Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Bitumisista kattolaatoista rakentuu näyttävä ja käytännöllinen bitumipaanukatto

Bitumipaanukatto – miksipä ei? Bitumipaanukatto eli kansanomaisemmin niin sanottu palahuopakatto on tuttu näky monissa rakennuksissa ympäri maata. Bitumipaanu on kestävä, vedenpitävä ja hiljainen kattomateriaali: se pysyy luotettavasti paikoillaan myrskytuulissakin ja sen sirotepinta vaimentaa esimerkiksi sateen äänet tehokkaasti. Erityisen hyvin bitumipaanun edut tulevat esille monimuotoisilla katoilla: kun katossa on paljon jiirejä, kulmia ja muita yksityiskohtia, istuu taipuisa palahuopa moitteettomasti katon jokaiseen muotoon, ja näin haastavastakin kattomuodosta saadaan tiivis ja toimiva. Toimiakseen bitumipaanu vaatii katon, jossa kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi.

Meille Plus Kattopalvelulla bitumipaanukattojen teko on tuttua puuhaa. Olemme suorittaneet niin huoltoja, korjauksia kuin kokonaisvaltaisia kattoremonttejakin palahuopakatoille koosta ja rakennustyypistä riippumatta. Erityisen suosittu bitumikate on kesämökeillä – epäilemättä kauniin ulkomuotonsa ja maisemaan sulautuvien murrettujen väriensä ansiosta. Bitumipaanuja on kuitenkin monen muotoisia ja -värisiä: harmaita ja punertavia, ruskeita ja kuparisia, graafisempia ja perinteisempiä, isompia ja pienempiä. Laajan valikoimansa ansiosta bitumipaanut soveltuvatkin moneen kohteeseen aina pihapiirin grillikatoksista moderneihin kivitaloihin, ja ne ovat näyttävä vaihtoehto tavalliselle rullahuovasta tehdylle bitumikatolle.

Voisiko sinun rakennuksesi hyötyä bitumipaanukaton hyvistä ominaisuuksista? Monet ovat ihastuneet bitumipaanukaton hiljaisuuteen, kestävyyteen ja kauneuteen – ja silti se on rakenteille kevyt kantaa ja melko vaivaton asennettavakin. Plus Kattopalvelu toimittaa sinulle bitumipaanukaton remontin laadukkaana takuutyönä. Meillä palvelu ei jää koskaan puolitiehen, vaan aina kun käymme katolla, niin olipa syy mikä tahansa, havainnoimme koko katon tilannetta ja kuntoa. Hälyttävistä huomioista kerromme sinulle, ja näin huolehdimme siitä, että katto on käyntimme jälkeen kaikilta osin kunnossa. Suorittamamme kattotyöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa, ja isommille projekteille voit hakea sivustomme kautta joustavaa rahoitusmahdollisuutta. Jos siis kattosi on remontin tarpeessa, hoida asia järjestykseen ja tilaa meidät laittamaan kattosi kuntoon. Sovitaan sopiva ajankohta – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista

Bitumisista kattolaatoista bitumipaanukatto

Säännöllinen huolto pitää bitumipaanukaton toimivana

Jotta bitumipaanukatto toimii parhaalla mahdollisella tavalla, on siitä pidettävä asianmukaista huolta tekemällä katolle säännölliset kattotarkastukset ja perushuollot. Yksinkertainen tosiasia on, että huollettu kate kestää käyttöä pidempään kuin huoltamaton. Jotkin huoltotoimenpiteistä on suositeltavaa toteuttaa kaksikin kertaa vuodessa, ja usein suoritammekin bitumipaanukatolle asiakkaan toiveesta katon kevät- ja syyshuollon. Syksyyn ja kevääseen ajoittuvat merkittävimmät muutokset katon ympäristössä, joten huollot on kätevintä ajoittaa niihin – näin katteen kunto saadaan varmistettua niin keväisin lumen ja pakkasen jäljiltä kuin syksyisin lehtiroskan ja syysmyrskyjen mentyä. Kun katteen huolto ja kuntotarkastukset tapahtuvat säännöllisesti, havaitaan mahdolliset ongelmakohdat jo varhaisessa vaiheessa ja tällöin korjauksetkin ovat helpompia ja edullisempia. Palahuopakatteen tunnollinen huolto siis kannattaa niin taloudellisesti kuin muidenkin resurssien suhteen!

Säännölliseen kattohuoltoon kuuluu ainakin katon huolellinen puhdistus. Bitumikatteen tapauksessa poistamme katepinnasta lehdet ja irtoroskat ilmapuhaltamalla tai tarvittaessa erittäin pehmeää harjaa käyttäen, aina varoen vaurioittamasta pehmeää katepintaa työn ohessa. Samalla puhdistamme myös rännit ja tarkistamme niiden kiinnitykset ja kaadon. Lisäksi huoltoa vaativat yleensä monet katon yksityiskohdat, kuten lumiesteet, kulkusillat, tikkaat, läpiviennit, jiirikohdat, saumaukset ja niin edelleen – tarkistamme katon vuosihuollon yhteydessä näiden kunnon, tiivistykset ja kiinnitykset, ja teemme tarvittavat huolto- tai korjaustoimenpiteet. Talvisin kattohuoltoon voivat kuulua esimerkiksi lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä.

Bitumipaanukatto vaatii ajoittain myös katon perusteellista pesua täsmäaineilla. Suoritamme bitumipaanukaton pesut sekä tarvittaessa sammaleenpoistokäsittelyt katolle. Meiltä luonnistuvat myös bitumikatteen suojakäsittelyt ja uudelleenpinnoitukset. Mikäli katon rakenteet sen sallivat, kuuluu tarjoamiimme huoltoihin myös vesikaton alapuolisten rakenteiden eli yläpohjan tarkastus: jos meillä on pääsy yläpohjaan, havainnoimme rakenteita, aluskatetta sekä eristeitä vuotojen, valumajälkien tai muiden mahdollisten ongelmien varalta. Tarvitsipa bitumipaanukattosi tiettyä täsmähuoltoa tai kokonaisvaltaista kuntotarkastusta, me Plus Kattopalvelulla hoidamme homman.

Kun bitumipaanukaton huolto ja korjaus eivät enää riitä, uusimme katon taidolla ja tyylillä

Katoista parhaimmatkin kuluvat loppuun, ja tulee se hetki, jolloin kattohuollolla ja -korjauksilla ei saada enää katosta enempää irti. Myös bitumipaanukaton käyttöikä on rajallinen. Kun katto halutaan saada uuteen uskoon, Plus Kattopalvelulta luonnistuu kokonaisvaltainen kattoremontti: toimitamme sinulle uuden bitumipaanukaton laadukkaana avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä. Meiltä löytyy osaaminen ja kokemus bitumikattoremontista kattomuotoon ja rakennustyyppiin katsomatta: remontoimme niin rivitalot, omakotitalot, kesämökit kuin autokatoksetkin. Plus Kattopalvelulla kattoremontti alkaa kattotarkastuksella, jonka ammattilaisemme tulee tekemään. Näin saadaan tarkka kuva katon kunnosta ja tilanteesta sekä asiakkaan toiveista, ja voidaan laatia tarjous sekä toimintasuunnitelma kattoremontista.

Katon kuntotarkastuksessa havainnoimme tietysti etenkin katteen kuntoa: kuinka hyvin laatat vaikuttavat olevan kiinni, vai tuntuvatko ne osittain irtonaisilta? Käymme läpi saumat ja varmistamme niiden tiiveyden. Jos bitumikatteen sirotepinta on kulunut pois, tai jos katolta löytyy pintamateriaalivaurioita (kupruja, painumia, repeämiä…) tai suoranaisia vuotokohtia, on kattoremontin aika. Kun kattoa ollaan uusimassa, kannattaa samalla kartoittaa, onko tarvetta muutoksille myös esimerkiksi katon rakenteen tai kattovarustelujen suhteen. Puuttuuko katolta piipunhattu? Onko katon tuuletuksessa tai eristyksessä selkeästi parantamisen varaa? Uupuuko katolta sille välttämättömiä kattoturvatuotteita? Tämänkaltaiset seikat on helpointa ja edullisinta hoitaa kuntoon kattoremontin yhteydessä, joten kerro toiveesi meille Plus Kattopalvelulle – kykenemme ne myös toteuttamaan!

Bitumipaanukaton remontti sujuu käsissämme vaivattomasti ja vauhdilla, kuitenkaan laadusta tinkimättä. Hoidamme kaikki suunnittelu-, kartoitus- ja purkutyöt, asennamme uuden katteen ja tarvittaessa myös aluskatteen sekä vaihdamme uusimisen tarpeessa olevat puurakenteet ja villat. Kattoremontin yhteydessä voimme asentaa myös muut tarvittavat kattotuotteet: aurinkopaneelit, kattokuvut, kattoluukut, pieneläinesteet, pellitykset ja niin edelleen. Jokainen työvaihe tapahtuu turvallisuuden ehdoilla, sillä käytämme aina asianmukaisia telineitä ja putoamissuojaimia ja varomme myös aiheuttamasta haittaa itse katepinnalle. Kun remontti on valmis, siivoamme paikat, keräämme, lajittelemme ja kuljetamme pois purku- ja rakennusjätteen, ja teemme kohteelle kattavan lopputarkastuksen.

Kun kattoremonttisi suorittaa Plus Kattopalvelu, on kattosi taatusti kunnossa harjalta räystäille saakka. Ehjä, vesitiivis kate on ylivertainen suoja rakenteille ja sisäilmalle, ja taidokkaasti tehty bitumipaanukatto on lisäksi ensiluokkaisen tyylikäs katsella. Ennen kaikkea ammattilaisen remontoima katto on pitkäikäinen panostus koko rakennuksen hyvinvointiin: katon käyttöiän säde on vuosikymmeniä, ja tulevien vuosien huolto- ja korjaustarve pysyy varsin maltillisena. Kattoremontti siis kannattaa, kun se suoritetaan ajoissa ja asiantuntevasti. Varmista omalle katollesi pitkä elinkaari ja paras mahdollinen kunnostus – ota yhteyttä ja tilaa meidät katollesi!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt