Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kesämökin kattoremontti – vietä kesäsi huolettomasti uuden katon alla

Onko kesämökin kattoremontti tämän vuoden to do-listalla? Tai onko tiedossa ollut kenties jo pidempään, että mökin katolla olisi huoltotarvetta, esimerkiksi huomattava määrä lehtiä ja neulasia, tai jopa sammalta? Usein mökin katon huolto- ja korjaustyöt lykkääntyvät tarpeettomasti, vaikka niiden hoitaminen on aivan yhtä välttämätöntä kuin minkä tahansa muunkin asuinrakennuksen katon hoito. Kesämökin kattoremontti voi tulla ajankohtaiseksi, kun katon käyttöikä lähestyy loppuaan, tai joskus ikävä kyllä jo aiemmin, mikäli katon huoltoa on merkittävästi laiminlyöty, tai mikäli katto on kokenut kovia esimerkiksi myrskyn kourissa. Ajoissa tehty kesämökin kattoremontti mahdollistaa huolettomammat katon tulevat käyttövuodet, vedenpitävän suojan mökin rakenteille, energiatehokkaan asumisen ja siistin, ympäristöön sulautuvan julkisivun.

Plus Kattopalvelulta saat kesämökin kattoremontin avaimet käteen- palveluna ja materiaalista riippumatta, ja mikä vaivattominta, myös ympärivuotisesti – halutessasi remontti voidaan suorittaa vaikka talvella. Aluksi teemme kattavan kuntotarkastuksen, ja kartoitamme missä kunnossa katto nykyisellään on ja millaisia toiveita sinulla on kattoremontin suhteen. Saamiemme tietojen ja tekemiemme havaintojen pohjalta laadimme toimivan suunnitelman juuri sinun katollesi ja teemme tarjouksen kattoremontista. Palvelumme sisältää aina remontin kaikki vaiheet suunnittelu- ja pohjatöistä viimeistelyihin saakka. Hintaan sisältyvät laadukkaat materiaalit ja työvälineet, riittävä suojaus projektin ajaksi, purku-, muutos- ja asennustyöt, jotka on katon tarkastuksessa todettu tarpeellisiksi, sekä viimeistelevät työt, kuten katon maalaus tai pinnoitus. Kattoremontin lopuksi teemme lopputarkastuksen ja siivoamme kaiken tiptop kuntoon. Projektin yhteydessä hoidamme myös muut toimenpiteitä vaativat katon yksityiskohdat kuntoon: asennamme esimerkiksi pieneläinesteet, läpiviennit ja pellitykset ja täydennämme kokonaisuuden haluamillasi kattovarusteluilla, vaikkapa nykyään yhä suositummilla aurinkopaneeleilla.

Meillä on kattoalalta teräksenluja ammattitaito, ja niinpä hallitsemme vaivatta niin osittaiset kuin kokonaisvaltaisetkin kattoremontit. Työmoraaliimme kuuluu, että aina katolle noustessamme tarkastelemme kattoa kokonaisuutena – vaikka siis suoritettava toimenpide olisi sillä kertaa piipunhatun asennus, saat kaupan päälle kattavan tarkistuksen koko katon kuntoa silmällä pitäen. Tämä etu kannattaa jatkossa muistaa kun olemme ensin käyneet asentamassa mökkiin tai taloon uuden katon. Jos havaitsemme jotain hälyttävää esimerkiksi katon saumakohdissa, pellityksissä tai jiireissä, kerromme siitä sinulle ja voimme hoitaa homman kuntoon. Näin mökkisi katto on taatusti toimintakykyinen kaikilta osin, ja käyntimme jälkeen voit ottaa mökillä huoletta rennosti.

Muista myös hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennys tekemistämme kattotöistä. Lisäksi, halutessasi maksaa remontin kustannukset joustavammin. Lue lisää ja hae rahoitusta kotisivujemme kautta.

Kesämökin katto ansaitsee huomiosi, sillä vain ajoissa tehty kattoremontti pelastaa katon tulevat vuodet. Toimi siis jo tänään ja pidä katosta paras mahdollinen huoli – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous kesämökin kattoremontista!

Kesämökin kattoremontti

Mökin katon huolto – välttämätön tehtävä, jota usein laiminlyödään

Mökin katon huollon suhteen ei välttämättä olla yhtä tunnollisia kuin muiden rakennusten kohdalla. Tähän on usein inhimillisiä syitä: mökki ei ehkä ole ympärivuotisessa käytössä, ja kun sitten mökille päästään, halutaan todennäköisesti priorisoida rentoa vapaa-ajan olemista eikä niinkään huolto- ja korjausaskareita. Mökin katto vaatii kuitenkin toimiakseen säännöllistä huoltoa, siinä missä mikä tahansa muukin rakennus. Neljä vuodenaikaa koettelevat kattoa ja sen alapuolisia rakenteita, ja katolla vierailevat vuoden mittaan niin lehdet, neulaset, oksat, siitepöly, sade- ja sulamisvedet kuin kuluttava auringonpaahdekin. Mökin katon huolto ennaltaehkäisevästi on sekä tehokkain että edullisin keino pitää katto kunnossa.

Plus Kattopalvelu hoitaa mökkisi kattohuollon puolestasi, jolloin sinä saat keskittyä lomailuun ja toimivan katon eduista nauttimiseen. Usein meidät tilataan suorittamaan esimerkiksi mökin katon syyshuolto tai keväthuolto. Kesän jäljiltä katto on hyvä valmistella talviteloille, ja vastaavasti katon kunto talven rasitusten väistyttyä on hyvä selvittää ennen rankimpia kesäsateita. Teemme aina ennen kattohuoltoa tai kattoremonttia perusteellisen kuntotarkastuksen, jossa kartoitamme katon tilanteen, sen vahvuudet ja mahdolliset haastekohdat. Tutkimme huolella muun muassa pinnoitteen kuntoa, sade- ja sulamisvesien poistumista katolta, läpivientien tiiveyttä, kattoturvatuotteiden kiinnityksiä ja toimintaa, hormin kuntoa, mahdollisia pellityksiä ja niin edelleen.

Teemme mökkisi katolle kaikki tarvittavat huoltotoimet. Mökin katto ja rännit on esimerkiksi puhdistettava säännöllisesti: erityisesti metsämökeillä katolle ja vesikouruihin kertyy helposti lehtiä ja neulasia, jotka tarjoavat turhan hyvän kasvualustan sammaleelle tai voivat tukkia veden virtauksen ränneissä. Teemme myös katon pesut täsmäpesuaineilla ja tarvittaessa erillisen sammaleenpoiston katolle. Tiivistämme läpiviennit ja katon saumaukset, huollamme kattoturvatuotteet ja talvisin teemme katolle lumenpudotukset ja jäänsulatukset. Lisäksi suoritamme huoltomaalaukset, uudelleenpinnoitukset ja muut suoja-ainekäsittelyt katteelle.

Ammattilaisen tekemä kesämökin katon korjaus on sinulle rento ja riskitön

Kesämökin katon korjaus kannattaa jättää ammattilaisille. Näin homma sujuu ripeästi, materiaalit ja työvälineet ovat varmasti laadukkaita ja ajan tasalla, ja työt tehdään kerralla oikein – remontin aikaansaannoksia ei tarvitse alkaa jälkikäteen korjailemaan. Plus Kattopalvelun suorittaessa mökin katon korjauksen sinulle jää aikaa itse lomailuun ja palautumiseen, ja vältät katolle kiipeämisen vaivan ja riskit. Kattoalan ammattilaisina teemme kattoremontit ympärivuotisesti, joten mökin katon korjauksen ajankohta voidaan sopia myös vaikkapa talvelle, jolloin projekti ei häiritse asumista ja oleilua mökillä. Asiantuntevasti ja ajoissa tehty remontti takaa kesämökin katolle huolettomia käyttövuosia pitkälle tulevaisuuteen.

Plus Kattopalvelun tekemänä kesämökin katon korjaus on ammattitaitoista ja viimeisteltyä aina suunnitteluvaiheesta loppusiivoukseen saakka. Katon kuntokartoituksen pohjalta hahmotamme tarvittavat työt: ehkä tarvitaan vuotokorjauksia tai -paikkauksia, vanhan katteen ja rakenteiden purkutöitä, laudoitusten uusimista, savupiipun tai muiden läpivientien korjausta, rikkinäisten tiilten vaihtoa, lahovaurioiden korjausta tai pellitysten uusimista. Katteen alapuoliset rakenteet voivat samoin vaatia toimenpiteitä: aluskate saattaa olla vaihdon tarpeessa, yläpohjaan voidaan kaivata lisäeristystä tai katon rakennetta on ehkä muutettava tuulettuvuuden parantamiseksi.

Paikkaamme ja vaihdamme kesämökin katon kattohuovat ja kattopellit. Joskus ajankohtaiseksi voi tulla vaihtaa vesikatteen materiaali kestävämpään tai helpompihoitoiseen – tällöinkin autamme valintojen tekemisessä ja suoritamme tarvittavat katon muutostyöt. Kesämökin katon korjauksen yhteydessä voi olla syytä myös päivittää kattovarustelut ajan tasalle: esimerkiksi lumiesteet, kattosillat, palotikkaat ja muut vastaavat kattotuotteet on sujuvampaa ja edullisempaa asentaa remontin yhteydessä kuin erikseen. Voimme lisäksi toimittaa katollesi asennettuina aurinkopaneelit, joilla saat tuntuvasti pienennettyä tai jopa kokonaan poistettua mökin sähkölaskut. Teemme kesämökin katolle myös akuutimmat korjaukset, esimerkiksi myrskyvaurioiden paikkaukset, mikäli puu on kaatunut katon päälle tai tuuli on repinyt tiiliä tai peltejä irti katosta.

Koko piha kerralla kuntoon – meiltä myös pihasaunojen, ulkohuussien ja muiden ulkorakennusten kattotyöt

Plus Kattopalvelulta luonnistuvat myös pihasaunojen, ulkohuussien ja muiden ulkorakennusten kattotyöt. Teemme niin pienet kiinnitykset ja osittaiset kattokorjaukset kuin täydelliset kattosaneeraukset ja katonvaihdot. Mökin läheisyydessä voi olla esimerkiksi rantasauna, puucee, varasto, liiteri tai vaja, jonka katto on huollon tai korjauksen tarpeessa. Tällaiset pienemmät projektit kannattaa hoitaa kuntoon samassa yhteydessä kuin mökin varsinainen kattoremonttikin, jolloin kaikki katot saadaan kustannustehokkaasti käytyä läpi. Plus Kattopalvelulle mikään urakka ei ole liian suuri tai pieni – olipa kohde käytännöllinen puucee, sympaattinen mummonmökki tai moderni hirsihuvila, me hoidamme homman!

Kesämökin katon kunnostus palkitsee, sillä hyväkuntoisen katon käyttöikä on pidempi ja kyky varjella mökin rakenteet kuivina kokonaisvaltaisempi. Kattoasioiden ollessa kunnossa lomailija saa keskittyä kesämökillä olennaiseen – kenties kalastukseen, puutarhatöihin, auringonpalvontaan tai vaikka ristikoiden täyttämiseen. Hormi vetää kunnolla, sadevedet ohjautuvat hallitusti pois katolta, ja katon energiatehokkuus on optimaalinen. Varmista siis letkeä loma-aika hoitamalla ajoissa mökin katon korjausasiat pois päiväjärjestyksestä: tilaa Plus Kattopalvelu katollesi. Toimi heti – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous kesämökin kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt