennamme ja remontoimme katseenkestävät huopakatot palahuovasta bitumikermiin, tiilikatot savitiilestä betonitiileen ja peltikatot profiilipelti- ja lukkosaumakatoista konesaumakattoihin. Meiltä onnistuvat kaikki kattomuodot yksinkertaisimmasta kahden lappeen mallista monimuotoisiin taitekattoihin saakka – rakennamme tasakatot, harjakatot, aumakatot, pulpettikatot ja mansardikatot. Hoidamme maaliin kaikenkokoiset projektit yhden lappeen täsmäkorjauksesta täydelliseen kattosaneeraukseen mitä moninaisimmissa kohteissa: omakotitaloissa, kerrostaloissa, rivitaloissa, kesämökeillä, autokatoksissa, pihasaunoissa tai vaikka maneeseissa. Saat aina alan osaavinta palvelua kattoammattilaisiltamme.

Palvelumme toteutetaan aina kokonaisvaltaisuuden periaatteella. Tämä tarkoittaa, että tilasit meiltä sitten suuren tai pienen kattotyön, niin samalla haluamme varmistaa aina kattosi kokonaisvaltaisen toimivuuden. Esimerkiksi kun tilaat meiltä kattopesun tai sammaleenpoiston, katsastamme samalla veloituksetta katepinnan kunnon, rännit, läpiviennit, jiirit, saumat sekä kattoturvatuotteet. Mikäli yläpohjaan on rakenteista esteetön pääsy, tarkistamme myös sen tilanteen. Voit siis aina luottaa siihen, että käyntimme jälkeen kattosi on kaikin puolin kunnossa. Mikäli tarkastuksen lomassa ilmenee akuutteja epäkohtia, kerromme niistä sinulle ja saat meiltä edullisen tarjouksen kunnostuksista. Katon rakentamisen tai kattoremontin ei tarvitse liikaa rasittaa lompakkoasi, sillä sivujemme kautta sinulla on halutessasi mahdollisuus hakea joustavampaa rahoitusta kattotöiden kuluihin. Lisäksi meillä teetetyt kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, joten muistutamme hyödyntämään tämän edun yksityisasiakkaan verotuksessa.

Olitpa rakennuttamassa ensikattoa tai teettämässä kattoremonttia, älä aikaile, vaan varaa kattoammattilaisemme ajoissa käyttöön. Mitä aiemmin esimerkiksi kattoremontti hoidetaan kuntoon, sitä helpommin, nopeammin ja edullisemmin projekti saadaan suoritettua. Rakennamme ja remontoimme vain kattosi kannalta tarpeellisen, emme enempää emmekä vähempää. Asiantuntevasti asennettu katto on kustannustehokas investointi tulevaisuuteen ja maksaa itsensä takaisin energiatehokkuuden ja toimintavarmuuden muodossa. Hyvällä huolloilla ja tarpeen mukaan suoritetuilla täsmäkorjauksilla tulevat remonttitarpeet saadaan pidettyä minimissä ja katto palvelee pitkään tehtävässään. Kun haluat riskittömän, laadukkaan ja huokean kattoremontin, valitse meidät – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon rakentamisesta!

Katon rakennus

Rakennetaanko taloosi tiilikatto, peltikatto vai huopakatto?

Mitä seikkoja tulisi ottaa huomioon, kun valitaan katemateriaali uudelle katolle? Saatavilla on laaja valikoima niin erilaisia peltikatteita, tiilikatteita kuin huopakatteitakin. Katemateriaalit ovat keskenään eri hintaisia ja niillä on erilaisia ominaisuuksia, eikä niistä mikään ole toistaan parempi tai huonompi – ennemminkin on kiinni kohdekaton tarpeista ja ominaisuuksista sekä asiakkaan toiveista, mikä on ihanteellisin ratkaisu juuri kyseiseen rakennukseen. Joku on viehtynyt perinteikkään tiilikaton näyttävyydestä, toinen haluaa peltikatteen sen helppohoitoisuuden vuoksi, kolmas arvostaa huovan keveyttä ja yksinkertaisuutta. Katemateriaaleilla on myös määrätyt minimivaatimukset esimerkiksi katon jyrkkyyden suhteen, poikkeuksena bitumikate, joka pystytään asentamaan jopa tasakatolle. Tiilikatetta asennettaessa taas on huomioitava katteen paino ja lujitettava rakenteet sen mukaan. Plus Kattopalvelulla on laaja kokemus eri kattomateriaaleista käytännössä, joten pystymme etsimään juuri sinun katollesi sopivimman vaihtoehdon ja asentamaan sen paikoilleen kauniisti ja kestävästi.

Tiilikatosta tekee suositun sen ylivertainen ääneneristävyys ja kaunis, perinteikäs ulkonäkö. Tiilikatto kestää lujana niin säätä kuin aikaakin vastaan – betonitiilikaton elinkaari voi hyvin hoidettuna yltää noin 70 vuoteen, ja savitiili pysyy käyttökelpoisena sitäkin pidempään. Tiilikatto vaatii toimiakseen melko jyrkän kattomuodon, ja materiaalin painavuuden vuoksi rakenteista on tehtävä todella tukevat. Lisäksi toimiva, laadukas aluskate on välttämätön, sillä tiilikattoa itsessään ei ole suunniteltu täysin tiiviiksi. Tiilikaton säännölliseen huoltoon kuuluvat katon puhdistus, pesu ja suojakäsittely sekä varsin todennäköisesti myös ajoittainen sammaleenpoisto. Tiilikatteen elinikää pidentää lisäksi noin 30 vuoden välein tehtävä uudelleenpinnoitus. Tiilet saattavat rikkoutua suhteellisen helposti, esimerkiksi pakkasrapautuminen aiheuttaa halkeilua yksittäisissä kattotiilissä. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että tiiliä jemmataan asennuksen yhteydessä talteen myös tulevia vaihtotöitä silmällä pitäen.

Peltikatto on rakenteille kevyt kannateltava, usein edullinen asentaa ja muutenkin helppohoitoinen katemateriaali. Lisäksi se on ekologinen valinta kierrätettävyytensä ansiosta. Erityisesti profiilipeltikatot tarjoavat kattavan valikoiman eri kuviointeja ja sävyjä, joten omaan taloon istuva vaihtoehto löytyy varmasti. Perinteisesti peltikatto on suhteellisen äänekäs esimerkiksi sateella tai kovalla tuulella rämistessään, mutta nykyään katteen alle voi asentaa äänieristyselementit, tai materiaaliksi voi jopa suoraan valita peltiä, jossa on ääneneristävä pintakerros. Peltikatto on materiaalina liukas ja vaatii siksi hyvät lumiesteet sekä muut kattoturvatuotteet onnettomuuksien estämiseksi. Peltikaton huoltoon kuuluu katon säännöllistä puhdistusta, kateruuvien vaihtoa ja mahdollisia lisäkiinnityksiä. Huoltomaalaus katteelle on hyvä suorittaa 10-15 vuoden välein. Profiilipeltikaton sijaan katoksi voi asennuttaa myös konesaumakaton, joka on kertapanostuksena arvokkaampi mutta katteena ylivertaisen tiivis ja jopa noin 100 vuotta kestävä.

Huopakatto on kevyt, joustava ja hiljainen katemateriaali. Rullahuovasta tehty bitumikermikatto sopii vaivattomasti haastavillekin kattomuodoille sekä jopa tasakatoille. Bitumisista kattolaatoista rakennettu palahuopakatto vaatii hieman jyrkemmän profiilin. Nykyaikainen bitumi on rakenteeltaan sitkeää, vahvaa ja joustavaa ja kestää hyvänä niin myrskyt kuin pakkasetkin. Huopakaton karhea pinta kerää melko helposti sammalta ja lunta itseensä, joten katto vaatii näiden suhteen huoltotoimia. Katepinnan säännöllinen puhdistus on paikallaan samoin kuin ajoittaiset suojakäsittelyt sekä uudelleenpinnoitukset. Huopakatto on edullinen materiaali ostaa ja asentaa, mutta kun kattoremontin aika koittaa, on vanhan huovan poisto työläämpää ja enemmän aikaa vievää kuin muiden materiaalien purkutyöt.

Oikein tehty yläpohja ja aluskate luovat perustan katon rakentamiselle

Vesikatteella ei pitkällä aikavälillä ole paljoakaan virkaa, ellei rakennuksesta löydy myös toimiva yläpohja. Vesikaton alapuoliset rakenteet eli yläpohja on kaiken perusta katolla: tukeva runko, kattotuolit ja ruoteet pitävät katon lujana, kun myrskytuuli yrittää riepotella tai lumi kinostuu katepintaan pyrkien painamaan kattoa notkolle. Oikein rakennettu katon yläpohja parantaa paloturvallisuutta ja asianmukainen eristys estää lämpöä karkaamasta. Toimiva tuuletus poistaa kosteuden ja pitää näin rakenteet kuivina ja terveinä. Tärkeässä roolissa on myös aluskate, jottei ulkoa sen enempää kuin sisältäpäinkään tuleva kosteus pääse etenemään rakenteisiin saakka.

Jokaisella asuttavalla, lämmitettävällä rakennuksella tulee löytyä katosta oikein asennettu ja teknisesti toimiva aluskate. Vesikate yksinään on harvoin täysin tiivis, vaan vaikka se juoksevaa vettä pitääkin, voi saumoista, rakenneliitoksista ja muista vastaavista epäjatkuvuuskohdista tihkua kosteutta katteen alle. Aluskate ottaa vastaan tämän ylhäältä vesikatteen läpi tihkuvan veden, ja pitää huolen, että se poistuu turvallista reittiä pois katolta. Lisäksi se on yhdessä toimivan tuuletuksen kanssa avainasemassa kuljettamassa talon sisätiloista höyrystyvää kondenssivettä pois rakenteista. Aluskatteella on merkittävä rooli myös katon monien vuotoalttiiden elementtien tiivistämisessä, esimerkiksi läpivientien ja kattojiirien kohdalla. Ilman toimivaa aluskatetta katon vesivuodot etenisivät nopeasti lahovaurioiksi ja homeongelmiksi rakenteissa.

Me Plus Kattopalvelulla rakennamme kattosi täydellä ammattitaidolla yläpohjaa ja aluskatetta myöten. Valitsemme kohteelle parhaiten soveltuvan aluskatemallin sekä -materiaalin katon ominaisuuksien perusteella. Yläpohjaan teemme hyvän rakennustavan mukaiset ruodelaudoitukset, tuuletusrimat ja aluskatteen, ja asennamme katon oikeaoppisesti tietyssä järjestyksessä, jotta asianmukainen tiiveys varmasti saavutetaan. Aluskate tehdään toimestamme juuri oikealle kireydelle ja oikeasta suunnasta asennettuna. Toteutamme yläpohjan ja aluskatteen rakennuksessa tiivistykset, limitykset, läpivientien ylösnostot, jiirien laudoitukset, piipunpellitykset sekä kaikki muut tarpeelliset yksityiskohdat viimeisen päälle. Huolehdimme myös, että yläpohjasta löytyy riittävä eristys ja että katon tuulettuvuus on taattu harjalta räystäille saakka.

Aina katon rakentaminen tai uusiminen ei tietenkään tarkoita koko katon purkamista alusrakenteita ja yläpohjaa myöten. Kattoremontin suunnitteluvaiheessa tarkastamme erityisellä huolella vesikaton alapuolisten rakenteiden tilanteen. Jos vastassa on lahoja puuosia, kastuneita villoja, reikiintynyt aluskate tai puutteita eristyksessä tai tuuletuksessa, hoidamme tällaiset asiat tietysti kuntoon ja teemme tarvittavat purku- sekä uusimistyöt. Jos taas alusrakenteet ovat hyvässä kunnossa, voidaan katto rakentaa osittaisena kattoremonttina, eli vaihdetaan esimerkiksi vain kattotiilet tai kattopellit uusiin vesikatteen osalta. Usein kuitenkin aluskatteen ja vesikatteen kunto ja käyttöikä kulkevat käsi kädessä, eli kattoremontin yhteydessä tavallisimmin uusitaan myös yläpohjaa. Plus Kattopalvelu arvioi luotettavasti kattosi kunnon kaikilta osin ja kertoo, mitkä toimenpiteet ovat riittävät juuri sinun kattosi kohdalla.

Katon rakentamisen hinta on useamman muuttujan summa

Mitä maksaa katon rakentaminen tai remontointi? Tähän on tietenkin mahdotonta antaa yhtä yksiselitteistä vastausta, joka pätisi kaikkiin tilanteisiin ja kohteisiin. Todellisuudessa projekteja on aivan yhtä monia erilaisia kuin on kattojakin, ja siksi katon rakentamisen hinta täytyy laskea aina tapauskohtaisesti. Kun pyydät meiltä tarjouksen kattotöistä, teemme katollesi perusteellisen kartoituksen sen kunnosta ja tarpeista sekä sinulla olevista toiveista katon rakentamisen suhteen. Tekemiemme havaintojen ja saamiemme tietojen pohjalta voimme tehdä työsuunnitelman ja laskea tarjouksen katon rakentamisesta.

Katon hintaan vaikuttavat monet muuttuvat tekijät. Mikä on katon kokonaispinta-ala, eli millainen on tarvittavan materiaalin menekki sekä työtuntien määrä? Onko katto monimuotoinen, työläämpi rakennettava, vai yksinkertainen kahden lappeen malli? Kuinka jyrkkä katto tai korkea rakennus on kyseessä, eli tarvitaanko työssä telineitä tai henkilönostimia? Myös katemateriaalin valinta vaikuttaa projektin hintaan, sillä esimerkiksi konesaumakatto on arvokkaampi asennettava kuin profiilipeltikatto – hinta toki korreloi myös kestävyyden kanssa. Entä millainen projekti on edessä: onko kyseessä ensikaton asennus, vai tehdäänkö osittainen kattokorjaus tai kokonaisvaltainen kattoremontti jo olemassa olevalle katteelle? Ollaanko vaihtamassa katemateriaalia tai kattomuotoa kokonaan toisenlaiseen kuin nykykatossa? Mikä on vanhan katon sekä vesikaton alapuolisten rakenteiden kunto; täytyykö vanha kate purkaa pois vai voidaanko se jättää uuden katon alle? Eri kohteet vaativat erilaisen määrän pohjatöitä, ja tämä tietysti vaikuttaa katon rakentamisen hintaan.

Hinta-arviossa otetaan huomioon myös erilaiset purkutöitä tai muita toimenpiteitä vaativat yksityiskohdat katolla: kattoläpiviennit, jiirit, lipat, kattotuotteet ja niin edelleen. Katon rakentamisen hintaan vaikuttaa sekin, mitä lisävarusteita katolle mahdollisesti asennetaan remontin yhteydessä. Toimitamme katolle asennettuina muun muassa tikkaat, kattosillat, lumiesteet, vesikourut, syöksytorvet tai vaikka aurinkopaneelit. Pellitetäänkö piippu tai asennetaanko pieneläinesteitä? Entä kaivataanko muita viimeisteleviä töitä, kuten maalausta, pinnoitusta tai suojakäsittelyä katepinnalle?

Tarkemman hinnan katon rakentamiselle saat siis kysymällä meiltä tarjouksen. Suunnittelemme ja suoritamme katon rakennustyöt aina avaimet käteen- palveluna, joten myös tekemämme tarjous on selkeä kokonaishinta, joka sisältää kaiken urakan aikana tarvittavan: käytettävät tuotteet, materiaalit ja välineet, telineet, henkilönostimet sekä muun kaluston, kohteeseen asennettavat kattovarustelut, riittävän suojauksen projektin ajaksi, suunnittelu-, purku- ja muutostyöt samoin kuin kaikki korjaukset, vaihdot ja asennukset. Lopuksi siivoamme työmaan perusteellisesti ja kuljetamme pois purku- ja rakennusjätteen asianmukaisesti hävitettäväksi. Viime töiksemme suoritamme kohteessa vielä kattavan lopputarkastuksen, ja kaupan päälle saat täyden laatutakuun. Tekemämme katto on taatusti hintansa väärti ja palvelee talosi suojana niin tulevat vuodet kuin vuosikymmenetkin.

Katolle hyödylliset ja lain edellyttämät kattoturvatuotteet paikoilleen katon rakennuksen yhteydessä

Katon rakentamisen yhteydessä kannattaa suunnitella ajatuksen kanssa myös, mitä kattotuotteita ja -varusteluja katolle asennetaan. Vastuu katon sekä sen ympäristön turvallisuudesta on viime kädessä aina kiinteistön omistajalla. Kiipesipä katolle nuohooja, aurinkopaneelien asentaja tai kuka muu kattotyöntekijä tahansa, on äärimmäisen tärkeää, että olosuhteet katolla työskentelylle ovat mahdollisimman turvalliset. Rakennukseen täytyy samoin järjestää kattotuotteiden avulla esimerkiksi asianmukaiset hätäpoistumistiet onnettomuuksien varalta. Osa kattoturvatuotteista on pakollisia jo lainkin mukaan, ja rakennustarkastaja edellyttää niitä, etenkin jos katon jyrkkyys tai korkeus ylittävät tietyt arvot. Omakohtainen tarve kattoturvalle kannattaa selvittää ja laittaa kuntoon ajoissa, jotta ikävät omaisuus- ja henkilövahingot voidaan estää. Yleensä kattotuotteiden uusiminen ja asennus tulee huomattavasti huokeammaksi katon rakentamisen yhteydessä kuin myöhemmin omana erillisenä projektinaan.

Kattoturvatuotteissa on nykyään runsaasti varaa valita, joten on hyvä kartoittaa kattokohtaisesti, mitkä varustelut hyödyttävät juuri kyseistä kohdetta parhaiten. Katolle nousemista ja siellä liikkumista helpottamaan voidaan asentaa erilaisia tikkaita, kuten seinätikkaat ja lape- eli kattotikkaat, tai loivemmille katoille kattoportaat. Jos rakennus on hyvin korkea tai jos siinä on useampia kerroksia, toimiva hätäpoistumistie tehdään palo- eli poistumistikkaiden avulla. Katon kulkusillat eli huoltosillat mahdollistavat turvallisen kulkemisen katolla sijaitseviin huoltoa vaativiin kohteisiin, esimerkiksi savupiipulle tai kattoluukulle. Katolla liikkumista helpottavat myös nousu- ja vaakaturvakiskot, ja turvaköysien kiinnityspaikoiksi voidaan katolle asentaa lisäksi niin kutsutut kattopollarit. Lumikuormaa silmällä pitäen kannattaa katteeseen laitattaa lumiesteet, joiden ansiosta lumi ei putoa alas yllättäen tai hallitsematta.

Turvatuotteiden lisäksi katolle voidaan asentaa myös muita varusteluja katon toiminnallisuutta lisäämään. Asennamme puuttuvat piipunhatut hormia suojaamaan ja aurinkopaneelit energiatehokkuutta tuomaan. Rakenteisiin voimme tarvittaessa laittaa pieneläinesteet ja katolle lintuverkot sekä -piikit. Uusimisen tarpeessa voivat olla myös vesikourut tai syöksytorvet, tai rännien toistuva jäätyminen on ongelma vedenpoistolle, ja sadevesijärjestelmään halutaan laitattaa erityiset sulanapitokaapelit. Lisäksi katolle voidaan joko ulkonäöllisistä tai käytännön syistä haluta teettää kattoikkuna, kattoluukku tai kattovalokupu, joiden asennuksista suoriudumme myös kunnialla. Asennamme katollesi kaikki toivomasi sekä lain sanelemat kattotuotteet. Toimittamamme kattoturvatuotteet ovat aina priimalaatuisia, lujuusluokaltaan hyväksyttyjä, standardien mukaisia, korroosionkestäviä sekä turvallisiksi testattuja.

Kun uusi katto on ajankohtainen, jätä meille tarjouspyyntö

Katon rakentaminen alkaa aina tarjouspyynnöstä, eli kaikenkokoisissa kattotöissä voit ottaa meihin yhteyttä. Kun täytät tarjouspyyntölomakkeemme, ryhdymme kartoittamaan projektin luonnetta ja kokoa, ja jos kyseessä on kattoremontti, huomioimme tietysti olemassa olevan katon kunnon ja tilanteen. Kattoammattilaisemme tekemä kuntokartoitus on sinulle ilmainen. Katsastamme katon tarpeet ja kuuntelemme, millaisia ajatuksia ja toiveita sinulla on katon rakentamisen suhteen. Tehdäänkö uudesta katosta samantyylinen kuin nyt olemassa olevasta? Lisätäänkö katolle tiettyjä kattovarusteluja, onko ajatuksena hyödyntää esimerkiksi aurinkopaneeleja? Tai halutaanko katemateriaali tai kattomuoto vaihtaa kokonaan toiseen, joko käytännön syistä tai makuasiana? Kattotarkastuksen sekä asiakkaalta kuultujen tietojen pohjalta laadimme työsuunnitelman sekä tarjouksen katon rakentamisesta.

Seuraavaksi katon rakentamisessa siirrytään käytännön töihin eli toteutusvaiheeseen. Tuomme työmaalle tarvittavan kaluston, tuotteet, työkalut ja materiaalit sekä pystytämme telineet. Teemme kohdekaton kannalta tarpeelliset suojaukset ja muut pohjatyöt. Mikäli vanhaa rakennetta on syytä purkaa, aloitamme siitä. Kartoituksen ansiosta tiedämme myös, missä määrin alusrakenteita saattaa olla tarpeen purkaa ja uusia, sekä tarvitaanko kattorakenteeseen konkreettisia muutoksia katon toiminnallisuuden kohentamiseksi. Mitoitamme oikein ja asennamme paikoilleen ruoteet, aluskatteen, tuuletusrimat ja otsalaudat sekä lopulta tietysti itse katemateriaalin. Mitä tahansa purku-, asennus- ja uusimistöitä remontissa sitten tarvitaankaan, teemme ne kaikki ensiluokkaisena avaimet käteen- toteutuksena niin vesikatteen kuin aluskatteenkin osalta.

Katon rakentamisen toteutusvaiheen jälkeen suoritamme vielä kaikki tarvittavat viimeistelyt kohdekatolle räätälöidysti. Asennamme katolle sen toimivuuden kannalta olennaiset kattotuotteet, kuten tikkaat, kulkusillat, lumiesteet, pieneläinesteet, piipunhatut, syöksytorvet, vesikourut sekä aurinkopaneelit. Läpi katon rakentamisen olemme myös huolehtineet monista muista tarpeellisista yksityiskohdista, muun muassa asianmukaisista saumauksista ja pellityksistä, läpivienneistä, jiiritaitteista sekä harja- ja päätylistoista. Voimme lisäksi suorittaa katolle materiaalin mukaiset viimeistelevät pintakäsittelyt, kuten maalaukset tai pinnoitukset. Palveluumme kuuluu aina työmaan perusteellinen siivous, purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus sekä sen asianmukainen hävitys. Jokaisessa kohteessa teemme viime töiksemme vielä perusteellisen lopputarkastuksen kohteelle, niin että voimme myöntää työlle täyden laatutakuun. Tämän jälkeen jätämme sinut nauttimaan tyylikkäästä ja toimivasta lopputuloksesta sekä toivotamme katollesi pitkää ikää.

Toteutamme kattosi kaikki huollot ja korjaukset varmoin ammattiottein

Katon rakennus- ja remonttitöiden lisäksi saat meiltä kaikkien kattojen huollot ja korjaukset kokonaisvaltaisella palvelulla. Syitä katon huolto- ja korjaustarpeelle on yhtä moninaisia kuin ovat katotkin. Kattoon kuin kattoon iskevät vääjäämättä vesi, jää, lumi, noki, tuhka, saasteet, sammal, ruoste, lehti- ja neulasroska, auringon uv-säteily, pakkasrapautuminen sekä monet muut kemialliset ja mekaaniset rasitukset. Kiinnikkeet löystyvät, saumat aukeilevat ja läpivientien tiivisteitä haperruttaa lämpötilojen vaihtelu. Vuosien vieriessä katon maalipinta kuluu, kate reikiintyy ja alkaa vuotaa. Oma lukunsa ovat äkilliset isot vauriot: myrsky repii katosta irti peltejä tai tiiliä tai kaataa puun katon päälle. Tai putoava lumi riuhtoo rännit tai lumiesteet mukanaan vauhdilla alas vyöryessään. Katon vuotamista tai muita vaurioita voi edistää myös puutteellinen kattohuolto, tai katepinta saattaa vioittua osaamattomasti tehdyn kattopesun tai lumenpoiston seurauksena.

Katon korjaustyöt voivat sisältää kaikkea mahdollista pienistä täsmäpaikkauksista laajamittaisiin lahovauriokorjauksiin tai myrskyvahinkojen raivaustöihin. Teemme katon reikien paikkaukset ja vuotokorjaukset, vuotavien saumojen tai läpivientien tiivistykset, kattohuopien, -peltien ja -tiilien vaihdot, ruosteenpoistot, huopakaton höyrypussien korjaukset sekä rännien ja vesikourujen korjaukset. Korjaamme kattojiirit, kiinnitämme tai vaihdamme irronneet peltilistat sekä seinällenostopellit ja päätypellit, asennamme puuttuvat harjatiivisteet, tiivistämme ja korjaamme kattoluukut ja -ikkunat sekä vaihdamme räystäspellit ja -laudat. Meiltä saat avun haastaviinkin kunnostuksiin, kuten myrsky- ja lumivaurioiden korjaukseen sekä vesikaton alapuolisten rakenteiden eli yläpohjan töihin. Korjaamme ja vaihdamme aluskatteet, kastuneet villat ja lahonneet rakenteiden puuosat. Suoritamme yläpohjan lisäeristykset, parannamme rakenteiden tuulettuvuutta ja oikaisemme painuneen katon. Tarvitsetpa isoa tai pientä korjausta, voit jättää homman huoleksemme hyvillä mielin.

Optimaalisinta on tietysti ylläpitää katon toimintaa ennaltaehkäisevillä huolloilla, jolloin katon haastekohdat huomataan jo varhain eikä pahempia vaurioita pääse niin helposti syntymään. Perustavanlaatuiset huoltotoimet, kuten katon puhdistus sekä tiiveyden tarkistus, kannattaa teettää pari kertaa vuodessa, esimerkiksi keväällä ja syksyllä kausihuoltona. Pesemme ja puhdistamme katon lehdistä ja roskista sekä siivoamme rännit ja tarkastamme niiden yleisen toimivuuden. Tutkimme katepinnan kunnon ja katsastamme jiirien, saumojen, läpivientien sekä kattotuotteiden toiminnan. Mikäli yläpohjaan on rakenteiden puolesta pääsy, käymme arvioimassa myös sen tilanteen silmämääräisesti. Saat meiltä sammaleenpoistot, suojakäsittelyt, lumenpudotukset sekä jäänsulatukset katollesi. Ja kun katepinta on nähnyt parhaat päivänsä, suoritamme peltikaton maalaukset sekä tiilikaton ja huopakaton pinnoitukset laatutuotteilla ja tarttuvalla, kestävällä työnjäljellä.

Katto on juuri niin toimiva kuin ovat sen yksityiskohdatkin, joten kokeneen kattoammattilaisen avulla takaat talollesi täyden turvan. Asennamme ensikatot ja toteutamme kattoremontit onnistuneesti, asiakaslähtöisesti ja sovitussa aikataulussa pysyen. Huolehdimme kattosi toimivuudesta kaikkia kattotuotteita myöten ja korjaamme nopeasti ilmenneet ongelmat. Säännöllisillä huoltotoimilla varmistamme katolle laadukkaan ja pitkän eliniän sekä terveet, tukevat rakenteet. Pistämme kattosi priimakuntoon harjalta räystäille saakka, joten toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon rakentamisesta!

Meiltä myös peltisepäntyöt takuuvarmasti ja laadukkaasti

Plus Kattopalvelun asiakkaana voit hyötyä korkealuokkaisista peltisepäntöistä. Kokeneet huippuosaajamme tekevät peltityöt käsityönä, saaden teräspellin taipumaan mielensä mukaan, juuri sinun talosi katolle sopivasti ja tyylikkäästi. Voimme toteuttaa yksilölliset ja elegantit vesikourut tai piipunpellitykset peltisepäntöinä. Voimme räätälöidä tilaustöinä juuri sellaisen piipunhatun kuin sinä haluat. Erotu eduksesi naapurustosta tyylitellyillä peltisepäntöillä katollasi.

Kattotyöt turvallisesti Plus Kattopalvelulta kaikkialla Suomessa

Plus Kattopalvelulta saat kattotyöt turvallisesti. Pystymme myöntämään huolettomin mielen kaikille kattotöillemme laatutakuun. Takuumme koskee sekä työn osuutta että käyttämiämme materiaaleja. Huolehdimme itse henkilöstömme turvallisuudesta. Tuomme tarvittavat henkilönostimet ja muut turvatuotteet mukanamme. Sinulle ei aiheudu näistä ylimääräisiä kustannuksia, kun tilaat katon uusimisen, kattohuollot tai katon saneeraustyöt Plus Kattopalvelulta.

Meiltä saat kokonaisvaltaista palvelua kaikissa katon rakentamiseen liittyvissä asioissa. Kun katon korjaus ja kattohuolto on ajankohtaista, kannattaa soittaa Plus Kattopalvelulle. Vain harva yritys pystyy yhtä kokonaisvaltaiseen ja luotettavaan palveluun.

Kun on tehty satoja kertoja mitä erilaisempi kattoremontti rivitaloon, kerrostaloon ja omakotitaloon, on kertynyt sellainen määrä kokemusta, että pystymme huomioimaan kaikki kattoremontissa tarvittavat seikat. Teemme samanlaisella pieteetillä myös pienet korjaustyöt. Meiltä saat katon maalaustyöt, sisältäen vanhan maalin poiston. Pinnoitamme kattosi, ja poistamme sammaleet ja muut ikävät kasvustot. Meiltä saat katon suojauskäsittelyn, jonka avulla pidät sammaleet ja muut katon pintarakennetta haurastuttavat kasvit loitolla pidempään.

Katon paikkaus ja vesikourujen puhdistus ovat meille arkipäivää siinä missä huopakaton aluslaudoituksen korjaus tai uusiminenkin. Meiltä tilataan usein tiilikaton rikkinäisten kattotiilien vaihtotyöt ja peltikaton reikien paikkaus. Tarkastamme säännöllisesti mitä erilaisempia peltikattoja, läpivientien tiivistyksiä, ja huollamme ne osaavasti. Kannamme vastuumme kunnialla ja sopivalla ammattiylpeydellä, kun työn alla on kattojen myrskyvaurioiden korjaustyöt. Teemme kattoprofiilien vaihdot, asennamme kattoturvatuotteet ja teemme osaavasti uudet läpiviennit. Saat katon korjauksen yhteydessä hormin tarkastus- ja kunnostustyöt erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Kun haluat olla kaukaa viisas ja ostaa kustannustehokkaasti, soita meille. Monipuolinen, osaava palvelumme takaa sen, ettei mikään kattotyö jää tekemättä eikä tule huonosti tehdyksi.

Katon uusiminen kannattaa teettää viivyttelemättä

Kun katon rakentaminen on ajankohtaista, kannattaa toimia heti. Aikaillessa vesikatteen alapuoliset rakenteet joutuvat altistumaan liiaksi säiden vaihtelulle ja ilmansaasteille. Meidän jokaisella asentajalla on korkea työmoraali. Käytämme vain markkinoiden parhaita tuotteita. Meiltä kattotyöt tilatessasi saat samalla kertaa laatutyötä ja edullisen tarjouksen. Kysy rohkeasti lisää täyden palvelun ratkaisuista, myös bitumikattourakoista. Asennamme savunpoistoluukut ja tarkastamme vanhojen luukkujen kunnot. Meiltä saat kattoluukun asennukset, samoin aurinkopaneelien asennustyöt.

Plus Kattopalvelun tyytyväinen asiakaskunta koostuu yksityisistä talonomistajista, rakennusliikkeistä, rakennuttajista, isännöitsijöistä ja isännöintitoimistoista sekä muista, esimerkiksi liikekiinteistöjen ja maatilarakennusten omistajista. Kun haluat tehdä päätöksen, jota et tule katumaan hetkeäkään, liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon jo tänään.

 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt