Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Omakotitalon kattoremontti räätälöidään juuri sinun katollesi

Omakotitalon kattoremontti on yksi tärkeimpiä projekteja, joita talon turvallisuuden vuoksi kannattaa toteuttaa. Jos omakotitalon kattoremonttia ei tehdä ajoissa, ehtii katolle kehittyä vakavia ongelmia: kosteus jää muhimaan katolle, kulunut tai rikkinäinen kate päästää sen alleen, ja jopa rakenteet saattavat kastua. Kastuneista rakenteista puolestaan seuraa home- ja sisäilmaongelmia. Asianmukaisesti tehty omakotitalon kattoremontti sen sijaan palauttaa katolle sen hyväkuntoisuuden ja vedenpitävyyden, ja näin katto pystyy jälleen täyttämään tehtävänsä talon rakenteiden tinkimättömänä suojelijana. Kattoremontti voi säästää myös rahaa pidentämällä olemassa olevan katon käyttöikää ja pienentämällä huolto- ja remonttitarvetta tulevina vuosina. Tietysti vastaremontoitu katto on myös kaunis osa koko rakennuksen julkisivua.

Plus Kattopalvelu palvelee laadukkaasti ja kokonaisvaltaisesti omakotitalon kattoremonteissa. Olipa kattosi satulakatto, tasakatto, pulpettikatto tai mansardikatto, me korjaamme sen. Tunnemme myös hyvin eri kattomateriaalit, joten korjaamme, uusimme ja asennamme sekä tiilikatot, huopakatot että peltikatot. Suunnittelemme ja toteutamme omakotitalon kattoremontin aina kohdekaton mukaan, minkä vuoksi remontti alkaakin perusteellisesta katon kuntotarkastuksesta. Näin saamme selville katon lähtötilanteen mahdollisimman hyvin, ja samalla pystymme kuulemaan sinulta, millaisia toiveita ja ajatuksia sinulla on remontin suhteen. Näiden seikkojen pohjalta teemme etenemissuunnitelman urakasta ja annamme sinulle tarjouksen omakotitalon kattoremontista.

Meillä omakotitalon kattoremontti hoituu avaimet käteen- palveluna, eli vastaamme urakan kaikista vaiheista aina suunnittelusta ja kartoituksesta toteutuksen kautta lopputarkastukseen saakka. Näin remontissa ei tarvita turhia välikäsiä, vaan säästät aikaa ja rahaa saadessasi kaiken tarvitsemasi yhdestä ja samasta osoitteesta. Voit olla myös varma siitä, että kattosi on käyntimme jälkeen kaikin puolin kunnossa: tarkastelemme kattoa aina kokonaisuutena, joten mikäli olemme esimerkiksi pellittämässä piippua tai pinnoittamassa kattoa, ja havainnoimme katolla muuta korjaus- tai huoltotarvetta, kerromme tällaisistakin asioista sinulle reilusti ja saat tarjouksemme työn suorittamisesta.

Yksityisasiakkaana saat myös hyödyntää tekemistämme töistä kotitalousvähennyksen verotuksessa, ja lisäksi sivujemme kautta on haettavissa joustavampi rahoitusmahdollisuus projektille, kun sellaista tarvitaan. Kun siis omakotitalon kattoremontti on sinulle ajankohtainen, älä jää turhia aikailemaan vaan hoida katto ajoissa kuntoon. Pyydä meidät katollesi ilmaiselle tarkastuskäynnille, niin suunnitellaan remontti sinun kattosi ehdoilla. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous omakotitalon kattoremontista!

Omakotitalon kattoremontti

Kattovarustelut kuntoon omakotitalon kattoremontin yhteydessä

Kaipaavatko vanhat kattotuotteesi päivitystä tai puuttuuko katoltasi olennaisia kattovarusteluja? Omakotitalon kattoremontin yhteydessä on hyvä hetki hoitaa kuntoon myös kattotuoteasiat, sillä kattovarustelujen asentaminen remontin yhteydessä on kätevämpää ja edullisempaa kuin niiden lisääminen myöhemmin omana projektinaan. Monet kattotuotteet vaikuttavat suoranaisesti katolla ja sen ympäristössä liikkujien turvallisuuteen. Lumiesteet suojaavat henkilö- ja omaisuusvahingoilta, ja kattoturvatuotteet helpottavat katolla liikkumista muun muassa katon huoltotöiden yhteydessä. Lisäksi on hyvä huomata, että osa kattotuotteista on pakollisia jo määräystenkin mukaan.

Plus Kattopalvelu toimittaa katollesi asennettuina kaikki tarvittavat kattovarustelut: lumiesteet, katon kulkusillat, palo-, seinä- ja lapetikkaat, uudet vesikourut, kattokuvut, kattoluukut, aurinkopaneelit ja niin edelleen. Kaikki kattoturvatuotteemme ovat laadukkaita ja korroosionkestäviä. Teemme tarvittavat pellitykset ja asennamme, uusimme ja huollamme kattoläpiviennit. Hoidamme kattovarustelujen päivittämisen myös vesikatteen alta: uusimme alusrakenteiden puuosia, asennamme pieneläinesteet ja vaihdamme yläpohjan eristeet sekä parannamme tarvittaessa energiatehokkuutta lisäeristyksellä. Mikäli sinulla on kysymyksiä kattovarusteluihin liittyen, älä epäröi kysyä meiltä apua. Kartoitamme huolellisesti kattosi tilanteen ja tarpeet ja etsimme juuri sille olennaiset kattotuotteet.

Paljonko omakotitalon kattoremontti maksaa?

Mitä omakotitalon kattoremontti maksaa? Koska jokainen toteuttamamme remontti suunnitellaan yksilöllisesti kohteen tarpeiden mukaan, ei ole myöskään yhtä yleispätevää hintaa, joka sopisi kaikkiin tapauksiin. Meiltä saamasi hinta on aina asiakkaalle selkeä kokonaishinta, joka sisältää kaikki remontin työt ja kaikki siinä tarvittavat materiaalit ja työvälineet hiomapaperista henkilönostimiin saakka. Halutessasi selvittää suuntaa-antavaa hinta-arviota omakotitalon kattoremontille voit myös käyttää sivustoltamme löytyvää kattolaskuria, joka auttaa alustavasti hahmottamaan mahdollista hintaluokkaa. Tarkan hinta-arvion saat tilaamalla meidät katollesi ilmaiselle arviokäynnille, jonka aikana ehdimme ottaa tarkoin selville katon kunnon ja tilanteen ja niiden pohjalta laatia sinulle tarjouksen.

Omakotitalon kattoremontin kustannuksia määritteleviä seikkoja, joihin kiinnitämme kuntotarkastuksessa huomiota, ovat esimerkiksi katon muoto, koko, korkeus, jyrkkyys ja katemateriaali. Katon korkeus vaikuttaa siihen, tarvitaanko henkilönostinten käyttöä tai pystytetäänkö rakennustelineet, ja katon jyrkkyys puolestaan korreloi urakan vaativuuden kanssa – mitä jyrkempi katto, sitä haastavampi ja hitaampi sillä on liikkua ja työskennellä. Projektin etenemisnopeuteen vaikuttaa myös katolla olevien yksityiskohtien, kuten kattoläpivientien, jiirien, lippojen, pellitysten sekä kattovalokupujen lukumäärä – nämä kasvattavat usein sekä purku- että asennustöiden tarvetta. Korjaustyön laajuus määrittää hintaa ehdottomasti: täydellinen kattosaneeraus on luonnollisesti tyystin erihintainen kuin osittainen yhden lappeen korjaus.

Ratkaisevassa roolissa kattoremontin hinnan suhteen on tietenkin katteen ja sen alapuolisten rakenteiden kunto. Jos alusrakenteissa on lahoja puuosia, kastuneita villoja tai revennyt aluskate, tietää se enemmän purku- ja uusimistöitä ja sitä kautta korkeampia kustannuksia. Jos taas rakenteet vesikatteen alla ovat hyväkuntoiset, saattaa pelkän vesikatteen vaihto hyvinkin riittää, ja tällöin remontin hintakin on luonnollisesti edullisempi. Kuten edellä käytiin läpi, omakotitalon kattoremontin yhteydessä voi tulla ajankohtaiseksi myös uusien kattovarustelujen, kuten lumiesteiden, vesikourujen, kattoturvatuotteiden  tai aurinkopaneelien asennus. Mikäli tällaisia päivityksiä kattotuotteille tehdään, on ne muistettava huomioida remontin kokonaishintaa laskettaessa. Sama pitää paikkansa katteelle mahdollisesti tehtävistä viimeistelyistä, esimerkiksi maalaus- ja pinnoitustöistä.

Omakotitalon kattoremontti voidaan toteuttaa myös talvella

Talvikuukaudet voivat olla monesta syystä loistava ajankohta omakotitalon kattoremontin toteuttamiselle. Talvikausi on kattoremonttien suhteen perinteisesti hiljaisempaa aikaa kuin kevät tai kesä, joten toteuttamalla remontin talvisaikaan vältyt sesonkiruuhkalta. Omakotitalon kattoremontin aikana talossa voi asua normaalisti, sillä vesikatteen puuttuminen ei itsessään poista lämpöä rakennuksesta. Mikäli remontti ulottuu alusrakenteisiin saakka niin, että vaihdamme yläpohjan eristeitä, voimme toteuttaa työn osissa, jotta vaikutus asumismukavuuteen ja sisälämpötilaan pystytään minimoimaan.

Talvella toteutetulla kattoremontilla on omat vahvuutensa. Kun remontti tehdään kuivalla pakkaskaudella, materiaalit pysyvät helpommin kuivina, jolloin projektissa päästään vähemmällä suojauksella. Koska maa on jäässä, tontilla säilytettävät materiaalit, jätelavat tai työkoneet eivät jätä merkittäviä jälkiä pihamaahan. Talvikauden mahdolliset sateet eivät muodostu ongelmaksi, sillä muutaman päivän sääennusteen pohjalta pystymme laatimaan suunnitelman töistä.

Talveen ajoitetussa omakotitalon kattosaneerauksessa on vielä yksi huomioimisen arvoinen näkökulmaero. Keväällä ja kesällä toteutetuissa remonteissa on usein kyse välittömästä korjaustarpeesta, kun esimerkiksi vuoto-ongelmat ovat tulleet ilmi kevätsateiden myötä. Talvella tehty kattoremontti antaa mahdollisuuden ennakoida, ja tällöin ongelmat pystytään ehkäisemään tai korjaamaan jo ennen niiden muuttumista akuuteiksi. Omakotitalon kattoremontti talvella on siis harkinnan arvoinen vaihtoehto ja täysin mahdollinen toteuttaa. Me Plus Kattopalvelulla palvelemme kaikissa kattoremonttiasioissa ympärivuotisesti, myös talven aikana.

Remontin jälkeen uusi katto hyötyy säännöllisestä huollosta ja kunnossapidosta

Kun omakotitalon kattoremontti on viety maaliin asti, täytyy uuden katon kuntoa ylläpitää säännöllisellä kattohuollolla. Katon huoltaminen on edullinen ja tehokas tapa pitää katto toimintakykyisenä. Omakotitalon kattohuollolla huolehditaan, että katteen kiinnikkeet ja saumaukset ovat kunnossa, läpiviennit ovat tiiviit ja toimivat, katepinta hylkii suunnitellusti likaa ja kosteutta, ja että kaikki katon yksityiskohdat ovat toimivia, olipa kyse jiireistä, tippapelleistä tai kattoturvatuotteista. Kattohuolto on siis ratkaisevassa roolissa, kun katon käyttöikä halutaan maksimoida, ja kun pyritään välttämään turhia ja ennenaikaisia korjaustoimenpiteitä tulevaisuudessa. Plus Kattopalvelulta saat kaikki tarvitsemasi omakotitalon katon huoltotyöt, sekä säännölliset vuosihuollot että katon täsmäkorjaukset.

Minimissään katon perustavanlaatuiset huoltotyöt on hyvä tehdä kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Katto ja rännit tulee tällöin puhdistaa huolellisesti – lehdet ja neulaset voivat kerätä kosteutta, likaa ja sammalta katteeseen tai tukkia veden virtauksen ränneissä. Puolivuosittain tehtävät huoltotoimet istuvat hyvin myös maamme neljän vuodenajan vaihteluihin: omakotitalon katon keväthuollossa tutkitaan katon kunto talven jäljiltä, ennen suurimpia kevät- ja kesäsateita, ja syyshuollossa katto taas puhdistetaan kesän siitepölyistä, pudonneista lehdistä ja neulasista sekä valmistellaan tulevan talven rasituksia varten. Aina katolla käydessämme havainnoimme koko katon yleiskuntoa, ja mitä huolto- tai korjaustarvetta katolla sitten ilmeneekin, hoidamme homman kuntoon.

Huollamme niin katon läpiviennit, kattotuotteet, saumaukset kuin kiinnikkeetkin. Teemme pienet katteen täsmäpaikkaukset ja osittaiset katon korjaukset, rikkinäisten tiilten vaihdot ja peltikaton ruosteenpoistot. Kuten remonttipalvelumme, huoltopalvelummekin toimii ympärivuotisesti, ja talvisin hoidamme esimerkiksi lumenpudotukset ja jäänsulatukset. Tämän lisäksi suoritamme katoille muun muassa sammaleenpoistot, suoja-ainekäsittelyt, huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset. Kun omakotitalon katon huollon suorittaa raudanluja ammattilainen, katetta ei vaurioiteta käsittelyjen yhteydessä, ja katto pysyy laadukkaana suojana kosteutta ja kylmää vastaan.

Tarvitsipa omakotitalosi katto huoltoa tai korjausta, Plus Kattopalvelun toimesta kaikki kattotyöt sujuvat vaivatta. Projekti etenee turvallisesti ja aikataulun mukaan, ja työn jälki kestää sekä katsetta että aikaa. Ennen kaikkea kattoremontilla palautetaan katolle sen toimintakyky, ja sitä myötä rakennukselle vedenpitävä suoja. Missä kunnossa kattosi tällä hetkellä on? Onko katolla pinttynyttä sammalta tai onko katepinta selkeästi kulunut? Epäiletkö, että katolla voi olla löystyneitä kiinnikkeitä tai jopa vuotoriskejä? Tai ehkä ammattilaisen tekemästä katon kuntotarkastuksesta on vierähtänyt aikaa, ja katon tämänhetkinen tilanne on sinulle arvoitus? Ei syytä huoleen – kutsu meidät apuun, niin palautetaan kattosi loistonsa päiviin. Varmista katollesi pitkä tulevaisuus: ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous omakotitalon kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt