Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kuinka kauan kattoremontti kestää?

Kattoremontin kesto ymmärrettävästikin askarruttaa, kun kattoremontti on omalla katolla ajankohtainen. Mistä voi tietää, kuinka kauan kattoremontti kestää? Mitkä yksittäiset seikat vaikuttavat projektin kestoon? Entä talossa asuminen kattoremontin aikana – onko se mahdollista, vai pitääkö remontin alta lähteä pois? Kattoremontti saattaa kuulostaa työläältä projektilta, mutta ei hätää – Plus Kattopalvelu hoitaa sen puolestasi avaimet käteen- palveluna, eli vastaamme urakan jokaisesta vaiheesta kokonaisvaltaisesti aina suunnittelutöistä loppusiivoukseen saakka.

Kattoremontin keston voi minimoida juurikin asiantuntevaa ammattilaista käyttämällä. Silloin työmaalla tiedetään koko ajan, missä mennään ja mikä on seuraava siirto, eikä remontin tulosta tarvitse korjailla jälkikäteen. Kattoremontin kesto riippuu tietysti täysin tarvittavan työn määrästä, mutta yleensä suorittamamme remontti vie aikaa muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Tarvittavat työt määräytyvät kohteen kunnon, projektin laajuuden, katon vaatimien purku- ja muutostöiden sekä mahdollisten katon lisävarustelujen ja viimeistelyjen mukaan.

Kattoremontin kesto jää joka tapauksessa varsin lyhyeksi suhteessa sillä saavutettuihin hyötyihin. Kunnostettu kate varjelee rakenteet turvassa kosteusvaurioilta, ja uusittu yläpohja pitää lämmön rakennuksen sisällä. Kun kattoremontti suoritetaan ajoissa, ovat katon alusrakenteet todennäköisemmin säilyneet kunnossa, eikä harmilliset kosteus- sekä lahovauriot ole päässeet tekemään rakenteille tai yläpohjan eristeille tuhoa. Kun Plus Kattopalvelu hoitaa kattoremonttisi, voit saada tekemiämme kattotöitä hyödynnettyä verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Tarjoamme myös sivustomme kautta haettavissa olevaa joustavampaa rahoitusmahdollisuutta isompia projekteja varten.

Kaiken hyvän lisäksi palveluihimme kuuluu aina ilmainen katon yleistarkistus: nousimmepa katolle sitten kateruuveja vaihtamaan tai rännejä puhdistamaan, havainnoimme samalla katon yleiskuvaa, ja varmistamme, että kokonaisuus on kunnossa – hyödyt siis käynneistämme aina ekstraa, kun saat ajankohtaista tietoa katon tilanteesta. Kun siis kattoremontti on ajankohtainen, tilaa meidät katollesi, niin hoidamme homman ripeästi ja riskittömästi. Varaa kattosi korjaus tästä helposti – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous kattoremontista!

Kuinka kauan kattoremontti kestää

Mistä tekijöistä kattoremontin kesto riippuu?

Mitkä asiat vaikuttavat siihen, kuinka kauan kattoremontti kestää? Tietysti avainroolissa on se, kuinka laaja-alaisesta kattokorjauksesta on kyse. Osittainen yhden lappeen täsmäkorjaus on paljon nopeampi tehdä kuin kokonaisvaltainen kattosaneeraus. Samoin pelkkään vesikatteen vaihtoon ei kauaa mene, kun taas aikaa remontille täytyy varata enemmän, mikäli katteen alta paljastuu esimerkiksi uusimisen tarpeessa oleva aluskate, lisäeristystä kaipaava välikatto tai lahonneita puuosia katon rakenteissa. Yleensä kattoremontin kesto vaihtelee, kuten mainittua, muutamasta päivästä muutamaan viikkoon – erityisen suuritöisissä kohteissa aikaa voi mennä hieman pidempään. Käytämme koko kattoremontin ajan tarvittavaa säänsuojausta, joten vaikka kattoremontti kestäisikin tovin ja säät eivät kuivuudellaan suosisi, on talosi aina sataprosenttisesti turvassa. Kattoremontissa kuin kattoremontissa hoidamme työt ripeästi, mutta emme ala tinkimään työn laadusta aikaa säästääksemme – haluamme, että jälki on kautta linjan ensiluokkaista ja moitteetonta.

Katon monet ominaisuudet ja yksityiskohdat vaikuttavat osaltaan kattoremontin lopulliseen kestoon. Pinta-alan lisäksi myös katon materiaali, muoto ja jyrkkyys sanelevat, kuinka nopeasti työssä voidaan edetä. Esimerkiksi palahuopaa on hitaampi asentaa kuin rullahuopaa, tai mansardikatto on työläämpi remontoida kuin yksinkertainen harjakatto. Nyrkkisääntönä voidaan pitää myös, että mitä jyrkempi katto, sitä haastavampaa ja hitaampaa sillä on liikkua ja työskennellä. Työskentely on myös sitä rauhallisempitahtista, mitä enemmän katolta löytyy työläitä yksityiskohtia, kuten läpivientejä, kattovalokupuja, kattovarusteluja ja jiirikohtia.

Myös kattoremontissa tarvittavan työn määrä vaihtelee suuresti eri kohteiden välillä. Tarvitaanko esimerkiksi vanhan katteen purkua, vai pystytäänkö se jättämään uuden katon alle? Tehdäänkö kattoremontin yhteydessä haastavampia muutostöitä, esimerkiksi onko katon rakennetta tarvetta oikaista sen toimivuuden parantamiseksi? Kattoremontin yhteydessä kannattaa myös selvittää, onko uusimisen tarvetta kattovarusteluissa, kuten sadevesijärjestelmässä, lumiesteissä, kattotikkaissa, katon kulkusilloissa ja niin edelleen. Lisäksi katolle tehtävät viimeistelyt, kuten suoja-ainekäsittely, maalaus tai pinnoitus, täytyy muistaa huomioida kattoremontin kestoa arvioitaessa. Plus Kattopalvelu auttaa sinua arvioimaan, mitkä toimenpiteet ovat juuri sinun kattosi kannalta olennaiset, ja näin remontti sujuu sutjakkaasti ja homma hoidetaan kerralla maaliin!

Voiko kattoremontin aikana asua talossa?

Onnistuuko talossa asuminen kattoremontin aikana? Kun kyseessä on pelkkä kattoremontti, ei projektin aikana oikeastaan koskaan tarvitse ryhtyä mihinkään erityisjärjestelyihin asumisen suhteen. Kuten edellä on todettu, ei kattoremontti suinkaan kestä loputtomiin, ja tuon lyhyen ajanjakson aikanakin otamme huomioon toiveesi ja tarpeesi remontin suunnittelussa ja järjestelyssä. Asiakaspalvelumme on joustavaa, ja vaikka remontista aiheutuu väistämättä jonkin verran meteliä, työkoneiden liikkumista tontilla ja tietysti paljon katolla kulkemista, minimoimme vaikutukset asumismukavuuteen ja päivittäiseen elämään: avainasioita tässä ovat tarkka suunnittelu, pitävä aikataulutus, yhdessä sovitut yksityiskohdat ja tietysti timanttinen ammattitaito.

Plus Kattopalvelun suorittamissa kattoremonteissa vankka kokemus näkyy siinä, miten hoidamme projektin hienovaraisesti, asiakasta ajatellen. Esimerkiksi materiaalit ja työvälineet säilytämme siististi ennalta sovituissa paikoissa, jottei niistä koidu häiriötä pihalla liikuttaessa. Huolehdimme niin purku- kuin asennusvaiheessakin, että työt tehdään turvallisesti, ilman että omaisuus- tai etenkään henkilövahinkoja pääsee tapahtumaan. Tiedämme, miten isossa roolissa varsinkin isompien rivitalo- ja kerrostaloyhtiöiden kattoremonteissa on asianmukainen ja ajankohtainen tiedotus, ja panostamme siihen. Metelin aiheuttamaa haittaa suitsimme muun muassa ajoittamalla äänekkäimmät työt virka-aikana tehtäviksi, kun mahdollista, ja urakan lopuksi siivoamme jälkemme, keräämme kaiken purku- ja rakennusjätteen ja järjestämme niiden poiskuljetuksen sekä asianmukaisen hävityksen.

Edes pahin pakkaskausi ei estä kattoremontin suorittamista ja talossa asumista remontin aikana. Sisätilat pysyvät lämpiminä, sillä vesikate itsessään ei toimi lämpöä eristävänä rakenteena. Mikäli remontti ulottuu myös välikattoon ja esimerkiksi yläpohjan eristeitä täytyy vaihtaa, voidaan työ hoitaa osissa, jotta vaikutukset lämpötilaan jäävät minimaalisiksi. Talvella tehdyn kattoremontin töiden suunnittelussa seuraamme myös sääennusteita, jotta mahdollisista sateista ei pääse koitumaan haittaa urakalle.

Kun haluat kattoremontin tuloksen olevan huolellista huippujälkeä ja valmistuvan silti ajallaan, Plus Kattopalvelu on oikea valinta. Hoidamme remontin alusta loppuun ammattitaidolla, ja työllemme saat laatutakuun. Lisäksi autamme kattoasi jatkossakin säilyttämään priimakuntonsa, sillä meiltä saat kattavasti myös kaikki katon korjaus- ja huoltopalvelut. Tee siis kattosi puolesta paras päätös ja kutsu meidät suorittamaan sen remontti.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt