Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Hämeenlinna

Plus Kattopalvelu toteuttaa kattoremontit kaiken tyyppisille katoille Hämeenlinnassa. Remontoimme peltikatot, tiilikatot ja huopakatot vuosien kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Plus Kattopalvelusta saat myös kaikki kattohuollot ja kattokorjaukset. Oikein huollettu katto on pitkäikäinen ja suojaa taloasi parhaalla mahdollisella tavalla. Palvelemme Hämeenlinnassa kaikissa kattoasioissa asunnon omistajia ja taloyhtiöitä nopeasti ja luotettavasti.

Milloin kattoremontti tulisi tehdä?

Katon tekninen käyttöikä riippuu monista seikoista. Katemateriaalin valinta vaikuttaa katon elinikään. Kaikkien katteiden käyttöikään voi kuitenkin vaikuttaa huoltamalla ja hoitamalla kattoa oikein. Paikalliset olosuhteet taas vaikuttavat kattohuoltojen tarpeeseen. Jos esimerkiksi talon vierellä on puita, joista putoaa katolle runsaasti lehtiä ja neulasia, on katon harjauksia ja pesuja tehtävä useammin, kuin avomaalla sijaitsevassa talossa. Katon huoltohistorialla on suuri merkitys katon käyttöiän kannalta. Jos esimerkiksi katon huoltomaalauksia laiminlyödään voi kattoremontti olla edessä vuosia aikaisemmin, kuin oikea aikaisesti huolletuilla katoilla. Kaikilla katoilla kattoremontti tulee kuitenkin eteen ennemmin tai myöhemmin. Kun katon elinkaari on lopullaan, eikä kattohuolloilla enää voida sitä juurikaan pidentää, on aika tehdä kattoremontti. Kattoremontti kohentaa rakennuksen ulkonäköä ja lisää sen arvoa. Uuden katon alla asuntosi on taas luotettavasti suojassa vedeltä, tuulelta ja tuiskuilta.

Peltikattoremontti Hämeenlinnassa

Plus Kattopalvelun huipputasoiset kattoasentajat ja kattopeltisepät tekevät peltikattoremontit Hämeenlinnassa kaikenlaisille katoille. Asennamme uudet profiilipeltikatot, poimukatot, aaltopeltikatot, rivipeltikatot ja konesaumakatot kaikenlaisiin rakennuksiin. Meiltä onnistuvat myös monimuotoisten kattojen pellitykset.

Peltikatto vanhan huopakaton päälle

Uuden peltikaton asennus vanhan huopakaton päälle on kustannustehokas tapa tehdä peltikattoremontti ja muuttaa rakennuksen katetyyppiä. Silloin pohjalle jäävän huopakaton aluslaudoituksen on kuitenkin oltava hyvässä kunnossa. Kattohuovan on myös oltava ehjä. Kun uusi peltikatto asennetaan, vanhan huopakaton päälle asennetaan uusi aluskate, tuuletusrimat ja kattoruoteet, joiden päälle uusi peltikatto rakennetaan. Kustannussäästöjä syntyy, kun vanhan vesikaton purkutöiltä vältytään. Näin katolle muodostuu myös tuplasuoja vesivuotojen varalle, kun uuden aluskatteen alla on vielä vedenpitävä vanha kate.

Profiilipeltikatot

profiilipeltikatot tehdään muotoilluista peltilevyistä. Profiilimuotoja valittavissa on useita. Nykyisin suosittu profiilikate on tiilikuvioinen kattoprofiili. Se jäljittelee tiilikaton kattotiilien profiilia. Tiilikuvioisen peltikaton lisäksi valittavana on esimerkiksi poimukatto tai aaltopeltikatto. Aaltopelti- ja poimukateissa kattopeltilevyissä on koko peltilevyn mittaiset urat. Profiilipeltikatot voidaan rakentaa myös suorista ja sileistä kattoprofiileista. Pystysaumakatto on sileistä peltilevyistä koottu ja lukkopontillisilla pystysaumoilla yhteen liitetty peltikatto. Pystysaumakatot muistuttavat konesaumattuja rivipeltikattoja. Ne eroavat kuitenkin kattopeltien saumaustavan suhteen.

Konesaumakatto

Konesaumatut rivipeltikatot eli konesaumakatot rakennetaan yleensä sinkitystä eli galvanoidusta teräspellistä. Sinkitty katemateriaali on erittäin pitkäikäinen. Galvanoidun pellin vuoksi rivipeltikatot maalataan ensimmäisen kerran vasta noin 2-3 vuoden päästä peltikaton asennuksesta. Sen jälkeen sopiva huoltomaalausväli on noin viisitoista vuotta. Konesaumakattoihin tehdään erikoistyökaluilla vesitiivis kaksinkertainen sauma. Konesaumattu rivipeltikatto voidaan muista peltikattotyypeistä poiketen toteuttaa myös monimuotoisille katoille. Varsinkin monimuotoisten konesaumakattojen toteuttaminen vaatii kuitenkin kattopeltisepän taitoja.

Tiilikattoremontti Hämeenlinna

Tiilikatto on hiljainen ja hengittävä katevaihtoehto. Oikein hoidettuna ja huollettuna tiilikaton elinkaaren pituus on omaa luokkaansa. Tiilikatoille voidaan luvata helposti yli viidenkymmenen vuoden käyttöikää. Tiilikattoremontissa vesikattoon käytetään joko betonikattotiiliä tai perinteisempiä savikattotiiliä. Savitiilillä ja betonitiilillä on hieman eroavat ominaisuudet ja ne poikkeavat myös ulkonäkönsä suhteen toisistaan.

Betonikattotiili eli sementtikattotiili

Betonikattotiilet puristetaan nimensä mukaisesti betonimassasta. Betonitiilien väriä voidaan säädellä betonimassaan lisättävillä väreillä. Betonikattotiiliä eli sementtikattotiiliä onkin saatavana useissa eri väreissä. Koska betonikattotiilet ovat läpivärjättyjä, kestävät kattotiilien värit kirkkaina suhteellisen pitkään. Vuosien kuluessa betonikattotiilistä rakennettu tiilikatto kuitenkin haalistuu hieman auringon uv-säteilyn ansiosta. Betonitiilikaton värin voi kuitenkin palauttaa helposti maalaamalla katto. Tiilikaton huoltomaalaus myös suojaa kattoa hidastamalla kasvuston muodostumista tiilikatolle. Tiilikaton pinnoite myös vähentää veden imeytymistä betonikattotiilen huokosiin. Näin tiilen rapautuminen vähenee huomattavasti.

Savikattotiili

Savikattotiilet valmistetaan luonnonsavesta polttamalla. Savikattotiilet ovatkin oikeastaan terrakotta-keramiikkaa. Savikattotiilistä rakennetun tiilikaton väri, terrakotanpunainen, muodostuukin polttoprosessin aikana luonnonsaven väriominaisuuksista. Savikattotiilistä tehtyä tiilikattoa ei tarvitse maalata. Savikattotiilen punertava väri ei haalistu, vaan itse asiassa vain syvenee vuosikymmenten saatossa. Savikattotiiliinkin saadaan muitakin värisävyjä polttoprosessissa. Silloin savitiilen pinnalle ruiskutetaan erilaisia mineraalioksideja ennen kattotiilen polttamista erittäin korkeassa lämpötilassa. Mineraalioksidit muodostavat silloin savitiileen kiinteästi sulautuvan väripinnan, joka ei kulu tai haalistu ajan kuluessa.

Tiilikattoremontti – milloin on aika uusia tiilikatto?

Elinkaarensa loppupuolelle tiilikaton kattotiilet alkavat haurastua. Haurastumista aiheuttaa se, että vettä pääsee jonkin verran kattotiilien huokosiin. Pakkasissa vesi jäätyy ja laajenee, ja taas lämpötilan kohotessa sulaa. Tämä terminen prosessi pikkuhiljaa aiheuttaa kattotiilien rapautumista. Rapautumista edistää myös sammalkasvusto tiilikatolla. Sammalmatto estää veden poistumista katolta. Silloin vesi jää pitkäksi aikaa makaamaan katolle, mikä taas edistää veden imeytymistä kattotiilien huokosiin. Betonitiilikaton huoltomaalaukset ja savitiilikaton pinnoittamiset värittömällä suojapinnoitteella sekä estävät kasvustojen muodostumista katolle, että vähentävät veden pääsyä kattotiilien huokosiin. Jos kattotiilet rikkoutuvat helposti ja esimerkiksi talven aikana osa kattotiilistä lohkeilee, on aika uusia kattotiilet ja aloittaa tiilikattoremontti. Pyydä tarjous tiilikattoremontista Plus Kattopalvelusta.

Huopakattoremontti Hämeenlinna

Huopakatto sopii erinomaisesti monenlaisiin rakennuksiin. Huopakattoja asennetaan niin kerrostaloihin, rivitaloihin, omakotitaloihin kuin piharakennuksiinkin. Erilaisia huopakattoja ovat mm. palahuopakatot ja niin sanotut tiivissaumakatot. Huopakattoihin käytettäviä bitumikermejä on monenlaisia. Kattohuopalaatu valitaan kunkin kohteen vaatimusten mukaan. Bitumikermin valintaan vaikuttaa esimerkiksi katon jyrkkyys.

Palahuopakatto

Palahuopakatot ladotaan bitumisista kattolaatoista. Palahuopakaton kattolaattoja on saatavana monen muotoisina. Bitumikattolatoilla saadaan koottua tyylikäs kattokokonaisuus, jossa toistuvat erilaiset geometriset kuviot. Palahuopakatto pääsee parhaiten oikeuksiinsa jyrkillä katoilla, joissa se näkyy maan tasalle selvimmin. Palahuopakattojen kattolaatat ovat yleensä itseliimautuvia. Huopakattopalat ladotaan katolle räystäiltä harjalle päin edeten. Kiinnitys varmistetaan huopanauloilla ja kriittisissä kohdissa kumibitumiliimalla.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakattoihin käytettäviä bitumikermilaatuja on monenlaisia. Oikea bitumikatemateriaali valitaan kunkin huopakattoremonttikohteen mukaan. Rullissa toimitettavat bitumikermit voivat olla itseliimautuvia, kumibitumiliimalla kiinnitettäviä, bitumiliimalla kuumaliimattavia tai hitsaamalla kiinnitettäviä. Kuumaliimaus ja hitsaus vaativat tulitöiden tekemistä katolla. Kaikilla huopakattojen asentajillamme on voimassa olevat kattotulityökortit ja alan koulutus.

Huopakattoremontin pohjatyöt

Normaalisti vanha huopakatto ja alushuopa puretaan huopakattoremontin alkajaisiksi ennen uuden asentamista. Silloin saadaan selville katon aluslaudoituksen kunto. Aluslaudoitus kunnostetaan tarpeen mukaan. Vanhan huopakatteen poistossa aluslaudoitukseen jääneet huopanaulat poistetaan huolellisesti, jotta ne eivät vahingoita asennettavaa aluskermiä. Kaikilla huopakatoilla käytetään aluskatteena vedenpitävää alushuopaa. Alushuopa asennetaan limittäen koko katon alueelle. Aluskermin asennuksen jälkeen katon räystäille asennetaan tippapellit, jotka siis jäävät osittain alushuovan ja päällyshuovan väliin. Alushuovan kiinnityksen jälkeen asennetaan varsinainen kattohuopa.

Kattokorjaus – kattovuotokorjaukset Hämeenlinnassa

Kattovaurioita voi syntyä monesta syystä. Esimerkiksi varomaton katolla liikkuminen tai väärin tehdyt kattolumityöt voivat aiheuttaa kattovaurion. Myrskyvaurio katolla on tyypillinen kattokorjausta vaativa ongelma. Kovat myrskytuulet voivat itsessään irrottaa kattopeltejä ja kattohuopia. Lisäksi tuulen katolle heittämät oksat ja kaatuvat puut voivat aiheuttaa tuhoa katolla. Runsaslumisina talvina lumen ja jään massat voivat vaurioittaa kattorakenteita. Jos katolla liikkeelle lähtevät painavat lumi- ja jäämassat irrottavat esimerkiksi kattoturvatuotteita kiinnikkeineen, on todennäköistä, että myös vesikate vaurioituu kiinnikkeen kohdalta. Koska edellä mainitun kaltaiset äkilliset tapahtumat aiheuttavat usein vesivuodon katolle, ei kattokorjauksissa kannata viivytellä. Mitä nopeammin kattovauriot korjataan, sitä pienemmillä lisävaurioilla selvitään. Jos vesivuoto katolla jatkuu pitkään, voi seurauksena olla vesivaurioita kattorakenteissa tai homeongelmia. Silloin kattokorjauksen tai kattoremontin laajuus kasvaa huomattavasti. Plus Kattopalvelu tekee kattovauriokorjaukset ja kattovuotokorjaukset Hämeenlinnan alueella nopeasti ja varmasti.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtotyö Hämeenlinnassa

Kattotiilien rikkoutuminen, lohkeilu ja halkeaminen ovat yleensä vanhojen tiilikattojen ongelma. Tosin kattotiiliä voi rikkoutua uudemmillakin katoilla esimerkiksi myrskyjen vuoksi tai varomattoman katolla liikkumisen seurauksena. Kattoasentajamme vaihtavat rikkinäiset kattotiilet uusiin nopeasti ja ammattitaidolla Hämeenlinnan alueella. Plus Kattopalvelun kattokorjaajat kannattaa pyytää paikalle heti, kun kattotiilivaurio havaitaan, niin vuotava vesikatto saadaan kuntoon nopeasti ennen kuin suurempia vahinkoja ehtii syntymään vesikaton alapuolisille rakenteille.

Kattohuolto takaa katolle pitkän käyttöiän

Katon käyttöiän pituuteen vaikuttavat olennaisesti katon huoltohistoria. Vain oikea-aikaisilla säännöllisillä kattohuolloilla voidaan saavuttaa katon maksimaalinen tekninen käyttöikä. Teemme Hämeenlinnassa kaikki kattohuollot ammattitaitoisesti ja ajallaan.

Kattopesu ja katon harjaus

Erilaiset kasvustot, kuten sammalet ja levät aiheuttavat ongelmia katoilla, koska ne estävät veden virtausta pois katolta. Tiilikatoilla kasvustoihin sitoutuva vesi edistää kattotiilien rapautumista. Peltikatoilla taas kasvustot ja vesi voivat vaurioittaa katon maalipintaa ja edistää katon ruostumista. Kasvustot tulisikin poistaa katolta säännöllisesti kattoharjauksilla ja kattopesuilla. Plus Kattopalvelu tekee Kattoharjauksia ja kattopesuja kaikkialla Hämeenlinnassa.

Sammaleentuhokäsittelyt Hämeenlinnassa

Sammaleista ja muusta kasvustosta pääsee eroon kasvustontuhoaineita. Sammaleentuhoaineet ovat täysin biohajoavia, eivätkä ne rasita ympäristöä. Sammaleentuhokäsittelyssä kasvintorjunta-ainetta levitetään katolla ja sen annetaan vaikuttaa. Luonto hoitaa lopun. Sateet ja tuulet poistavat kuolleen ja irronneen kasvuston katolta. Kasvustontuhoaineet myös suojaavat kattoa ja pitävät kasvustot poissa katolta jopa vuosiksi eteenpäin.

Vesikourujen puhdistus Hämeenlinnassa

Jos rakennuksen vesikourut tukkeutuvat lehdistä, neulasista ja muusta roskasta, voi sadevedet ohjautua sadevesijärjestelmän sijasta rakennuksen seinärakenteisiin, jolloin seurauksena voi olla kosteusvaurioita ja homekasvustoa talon rakenteissa. Siksi räystäskourujen puhdistaminen on tärkeä kattohuolto, joka kannattaa tehdä syksyisin sen jälkeen, kun lehdet ovat jo pudonneet puista. Hämeenlinnassa kattohuoltajamme tekevät vesikourujen puhdistuksia kaikenlaisissa rakennuksissa. Käytössämme on henkilönostimia ja nostolava-auto, jos vesikourut sijaitsevat paikassa, johon on vaikea ulottua katolta käsin. Räystäskourujen puhdistuksen yhteydessä voimme myös tarkastaa vesikourujen kiinnitykset ja kiristää vesikourujen kiinnikkeet tarvittaessa.

Lumen pudotukset Hämeenlinnassa

Plus Kattopalvelusta saat Hämeenlinnassa myös lumenpudotukset talvisin. Painavat lumimassat voivat vaurioittaa kattorakenteita ja aiheuttaa vaaraa, jos ne pääsevät putoamaan hallitsemattomasti alas katolta. Hankalissa paikoissa esimerkiksi kerrostalojen räystäiltä pudotamme lumet ja jäät nopeasti ja turvallisesti nostolava-autosta käsin. Teemme lumenpudotuksia kuitenkin myös omakotitaloissa, rivitaloissa ja teollisuusrakennuksissa.

Myös kattotuotteet vaativat huoltoa

Kattotuotteiden kiinnikkeet kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Keväiseen kattohuoltoon kuuluukin yleensä kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien kiinnitysten tarkistaminen ja kiristäminen. Myös kateruuvit käydään läpi ja ne kiristetään tai vaihdetaan tarpeen mukaan. Läpivientien tiivistykset tarkistetaan myös huolellisesti ja hapertuneet tiivisteet vaihdetaan uusiin.

Asennamme kaikkia kattotuotteita Hämeenlinnassa

Asennamme Hämeenlinnassa kaikkia kattotuotteita. Plus Kattopalvelusta saatte parhaat ja turvallisimmat kattoturvatuotteet, kuten kattosillat ja lumiesteen paikalleen asennettuna. Asennamme myös läpivientejä vaativat ilmanvaihtoputket, huippuimurit ja muut kattoläpiviennit. Meiltä saatte myös kattoluukut, katon huoltoluukut ja kattoikkunat asennettuina ja pellitettyinä.

Muita kattotöitä Hämeenlinnassa

Edellä mainittujen kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi kattopalveluihimme kuuluu myös paljon muita kattotöitä. Kysy lisää Plus Kattopalvelusta.

Katon korotus ja lisälämmöneristys

Katon korotuksella voidaan tavoitella ullakkokerroksen käytettävyyden parantamista. Ullako voidaan esimerkiksi ottaa asuin käyttöön huonekorkeuden kasvaessa. Katonkorotus mahdollistaa usein myös talon energiatehokkuuden parantamisen, kun yläpohjaan voidaan lisätä lämmöneristystä. Plus Kattopalvelu toteuttaa lisälämmöneristykset, katon korotukset ja kattomuodon muutokset Hämeenlinnan seudulla.

Kattopeltisepän työt

Kattopeltiseppämme selviytyvät vaativistakin katon erikoispellityksistä. Peltiseppämme hoitavat mm. piipunpellitykset, kattoikkunoiden pellitystyöt, konesaumattujen rivipeltikattojen asennukset, jiiripeltien asennukset, harjapeltien asennukset, tippapellit, myrskypellit ja monet muut katoilla esiintyvät erikoispellitykset.

Laudoitukset

Teemme myös kattoremontteihin kuuluvat laudoitustyö. Asennamme, korjaamme ja huoltomaalaamme mm. räystäslaudat, räystäiden aluslaudat, katon päätylaudat ja myrskylaudat.

Kattotarkastukset erillispalveluna Hämeenlinnassa

Jos kattotarkastus on jäänyt tekemättä tai katolla jokin asia huolettaa, kannattaa tilata kattoasiantuntija Plus Kattopalvelusta tekemään katolle perusteellisen kattotarkastuksen. Kattotarkastuksessa selviää kaikki katon viat, huoltotarpeet ja ongelmakohdat. Kattotarkastusraporttia voi käyttää kiinteistön elinkaarisuunnitelman apuna kattohuoltojen ja kattoremonttien suunnittelussa ja ajoittamisessa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt