Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kirkkonummi – Parhain ja sopivin hetki kattokorjaukselle

Parhain hetki tehdä omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus on heti vaurion syntymisen jälkeen. Jos vaikka lumi irrottaa lumiesteet jättäen kattoon reikiä, ei kattokorjausta kannata siirtää yhtään tuonnemmaksi. Kattoreiät kannattaa korjata saman tien, sillä nopeasti tehty katon paikkaus auttaa välttymään katon vesivahingolta. Mikä tahansa epätiivis kohta voi aiheuttaa katon vesivahingon Kirkkonummella, ja sen korjaus tarkoittaa muun muassa yläpohjan kastuneiden villojen vaihtoa. Vaikka osaammekin suorittaa ammattitaitoisesti kaikenlaiset kattokorjaukset, koituu niistä kuitenkin lisäkustannuksia. Pidämme tosin hintamme kurissa, mutta onhan jokainen säästetty euro aina kotiin päin.

Parhain hetki tehdä katonkorjaus ja katon paikkaus Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa on siis heti. Ei kuitenkaan voida odottaa, että esimerkiksi omakotitalon omistaja huomaa jokaisen hajoavan kattotiilen tai sammaleiden avaamaan sauman saman tien. Myrskyvaurioiden korjaamiseen on paljon helpompi havahtua saman tien, sillä myrskyvauriot voivat syntyä kovalla rytinällä – etenkin, jos puu kaatuu katon päälle. Myös sen huomaa helposti, jos tuuli on irrottanut kattopellit paiskoen ne pitkin pihaa. Ei tarvitse olla kummoinenkaan salapoliisi tai kattotietäjä havaitakseen myrskyn rikkoneen talon kattoa, jos meinaa kompastua kattopeltiin matkallaan autotallilta pääovelle.

Jotta katon pienetkin vauriot tulisivat huomattua ja paikattua mahdollisimman pian, kun katto hyvä tarkastaa usein. Tiilikatot, huopakatot ja peltikatot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi, ja vieläpä niin, että ensimmäinen kuntotarkastus toteutetaan heti, kun talvella ei enää ole lunta. Jos kattoikkuna tai jokin jiiri on alkanut vuotaa talven aikana, huomataan se viimeistään nyt, ja vaurioita päästään korjaamaan jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aikaa ei voi kelata taaksepäin, joten vaikka se parhain hetki kattokorjaukselle olisi ollut kuukausi tai pari sitten, kannattaa toimeen tarttua nyt. Juuri nyt on sopivin hetki katon korjaamiselle. Jos urakkaa lykättäisiin, voisi tilanne muuttua vain huonommaksi. Paremmaksi se ei tule muuttumaan missään tapauksessa. Parhaassakin tapauksessa tilanne pysyy vain entisellään.

Toisen kerran tasakatto, pulpettikatto tai vaikkapa taitekatto kannattaa tarkastaa loppusyksystä. Katon kunnossa on voinut kesän aikana tapahtua muutoksia, joten ruostevauriot tai vaikkapa kattoreiät kannattaa laittaa kuntoon ennen talvea.

Kaikki katon korjaamiseen, paikkaamiseen ja uusimiseen liittyvät työmme oikeuttavat kotitalousvähennykseen, jos olet yksityisasiakas. Huomaathan myös rahoituksen, mitä tarjoava yhteistyökumppanimme on luotettu ja pitkäikäinen toimija finanssialalta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton korjaus Kirkkonummella saa kattosi kerrassaan mainioon kuntoon

Huopakatto voi vuotaa, jos huopakaton reikiä ei paikata. Jos tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton kuntoa ei tarkasteta, voivat kattoreiät jäädä huomaamatta. Ne tuskin ovat suuren suuria, mutta niiden kautta voi silti päästä kosteutta katon alle. Kosteus saa kattorakenteet lopulta lahoamaan. Yläpohjan eristeisiin kosteus voi synnyttää homevaurioita.

Jotta huopa- tai palahuopakattoa päästäisiin korjaamaan ja paikkaamaan jo aikaisessa vaiheessa, kannattaa katon kuntoon tutustua säännöllisesti. Jos katolla käydään puolen vuoden välein, ei mikään reikä tai repsottava sauma jää huomaamatta. Katon kuntotarkastus kertoo totuuden myös katon läpivientien kunnosta – voihan olla, että huopakaton kattoikkuna tai kattoluukku vuotaa Kirkkonummella.

Jos teetät huopakattosi puolivuosittaiset huollot meillä, saat katon tarkastuksen ilmaiseksi. Näin mikään kesän tai talven aikana mahdollisesti syntynyt muutos tai vaurio ei jää asiantuntevaa kunnostusta vaille.

Me jos ketkä pystymme laittamaan kerrostalojen, paritalojen, kesämökkien ja piharakennuksien huopakatot kerrassaan mainioon kuntoon. Tiedämme, miten kattoreikä kuuluu paikata niin, että se tulee pitämään vettä myös tulevaisuudessa. Hallitsemme myös saumojen ja jiirien tiivistyksen, läpivientien korjaamisesta puhumattakaan.

Jos huopakattoasi olisi hyvä myös huoltaa, kerromme siitä sinulle hyvän tarjouksen kera. Esimerkiksi sammaleenpoistoa voidaan hyvällä syyllä pitää kattohuoltona, mikä ehkäisee jo ennalta monet vauriot talon bitumikatossa.

Peltikaton korjaus Kirkkonummi – Katto on pian rautaisessa kunnossa

Peltikaton aluskatteen korjaaminen Kirkkonummella on aivan yhtä tärkeä peltikaton korjaus kuin esimerkiksi vuotavan piipunjuuren tiivistys tai peltikaton reikien paikkaus tiivistysaineella. Vaikka peltikatto olisi pätevien ammattilaistemme korjaama, emme me – tai kukaan muukaan – voi luvata, etteikö peltikatto voisi vielä joskus vuotaa. Peltikatto voi vuotaa vaikka kovan rajuilman takia, voihan tuuli irrottaa kattopellit tai peltilistat. Kattoon voi syntyä vuotavia kohtia myös talven aikana.

Peltikaton aluskate on olemassa juuri tällaisten yllättävien tilanteiden varalta. Jos peltikatto vuotaisi jostain kohdasta, ottaisi aluskate kaiken kosteuden vastaan, ja vedet olisivat tuota pikaa poistuneet räystäiden kautta. Aluskate estää kondenssivettä kastelemasta katon alapuolisia osia, joten on tuiki tärkeää, että peltikaton aluskatteen kuntoa seurataan tiivistystarpeiden varalta.

Aluskate kuormittuu liiallisen kosteusrasituksen takia, siksi peltikatteenkin kuntoa tulee seurata esimerkiksi siltä varalta, että ruosteisimmat kattopellit olisi aika vaihtaa. Puolen vuoden välein tehtävä katon kuntotarkastus ulottuu myös katon läpivienteihin, kattoturvatuotteiden kuntoon (etenkin niiden kiinnikkeisiin, jotta lumi tai tuuli ei repisi tikkaita ja muita kattoturvatuotteita mukaansa) sekä sadevesijärjestelmän vetoon.

Kattotarkastus kertoisi myös siitä, jos katolle olisi hyvä asennuttaa kattopeltien lisäkiinnityksiä, tai jos kattopeltien naulat kannattaisi vaihtaa kateruuveiksi. Ruuvi pysyy paikoillaan naulaa paremmin, mikä ehkäisee sekä kattopeltien irtoamista että peltikattovuotojen syntymistä. Myös vanhojen kateruuvien kuntoa on hyvä pitää silmällä, sillä joskus kateruuvit kannattaa vaihtaa uusiin. Syy tähän löytynee kateruuvien tiivisteistä – tai siitä vähästä, mitä niistä enää on jäljellä.

Tilaa kaikki peltikaton korjaukset ja paikkaukset sekä erilaisia vaurioita ehkäisevät peltikattohuollot meiltä. Peltikattosi on hyvissä käsissä, ja nämä kädet laittavat sen suorastaan rautaiseen kuntoon!

Tiilikaton korjaus Kirkkonummi – Takataskuumme mahtuu kaikki tiilikattotöissä tarvittava ammattitaito

Tiilikaton korjaajalta vaaditaan ammattitaitoa. Ammattitaitoa ja kokemusta tarvitaan myös tiilikattohuoltojen yhteydessä. Väärin tehty tiilikattohuolto ei suojaa kattoa rasituksilta ja niiden aiheuttamilta vaurioilta. Itse asiassa, tiilikattohuolto voi mennä niin pahasti metsään, että tarvitaan tiilikaton korjausta ja paikkausta Kirkkonummella. Jos tiilikattoa ei saada kerralla kuntoon, voi tiilikatto vuotaa. Tiilikattovuoto voi ajan kanssa tehdä niin pahaa jälkeä katon alla, että katto on paras uusia – siinäkin tapauksessa, vaikkei oltaisi vielä lähelläkään sen käyttöiän loppupäätä.

Myös tiilikattohuoltojen puute voi vaurioittaa tiilikattoa. Rikkinäisten kattotiilien vaihtoa tarvitaan sitä vähemmän, mitä vähemmän katolla on siihen kosteutta sitovia roskia ja sammaleita. Katto onkin hyvä harjata puolivuosittain, ja mahdolliset sammaleet kannattaa poistaa – kemiallisesti, ei esimerkiksi painepesurilla.

Keski-ikäiset kattotiilet kannattaa pinnoittaa, jotta pakkasrapautuminen saataisiin kuriin. Mikäli katolla on runsaasti lunta tai lumikuorma on jakaantunut epätasapainoisesti, tilaa lumenpudotus. Se kannattaa tilata juuri meiltä, koska me osaamme pudottaa lumet kattotiiliä tai katon yksityiskohtia rikkomatta.

Tavallisimpia tiilikattokorjauksia Kirkkonummella ja muualla ovat rikkinäisten kattotiilien vaihto sekä tiilikaton aluskatteen korjaus. Molemmissa töissä tulee olla kieli keskellä suuta, mutta meiltä nämä toimenpiteet hoituvat luotettavalla ammattitaidolla. Meillä on takataskussamme kaikki se ammattitaito, mitä tarvitaan tiilikattoa korjatessa. Meillä on myös välineitä, kuten timanttilaikkoja, joita tiilikattoa kunnostaessa tarvitsee.

Tiilikaton aluskatteen ehjyys on ensiarvoisen tärkeä asia. Katon alle voi päätyä – mitä erilaisimmista syistä – niin lunta, sadevettä kuin kondenssivettä. Jos aluskate ei ole ehjä, ei vesiä saada pois katon alta. Kattorakenteet ja yläpohjan eristeet saattavat kastua, ja siitä voi olla kaikenlaisia seurauksia. Teetä meillä kaikki tiilikattotyöt, niin saat paitsi asiantuntevaa kattopalvelua, myös ilmaisen kattotarkastuksen. Ilmaisen kattotarkastuksen saa joka kerta kaupan päälle, ja sen aikana tutustumme niin tiilikatteen kuin aluskatteenkin kunnostustarpeisiin.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Teemme myös tarvittavat uusimistyöt

Niin paritalon kuin kerrostalonkin katto kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein. Kattotarkastus kertoo yhtä ja toista katon kunnosta. Se voi kertoa esimerkiksi siitä, että kattoa on korjattava kattovalokuvun kohdalta Kirkkonummella. Parhaassa tapauksessa katto saadaan korjattua kattovalokuvun tai esimerkiksi kattoikkunan kohdalta ennen, kuin katon alle on päässyt kosteutta.

Jos katon vesivahinko on jo täyttä totta, yhdistämme katon korjaamiseen (esimerkiksi TV-antennin kohdalta) kosteusvaurioiden kunnostamisen ja aluskatteen tiivistämisen. Ei syytä huoleen – pitkän linjan kattoammattilaisemme tietävät aina, miten toimia parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Katon korjaus esimerkiksi kattoluukun kohdalta voi tarkoittaa myös kattoluukun uusimista. Uusi kattoluukku on luotettavampi kumppani kuin vanha kapistus.

Katon korjaamiseen Kirkkonummella voi liittyä myös aluskatteen osittainen uusiminen, tai esimerkiksi läpiviennin eristeiden uusiminen. Jos kattoa on korjattava savupiipun kohdalta, saatamme tulla siihen tulokseen, että samalla on hyvä uusia myös aluskatetta piipun kohdalta. Koska aluskatteen osittainen uusiminen piipun kohdalta vaatii vesikaton osittaista avaamista, voidaan urakka täydentää piipunpellityksellä.

Myös katon korjaamiseen ilmanvaihtoputken kohdalta voidaan liittää erilaisia lisätöitä, vaikkapa rikkinäisten tiilien vaihto, ruostevaurioiden kunnostus tai irronneiden palahuopapaanujen liimaus.

Kattohuoltokin voidaan liittää kattokorjauksen yhteyteen. Jos on aika korjata katto viemärintuuletusputken kohdalta, voidaan seuraavaksi tehdä vaikka kattopesu ja kattomaalaus. Myös sammaleentuhokäsittely voisi sopia tällaisen kattopaikkauksen kaveriksi.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt