Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontin hinta – mitä tekijöitä ottaa huomioon?

Mistä kattoremontin hinta koostuu? Mitä asioita hintaa arvioidessa tulee ottaa huomioon? Nämä ovat luonnollisia kysymyksiä, kun kattoremontti on edessä. Ammattilaisen tekemä kattoremontti antaa hinnalle rutkasti vastinetta, ja kattoremontin monet hyödyt ovat yleisesti tunnettuja: katteen käyttöikä maksimoidaan, katon rakenteet pysyvät kuivina ja sitä kautta ei synny home- tai sisäilmaongelmia, katto on helpompi ja miellyttävämpi huoltaa, ja lisäksi katon kaunis ja komea ulkomuoto nostaa osaltaan koko rakennuksen arvoa. Mikä ratkaisee, millaisessa hintaluokassa liikutaan, kun halutaan laadukas, onnistunut kattoremontti?

Meillä Plus Kattopalvelulla kattoremontin hinta räätälöidään aina kohdekaton mukaan, koska haluamme palvella jokaista kattoa yksilöllisesti. Tämän vuoksi kattoremontti aloitetaan tarkastuskäynnillä, jolla pystymme selvittämään hintaan vaikuttavat tekijät: kohdekaton nykyisen kunnon ja katon ominaisuudet, tarvittavan työn määrän ja luonteen, huomioon otettavat yksityiskohdat ja mahdolliset lisävarustelut sekä asiakkaan tarpeet ja toiveet. Havainnoimme katon kokoa, muotoa ja jyrkkyyttä, mikä katemateriaali katolle on tarkoitus asentaa, ja onko tarvetta katon osittaiselle uusimiselle vai täydelliselle kattosaneeraukselle alusrakenteita myöten. Kaikki nämä seikat vaikuttavat osaltaan kattoremontin hinnan muodostumiseen.

Plus Kattopalvelun hintaan sisältyy aina asiantuntevat kattoasentajat ja taitavat peltisepät, kaikki purku-, muutos-, uusimis- ja asennustyöt, riittävä suojaus projektin ajaksi, asianmukainen huolehtiminen projektissa syntyvästä purku- ja rakennusjätteestä, huolellinen loppusiivous sekä kattava lopputarkastus. Työllämme on laatutakuu, ja pidämme periaatteenamme kokonaisvaltaista palvelua: aina katolla käydessämme havainnoimme koko katon yleisilmettä ja varmistamme, että katto on kaikilta osin kunnossa. Mikäli korjaustarvetta ilmenee, ammattilaisemme tuovat sinulle siitä tiedon ja hoitavat mitkä tahansa tarvittavat kunnostustyöt. Huomioithan, että suorittamamme työt ovat yksityishenkilöille kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa, ja meidän kanssamme voit neuvotella tarvittaessa myös joustavasta rahoituksesta projektille. Kattoremontin hinta on kannattava panostus koko rakennuksen hyvinvointiin, joten jos remontille on tarvetta tai jos olet epävarma kattosi kunnosta, tartu toimeen viipymättä. Tilaa meidät katollesi tekemään kartoituskäynti, niin tiedetään, mistä lähteä liikkeelle. Varmista katollesi pitkä elinkaari – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous kattoremontista!

Lue lisää kattoremonttien ja katon asennusten hinnoista katemateriaalikohtaisesti:

Mitä kattoremontti maksaa?

Kattoremontin neliöhinta on riippuvainen projektin koosta ja luonteesta

Kattoremontin neliöhinta määräytyy useampien muuttujien mukaan. Kohdekaton tilanne on avainasemassa: millainen on remontoitava kokonaispinta-ala, kuinka jyrkkä katto on, ja kuinka korkea rakennus on kyseessä – onko tarvetta rakennustelineille tai henkilönostimille? Kuin paljon katolla on jiirejä, lappeita, läpivientejä ja muita tarkkuutta vaativia yksityiskohtia? Mistä materiaalista nykyinen katto on valmistettu ja mikä katemateriaali remontissa aiotaan asentaa? Entä miten helppo kohteeseen on kulkeutua: sijaitseeko se esimerkiksi saaressa, metsän keskellä tai muuten haasteellisessa paikassa?

Kattoremontin hintaan per neliö vaikuttavat myös viimeistelytyöt: asennetaanko katolle kattoremontin yhteydessä esimerkiksi kattotikkaita, kulkusiltoja, lumiesteitä, pieneläinesteitä, aurinkopaneeleja, uusia vesikouruja tai syöksytorvia, kattovalokupuja ja niin edelleen. Tulee edullisemmaksi hoitaa tällaiset kattovarusteasiat kuntoon muun kattoremontin yhteydessä, joten kattotuotteiden uusimista on hyvä harkita remonttia suunniteltaessa. Tai tarvitseeko vaikkapa savupiippu pellitystä tai muuta korjausta? Kattoremontin neliöhinnassa tulee huomioida myös mahdollinen katon maalaus tai pinnoitus projektin lopuksi.

Katon alapuolisten rakenteiden kunto ratkaisee paljon. Löytyykö alusrakenteista lahoja puuosia, jotka täytyy uusia? Missä kunnossa eristeet ovat? Entä onko aluskate ehjä ja hyvin kiinnitetty? Joskus osittainen kattoremontti voi riittää, mikäli katon alapuoliset rakenteet ovat hyvässä kunnossa. Tällöin vaihtotarpeessa on vain vesikate, ja remontin hintakin on tietysti sitä myötä edullisempi. Tai mikäli vanha kate on kyllin hyväkuntoinen toimiakseen vielä aluskatteena, ei vanhan katon purkutöitä kenties tarvitse tehdä. Lisäksi kattoremontin neliöhintaan voi vaikuttaa myös vuodenaika: talvella hiljaisempana ajankohtana remontin voi saada hieman huokeampaan hintaan kuin keskellä kesän ruuhkasesonkia.

Peltikatto, tiilikatto vai huopakatto – miten materiaalivalinta näkyy hinnassa?

Asennetaanko katteeksi peltikatto, tiilikatto vai huopakatto? Materiaalivalinta vaikuttaa luonnollisesti kattoremontin hintaan. Materiaalilajeissa on myös sisäistä valinnanvaraa: peltikatto voi olla konesauma-, lukkosauma-, alumiini- tai kuparikatto, tiilikatto voidaan valmistaa joko savi- tai betonitiilestä, ja huopakatoksi voidaan asentaa joko palahuopaa tai bitumikermiä. Materiaalit ovat keskenään erihintaisia, ja ne voivat vaatia myös erilaisen määrän töitä remontin suhteen. Jokaisella katemateriaalilla on omat vahvuutensa, joten oman katon ominaisuuksia ja tarpeita on hyvä huomioida materiaalia valittaessa.

Esimerkiksi peltikaton puolesta puhuu sen helppohoitoisuus: katto on helppo pitää puhtaana eikä se kerää lunta päälleen vastaavalla tavalla kuin vaikkapa huopa. Peltikatteita on laaja valikoima niin sävyn kuin kuvioinninkin puolesta, joten oman rakennuksen julkisivuun sopiva vaihtoehto varmasti löytyy. Pelti on myös melko kevyt, mutta silti luja materiaali, joka on lisäksi ekologinen valinta kierrätettävyytensä ansiosta. Tiili taas on lujatekoinen ja tyylikäs katemateriaali, joka saa erityisesti kiitosta äänieristävyydestään: tiilikatto jos mikä on hiljainen katto. Tiilikate kestää hyvin niin ilmansaasteita, auringonpaahdetta, sateita kuin aikaakin. Huopakatto puolestaan sopii katolle kuin katolle aina tasakatoista ja loivista katoista jyrkkiinkin kattoihin. Huopakatto kestää erinomaisesti myös myrskytuulten riepottelut, ja nykyaikainen bitumikermi onkin erittäin kevyt, joustava, lujarakenteinen ja hiljainen katemateriaali.

Kattomateriaalia valittaessa hintaa kannattaa pohtia monelta eri kannalta. Esimerkiksi konesaumakatto on arvokkaampi asentaa, mutta se on todella huoltovapaa ja kestävä katto – lisäksi se on niin tiivis, että poiketen muista katoista se ei välttämättä vaadi erillistä aluskatetta vaikka se lähes poikkeuksetta asennetaankin. Lukkosaumakate on edullisempi asentaa, mutta sillä ei yksistään saavuteta samanlaista vesitiiviyttä. Kuparikatto voi tuntua kertakustannuksena kalliilta, mutta toisaalta sen käyttöikä voi yltää kahteensataan vuoteen. Samoin on betonitiiltä ja savitiiltä vertaillessa: betonitiili on huokeampi materiaali, ja hyvällä huollolla se saadaan kestämään yli puoli vuosisataa. Savitiili maksaa materiaalina enemmän, mutta se kestää jopa yli sata vuotta. Kattohuopa taas on materiaalina edullinen, mutta remontissa se voi olla työläämpi käsiteltävä: esimerkiksi vanhan huopakaton purku on merkittävästi vaivalloisempaa kuin pelti- tai tiilikaton. Materiaalivalintaa tehtäessä on siis syytä pohtia kustannuksia myös pidemmällä aikavälillä, ja ennen kaikkea kartoittaa, mikä juuri sinun kattoasi hyödyttäisi eniten. Plus Kattopalvelu auttaa sinua mielellään löytämään kattosi kannalta parhaan ratkaisun.

Hintalaskuri auttaa arvioimaan kattoremontin hintaluokkaa

Sivustoltamme löytyvä kattolaskuri eli hintalaskuri kattoremonttia varten auttaa hahmottamaan kattokorjauksen kustannuksia. Kattolaskurin antama arvio viitoittaa remontin suuruusluokkaa, mutta on hyvä huomata, että kyseessä on nimenomaan arvio – tarkkaa kattoremontin hintaa ei pelkästään kattolaskurin avulla voi saada selville. Kuten edellä on käyty läpi, hintaan vaikuttavat monet kattokohtaiset tekijät, eikä esimerkiksi vesikatteen alapuolisten rakenteiden kunnosta voi varmistua ennen kuin ne on tutkittu tarkasti paikan päällä. Kattolaskuri ei pysty täysin huomioimaan kokonaistyön määrää ja kaikkia kattokohtaisia tarpeita, mutta se toimii apurina haluttaessa selvittää, missä hintaluokassa remontit yleensä milläkin katoilla liikkuvat.

Tarkan kattoremontin hinnan saat selville pyytämällä Plus Kattopalvelulta tarjouksen remontista. Tällöin ammattilaisemme tulee paikan päälle katsastamaan katon tilanteen ja kartoittamaan, millaisia toiveita sinulla on tulevan kattoremontin suhteen. Selvitettyämme tarkasti kaikki remonttiin vaikuttavat tekijät teemme tarvittavista korjauksista toimintasuunnitelman ja annamme sinulle tarjouksen remontista: saat meiltä selkeän kokonaishinnan, joka sisältää sekä työn kustannukset että kaikki projektin aikana tarvittavat materiaalit ja työvälineet tippapelleistä telineisiin saakka.

Kattoremontin hinta maksaa itsensä takaisin katon pidennettynä elinkaarena ja parempana kuntona. Ehjä, vesitiivis katto suojaa rakennusta kastumiselta ja pitää näin sekä rakenteet että sisäilman terveinä. Hyväkuntoinen katto on myös vaivattomampi huoltaa ja korjauskustannukset pysyvät kohtuullisempina. Lisäksi ammattitaitoisesti remontoitu katto on tyylikäs osa rakennuksen julkisivua. Kun siis kattosi on korjauksen tarpeessa, älä viivyttele asian kanssa vaan tartu tuumasta toimeen. Kutsu meidät katollesi, niin kartoitetaan sen tilanne ja viilataan katon kunto jälleen huippuunsa. Tilaa katollesi parasta palvelua – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt