Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Kirkkonummi – Tuliterä bitumikatto ei vuoda tai hajoa tuulella

Huopakatot ja palahuopakatot sopivat niin autotalleihin, kesämökkeihin, paritaloihin kuin omakotitaloihinkin. Huopakatto on tiivis katto, mikä pitää sade- ja sulamisvedet ulkopuolellaan. Se kestää myrskyjä, hellekesiä ja rankkasateita – talven pakkasista ja lumista puhumattakaan.

Huopakattohuollot ja satunnaiset huopakaton paikkaukset pidentävät huopakaton käyttöikää. On kuitenkin vääjäämätön tosiasia, että jossain vaiheessa saunamökin, paritalon, ulkorakennuksen, varaston tai omakotitalon huopakattoremontti on edessä. Huopakattoja ei ole tarkoitettu kestämään esimerkiksi 50 vuotta. Huopakaton maksimikäyttöikä on noin 40 vuotta. Palahuopakattojen tapauksessa puhutaan hieman lyhyemmästä elinkaaresta.

Kun esimerkiksi autotallin huopakattoremontti kolkuttelee ovelle Kirkkonummella, ota yhteyttä. Meidän ammattilaisemme ovat varma valinta niin kesämökin kuin muidenkin rakennusten huopakattoremontteihin. Tilaa mökin huopakattoremontti meiltä Kirkkonummen ohella myös Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa.

Ammattilaisillamme on pitkä kokemus erilaisista huopakattotöistä. Tiedämme, miten alus- ja pintakermi asennetaan, ja miten erilaiset läpiviennit toteutetaan. Hallitsemme myös huopakaton varustelun – sanalla sanoen, loistamme kaikissa huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin työvaiheissa. Olemme oivallinen valinta silloinkin, kun haluat teettää kattosaneerauksen yhteydessä jotain normaalista poikkeavaa, kuten vaikkapa tasakaton vaihdon kaltevaksi katoksi.

Asentamamme tuliterä bitumikatto on joka kohdasta tiivis ja asianmukaisella tavalla toteutettu. Se ei vuoda minkään sauman tai läpiviennin kohdalta. Koska sen saumat ovat niin tiiviit, ei tuuli pääse puhaltamaan vuotien alle, joten myrskyvaurioistakaan ei ole pelkoa. Keväällä katolta pudota tahtovat lumet eivät pääse alas, koska kaltevalla katolla on rivi lumiesteitä. Lumiesteet ovat pakolliset kattokaltevuuden ollessa 1:8 tai enemmän. Uudelta katolta löytyvät myös kaikki muut pakolliset kattoturvatuotteet, mitkä pitävät sen turvallisena vuodesta toiseen.

Uusimme bitumikatot avaimet käteen -periaatteella, joten teemme puolestasi niin katon varustelun, kattorakenteiden korjaamisen kuin vaikkapa loppusiivouksenkin. Ota yhteyttä vaikka heti, niin tulemme tarkastamaan kattosi ja laskemaan, mitä huopakattoremontti maksaa. Kirjallisesta tarjouksesta käy ilmi töiden osuus, eli se, mistä yksityisasiakas pääsee hakemaan kotitalousvähennystä. Yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen avulla voit maksaa joko koko huopakattoremontin, tai vain osan siitä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Kirkkonummi – Mitään työvaihetta ei unohdeta

Mitään huopakaton tai palahuopakaton uusimisen työvaihetta ei saa unohtaa Kirkkonummella. Luota meihin – me emme unohda asentaa aluskermiä, eristää ilmanvaihtohormia tai kiinnittää piipunhattua. Tiivissaumakaton, palahuopakaton ja kolmiorimahuopakaton uusiminen sisältää monia eri työvaiheita, mutta vasta paikan päällä käytyämme tiedämme, mitä kaikkia. Kaikki lähteekin liikkeelle katon alkutarkastuksesta. Sen perusteella tiedämme, voidaanko joitain työvaiheita ohittaa. Mitään tärkeää työvaihetta ei siis saa unohtaa, mutta kaikki työvaiheet eivät ole pakollisia. Riippuu tilanteesta ja asiakkaasta, voidaanko jotkut ei-pakolliset työvaiheet jättää tekemättä.

Joskus jopa vanhan katon purkaminen Kirkkonummella voidaan jättää väliin. Jos katto on ollut loppuun saakka hyvässä kunnossa, voidaan uusi huopa- tai jopa peltikatto asentaa sen päälle.

Kattorakenteisiin ei ehkä tarvitse koskea lainkaan, vaikka ulkokatto puretaankin. Yläpohjan villatkin voidaan jättää paikoilleen, jos niitä ei tarvitse uusia kattovuodon tai kondenssiveden takia.

Jotain vanhoja kattotarvikkeita voidaan ehkä säilyttää ja asentaa uudelle katolle. Tarkistamme tilanteen.

Vaikka omakotitalon, mökin, paritalon tai esimerkiksi autotallin huopakatto vaikuttaisi huonokuntoiselta, ei sitä ole ehkä lainkaan uusittava. Tämäkin selviää paikan päällä. Joissain tapauksissa kuluneen ja vuotoalttiin huopakaton kohtalo ei olekaan tulla puretuksi. Mikäli katemateriaalilla on vielä käyttövuosia jäljellä eikä katon alla ole vakavia kosteusvaurioita, voidaan katto ehkä tiivistää ja pinnoittaa uudelleen. Huopakattopinnoitteen uusiminen saa katon vaikuttamaan vasta uusitulta, eikä kyse ole ihan pelkästä vaikutelmasta. Pinnoite palauttaa huopakaton elastisuuden, mikä tarkoittaa sitä, että katto jaksaa taas kestää erilaisia rasituksia halkeilematta ja vuotamatta.

Ne kaksi työvaihetta, mitä emme koskaan jätä tekemättä huopakattoremontin tai palahuopakaton uusimisen yhteydessä, ovat lopputarkastus ja -siivous. Ennen kuin poistumme paikalta, selvitämme tarkoin, mihin kuntoon uusi pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi tasakatto jää. Keräämme kaikki purku- ja rakennusjätteet, ja toimitamme ne jäteasemalle. Pihasi jää siistiin kuntoon, ja jäteasemalta roskat päätyvät hyötykäyttöön.

Viranomaismääräyksistä tulee tarkastaa, mitä varusteita asennetaan omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontin aikana

Kesämökin, paritalon, autotallin tai omakotitalon huopakattoremontti ei olisi täydellinen, ellei sen yhteydessä tehtäisi myös katon varustelua. Asiakas ei saa päättää kokonaan itse, mitä varusteita huopa- tai palahuopakatolle hankitaan. Mekään emme vaikuta katon varusteluun. Määräysten takana ovat viranomaiset. Tunnemme rakennusmääräykset ja tiedämme, milloin tarvitaan mitäkin kattoturvatuotetta. Huolehdimme siitä, että katollesi saadaan oikea määrä kattoturvatuotteita ja muita kattovarusteita. Asentamamme kattoturvatuotteet ovat CE-merkittyjä ja korroosionkestäviä, ja ne on asennettu katemateriaalin ja valmistajan edellyttämällä tavalla.

Katolle on järjestettävä kiinteä kulkureitti, ja tätä varten asennamme todennäköisesti ainakin kattotikkaat ja talotikkaat, mahdollisesti myös kattosillat. Kattokaltevuus 1:8 tarkoittaa sitä, että tarvetta on myös lumiesteille.

Huopakatto tarvitsee myös sadevesijärjestelmän. Kesät voivat olla sateisia, ja katolta valuvat sadevedet on saatava jonnekin muualle kuin maahan aivan sokkelin viereen. Myös sulamisvedet on ohjattava pois talon välittömästä läheisyydestä.

Uudelle huopakatolle voidaan tarvita myös ilmanvaihtoputkia ja viemärintuuletusputkia. Asuinrakennuksen bitumikatolla on todennäköisesti myös antennin ja savupiippu. Kattoluukut, kattoikkunat, kattovalokuvut ja esimerkiksi aurinkopaneelit ovat vapaaehtoisia kattovarusteita Kirkkonummella. Jos kesämökki ei ole liitetty sähköverkkoon, kannattaa aurinkopaneelien hankkimista ja asennuttamista vähintäänkin harkita.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt