Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Epäonnistuiko kattoremontti? Plus Kattopalvelulta saat avun!

Menikö kattoremontti pieleen? Suoritettiinko kattosi remontti osittain tai jopa kokonaan epäonnistuneesti? Kattoremontti on aina vaativa projekti, jonka suorittaminen olisi suotavaa toteuttaa vain kokeneella ammattilaisella. Katon remontoinnissa on monta osa-aluetta, joissa heikompi tekijä voi joutua ongelmiin, ja Internetin keskustelupalstoilla sekä alan blogeissa onkin loputon määrä varoittavia esimerkkitarinoita epäonnistuneista kattoremonteista: milloin yläpohjan villat on päästetty kastumaan ennen asennusta tai sen yhteydessä, milloin taas savupiipun pellitys on tehty väärin ja tämän johdosta vesitiiviys loistaa poissaolollaan. Loivalle katolle on saatettu valita täysin vääränlainen katetyyppi, tai aluskatteen väliin on jätetty roskaa tai rakennusjätettä. Entä miltä kuulostaisi juuri maalatun katon paikkamaalaus remontin yhteydessä, kun huolimaton työskentely on tehnyt lommoja, naarmuja tai pientä reikää pinnoitteeseen? Niinpä.

Valitettavasti tällaiset remonttisuoritukset eivät ole urbaaneja legendoja, vaan todellisia tapahtumia – myös meillä Suomessa. Listaa kattoremontissa mahdollisista virheistä voisi jatkaa loputtomiin. Lienee tarpeetonta mainita, että luonnollisesti tällaiset epäonnistuneet tai huonolaatuiset kattoremontit maksavat asiakkaalle paljon, niin henkisen hyvinvoinnin suhteen kuin rahallisestikin ajateltuna. Alun perin muutaman päivän tai viikon mittainen projekti venyykin useampiin kuukausiin, ja epätietoisuus tilanteesta voi olla hyvinkin raastava.

Meidän Plus Kattopalvelun kattoremonteissa voit luottaa saavasi aina korkeaa laatua ja onnistuneen lopputuloksen. Pitkä kokemuksemme eri katemateriaaleista ja kattoprofiileista mahdollistaa, että suoriudumme haastavistakin projekteista kirkkain arvosanoin. Käsittelemme kattoa aina kokonaisuutena, joten kutsuitpa meidät katollesi minkä tahansa toimenpiteen takia, havainnoimme työtä tehdessämme samalla katon yleiskuvaa ja kerromme sinulle, jos jotain huomionarvoista ilmenee. Saat siis meiltä ilmaisen kuntotarkistuksen palveluidemme yhteydessä. Koska olemme kattoalan asiantuntijoita, on meillä myös keinot auttaa, kun toisen tekemä kattoremontti epäonnistuu. Puramme, parsimme ja paikkaamme tarvittavan, jotta katostasi sukeutuu taatusti toimintakykyinen kokonaisuus.

Katolla tehdyn työn korjaaminen jälkikäteen on aina vaativaa ja aikaa vievää, ja on myös tilanteita, joissa korjaus ei ole mahdollista ilman koko katon purkua. Tämän vuoksi on tietysti aina parempi hankkia kerralla oikein ja laadukkaasti toteutettu kattoremontti. Plus Kattopalvelun remonttijälkeen uskallat luottaa, sillä annamme tekemillemme remonteille kattavan asennustakuun ja käyttämillämme materiaaleilla on myös valmistajan myöntämä laatutakuu. Lisäksi tekemämme kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia verotuksen yhteydessä, ja isommille projekteille pystyt sivujemme kautta hakemaan joustavampaa rahoitusta. Priimalaadulla alusta loppuun suoritettu kattoremontti on joka euron väärti. Pyydä siis tarjous, niin tulemme kartoituskäynnille.

Epäonnistuiko kattoremontti

Kattoremontin kriittiset pisteet – mitä kaikkea voi mennä pieleen?

Kattoremontin missä tahansa vaiheessa voi mennä pieleen lukemattomia asioita. Yleensä virheisiin ovat syynä projektin heikko suunnittelu, huonot materiaalivalinnat tai väärät rakennustekniset ratkaisut. Joskus riittää, että suoritetaan virheellisesti yksikin toimenpide, joka sitten käynnistää dominoefektin ja vaikuttaa monen muun seikan onnistumiseen – tai epäonnistumiseen. Jotkin yksittäiset kattoremontin osaset voivat tuntua täysin mitättömiltä, mutta mikäli niissä oikaistaan tai mikäli ne tehdään virheellisesti, niin kun ajan kuluessa ikävät seuraukset paljastuvat ja katto voikin pahimmillaan olla jo muutaman vuoden päästä uuden remontin tarpeessa. Jo pohja- ja purkutöissä on riski tapahtua vakavia virheitä, jos ei tiedä, mitä tekee.

Homevauriot ja vuoto-ongelmat kuuluvat katon tyypillisiin haasteisiin. Selviä ongelmia seuraa esimerkiksi, mikäli kosteudenhallinta kattoremontissa laiminlyödään: katolla ei ole asianmukaista vesisuojaa, tai tontilla säilytettäviltä rakennusmateriaaleilta puuttuvat kunnolliset peitot ja alustat. Vesi voi ilman avoimien rakenteiden suojaamista ohjautua väärin muun muassa talon seinille tai yläpohjaan, tai taloa kiertävä salaojitus voi ylikuormittua, jos kaikki vesi päätyy samaan paikkaan. Vuotokohtia voi syntyä katolle myös esimerkiksi väärin tehtyjen aluskatteen limitysten vuoksi, tai mikäli läpivientien tiivistys on epäonnistunut – molempien oikeaoppinen toteutus on vaativaa. Mitä enemmän katossa on yksityiskohtia, kuten kulmia, taittoja ja läpivientejä, sitä suurempi mahdollisuus on myös vesikatteen asennuksen epäonnistumiseen, etenkin jos kyseessä on kokematon tekijä.

Kattorakenteiden korjaus vaatii äärimmäistä huolellisuutta

Kattoa avattaessa olennaista on myös huolellinen ja asiantunteva rakenteiden tutkiminen. Yleisiä huonon kattoremontin ongelmia on, että rakenteiden ehjyyttä tai lujuutta ei ole tarkistettu huolella – esimerkiksi jos kattomateriaalia vaihdetaan huopakatteesta tiileen, tulee kasvanut kuormittuvuus huomioida ja tehdä tarvittavat lujitukset. Myös katon ja kattorakenteiden asianmukainen tuulettuminen pitää varmistaa, jotta rakenteet pysyvät kuivina niin kuin kuuluukin. Mikäli kattoremonttiin liittyy yläpohjan villoitusta, puurakenteiden vaihtoa tai jopa suurempia rakenteellisia muutoksia katossa, on virheiden mahdollisuus kokemattomalle tai huolimattomalle tekijälle suuri.

Vanhan katteen purkutyöt täytyy suorittaa siististi, ettei kateruuveja löydy pihamaalta vielä vuodenkin kuluttua. Hyvin oleellista kattoremontissa on myös kunnollisten työvälineiden ja tunnettujen valmistajien tekemien korkealaatuisten materiaalien käyttö – väärässä paikassa säästäminen kostautuu, jos katossa ilmenee selkeitä laatuongelmia eikä materiaalilla vaikkapa olekaan teknistä takuuta. Aluskatteen asennus on myös yksi vaaranpaikka kattoremontissa, sillä huolimaton tai osaamaton tekijä asentaa sen helposti väärin: liian kireälle, liian löysälle, tai jopa kokonaan väärinpäin, kondenssipinta ylöspäin, jolloin aluskatteen tarkoituksenmukainen toiminta vaarantuu. Oma lukunsa ovat tilanteet, joissa huolimattomasta kattotyöstä on aiheutunut asennuksen aikana suoranaisia vaurioita katteelle tai aluskatteelle: yksikin reikä katossa on liikaa, ja potentiaalinen kosteusvaurion alku.

Ennen kaikkea epäonnistuneessa kattoremontissa menee aikaa ja muita resursseja siihen, että korjataan virheitä, jotka olisi ammattitaitoisella asennuksella voitu välttää kokonaan. Kun paikataan syntyneitä vaurioita, tilanne saattaa toisinaan vain vaikeutua. Esimerkiksi jos aluskatteen limitykset on tehty väärin, on tilanne tietysti korjattava, mutta aluskatteen poisto jälkikäteen on vaikeaa ja työlästä, ja se saattaa purkutyössä vaurioitua. Viiltoja tai muita vaurioita taas saatetaan paikata massalla, mutta katteesta on hankala enää saada vesitiivistä ilman koko katteen vaihtoa. Pahimmillaan epäonnistuneesta kattoremontista seuraavat haitat ja kustannukset käyvät moninkertaisiksi verrattuna taitavasti toteutettuun kattoremonttiin. Jos kattoremontti on epäonnistunut tai jos kattoremontissa on tehty virheitä, älä kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon – kutsu Plus Kattopalvelu arvioimaan tilanne. Tutkimme katon harjalta yläpohjaan saakka, ja autamme kaikissa tarvittavissa korjauksissa ja muutoksissa, joilla katosta saadaan toimiva ja pitkäikäinen.

Plus Kattopalvelu suorittaa kattoremonttisi kerrasta oikein

Meiltä saat kerralla huolellisesti toteutetun kattoremontin. Kun tilaat kattoremonttisi meiltä, saat sen avaimet käteen- palveluna, eli suoritamme kattoremontin jokaisen vaiheen laadukkaana takuutyönä aina suunnittelu- ja kartoitusvaiheesta toteutuksen kautta loppuviimeistelyihin saakka. Tuomme mukanamme työmaalle kaiken tarvittavan: laadukkaat kattotuotteet ja -materiaalit, asianmukaiset koneet, työkalut ja telineet, tarvittavat suojapressut ja taitavan työvoiman. Lisäksi käytämme aina asianmukaisia turvavälineitä katolla liikkuessamme, jotta projekti etenee riskittömästi.

Me Plus Kattopalvelulla emme hötkyile turhia, vaan teemme kattoremonttisi tehokkaasti kerrasta kunnolla. Varmistamme, että asennetut läpiviennit ja tehdyt aluskatteen limitykset ovat pitävät, ja että kaikki kateruuvit löytävät niille kuuluville paikoilleen. Jätämme katon rakenteisiin riittävän tuuletusvälin ja tarkistamme, että villat päätyvät kuivina yläpohjan eristykseen. Huolehdimme myös siitä, että katolta löytyvät remontin jälkeen määräysten mukaisesti kaikki asiaankuuluvat kattovarustelut, muun muassa lumiesteet sisääntulojen kohdilta. Kaiken kaikkiaan valmiiksi remontoitu katto on näyttävä, toimiva ja laadukas julkisivun kruunaaja. Kun me remontoimme kattosi, ei sinun tarvitse pelätä, että kate on jälleen vuoden päästä vaihtokunnossa.

Turvallisesti ja ammattitaitoisesti toteutettu laadukas kattoremontti on hintansa väärti. Remontoitu katto on rakenteille pätevä suoja lialta, kosteudelta ja kylmyydeltä vuosiksi ja jopa vuosikymmeniksi eteenpäin, tarkoituksenmukaisesti toimiva katto pitää lämmön sisällä ja sisäilman terveenä, ja kaiken tämän lisäksi tuliterän katon kauneutta kelpaa ihailla. Plus Kattopalvelulta saat sujuvan ja riskittömän remonttipalvelun katollesi, ja lisäksi autamme kokonaisvaltaisesti kaikissa muissa katon korjaukseen ja huoltoon liittyvissä asioissa. Tarvittaessa pelastamme katon myös kolmannen osapuolen suorittaman epäonnistuneen kattoremontin jäljiltä. Varmista siis kattosi elinvoimaisuus jatkossakin tilaamalla sille parasta mahdollista palvelua, ja valitse meidät – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt