Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lumenpudotus Kirkkonummi – Lumen jakaantumisen tarkkailu yhtä tärkeää kuin sen painon arviointi

Jos katolla on vain vähän lunta, ei lumenpoistoa tarvita Kirkkonummella. Jos lunta on yhtään enemmän, kannattaa arvioida sen painoa – sekä tarkastella sen jakaantumista. Jos vaikuttaa siltä, että kattorakenteet ovat uhattuina, tilaa kaltevan katon, korkean katon tai vaikka tasakaton lumenpudotus meiltä.

Pakkaslumesta on harvoin niin paljon haittaa, että tarvittaisiin kattolumitöitä, mutta suojalumi on omaa luokkaansa. Pakkaslumi muuttuu vetiseksi suojalumeksi kevään vesisateiden myötä. Suojalumivaippa voi olla kattorakenteille liikaa – ainakin, jos se on jakaantunut epätasaisella tavalla.

Myös silloin on aika tilata huopakaton, tiilikaton tai peltikaton lumenpudotus Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa, jos kattolumet meinaavat pudota itsekseen maahan. Kattolumet voivat pudota väärään aikaan ja väärään paikkaan, joten vahinkojen välttämiseksi tarvitaan kattolumitöitä.

Kiinnitä siis aina välistä huomiosi siihen, kuinka paljon katolla on lunta ja siihen, onko se pakkaslunta vaiko vetistä ja painavaa suojalunta. Tarkasta myös se, onko lumi jakaantunut tasaisesti, vai onko tuuli kuljetellut lunta. Voi olla, että lumet ovat pakkaantuneet vain toiseen päähän lapetta – tai että lumet ovat kinostuneet katon sisätaitteen päälle.

Erityisen tarkasti katon lumitilannetta joutuvat seuraamaan tasakattojen ja tiilikattojen omistajat. Tasakatolla voi olla lunta paljon enemmän kuin harja-, pulpetti- tai aumakatolla, koska lumimassat eivät pääse itsekseen valumaan katolta. Tiilikaton omistajan on hyvä muistaa, että tiilikatto on ilman lumitaakkaakin paljon painavampi katto kuin huopa- tai peltikatto.

Me teemme kattolumityöt nopeasti ja kilpailukykyisellä hinnalla. Lumimassojen vähentäminen, jääpuikkojen poistaminen, jäänsulatus ja muut talviset kattotyöt sujuvat kokemuksen tuomalla varmuudella. Lopuksi saat laskun, minkä töiden osuus on yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoinen. Koko urakan (tai vain osan siitä) voi maksaa rahoitusalalla toimivan yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta kattoalan kermaan kuuluvien ammattilaisten toimesta

Lumen pudottaminen kaltevalta katolta on vaativaa hommaa. Lumenpoisto on raskasta, joten lumenpudottajien on oltava hyvässä kunnossa. Liukkaalla katolla tarvitaan myös tasapainoa sekä rohkeutta – vaikka turvaammekin työturvallisuutemme ehjillä ja vaatimusten mukaisilla työturvallisuustuotteilla. Ei, emme sido itseämme narulla piippuun, vaan käytämme asianmukaisia turvavaljaita ja -köysiä, mitkä kiinnitetään esimerkiksi kulkusiltoihin.

Lumenpudottajamme kuuluvat kattoalan ammattilaisten kermaan. Heille on itsestäänselvää huolehtia myös siitä, ettei kukaan talon asukkaista tai satunnaisista ohikulkijoista joudu vaaraan kattolumitöiden aikana. Siksi suunnittelemme jo etukäteen, mihin kohtaan pihaa lumet voidaan pudottaa, miten talon asukkaita informoidaan ja miten vaara-alue eristetään muusta pihasta (tai esimerkiksi kulkuväylästä).

Lumen pudottaminen tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta voi rikkoa myös kattoa. Lapiot ja lumentyöntimet voivat jättää kattoon naarmuja tai vuotavia kohtia. Tiedämme tämän, ja siksi jokainen liikkeemme onkin harkittu ja huolellinen. Vahinkoja voisi silti sattua, joten siksi pidämme mielessämme onnistuneiden kattolumitöiden salaisuuden Kirkkonummella. Se on se, ettei katolta pidä poistaa kaikkea lunta. Katolle tulee jättää noin 15 cm lunta, mikä suojaa ulkokaton pintaa koko urakan ajan – ja sen jälkeen se jää toimimaan kätevänä lisäeristeenä.

Kun vielä ottaa huomioon sen, miten nopeasti kattolumityöt aloitamme (lumenpudotuksella on miltei poikkeuksetta kiire) ja sen, miten kilpailukykyisellä hinnalla lumet poistamme, lienemme kaikki samaa mieltä siitä, mistä lumenpoisto kannattaa tilata.

Lumenpoisto ei ole ainut tapa estää lumen aiheuttamat ongelmat. Lumenpudotus on korvaamaton apu silloin, jos kattorakenteiden kokema rasitus on saanut hälyttävät mittasuhteet. Lumenpudotuksesta saadaan paras apu myös silloin, jos katon reunalla on juuri putoamaisillaan olevaa lunta. Lumen liikkeet pitkin lapetta ja uhka itsekseen alas putoavista lumimassoista voidaan kuitenkin estää jo ennalta. Lumiesteiden asennus on itse asiassa pakollista, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän.

Me tiedämme, mistä lumiesteet kannattaa hankkia, ja miten ne asennetaan palahuopakatolle, lukkosaumakatolle, tiilikatolle tai vaikkapa rivisaumatulle peltikatolle. Ota yhteyttä myös lumiesteiden huollon tai korjauksen tiimoilta.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Tässä pari esimerkkiä talvisista kattotöistä

Kattofirmat toimivat aktiivisesti myös talvella. Ammattilaisiamme tarvitaan moneen eri kattourakkaan. Katto on mahdollista korjata talvella. Kattokorjauksen kanssa ei kannatakaan jäädä odottamaan kelien lämpenemistä, sillä katon alla olevat rakenteet ja eristeet saattavat kastua moneen kertaan ennen kevättä.

Katto voidaan kenties uusiakin talvella. Ota yhteyttä, niin selvitämme, voidaanko sinunkin rakennuksesi katto vaihtaa talvella Kirkkonummella. Ennen kuin alamme purkaa vanhaa kattoa, pudotamme katolla mahdollisesti olevan lumen – ja sulatamme siltä kenties löytyvän jään.

Jään poisto katolta on yksi hyvä esimerkki talvisista kattotöistä. Jääpuikot kannattaa antaa meidän poistettaviksemme, sillä osaamme tehdä homman turvallisesti. Varustaudumme urakkaan muun muassa suojakypärillä ja -laseilla.

Katon reunalla tai sadevesijärjestelmässä olevaa jäätä ei poisteta mekaanisesti, jotta ei tultaisi vaurioittaneeksi kattoa tai sen rakenteita. Katon ja jännien jää on parasta sulattaa, ja sitä varten meillä on tehokas höyrytyslaite. Kuuma höyry saa umpeen jäätyneet vesikourut, syöksyputket (eli alastuloputket), jalkarännit ja kattokaivot sulamaan todella vaivattomasti.

Jääpuikot ja kattojää kannattaa poistaa Kirkkonummella, koska jää voi pudota alas johtaen erilaisiin vaurioihin. Katon reunalla olevan jään taakse voi sitä paitsi kertyä niin paljon sulamisvettä, että katto alkaa vuotaa. Jäätyneet rännit ja alastuloputket kannattaa sulattaa paitsi sadevesijärjestelmän vedon palauttamiseksi, myös siksi, ettei jää rikkoisi niitä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt