Kattoremontti Vihti

Plus Kattopalvelu palvelee Vihdissä kaikissa kattoasioissa. Teemme kattoremontteja kaikille kattotyypeille. Peltikattoremontit, tiilikattoremontit ja huopakattoremontit ovat kaikki erikoisosaamistamme. Kattovauriot ja kattovuodot tulemme korjaamaan nopeasti, jotta isommilta vesivahingoilta vältytään. Kattopalveluihimme kuuluvat myös kaikki kattohuollot Vihdissä. Oikein huollettu katto kestää pidempään.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon käyttöikä – Milloin on aika tehdä kattoremontti?

Eri katoilla on eri mittaiset elinkaaret. Katon elinkaaren pituuteen vaikuttavat mm. katemateriaali ja katemateriaalin laatu, paikalliset olosuhteet ja kattohuollot. Pohjoisissa sääolosuhteissamme katot joutuvat koville, varsinkin talvisin. Paikallisesti kattoa voi rasittaa esimerkiksi runsas puusto talon vierillä. Puista putoavat lehdet ja neulaset voivat muodostaa katolle paksun kerroksen vettä sitovaa biomassaa. Kun vesi ei pääse virtaamaan alas katolta, edistää se korroosiota peltikatoilla. Tiilikatoilla kosteus aiheuttaa kattotiilien rapautumista. Kosteat olosuhteet vesikatolla edistää kaikilla kattotyypeillä myös haitallisten kasvustojen kasvua. Tällaisilla katoilla on tärkeää tehdä kattoharjaukset ja kattopesut säännöllisesti. Katon huoltohistoriassa katon elinkaaren pituuteen vaikuttaa ehkä eniten katon huoltomaalaukset. Jos katon pinnoite pääsee kulumaan puhki, eikä huoltomaalausta tehdä, lyhenee katon käyttöikä huomattavasti esimerkiksi kulumisen, ruostumisen ja rapautumisen johdosta. Kaikkien kattojen käyttöikä loppuu aikanaan. Kattoremontti tulee ajankohtaiseksi, kun paikallisilla kattokorjauksilla ja kattohuolloilla ei enää saavuteta merkittävää katon elinkaaren pidentymistä. Kattoremonttiin kannattaa ryhtyä ennen kuin kattovuotoja tai muita kattovaurioita pääsee syntymään. Kattoremontti kasvattaa asunnon arvoa ja parantaa talon ulkoasua. Myös asumisviihtyisyys paranee, kun kattoremontin jälkeen voi luottaa katon taas toimivan hyvin seuraavat vuosikymmenet.

Peltikattoremontti Vihti

Peltikatto on Suomen yleisin kattotyyppi. Nykyaikaiset profiilipeltikatot ovat kasvattaneet suosiotaan perinteisten konesaumattujen rivipeltikattojen rinnalla. Plus Kattopalvelun ammattitaitoiset kattoasentajat asentavat kaikenlaisia peltikattoja Vihdissä.

Vanhan katteen päälle tehtävä peltikatto

Peltikaton voi asentaa esimerkiksi vanhan huopakaton päälle siinä tapauksessa, että katon aluslaudoitus on säilynyt hyvässä kunnossa. Silloin peltikattoremontissa vanhan huopakaton päälle rakennetaan korotus tuuletusrimoilla, asennetaan uusi aluskate ja kattoruoteet. Uusi peltikatto kiinnitetään kattoruoteisiin. Näin uuden vesikaton alle muodostuu kaksi vesieristysrakennetta, kun sekä vanha huopakatto, että uusi aluskate ovat vedenpitäviä.

Nykyaikaiset profiilipeltikatot

Profiilipeltikaton etuina ovat nopea asennettavuus ja suuri valinnanvara Peltikattoprofiilien suhteen. Profiilipeltikatoilla käytettävät muotoillut kattopellit on yleensä pinnoitettu tehtaalla. Lukkoponttikiinnitys nopeuttaa profiilipeltikaton asennusta saumakattoon verrattuna. Tiilikattoa jäljittelevä, tiilikuvioinen profiilipeltikatto, on nykyisin suosittu peltikattomalli. Monia muitakin kattopeltimuotoja on saatavana. Poimukatolla käytettävissä kattopelleissä on urat, jotka kulkevat läpi koko peltilevyn. Poimumuotoja on erilaisia. Aaltopeltikatto on poimukatto, jossa poimut ja urat ovat pyöristettyjä. Pystysaumakatto on profiilipeltikatto, joka muistuttaa ulkonäöltään konesaumattua rivipeltikattoa. Pystysaumakatolla kattopellit kuitenkin liitetään toisiinsa lukkopontin avulla.

Perinteinen konesaumakatto

Konesaumakatot tehdään satoja vuosia vanhojen valmistustapojen mukaan. Konesaumakaton asentaminen vaatiikin kattopeltisepän taitoja. Saumakaton salaisuus on kaksinkertainen, saumauskoneella tehtävä, sauma. Tuplasauma on täysin vedenpitävä. Konesaumakaton vedenpitävyyden varmistaa se, että kattoon ei tarvitse tehdä reikiä asennettaessa. Kattopellit kiinnitetään kattoruoteisiin saumoihin jäävillä kiinnikkeillä. Konesaumakattoja valmistetaan pinnoitetusta teräspellistä tai kuumasinkitystä teräspellistä. Sinkitty eli galvanoitu konesaumakatto on kuitenkin pitkäikäisempi. Galvanoidusta pellistä valmistettu rivipeltikatto voi hyvin hoidettuna kestää jopa sata vuotta. Myös kuparista ja alumiinista voidaan tehdä konesaumakattoja.

Tiilikattoremontti Vihti

Tiilikatto on peltikaton jälkeen Suomen toisiksi yleisin katetyyppi. Tiilikatto on klassisen tyylikäs, hiljainen ja hengittävä kattotyyppi. Tiilikatot ovat myös pitkäikäisiä. Tiilikatot voidaan tehdä joko savikattotiilistä tai betonikattotiilistä. Savikattotiilistä tehdyt tiilikatot ovat hieman betonitiilikattoja kestävämpiä. Kattotiilityypistä, katon huolloista ja olosuhteista, riippuen tiilikattojen käyttöikä Suomessa on tyypillisesti 30-60 vuotta.

Betonitiilikatto vai savitiilikatto

Betoni- ja savikattotiilien muodot ja lukkoreunat ovat toistensa kaltaisia. Kattotiilien profiilit voivat olla esimerkiksi yksikouruisia, kaksikouruisia, tasapohjaisia tai täysin sileitä. Betonikattotiilet valmistetaan sementistä hiekasta ja vedestä. Betonimassaan voivaan lisätä väripigmenttejä, kuten rautaoksidia halutun värin aikaansaamiseksi. Betonikattotiiliä onkin saatavana useissa eri väreissä. Näin läpivärjätyt betonikattotiilet voidaan vielä pinnoittaa tasaisemman ja kirkkaamman värisävyn aikaansaamiseksi. Pinnoittamattomilla betonikattotiilillä saadaan tiilikatolle patinoitu vaikutelma. Koska betonitiilikatot haalistuvat vuosien kuluessa, tulee niitä huoltomaalata tarpeen mukaan. Savitiilikattoa ei sen sijaan tarvitse maalata. Savikattotiilen luontainen, poltetun saven, terrakotanpunainen väri ei haalistu vaan oikeastaan vain syvenee vuosien kuluessa. Savikattotiiliäkin saa eri väreissä. Savikattotiilien väri syntyy, kun kattotiilen pintaan ruiskutetaan mineraalioksideja sisältävää lietettä ennen savitiilen polttamista. Savikattotiilien väriin voidaan vaikuttaa myös säätämällä hapen määrää savitiilien polton aikana.

Kattoremontin ajankohta tiilikatoilla

Tiilikattojen kattotiilet ovat huokoisia. Huokoisuudesta johtuen, kattotiilen rakenteisiin kertyy ajan myötä vettä. Vuosikymmenten jälkeen kattotiilet alkavat rapautua, kun niiden sisällä oleva vesi vuoroin jäätyy ja sulaa. Rapautumisen johdosta haurastuneet kattotiilet rikkoutuvat helposti esimerkiksi pakkasilla ja mekaanisen rasituksen vaikutuksesta. Jos tiilikatolta löytyy talven jälkeen rikkoutuneita kattotiiliä, on se merkki tiilikattoremontin ajankohtaisuudesta. Liian kauan tiilikattoremonttia ei kannata lykätä, sillä rikkoutuneet kattotiilet aiheuttavat vesivuotoriskin katolla. Plus Kattopalvelu tarjoaa tiilikattoremontit Vihdissä takuutyönä ja kilpailukykyiseen hintaan.

Huopakattoremontti Vihti

Huopakatolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Bitumikatto on joustava ja se elää talon rakenteiden mukana lämpötilojen vaihdellessa. Joustavuuden ansiosta huopakatto sopii mainiosti myös monimuotoisille katoille. Tiivissaumakatot toimivat hyvin myös loivilla katoilla ja tasakattoisissa rakennuksissa. Palahuopakatto taas on näyttävä ja hiljainen kattotyyppi, joka sopii jyrkille katoille.

Aluskermi on huopakaton aluskate

Huopakattoremontti alkaa yleensä vanhan katteen purkamisella. Näin paljastuu vanhojen kattohuopien alla olevan aluslaudoituksen kunto. Aluslaudoituksen on oltava kunnossa, ennen uuden huopakaton asentamista. Aluslaudoitus korjataankin huonokuntoisista kohdista, ennen alushuvan asennusta. Alushuopana käytetään esimerkiksi kumibitumilla kyllästettyä lasikuituhuopaa. Aluskermeissä on yleensä asennusta helpottavat tarrareunat. Alushuopien kiinnitys varmistetaan huopanauloilla. Vaativissa kohteissa voidaan käyttää tulityönä asennettavia alushuopia. Alushuopia asennettaessa varmistetaan katon pienten läpivientien tiiviys asentamalla niihin läpivientitiivisteet. Savupiippujen kohdalla tehdään aluskermin ylösnosto, joka takaa savupiipun läpiviennin tiiviyden. Alushuovan levityksen jälkeen katon räystäille asennetaan tippapellit.

Kattolaatoista ladottavat palahuopakatot

Palahuopakatto eli bitumipaanukatto tehdään kattolaatoista. Bitumikattolaattojen muodot voivat olla esimerkiksi suorakulmaisia, kuusikulmaisia tai aaltomaisia. Huopakattolaatoista muodostuu tyylikäs paanukattomainen kattopinta, joka pääsee oikeuksiinsa jyrkillä katoilla, joiden kaltevuus on yli 1:5 tai jyrkempi. Bitumiset kattolaatat ovat yleensä itseliimautuvia. Kattolaattojen lopullinen kiinnitys tehdään kuitenkin huopanauloilla ja kumibitumiliimaa käyttäen.

Tiivissaumakatto – Yksikerroskato ja kaksikerroskate

Tiivissaumakatteille käytettäviä huopakermejä on useita eri laatuja. Kattohuovan tuoteluokka valitaan kattoremonttikohteen katon kaltevuuden mukaan. Eri huopakermilaaduilla on erilaiset kiinnitystavat. Kattohuopien kiinnitys voidaan tehdä kumibitumiliimalla tai tulityönä tehtävällä kuumaliimauksella tai hitsaamalla. Yksikerroskate tehdään erityisesti tarkoitukseen valmistetulla huopakermillä. Yksikerroskatteita suositellaan ainoastaan jyrkille katoille. Kaksikerroskatteessa katolle asennetaan kaksi kattohuopaa. Ylemmän ja alemman huopakerroksen saumat asetetaan niin, että ne osuvat eri kohtiin. Näin tiivissaumakatteen saumojen tiiviys on taattu. Tiivissaumakatteet tehdään yleensä tulitöitä vaativalla kuumaliimaus- tai hitsaustekniikalla. Huopakaton asentajalla on tällöin oltava kattotulitöihin oikeuttava tulityökortti.

Kattokorjaukset Vihdissä

Äkillinen kattovaurio syntyy usein talvella, kun liian painavat lumimassat painavat kattorakenteita. Jos kattoturvatuotteiden kiinnitykset ovat löystyneet, voi katolta vyöryvä lumi viedä lumiesteet mukanaan ja rikkoa samalla vesikattoa. Myös myrskyvauriot ovat yleisiä katoilla. Löysät kateruuvit tai huopakaton irvistävät saumat voivat aiheuttaa jopa kattopeltien tai kattohuopien irtoamisen katolta myrskytuulissa. Myrskyissä talon vierillä olevien puiden oksat voivat pudota katolle ja rikkoa kattotiiliä tai muita kattorakenteita. Pahimmassa tapauksessa kaatuvat puut voivat tehdä pahaa jälkeä katoille. Kattovaurio ja vesivuoto katolle voi syntyä myös vähitellen. Kun katon kumiset läpivientitiivisteet hapertuva ajan myötä, voivat ne alkaa vuotaa. Samoin vuotoja vesikatolle voivat aiheuttaa löystyneet kateruuvit tai hapertuneet kateruuvien tiivisteet. Kun katolle on syntynyt vesivuoto, ei kannata viivytellä kattokorjauksissa. Pitkään jatkuessaan vesivuoto voi vaurioittaa vakavasti vesikaton alapuolisia kattorakenteita. Pyydä Plus Kattopalvelun kattokorjaaja paikalle heti, kun kattovaurio on syntynyt, niin useimmiten selvitään paikallisilla kattokorjauksilla. Teemme kattokorjauksia Vihdin alueella nopeasti ja luotettavasti.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto Vihdissä

Tiilikattoja rikkoutuu tyypillisesti vanhoilla tiilikatoilla, kun katolla liikutaan tai kun tuuli pudottaa katolle oksia. Vanhat haurastuneet kattotiilet voivat haljeta myös pelkän pakkasen johdosta. Kaikki kattotiilet alkavat rapautua ikääntyessään. Rapautumista aiheuttaa kattotiilen huokosiin imeytynyt vesi, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Koska rikkinäinen kattotiili voi aiheuttaa vesivuodon, tulisi rikkoutuneet kattotiilet korvata uusilla mahdollisimman nopeasti. Rikkoutuneen kattotiilen vaihto on nopea kattokorjaustoimenpide. Asiaa helpottaa, jos ylimääräisiä kattotiiliä on varastoitu talteen tiilikattoremontin yhteydessä. Erittäin vanhoille katoille voi olla muuten haastavaa löytää täsmälleen samanlaisia kattotiiliä. Plus Kattopalvelu tekee rikkinäisten kattotiilien vaihtotyöt Vihdissä.

Kattohuollot Vihdissä

Kattohuolloilla on ratkaiseva merkitys katon elinkaaren pituuteen. Katon kausihuollot kannattaa ajoittaa kattotarkastusten yhteyteen. Silloin voidaan samalla tehdä myös kaikki tarvittavat kattokorjaukset. Säännöllisesti huolletun katon alla on turvallista asua, kun asukkaat voivat luottaa siihen, että ikäviä yllätyksiä katolla ei ole tulossa. Plus Kattopalvelusta saatte kattavat kattohuoltopalvelut Vihdissä.

Katon huoltomaalaus Vihdissä

Katon huoltomaalauksilla on erittäin suuri merkitys katon käyttöikään. Kun vesikaton pinnoite kuluu puhki, altistuu peltikatto ruostumiselle ja tiilikatto kattotiilien rapautumiselle. Katon huoltomaalaus estää myös kasvustojen kasvua ja suojaa kattoa auringon uv-säteilyn vaikutuksilta.

Katon harjaukset ja kattopesut Vihdissä

Roskien poisto katolta on tärkeää, koska ne estävät veden virtausta ja sitovat kosteutta itseensä. Kostea katto altistuu haitallisten kasvustojen kasvulle, ruostumiselle ja rapautumiselle. Me harjaamme lehdet, neulaset ja roskat pois katolta nopeasti ja tehokkaasti. Käytössämme on tehokkaita moottoroituja kattoharjoja, lehtipuhaltimia ja käsiharjoja, joilla katon harjaus onnistuu nopeasti ja katon pinnoitetta vahingoittamatta. Kattopesu poistaa katolta noen, ilmansaasteista sateiden mukana tulleen lian ja leväkasvustot. Kattopesuaineet sisältävät kasvustonestoaineita, jotka pitävät kasvustot poissa katolta pitkään.

Sammaleentuhokäsittely

Jos katolle on kasvanut paksu sammalpeite, ei siitä pääse eroon pelkällä katon harjauksella. Sammalpeite altistaa peltikaton ruostumiselle, tiilikaton rapautumiselle ja huopakatolla sammal voi avata kattohuopien saumoja. Sammaleentuhokäsittelyssä poistetaan ensin katolta kaikki irtoava kasviaines mekaanisesti. Sen jälkeen katolle ruiskutetaan matalapaineruiskun avulla kasvustontuhoaine. Kasvustontuhoaineet ovat täysin biohajoavia, eivätkä ne rasita ympäristöä. Kasvustot kuihtuvat vähitellen kasvustonestoaineiden ansiosta ja putoavat sateiden mukana alas katolta käsittelyä seuraavien kuukausien kuluessa. Sammaleentuhokäsittelyn voi tehdä kaikille kattotyypeille ja sen vaikutus kestää useita vuosia.

Vesikourujen puhdistus Vihdissä

Vesikourujen puhdistus on tärkeä syksyinen kattohuolto. Tulos on paras, kun vesikourujen puhdistukseen yhdistetään vielä katon harjaus. Silloin katolle pudonneet lehdet ja neulaset eivät pääse kulkutumaan räystäskouruihin. Tukkeutunut vesikouru estää sadevesijärjestelmän tarkoituksenmukaisen toiminnan. Sadevedet voivat päätyä pihakaivon sijasta talon seinärakenteisiin. Kosteus seinärakenteissa voi aiheuttaa homekasvustoja ja muita kosteusvaurioita. Me teemme vesikourujen puhdistukset Vihdissä kaikenlaisissa rakennuksissa. Käytössämme on myös nostolava-auto, jolla vesikourujen puhdistus tapahtuu nopeasti ja turvallisesti korkeidenkin rakennusten räystäiltä.

Lumenpudotukset Vihdissä

Teemme lumenpudotustyöt kaikenlaisten rakennusten katoilta Vihdissä. Runsaslumisina talvina lumenpudotukset ovat tärkeä talvinen kattohuoltotoimi. Lumenpudotuksella voidaan estää kattorakenteiden ja kattotuotteiden vaurioituminen. Lumenpudotukset estävät myös lumen ja jään putoamisesta aiheutuvat onnettomuudet. Lumityöt liukkaalla katolla ovat riskialtista työtä. Väärin tehdyt lumenpudotukset voivat myös vaurioittaa vesikattoa. Lumenpudotukset kannattaa siksi jättää alan ammattilaisille. Kattohuoltajamme pudottavat lumet kaikilta katoilta. Tarvittaessa käytämme nostolava-autoa kohteissa, joissa katolta käsin on hankala päästä pudottamaan jäät ja lumet rakennuksen räystäiltä.

Kattotuotteiden huolto

Kattotuotteet voidaan huoltaa saman tien kattotarkastusten yhteydessä. Tärkeää on esimerkiksi huoltaa tai vaihtaa katon läpivientien tiivisteet, jos ne ovat hapertuneet. Sama koskee kateruuvien tiivisteitä. Hapertuneet tiivisteet voivat aiheuttaa vesivuodon katolle. Kattotuotteiden, kuten kattosiltojen, lumiesteiden ja lapetikkaiden kiinnitykset on myös syytä tarkistaa ja kiristää säännöllisesti. Myös räystäskourujen kiinnitykset tarkastetaan ja vesikourujen kaadot säädetään kattohuollon yhteydessä.

Kattotuoteasennukset Vihdissä

Plus Kattopalvelu myy ja asentaa kaikkia kattotuotteita joko kattoremontin yhteydessä tai erillispalveluna. Meiltä saatte esimerkiksi kattoturvatuotteet: lumiesteet, kattosillat eli katon kulkusillat ja lapetikkaat. Plus Kattopalvelusta saatte myös kaikkia kattoläpivientejä vaativia kattotuoteasennuksia. Asennamme esimerkiksi kattoikkunat, kattoluukut, katon huoltoluukut, ilmastointiputket, huippuimurit, antennit, aurinkokeräimet ja aurinkokennot.

Muut kattotyöt Vihdissä

Teemme katoilla paljon muitakin kattotöitä, kuin kattohuoltoja, kattoremontteja ja kattokorjauksia. Kysy lisää Plus Kattopalvelun kattoasiantuntijoilta mistä tahansa kattoasiasta. Löydämme varmasti ratkaisun kaikkiin kattotoiveisiisi.

Katon korotus ja kattomuodon muutos

Katon korotuksella voidaan asunnon asuinpinta-alaa lisätä, kun ullakkotilatkin voidaan ottaa huonekorkeuden kasvaessa asuinkäyttöön. Kattoa voidaan periaatteessa nostaa jopa kokonaisen kerroksen verran. Katon korotusta kannattaa harkita kattoremontin yhteydessä, kun vanhat kattorakenteet joka tapauksessa puretaan. Myös kattomuodon muutos on mahdollinen kattotyö. Esimerkiksi tasakattoja muutetaan paljon harjakatoiksi kattoremonttien yhteydessä.

Yläpohjan lämmöneristys

Koska lämmin ilma nousee ylöspäin, rakennusten hukkalämmöstä ylivoimaisesti suurin osa karkaa taivaalle yläpohjan kautta. Yläpohjan lämmöneristyksellä on siten keskeinen rooli talon energiatehokkuuden kannalta. Jos yläpohjassa on tilaa tai kun kattoa on korotettu, kannattaa yläpohjan lämmöneristyksen lisäämistä harkita. Lisälämmöneristyksellä voidaan säästää huomattavasti asunnon lämmityskuluissa. Kysy lisää yläpohjan lisälämmöneristyksestä Plus Kattopalvelusta.

Kattopeltisepän työt

Ammattitaitoiset kattopeltiseppämme ovat palveluksessanne kaikissa katon pellitysasioissa. Plus Kattopalvelun kattopeltisepiltä onnistuvat vaativatkin monimuotoisten konesaumakattojen erikoispellitykset. Luonnollisesti teemme myös piipunpellitykset, piipunhattujen asennukset, kattoikkunoiden pellitykset. Asennamme myös jiiripellit, harjapellit, myrskypellit, tippapellit ja kaikki muutkin eri tyyppisten kattojen pellitykset.

Katon ja räystäiden laudoitukset

Useimmiten kattoremontissa vaihdetaan myös katon päätylaudat, räystäslaudat ja räystäiden aluslaudat. Plus Kattopalvelu tekee Vihdissä kaikkia katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitustöitä ja huoltomaalauksia myös kattoremonttien ulkopuolisina erillistöinä.

Vihdissä voit tilata kattotarkastuksen myös erillispalveluna

Kattotarkastus tehdään aina kattoremontin, kattokorjauksen tai kattohuoltotyön yhteydessä. Perusteellisen kattoasiantuntijan tekemän kattotarkastuksen voi tilata myös erillispalveluna Plus Kattopalvelusta. Erillispalveluna tehtyä kattotarkastusta voi hyödyntää esimerkiksi kiinteistön elinkaarisuunnittelussa. Kattotarkastus auttaa kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen ajoittamisessa.