Kattolaskuri – oivallinen apuri hahmottamaan kattoremontin hintaa

Paljonko kattoremontti maksaa? Tämä on varmasti yksi ilmeisimmistä pohdinnan aiheista kattoremontin ollessa omalla katolla ajankohtainen. Millaisiin kustannuksiin kattoremontissa tulisi varautua? Miten hahmottaa tulevan projektin suuruusluokkaa? Mistä tekijöistä kattoremontin hinta koostuu? Huomioithan kattolaskuria käyttäessäsi, että laskuri on pidetty todella yksinkertaisena: sen tarkoitus on auttaa laskemaan karkea arvio siitä, mitä kattoremontti voisi eri kattomateriaalin suhteen maksaa. Pyytämällä tarjouksemme kattoremontista saat tarkan hinnan katon uusimiselle.

Meille Plus Kattopalvelun ammattilaisille niin pienet kuin suuretkin kattoremontit ovat tulleet tutuiksi, olipa kyseessä peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, osittainen kattokorjaus tai kokonaisvaltainen katteen uusiminen. Meillä kattoremontin hinta kattaa koko paketin: ammattitaitoiset rakentajat ja peltisepät sekä kaikki suunnittelu-, purku-, muutos-, rakennus- ja asennustyöt katolla. Hoidamme katon suojauksen, siivouksen ja lopputarkastuksen moitteettomasti. Meidät tunnetaan myös korkeasta työmoraalista: vaikka nousisimme katolle jonkin pienenkin nimenomaisen toimenpiteen takia, havainnoimme aina koko katon yleisilmettä, joten kattosi kunto tarkastetaan työn yhteydessä poikkeuksetta perusteellisesti. Mahdollisista haastekohdista tuomme sinulle tiedon, ja ennen kaikkea kykenemme hoitamaan mitkä tahansa epäkohdat katolla kuntoon.

Ammattilaisen tekemä, ajoissa suoritettu kattoremontti hyödyttää pitkälle tulevaisuuteen: isommilta, hintavammilta korjauksilta vältytään, ja katon käyttöikä saadaan näin maksimoitua. Talon rakenteet ja sisäilma pysyvät terveinä eikä kosteus tee katolla tuhojaan. Henkilöasiakkaanamme kannattaa myös hyödyntää saatavilla oleva verotuksellinen etu: suorittamamme kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Lisäksi, mikäli projektin kustannuksia halutaan jakaa muutamaan joustavampaan erään, voit kysyä lisää tarjoamastamme rahoitusvaihtoehdosta. Olennaista on, että kattosi on hyvinvoiva ja kaikin puolin toimiva. Kun siis tiedostat, että kattosi kaipaa korjausta, syötä katon tiedot kattolaskuriin saadaksesi alustavaa arviota remontin hinnasta. Testailtuasi laskuria ota seuraava askel ja kutsu meidät tekemään katollesi kartoituskäynti. Tutkitaan kattosi tilanne ja autetaan se huippukuntoon! Ota yhteyttä – pyydä tarjous kattoremontista!

Laske kattoremontin hinta

Voit laskea oheisella laskurilla kattoremontin alkaen hinnan. Valitse ensin kattomateriaali ja sitten syötä katon koko neliöinä.

Kattoremontin todellinen hinta riippuu eri tekijöistä, kuten katon alapuolisten rakenteiden kunnosta, läpivientien määrästä, katolle asennettavista kattotuotteista yms. Ota meihin yhteyttä tarjouspyyntölomakkeella tai soittamalla ja sovi maksuton katon tarkastus. Tarkastuksen jälkeen tiedämme tarkalleen mitä kattoremontti vaatii ja teemme huippuhyvän tarjouksen avaimet käteen kattoremonttipaketista.

Kattoremontin hinta ja mitä kaikkea siihen sisältyy

Mikä on kattoremontin hinta? Tähän kysymykseen ei tietenkään ole yhtä oikeaa vastausta, sillä kattojen kunto ja tilanne samoin kuin tarpeet ja toiveetkin vaihtelevat suuresti. Plus Kattopalvelu räätälöi koko remontin aina kohdekaton mukaan, ja niinpä myös kattoremontin hinta täytyy laskea kattokohtaisesti. Tästä syystä kattolaskurin arvio on parhaimmillaankin vain suuntaa-antava. Vaikka tilanteet vaihtelevat, jokaisessa projektissa hinta muodostuu tiettyjen tekijöiden perusteella. Mistä kattoremontin hinta sitten koostuu?

Kohdekaton ominaisuudet määrittävät projektia jo pitkälti: kuinka suuri on kokonaispinta-ala, ajatellen sekä työn että tarvittavien materiaalien määrää? Entä mikä on katemateriaali: työstetäänkö peltikattoa (lukkosaumakatto, konesaumakatto, alumiinikatto tai kuparikatto), tiilikattoa (savitiili tai betonitiili) vai huopakattoa (vaihtoehtoina palahuopa ja bitumikermi). Materiaalit ovat keskenään erihintaisia ja voivat myös vaatia erilaisen määrän töitä remontin suhteen. Lisäksi katon muoto ja jyrkkyys vaikuttavat remontin hintaan: esimerkiksi jyrkkää kattoa on työläämpi ja sitä myötä hitaampi työstää kuin loivaa kattoa. Rakennuksen sijainti ja korkeuskin tulee ottaa huomioon: tarvitaanko paikalle rakennustelineitä tai henkilönostinta? Entä kuinka helppoa kohteeseen on matkustaa, vai sijaitseeko talo haasteellisessa paikassa, kuten saaressa tai keskellä tiheää metsää?

Myös katolla olevien yksityiskohtien määrä vaikuttaa kattoremontin lopulliseen hintaan. Huomioon täytyy ottaa esimerkiksi läpiviennit, jiirit, pellitykset ja kattotuotteet (lumiesteet, kulkusillat, tikkaat, vesikourut, syöksytorvet, aurinkopaneelit, kattokuvut sekä -luukut ja niin edelleen). Tällaisten yksityiskohtien mahdolliset purku-, asennus- ja uusimistyöt vievät oman aikansa projektissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi kattovarustelujen uusiminen kattoremontin yhteydessä tulee kuitenkin edullisemmaksi kuin sen suorittaminen myöhemmin erillisenä projektinaan, joten nämä asiat kannattaa hoitaa samalla kuntoon. Plus Kattopalvelun remonttipalveluihin kuuluvat kaikki katon varustelu- ja viimeistelytyöt.

Alusrakenteiden kunto vaikuttaa kattoremontin hintaan oleellisesti

Kattoremontin hintaa muovaavat myös suuresti katon alapuoliset rakenteet ja niiden kunto. Tällaisia asioita kattolaskuri ei tietenkään pysty ennustamaan, vaan asioiden tila selviää vasta tutkimalla: tarvitaanko lahonneiden puuosien vaihtoa, eristeiden vaihtoa tai lisäystä, katon rakenteen muutoksia ja niin edelleen – kuinka paljon erilaisia muutos- ja purkutöitä tehdään katolle. Ylipäätään projektin suuruusluokka täytyy hahmotella ennen hinnan määrittämistä, sillä onhan ajan ja muiden resurssien suhteen suuri merkitys sillä, korjataanko yksittäistä lapetta vai suoritetaanko täydellinen katon uusiminen.

Plus Kattopalvelun hinta on joka tapauksessa selkeä kokonaishinta. Projektin aikana ei ilmene mystisiä piilokuluja ja lisämaksuja, vaan tekemämme tarjous kattaa koko urakan. Hintaamme sisältyy aina luja ammattitaito: asiantuntevat rakentajat ja taitavat peltisepät. Pakettihinnassa on laskettu mukaan myös kaikki työvälineet ja materiaalit sekä riittävä suojaus projektin ajaksi. Mitkä tahansa katon tarvitsemat purku- ja rakennustyöt niin aluskatteen kuin vesikatteenkin osalta on huomioitu, samoin kuin purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus ja asianmukainen hävitys, perusteellinen loppusiivous ja kattava lopputarkastus.

Joskus katolle voi hyvin riittää osittainen kattoremontti. Mikäli katon alapuoliset rakenteet (aluskate, kattoruoteet, kattotuolit, eristeet ja niin edelleen) ovat kunnossa, ja pelkkä vesikatteen vaihto riittää (peltikatteen, tiilikatteen tai huopakatteen asennus), on kattoremontti tietysti tällöin edullisempi. Osaltaan kattoremontin hintaan voi vaikuttaa myös remontin ajankohta. Kattoremonttien kiireisin sesonkiaika painottuu poikkeuksetta kevääseen ja kesään, joten hiljaisempina talvikuukausina hinta voi olla ruuhka-aikaa edullisempi. Plus Kattopalvelu vastaa mielellään kaikkiin remontin aikataulua ja hintaa koskeviin kysymyksiisi – näin selviää myös tarkka kattoremontin hinta.

Pyydä tarjous Plus Kattopalvelulta saadaksesi selville remontin tarkan hinnan

Koska kattolaskurilla ei voi missään nimessä päästä tarkkoihin hinta-arvioihin, alkaa kattoremontti tarjouspyynnöllä. Kun olet jättänyt meille tarjouspyynnön, tulee ammattilaisemme katsastamaan katon nykyisen kunnon – kohdekatolle tehdään aina perusteellinen kuntotarkastus, joka kattaa niin suuret linjat kuin pienet yksityiskohdatkin. Kartoitamme tarkoin myös, millaisia erityistoiveita sinulla on kattoremontin suhteen. Kun olemme selvillä katon tarpeista ja kaipauksista, teemme remontista tarjouksen ja tarkan remonttisuunnitelman.

Tämän jälkeen suoritamme remontin varsinaisen toteutuksen. Toteutusvaihe sisältää vanhan katon purkutyöt, katon mahdolliset muutostyöt sekä tarvittaessa katon alapuolisten rakenteiden kunnostus- ja vaihtotyöt. Tämän jälkeen rakennamme uuden katon sekä teemme sille tarvittavat viimeistelyt, esimerkiksi pellitysten ja kattotuotteiden asennukset sekä katon maalaukset ja pintakäsittelyt. Lopuksi siivoamme jälkemme ja toivotamme uudelle katollesi pitkää ikää. Plus Kattopalvelu auttaa kattoasi myös konkreettisesti saavuttamaan pisimmän mahdollisen käyttöiän, sillä tarjoamme kaikki huoltopalvelut pelti-, tiili- ja huopakatoille.

Kattoremontin monet hyödyt tulevat kunnolla esille ajan saatossa, kun ajoissa tehty remontti pienentää tulevaisuuden huolto- ja korjauskustannuksia. Avainasia on tietysti, että kunnossa oleva katto varjelee rakenteet niiden pahimmalta viholliselta: kosteudelta. Kun olet testaillut sivustomme kattolaskuria, hoida kattoasiat kuntoon kutsumalla meidät kartoituskäynnille. Näin pystymme kertomaan sinulle tarkemman kattoremontin hinnan. Olipa kyse isosta tai pienestä remonttitarpeesta, takaamme, että Plus Kattopalvelun suorittama kattoremontti on aina hintansa väärti! Tuloksena on lisää elinvuosia laadukkaalle katolle sekä tyylikäs julkisivu koko rakennukselle. Toimi siis kattosi hyväksi jo tänään: ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoremontista!