Aluskatteen korjaus Kirkkonummi – Aluskatteen parasta olla aina toimintavalmiudessa

Vesikatteen korjaaminen on erittäin fiksua, sillä jos katossa on ammottavia reikiä, pääsee katon alle vettä. Vesi voi sittemmin lahottaa kattorakenteet sekä saada eristeet homehtumaan. Jokainen kattovuoto ei saa kattorakenteita kastelemaan – ainakin, jos katto paikataan mahdollisimman nopeasti. Jokaisen uuden vaurion syntymistä ei tietenkään voi havaita, mutta kevät- ja syystarkastusten ansiosta kattoreiät sun muut pulmat havaitaan noin puolen vuoden sisään.

Tuona aikana aluskate on estänyt kattorakenteiden kastumisen ja katon vesivahingon syntymisen Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa. Aluskatteet asennetaan yhtä aikaa vesikatteen kanssa. Laadukkaista materiaaleista valmistetut aluskatteet ovat kestäviä, mutta tarve tilata peltikaton aluskatteen korjaus Kirkkonummelle ei olisi mitään ennenkuulumatonta.

Myös tiilikaton aluskatteen korjaus voi olla edessä vielä joskus. Siltä varalta kannattaa laittaa nimi mieleen. Me korjaamme myös pahviset aluskatteet parhaalla mahdollisella tavalla, ja oikea korjaustapahan selviää tuttuun tapaan paikan päällä.

Jos kyse on revenneen aluskatteen korjaamisesta, voi vastaus löytyä aluskatteen osittaisesta vaihtamisesta. Koko aluskatetta ei tarvitse vaihtaa kerralla, sillä sitä voidaan uusia yksi kattotuoliväli kerrallaan. Aluskatteen reikien paikkaaminen on asia erikseen. Joissain tapauksissa se voidaan tehdä teippaamalla reiät piiloon.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatteen korjaus voi liittyä aluskatteen läpivienteihin. Näemme melko usein aluskatteita, mitkä on asennettu väärin, eivätkä ne siksi suojaa riittävän hyvin mahdollisilta kattovuodoilta läpivientien kohdalta. Korjaamme aluskatteen ylösnostot oikeanlaisiksi. Myös aluskatteen läpivientikappaleiden uusiminen saa aluskatteen jälleen toimintakuntoiseksi. Vaikka katto olisi hyvin ylläpidetty, ikinä ei voi tietää, milloin katto alkaa vuotaa. Siksi aluskatteen on parasta olla aina valmiina toimimaan, eli ottamaan vastaan kaiken kosteuden ja viemään sen pois katon alta.

Aluskatteen korjaushinnan töiden osuus on kotitalousvähennyskelpoinen. Muistakin omakotitalon tai mökin kattokorjauksista voi hakea tuota verovähennystä, ja rahoituskin on tarjolla. Yhteistyökumppanimme tarjoamasta rahoituksesta pääsee lukemaan lisää kotisivuillamme olevan linkin kautta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Aluskatteen osittainen uusiminen Kirkkonummella käynnistyy tilanteen perusteellisesta tarkastamisesta

Jotta kattourakka sujuisi jouhevasti, kannattaa se suunnitella etukäteen. Siksi tulemmekin tarkastamaan korjausta odottavan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton. Teemme tarvittavat mittaukset ja arvioinnit. Niiden perusteella voimme laatia tarkat suunnitelmat ja tilata uudet materiaalit. Perusteellisen alkutarkastuksen pohjalta voimme myös laskea sinulle avaimet käteen -tarjouksen katon kunnostamisesta.

Kattokorjaus voi tarkoittaa myös aluskatteen korjaamista. Jos aluskate on rikki, voidaan tarvita esimerkiksi aluskatteen osittaista uusimista jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta. Myös se, ettei aluskatetta ole asennettu oikein, voi johtaa aluskatteen osittaiseen uusimiseen esimerkiksi kattoikkunan kohdalta.

Koska olemme käyneet paikan päällä tarkastamassa tilanteen ja hahmottamassa siitä kokonaiskuvan, tiedämme, mitä kaikkea muuta aluskatteen kunnostamisen yhteydessä on tehtävä.

Esimerkiksi aluskatteen osittainen uusiminen savupiipun kohdalta Kirkkonummella voidaan yhdistää piipun pellitykseen. Jotta aluskatetta voidaan uusia osittain piipun (tai esimerkiksi kattovalokuvun) kohdalta, tulee vesikatetta hieman purkaa. Tällöin tarjoutuu oikein hyvä mahdollisuus pellittää piippu peltisepäntyönä. Kattopeltiseppämme pellittävät piipun mittojen mukaan, ja samalla piippu saa todella hyvän suojan pakkasrapautumiselta. Piipunpellitys ehkäisee myös piipunjuurivuotoja Kirkkonummella.

Aluskatteen osittainen uusiminen kattoluukun kohdalta voi yhdistyä kattoluukun uusimiseen. Kattoluukkua ei kannata poistaa talon katolta, sillä se tuo helpotusta muun muassa välikaton kunnon tarkastamiseen. Välikatolla tulisi käydä kahdesti vuodessa, joten kattoluukku käy aika ajoin.

Myös jokin kattohuolto voi liittyä aluskatteen osittaiseen uusimiseen läpivientien tai jiirin kohdalta. Kun olemme uusineet aluskatteen osittain viemärintuuletusputken kohdalta, voimme aloittaa vaikkapa katon harjauksen ja sammaleentuhokäsittelyn. Tällainen huoltokokonaisuus tekee terää tiilikatolle. Peltikaton kuntoa voidaan kohentaa pesemällä se puhtaaksi ja uusimalla sen maalipinnoite. Toinen esimerkki peltikattohuollosta voisi olla vaikka naulojen vaihtaminen kateruuveiksi. Ruuvit pysyvät paremmin paikoillaan, joten jatkossa katon voi luottaa pysyvän tiiviimpänä sekä myrskynkestävämpänä.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Kirkkonummi – Aluskatteen repeämät syntyvät hiljaa

Jos tuuli repii kattopellit irti tai katolta putoava lumimassa irrottaa kattotikkaat, aiheutuu vaurioista melua. Tällaiset lumi- ja myrskyvauriot on helppo huomata käymättä katolla. Kattoa aletaan mitä todennäköisimmin korjata hyvin pian, joten tilanteen eskaloituminen saadaan estettyä.

Aluskatteen korjaustarpeet syntyvät hiljaa. Se, että aluskatetta pitäisi korjata vaikkapa savupiipun kohdalta, ei näy päälle päin. Voikin olla, että menee kuukausia tai jopa vuosia, ennen kuin aluskatetta aletaan korjata jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta Kirkkonummella.

Aluskatteen korjaamisella (esimerkiksi kattoikkunan kohdalta) olisi kuitenkin kiire. Kattovuoto voi alkaa koska tahansa, eivätkä siihen johtavat vauriot aina pidä ääntä syntyessään. Kattovuoto voi johtua vaikka rikki menneestä kattotiilestä, kuivuneen huopavuodan halkeamasta tai ruosteen peltikattoon tekemästä reiästä. Katto voi vuotaa myös kattoikkunan, kattovalokuvun tai vaikkapa antennin kohdalta.

Jos aluskatetta ei ole ajoissa korjattu, voivat ulkokaton läpi vuotavat vedet päästä aluskatteen alle. Silloin ne voivat kastella eristeet, joissa voi alkaa kasvaa hometta. Kattorakenteetkaan eivät tykkää kosteudesta, sillä kosteus saa ne sekä lahoamaan että heikkenemään.

Tarve korjata omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi mökin aluskate savupiipun kohdalta tai jostain muusta paikasta kannattaa selvittää puolen vuoden välein. Aluskatteen kunnon ensimmäinen tarkastus kertoo, onko aluskate asennettu optimaalisella tavalla, vai onko sitä korjattava kattoluukun tai muiden läpivientien kohdalta. Toteutamme ylösnostot juuri niin kuin ne kuuluu toteuttaa kattorakenteiden suojelemiseksi.

Seuraavat kuntotarkastukset kertovat siitä, onko aluskate kulunut ja vaurioitunut. Tämä ei ole kovin todennäköistä, mutta tarve paikata aluskatetta kattovalokuvun kohdalta kannattaa joka tapauksessa varmistaa usein.

Aina kun tilaat meiltä aluskatteen taitekohtien korjauksen, vesikourujen puhdistuksen, sammaleentuhokäsittelyn tai vaikka katon myrskyvaurioiden paikkauksen, saat koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä tarkastamme monta muutakin asiaa kuin sen, onko aluskatetta korjattava viemärintuuletusputken kohdalta vai ei. Tarkastamme katon pinnoitteen kunnon ja kaikkien katon kiinnikkeiden luotettavuuden. Tarkastamme sen, toimivatko vesikourut, ja ovatko suojapellitykset reilassa.

Tarkastamme myös sen, vaihtuuko ilma katon alla. Jos kattorakenteet lahoavat ja yläpohjan eristeet homehtuvat, ei aina ole kyse siitä, että katto vuotaa jostain kohtaa. Kosteuden alkuperä voi olla myös sisätiloissa. Sisältä tulee paljon kosteutta, sillä sitä syntyy peseytymisestä, pyykkäämisestä, ruoanlaitosta ja jopa hengittämisestä. Höyrynsulkujen tarkoitus on estää liiallisen kosteuden pääsy välikatolle. Sisältä karkaa myös lämmintä ilmaa. Jos välikatolle päätyvä lämpö ja kosteus ei tuuletu ulos, voi siitä tiivistyä kondenssivettä, ja kondenssivesi voi kastella katon alla olevat osat aivan kattovuodon lailla. Aluskatetta tarvitaan estämään pisaroiden muodostuminen ulkokaton alapinnalle, sillä siitä pisarat voisivat tippua eristeisiin. Jotta kondensoitumiselta voitaisiin välttyä, tarvitaan myös riittäviä höyrynsulkuja ja eristeitä sekä toimivaa ilmanvaihtoa.

Aluskatteen paikkaus Kirkkonummi – Vaikka hallitsemmekin paikkaustyöt, kannattaa niiltä yrittää välttyä

Maito ei ole maassa, vaikka tiilikaton aluskatetta olisikin paikattava Kirkkonummella. Me paikkaamme aluskatteen nopeasti ja luotettavan ammattitaitoisesti viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Paikkaamme myös peltikattojen aluskatteet Kirkkonummella sekä sen ympäristössä. Peltikaton aluskate voi tarvita paikkausta vaikka kattoluukun tai kattovalokuvun kohdalta.

Jos aluskate on asennettu oikein kaikkien läpivientiensä kohdalta, ei sitä tarvitse paikata kattoikkunan tai esimerkiksi savupiipun kohdalta ainakaan sen takia, että ylösnostot puuttuisivat.

Myös revenneen aluskatteen paikkaukselta voidaan välttyä, jos aluskate on aikoinaan asennettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Liiallinen kireys on riskitekijä, kuten myös liiallinen löysyys. Aluskate ei saa roikkua löysällä, sillä silloin se voi kerätä vettä suuriakin määriä. Vesipussin hajoaminen kastelisi katon alapuoliset rakenteet oikein kunnolla. Luota meihin, kun tarvitset uutta aluskatetta ja sille ammattitaitoisia asentajia.

Me olemme varma valinta myös aluskatteiden paikkaamiseen, mutta siitä huolimatta kannattaa yrittää välttyä aluskatteen paikkaamiselta. Meidän avullamme omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai vaikkapa vapaa-ajan viettoon tarkoitetun rakennuksen aluskate pysyy hyvässä kunnossa.

Aina kun teemme kattotarkastusta, tarkastamme myös katon alla olevat rakenteet, jos yläpohjaan on mahdollista mennä rakenteita rikkomatta. Tarkastamme myös aluskatteen kunnon, emmekä vain siksi, että havaitsisimme mahdolliset paikkaustarpeet. Aluskatteella ei saisi olla lehtiä ja muita roskia, sillä ne hidastavat aluskatteen kuivumista voiden nopeuttaa aluskatteen kunnon heikkenemistä. Koska roskien poisto aluskatteelta edellyttää vesikaton osittaista avaamista, kuten kattotiilen tai parin poistamista tilapäisesti paikoiltaan, kannattaa harjan tuuletusaukot tiivistää harjatiivisteellä niin, ettei roskia enää päädy katon alle. Pelti- ja huopakatoilla aluskatteen puhdistus on astetta suurempi toimenpide, joten siihen harvemmin ilman erittäin painavaa syytä ryhdytään.

Harjatiivisteiden pitää tietenkin hengittää, kuten myös räystäiden tiivisteiden. Räystäiden tuuletusaukot voivat toimia lintujen ja pieneläinten kulkureittinä katon alle. Lintuverkkojen ansiosta linnut eivät pääse nokkimaan aluskatetta, eivätkä pieneläimet ala sotkea yläpohjan eristeitä. Eristeitä ei saa muutenkaan levitellä, eikä eristeiden päälle saa asettaa mitään. Yläpohja ei ole mikään varastotila – villojen päällä saa olla korkeintaan pari lautaa yläpohjan kuntotarkastusta helpottamaan.