Kattoremontti Kirkkonummi

Plus Kattopalvelu remontoi Kirkkonummella niin peltikatot, huopakatot, tiilikatot kuin mineriittikatotkin. Kaikki kattoremonttimme ovat vuosien kokemuksen tuomalla ammattitaidolla toteutettuja. Plus Kattopalvelun kattoremontit tehdään aina takuutyönä, avaimet käteen periaatteella. Koko katon uusimisen sisältävien kattoremonttien lisäksi palvelukokonaisuuteemme kuuluvat kattavat kattokorjaus- ja kattohuoltopalvelut.

Kokonaisvaltainen kattoremontti Kirkkonummella

Katon käyttöikä riippuu mm. katemateriaalista, olosuhteista ja katon huoltohistoriasta. On selvää, että pohjoisissa olosuhteissa katto joutuu kovemman rasituksen kohteeksi, varsinkin talvisin, kuin leudommissa olosuhteissa. Jos rakennuksen vierillä on paljon puita, vaatii katto useammin puhdistamista, koska muuten katolle muodostuu helposti paksu kerros lehtiä, neulasia ja muuta biomateriaalia. Lehdet ja muu aines katolla estävät veden virtausta katolta alas, mikä sitoo kosteuden katolle. Näin syntyy otolliset olosuhteet haitallisten kasvustojen kasvulle. Katolla seisova vesi edistää myös kattotiilien rapautumista ja kuluttaa kaikkien vesikattojen pintaa. Katon huoltohistorialla on merkitystä katon elinkaaren pituuteen. Oikein huollettu katto kestää pidempään ja suojaa rakennusta luotettavasti koko elinkaarensa ajan. Kun katto on elinkaarensa loppupäässä, eikä kattokorjauksilla tai kattohuolloilla enää voida katon käyttöikää olennaisesti pidentää, on aika tehdä kattoremontti, jossa koko katto uusitaan. Kattoremontti kohentaa oleellisesti talon ulkoasua ja lisää asunnon arvoa.

Peltikattoremontit Kirkkonummella

Peltikattoja on monenlaisia. Peltikattoremontissa katolle voidaan asentaa asiakkaan toiveiden mukainen profiilipeltikatto, pystysaumakatto, lukkosaumakatto, konesaumakatto, tiiliprofiilipeltikatto, poimukatto, aaltopeltikatto tai rivipeltikatto. Ammattitaitoiset kattopeltisepät muotoilevat ja asentavat myös vaativat monimuotoisten kattojen erikoispellitykset.

Huopakaton päälle asennettava peltikatto

Peltikattoremontissa uusi peltikatto voidaan joissakin tapauksissa rakentaa vanhan huopakaton päälle. Edellytyksenä on, että katon aluslaudoitus on kunnossa, eikä kattohuovassa ole ollut vesivuotoja. Kustannuksia säästyy, koska vanhan katon purkutyöt jäävät pois kattoremontista. Huopakaton päälle rakennetaan uudet tuuletusrimat, uusi aluskatto ja kattoruoteet. Peltikatteet asennetaan tämän jälkeen kattoruoteiden päälle. Näin tehdyssä kattoremontissa katolle muodostuu tuplavedeneristys, kun sekä uusi aluskate, että sen alla oleva vanha huopakatto ovat vedenpitäviä.

Profiilipeltikatot ja konesaumakatot

Profiilipeltikatot valmistetaan eri tavoin muotoilluista peltilevyistä. Peltiprofiilimuotoja ovat esimerkiksi tiilikuvioinen, poimullinen ja aaltomuotoinen peltiprofiili. Myös suoria profiilipeltikatteita on saatavana. Profiilipeltikatteissa kattopellit kiinnitetään toisiinsa yleensä lukkopontilla ja profiilikattopellit ovat valmiiksi tehtaalla pinnoitettuja. Siksi profiilipeltikaton asennus on erittäin nopeaa, muihin kattotyyppeihin verrattuna. Pystysaumakatto on suorista peltiprofiileista koottu kattotyyppi, jossa lukkopontit ovat pystyssä peltikattoprofiilin reunoilla. Pystysaumakatto muistuttaa ulkonäöltään konesaumattua rivipeltikattoa. Kattolevyjen saumaus kuitenkin erottaa kattotyypit toisistaan. Konesaumakatot saumataan erikoistyökaluja käyttäen kaksinkertaisella saumauksella. Konesaumattu rivipeltikatto voidaan asentaa niin, että katteeseen ei tehdä yhtään reikää. Lisäksi konesaumatulla peltikatolla peltilevyjen kaksinkertaiset saumat ovat täysin vedenpitäviä. Näin ollen konesaumakatto on erittäin tiivis. Konesaumakatot valmistetaan yleensä galvanoidusta eli sinkitystä teräspellistä. Galvanoidun rivipeltikaton käyttöikä on erittäin pitkä. Koska maali ei tartu sinkittyyn kattolevyyn, ennen kuin se on hapettunut riittävästi, tulee katto maalata ensimmäisen kerran vasta 2-3 vuoden iässä. Huoltomaalausväli on sen jälkeen noin 15 vuotta.

Tiilikattoremontti Kirkkonummi

Tiilikaton suosio perustuu tiilikaton pitkäikäisyyden lisäksi sen erinomaisiin ominaisuuksiin. Tiilikatto on klassisen näyttävä, hiljainen ja hengittävä kattotyyppi. Tiilikaton on perinteisesti tehty savikattotiilistä. Nykyisin betonikattotiilet ovat yleistyneet tiilikattojen materiaalina. Betonikattotiilillä ja savikattotiilillä on ulkonäön lisäksi eroja myös niiden ominaisuuksissa.

Betonikattotiilen ja savikattotiilen eroja

Savikattotiilistä ja betonikattotiilistä on saatavana profiileiltaan saman tyyppisiä malleja. Molemmista löytyy esimerkiksi yksikouruinen, kaksikouruinen ja tasapohjainen kattotiilimuoto. Kattotiilet voivat olla vesilukollisia eli lukkoreunaisia tai lukottomia, vapaasti asennettavia tiilimalleja. Savikattotiilet valmistetaan savesta polttamalla. Savikattotiilen perusväri on terrakotanpunainen. Väri syntyy luontaisesti savitiilen polttoprosessissa. Savikattotiilen väri säilyy läpi sen käyttöiän. Savikattotiilen väri oikeastaan vain syvenee vuosikymmenten kuluessa. Siksi savitiilikattoa ei tarvitse huoltomaalata milloinkaan elinkaarensa aikana. Sen sijaan savitiilikatonkin voi pinnoittaa värittömällä kattosuoja-aineella, joka suojaa kattotiiliä ja ehkäisee kasvustojen muodostumista tiilikatolle. Betonikattotiilet eli sementtikattotiilet puristetaan betonimassasta. Käytettävä betonimassa voi olla värillistä, jolloin saadaan läpivärjättyjä kattotiiliä. Betonikattotiiliä onkin saatavissa useissa eri väreissä. Läpivärjättyjen betonikattotiilien väripinta ei kulu, mutta haalistuu vuosien kuluessa auringon valon vaikutuksesta. Betonitiilikatot voidaan kuitenkin maalata, joten huoltomaalauksella saadaan betonitiilikaton alkuperäinen väri palautettua. Betonitiilikaton pinnoittaminen kattotiilimaalilla myös suojaa kattotiiliä kosteuden vaikutuksilta ja ehkäisee kasvustojen muodostumista.

Milloin tiilikattoremontti on ajankohtainen?

Hyvin huollettuna tiilikatto on erittäin pitkäikäinen kattotyyppi. Tärkeää on pitää kattotiilet puhtaina sammalesta ja muusta kasvustosta. Jos tiilikatolla on paksu sammalmatto, kulkeutuu kasvustosta helposti vettä kattotiilen huokosiin. Veden jäätyessä ja sulaessa vuoron perään, alkaa kattotiili pikkuhiljaa rapautua. Iäkkäillä tiilikatoilla kattotiilet voivat lohkeilla lämpötilavaihteluiden johdosta. Jos rikkinäisiä kattotiiliä ilmaantuu säännönmukaisesti katolle esimerkiksi talven aikana, alkaa olla tiilikattoremontin aika. Koska rikkoutuneet kattotiilet aiheuttavat kattovuodon, ei tiilikattoremonttia kannata lykätä liian pitkään.

Huopakattoremontti Kirkkonummella

Huopakatto on yleinen katetyyppi niin kerrostalojen katoilla, kuin omakotitaloissakin. Bitumikatot ovat hiljaisia ja kestäviä. Koska bitumikermi on joustava materiaali, voidaan kattohuopa asentaa myös monimuotoisille katoille.

Pohjatyöt huopakattoremontissa

Kun huopakatto uusitaan, poistetaan yleensä vanha kattohuopa huopakattoremontin aluksi. Silloin saadaan katon aluslaudoitus esiin. Jos vanhassa huopakatossa on ollut vesivuotoja, on aluslaudoitusta todennäköisesti uusittava ainakin vuotokohdista. Aluslaudoituksesta poistetaan kaikki vanhat huopanaulat, jotka voisivat vaurioittaa uutta aluskatetta. Kun aluslaudoitus on korjattu, voidaan vedenpitävä alushuopa asentaa koko katon alalle. Aluskermi on kumibitumilla kyllästettyä ja lasikuidulla vahvistettua kattohuopaa, joka toimii vedeneristyksenä, jos päällyshuopaan tulee vuotavia vaurioita. Savupiipun kohdalla alushuopa nostetaan vähintään 30 cm ylös piipun juuresta ja kiinnitetään piippuun. Näin savupiipun läpiviennistä tulee vesitiivis. Muiden läpivientien tiivistämiseen käytetään kyseiselle kattotuotteelle tarkoitettua läpivientitiivistettä. Alushuovan asentamisen jälkeen katon ala- ja päätyräystäille asennetaan tippapellit, jotka ohjaava katolta valuvat vedet vesikouruihin.

Palahuopakaton eli bitumipaanukaton asennus Kirkkonummella

Palahuopakatto on eri muotoisista kattohuopalaatoista valmistettu koristeellinen huopakatto. Bitumipaanuilla katolle muodostuu moni-ilmeinen geometrisistä kuvioista koostuva kattopinta. Parhaimmillaan palahuopakatto on katoilla, joiden jyrkkyys on 1:5 tai jyrkempi. Silloin kattolaatoista muodostuva kuviointi näkyy parhaiten. Bitumipaanukaton kattolaatat eli bitumipaanut ovat yleensä itseliimautuvia. Itseliimautuvuus helpottaa kattohuopapalojen latomista. Kattolaatat kuitenkin kiinnitetään alushuovan päälle huopanauloilla ja kriittisissä paikoissa, kuten räystäillä kiinnitys varmistetaan vielä kumibitumiliimalla.

Tiivissaumakatto Kirkkonummi

Tiivissaumakatot ovat ulkonäöltään eleettömän pelkistettyjä huopakattoja. Tiivisaumakatoissa käytettäviä rullatavarana toimitettavia bitumikermejä on monen laatuisia. Kattohuopalaatu valitaan kunkin huopakattoremonttikohteen vaatimusten mukaan. Huopakermin valintaan vaikuttaa mm. katon jyrkkyys. Tiivisaumakatoilla käytettävät bitumikermit voivat olla itseliimautuvia, kumibitumiliimalla kiinnitettäviä, hitsattavia tai bitumiliimalla kuumaliimattavia. Koska hitsattavien ja kuumaliimattavien kattohuopien kiinnitys tapahtuu kaasuliekin avulla, pitää huopakattoasentajilla olla koulutus kattotulitöihin sekä voimassa oleva tulityökortti.

Kattokorjaukset Kirkkonummella

Jos katto vaurioituu äkillisesti esimerkiksi myrskyissä, kannattaa kattokorjaaja kutsua paikalle mieluiten saman tien. Jos katolle on syntynyt vesivuoto, altistuvat vesikaton alapuoliset rakenteet kosteudelle ja seurauksena voi olla homeongelmia tai muita kosteusvaurioita. Mitä nopeammin kattokorjaus tehdään, sitä pienemmillä vahingoilla yleensä selvitään. Äkillisiä kattovaurioita voi syntyä myös talvella raskaiden lumimassojen painosta. Jos lumimassat lähtevät liikkeelle, ne voivat viedä mennessään kattotuotteita ja samalla rikkoa vesikattoa kattotuotteiden kiinnityspisteiden kohdilta. Kattovuoto voi syntyä myös hitaasti ja salakavalasti. Esimerkiksi katon läpivientien tiivisteet hapertuvat ajan kuluessa. Jos niitä ei huomata vaihtaa ajoissa, voi katolle muodostua vesivuoto. Tällaista hitaasti kehittyvää kattovuotoa ei välttämättä havaita, ennen kuin kosteusvaurioita on jo ehtinyt syntyä. Kattotarkastuksissa olisikin tärkeää aina tarkastaa vesikatolla olevien kattotuotteiden kiinnitykset ja katon läpivientien tiivisteet. Jos kattosi vaurioituu, pyyä Plus Kattopalvelun kattokorjaaja paikalla mahdollisimman pian. Korjaamme kattovauriot ja kattovuodot Kirkkonummella nopeasti ja ammattitaidolla.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtotyöt Kirkkonummella

Iäkkäillä tiilikatoilla kattotiilet ovat voineet rapautua niin pahasti, että kattotiilet voivat lohkeilla pelkästään lämpötilojen vaihtelun vaikutuksesta. Koska rikkoutunut kattotiili altistaa katon alusrakenteet vedelle, kannattaa rikkoutuneet vaihtaa mahdollisimman pian. Kutsu Plus Kattopalvelun ammattitaitoiset kattokorjaajat paikalle, kun kattotiilivaurio huomataan. Rikkoutuneiden kattotiilien vaihto uusiin on nopea kattokorjaustoimenpide kokeneille kattoammattilaisillemme.

kattohuoltotyöt Kirkkonummella

Katto voi palvella luotettavasti jopa vuosikymmeniä, kunhan sitä hoidetaan ja huolletaan oikein. Kattohuolloilla voidaan selvästi pidentää katon elinkaarta, verrattuna huoltamattomaan kattoon.

Kattopesut ja katon harjaukset Kirkkonummella

Lehdet, neulaset ja muut katolle kertyvät ainekset haittaavat veden poistumista katolta. Vesi sitoutuu biomassaan ja jää katolle sen sijaan, että se poistuisi sadevesijärjestelmän kautta pihakaivoon. Kosteus katolla luo sammaleille, homeille, sienille ja muille kasvustoille otolliset kasvuolosuhteen. Tiilikatoilla kasvustoihin sitoutunut kosteus voi kulkeutua kattotiilien huokosiin, mikä taas edistää kattotiilien rapautumista. Kasvustot myös kuluttavat vesikaton pintaa. Katon harjaus irtonaisesta roskasta kannattaa tehdä säännöllisesti, mieluiten syyskesällä. Kattoharjauksen voi täydentää suorittamalla katolle myös kattopesun. Kattopesulla saadaan loputkin kasvustot ja ilmasta peräisin olevat noki ja muut ilmansaasteet pestyä pois katolta. Kattopesuaineet puhdistavat katon tehokkaasti ja antavat myös suojan kasvustoja vastaan tuleviksi vuosiksi.

Sammaleentuhokäsittelyt Kirkkonummella

Jos sammalta ja muuta kasvustoa on kertynyt katolle vuosien varrella paksu kerros, ei siitä päästä eroon pelkästään katon harjauksella ja pesulla. Sammaleentuhokäsittely tehdään kasvuston tuhoavalla aineella. Kasvustonestoaineet eivät rasita ympäristöä, vaan biohajoavat täydellisesti. Kaikki harjaamalla ja mekaanisesti irti lähtevä sammal pudotetaan aluksi katolta. Sen jälkeen sammaleentuhoaine levitetään katolle matalapaineruiskulla. Sitten kasvustontuhoaineen annetaan vain vaikuttaa katolla. Seuraavien kuukausien aikana kasvustot kuihtuvat. Sade ja tuulet viimeistelevät työn ja pudottavat kuivuneen kasviaineksen alas katolta. Sammaleentuhokäsittely voidaan tehdä kaikille katoille. Kasvustonestokäsittely pitää uuden kasvuston poissa katolta jopa vuosiksi eteenpäin.

Räystäskourujen puhdistus Kirkkonummella

Sadevesijärjestelmän toimivuus edellyttää, että vesikourut katon räystäillä vetävät. Jos vesikourut ovat täynnä lehtiä ja neulasia, ei katon sadevesijärjestelmä toimi oikein. Silloin on vaarana se, että sadevedet valuvat vesikourujen sijasta talon seinärakenteisiin. Seurauksena voi olla hometta tai muita kosteusongelmia talon rakenteissa. Kattohuoltajamme puhdistavat vesikourut puhtaaksi roskista nopeasti ja turvallisesti. Käytössämme on myös nostolava-auto, jolla työ nopeutuu ja helpottuu varsinkin korkeiden rakennusten kohdalla. Plus Kattopalvelun ammattitaitoiset kattohuoltajat tekevät vesikourujen puhdistuksia Kirkkonummella sekä pientaloissa, että kerrostaloissa.

Lumenpudotus Kirkkonummi

Runsaslumisina talvina lumenpudotuksiin voi olla tarvetta useammankin kerran talvessa. Joinakin talvina lunta ei taas varsinkaan Etelä-Suomessa kerry niin paljon, että lumenpudotuksiin tarvitsee ryhtyä koko talvena. Jos lunta on kuitenkin kertynyt katolle runsaasti, voivat lumi- ja jäämassat rikkoa kattorakenteita ja kattotuotteita, jos katon lumikuormaa ei kevennetä ajaoissa. Lumi ja jää voivat myös pudota katolta spontaanisti, jolloin rakennuksen vierillä olevien ihmisten turvallisuus voi joutua vaaraan. Plus Kattopalvleun lumenpudotuspalvelut kattavat Kirkkonummella niin omakoti- ja rivitalot, kuin kerrostalot ja teollisuusrakennuksetkin.

Kattotuotteetkin vaativat huoltoa

Talven jälkeen katon kattoturvatuotteet, vesikourut ja läpiviennit on syytä tarkistaa ja huoltaa. Kattoturvatuotteiden kiinnitykset saattavat vaatia kiristämistä. Vesikourujen kiinnikkeet voivat joutua talvella koville lumen ja jään kertyessä räystäskouruihin. Niiden kiinnikkeet on siis hyvä huoltaa keväällä. Samalla vesikourujen kaadot voidaan tarkistaa ja säätää kohdalleen. Läpivientitiivisteet ovat tärkeä tarkastus- ja huoltokohde katolla. Kuluneet tai hapertuneet läpivientitiivisteet voivat aiheuttaa vesivuodon katolle.

Kattotuotteiden asennukset Kirkkonummella

Toimitamme ja asennamme markkinoiden parhaat kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet ja kattosillat. Plus Kattopalvelusta saat myös kattoikkunoiden ja kattoluukkujen asennukset. Asennamme myös kaikki ilmanvaihtoon liittyvät läpivientejä vaativat kattotuotteet, kuten esimerkiksi tuuletusputket, ilmanvaihdon poistoputket, huippuimurit, radonimurit ja harjatuulettimet.

Muut kattotyöt Kirkkonummella

Kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi katoilla tehdään paljon muitakin kattotöitä. Kokonaisvaltaiset kattopalvelumme kattavat kaikki kattotyöt.

Katon korotus ja lisälämmöneristys yläpohjassa

Jos asunnon ullakkokerros halutaan hyötykäyttöön, on usein kattoa korotettava, jotta huonekorkeus kelpaisi asuinkäyttöön. Katon korotuksella tavoitellaan usein myös lisätilaa yläpohjaan. Silloin asunnon yläpohjan lämmöneristeitä voidaan lisätä niin, että yläpohjaan jää riittävä tuuletustila lisälämmöneristyksen jälkeenkin. Yläpohjan lisälämmöneristyksellä voidaan saavuttaa huomattava energian säästö, sillä suurin osa rakennusten hukkalämmöstä karkaa taivaan tuuliin juuri yläpohjan kautta.

Kaikki katon pellitykset Kirkkonummella

Kattopeltiseppämme tekevät vaativimmatkin katon pellitystyöt. Plus Kattopalvelusta saat niin piipunpellitykset, kattoikkunoiden ja kattoluukkujen pellitykset, kuin monimuotoisten kattojen erikoispellityksetkin. Asennamme jiiripellit, harjapellit, tippapellit, myrskypellit ja kaikki muut katon pellitykset ammattitaidolla.

Katon ja räystäiden laudoitukset

Räystäslaudat ja räystäiden aluslaudat ovat usein vaihdon tarpeessa, kun kattoremontti on ajankohtainen. Asennamme, korjaamme ja maalaamme kaikkia katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoituksia Kirkkonummella myös erillistyönä.

Kattotarkastuksen voi pyytää myös erillisenä palveluna

Ennen kattoremonttia suoritetaan aina perusteellinen kattotarkastus, jotta vaadittavan remontin laajuus selviää. Plus Kattopalvelusta kattotarkastuksen voi kuitenkin tilata Kirkkonummella myös erillispalveluna. Kattotarkastusraportti toimii apuna esimerkiksi kiinteistön elinkaarisuunnittelussa. Kattotarkastuksessa selviävät kaikki katon ongelmakohdat ja korjaus- sekä huoltotarpeet.