Kattohuolto Kirkkonummi – Kattohuollot auttavat sietämään neljää vuodenaikaa rasituksineen

Jokainen neljästä vuodenajasta koettelee kattoa. Omakotitalon, kesämökin, paritalon, autotallin, taloyhtiön (rivitalon ja kerrostalon) ja kaikkien muiden kiinteistöjen kattohuollot auttavat kattoa kestämään paremmin jokaista neljää vuodenaikaa rasituksineen. Tilaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton huollot Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa meiltä, niin kattosi rasituksensietokyky pysyy oikealla tolalla.

Keväällä katolta saattaa pudota lunta. Lumikuorman äkillinen putoaminen voi olla vaarallista pihalla liikkuville ihmisille, mutta siitä voi koitua ongelmia katollekin. Itsekseen pudota uhkaavat lumet kannattaa poistaa hallitusti, jottei esimerkiksi kattoturvatuotteita irtoaisi katosta.

Kesällä aurinko porottaa kuumasti. Katto voi kuivua. Jos sataa runsaasti, koettelee kattoa myös kosteus. Kosteudesta on haittaa etenkin, jos kattoa ei ole aikapäiviin puhdistettu. Roskainen katto kuivuu hitaasti talven lumien ja vesisateiden jälkeen. Siksi katto voi alkaa ruostua tai sammaloitua, ja nämä molemmat ilmiöt ovat erittäin haitallisia katon sekä sen tiiviyden kannalta.

Syksyiset myrskytuulet voivat rikkoa kattoa Kirkkonummella – etenkin, jos sammaleita ei ole poistettu, vaan ne ovat voineet avata huopavuotien saumoja. Myrskyvaurioita voi syntyä silloinkin, jos kattoa ja sen kiinnityksiä ei ole tarkastettu. Kattopellit tai kattotarvikkeet irtoavat sitä helpommin, mitä huonommin ne ovat kiinni katossa.

Talvella katolla voi olla liikaa lunta, joten taas saatetaan tarvita lumenpudotusta. Katolle voi syntyä myös jäätä, minkä taakse voi patoutua niin paljon vettä, että katto alkaa vuotaa saumoistaan.

Meiltä saat niin roskien poiston katolta, sammaleentuhokäsittelyt, lumenpudotukset kuin myös jään poiston katolta. Poistamme ammattitaitoisesti ja turvallisesti myös mahdolliset jääpuikot, ja onnistuupa meiltä myös rännien sulatus vesihöyryllä. Jotta sadevesijärjestelmä ei jäätyisi talvella, kuuluu se puhdistaa ja tarkastaa joka syksy.

Aina kun teemme jonkin tiilikatto-, peltikatto- tai huopakattohuollon, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Sen ansiosta mikään kiristys-, paikkaus- tai esimerkiksi uusimistarve ei jää huomaamatta, vaan kattosi saadaan pidettyä vallan mainiossa kunnossa vuosikymmenestä toiseen.

Tilaa katemateriaalin ja katon erityisvaatimusten perusteella räätälöidyt kattohuollot tästä osoitteesta. Jos olet yksityisasiakas, voit hakea katon huollosta kotitalousvähennystä. Huomasitko jo rahoituksen, mitä yhteistyökumppanimme tarjoaa?

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon puhdistus Kirkkonummella – Hyväkuntoisen katon salaisuus

Katon puhdistus Kirkkonummella lyö monta kärpästä yhdellä iskulla. Katosta tulee puhdas ja huolletun oloinen. Katon alkuperäinen väri saa näkyä sen sijaan, että katto peittyisi roskakerroksen alle.

Lehtien ja neulasten poisto katolta on tarpeen myös katon kunnon tukemiseksi. Jos kattoa ei puhdisteta, ei se pääse kuivumaan talven tai vesisateiden jälkeen. Kosteus voi saada katon ruostumaan – tai sammaloitumaan, jos se ei olekaan peltikatto.

Ruoste ja sammaleet tunnetaan katon syövistä vaikutuksistaan. Ne nakertavat omakotitalojen, kerrostalojen, mökkien ja ulkorakennusten kattojen kuntoa, eivätkä rivitalojenkaan ulkokatot ole niiltä turvassa. Katto voi muuttua huonokuntoiseksi ja uusimista tarvitsevaksi. Kannattaa siis pyrkiä estämään ruostuminen ja sammaloituminen, ja tässä auttaa suuresti katon jokakeväinen ja -syksyinen puhdistaminen.

Puhdas ja siksi ruosteeton tai sammaleeton katto pysyy pitkään hyvässä kunnossa. Se voi saavuttaa jopa maksimikäyttöikänsä. Katon hyvässä kunnossa pysymisestä voidaan kiittää myös kattotarkastuksia. Teemme sellaisen ilmaiseksi jokaisen kattotyömme, myös katon harjauksen, yhteydessä. Kattotarkastus kertoo sen, onko katto kaikin puolin ehjä, vai tarvitsisiko jotain kohtaa korjata tai paikata. Sen aikana varmistetaan myös katon varusteiden sekä (mahdollisuuksien mukaan) katon alla olevien osien kunto. Lopuksi saat tarjouksen mahdollisesti tarvituista kattopaikkauksista tai muista huopa-, pelti- tai tiilikattotöistä.

Katon jokakeväiseen ja -syksyiseen puhdistukseen kuuluu myös rännien puhdistus. Iso osa katolta poistettavista roskista päätyy ränneihin, joten jos vesikourujen puhdistus jäisi tekemättä, voisivat vesikourut mennä jopa tukkoon.

Ensin siis puhdistetaan katto, sitten vasta vesikourut. Peltikatto voidaan puhdistaa harjaamalla tai ilmapuhaltamalla – molemmat konstit poistavat peltikaton liukkaalta pinnalta roskat sekä muut epäpuhtaudet.

Tiilikatto on paras harjata. Harjaamalla saadaan poistettua myös pintasammal.

Huopakattoa ei kannata harjata. Jos harjaus olisi jostain syystä pakollista, tulisi se tehdä mahdollisimman kevyesti. Paras tapa saada roskat pois katolta on ilmapuhallus. Ilmapuhallus ei uhkaa huopakaton pinnoitteen kuntoa kuten mekaaninen puhdistus.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Kirkkonummi – Samalla voimme tehdä myös kattokorjauksen

Katolla kasvavat sammaleet eivät lupaa mitään hyvää. Ne saavat katon näyttämään hoitamattomalta, eikä siinä kaikki. Tiilikaton tai huopakaton kuntokin on vaarassa heikentyä, jos sammaleet, jäkälät ja muut kasvustot saavat otteen katosta. Sammaleenpoisto katolta ei ole koskaan turhaa. Tilaa sammaleentuhokäsittely Kirkkonummelle meiltä, niin työ tapahtuu kattoa rikkomatta – ja niin, että myös sammalkasvustojen juuret saadaan kuolemaan.

Emme puhdista kattoa painepesurilla, koska se voisi saada betonitiilikaton, savitiilikaton, kolmiorimahuopakaton, palahuopakaton tai tiivissaumakaton entistä huonompaan kuntoon. Sen sijaan levitämme katolle sammaleentuhoainetta, mikä saa rauhassa imeytyä ja vaikuttaa. Se poistaa kaikki kasvustot juuria myöten, mutta se on hellävarainen tiilikatolle ja huopakatolle.

Omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon sammaleenpoistokäsittelyn yhteydessä voidaan hoitaa muitakin kattotöitä. Sammaleet ovat jo voineet aiheuttaa tuhoa katolla. Ne ovat voineet nopeuttaa tiilien hajoamista, tai ne ovat voineet tunkeutua huopavuotien saumoista läpi johtaen saumavuotoihin. Katolta poistettavan sammalmättään alta saattaa paljastua aikamoinen reikä. Rikkinäiset tiilet tulee vaihtaa pian uusiin, eikä saumojen tai kattoreikien tiivistämistäkään kannata lykätä, joten anna meidän laittaa katto kerralla kuntoon. Teemme asiantuntevasti niin erilaiset kattohuollot kuin kattokorjauksetkin.

Tarjoamme Kirkkonummella erikokoisten tiilikattojen harjauksia

Yksi pitkäikäisimmistä ulkokatoista on ehdottomasti tiilikatto. Tiilikattokaan ei kestä kovin pitkään, ellei sitä pidetä puhtaana. Katon kunnon tarkastus (esimerkiksi haljenneiden tiilien varalta) on yhtä tärkeää kuin roskien poisto tiilikatolta. Ilman kuntotarkastusta tiilikaton mahdollisiin ongelmiin ei tulisi puututtua ajoissa. Sadevesikourutkin tulee pitää puhtaina, jotta sade- ja sulamisvedet saataisiin kauas pois talon perustusten vierestä.

Meidän kattoammattilaisemme toteuttavat Kirkkonummella kaikki tiilikattotyöt aina tiilikaton asentamisesta sen lumenpudotuksiin. Meiltä saat myös erikokoisten tiilikattojen harjaukset. Harjaus on turvallinen ja hellävarainen tapa puhdistaa betonitiilikatto tai savitiilikatto. Esimerkiksi painepesu kuluttaisi katon pintaa niin, että voitaisiin mennä ojasta allikkoon.

Jos katolla on sellaisia sammaleita, joita ei saa pois harjaamalla (kuten pintasammaleen), tekisimme tarjouksen sammaleentuhokäsittelystä.

Kun olemme puhdistaneet tiilikattosi lehdistä, neulasista ja muista roskista, aloitamme vesikourujen puhdistuksen. Varmistamme, onko roskia päätynyt myös syöksyputkiin, jotta voisimme avata nekin tilanteen niin vaatiessa.

Tiilikaton harjaus ja rännien puhdistus yhtä aikaa tehtyinä tarkoittavat samaa kuin katon keväthuolto. Katto ja vesikourut tulee puhdistaa myös syksyllä, ja silloin urakkaa kutsutaan luonnollisestikin katon syyshuolloksi.

Kaikkiin kattotöihimme kuuluu mahtava kaupanpäällinen. Se on katon kunnon tarkastus, ja se tarjotaan totta kai myös kevät- ja syyspuhdistusten yhteydessä. Kuntotarkastuksen aikana huomaisimme kaikki rikkinäiset kattotiilet, mitkä tulisi vaihtaa tiilikattovuotojen ehkäisemiseksi. Havaitsisimme myös huonossa kunnossa olevat, ehkä jo vuotavatkin kattoläpiviennit.

Kattotarkastajamme kiinnittäisi huomiota myös irtoamispisteessä oleviin kattotarvikkeisiin tai väärin asennettuun aluskatteen. Katon alla eli välikatolla käyminen on tärkeä osa katon puolivuosittaista tarkastusta, sillä siten saa selvyyden niin aluskatteen kuin kattorakenteiden ja eristeidenkin kunnosta. Jos välikatolla vain pääsee, käymme tarkastamassa katon alapuolisten osien kunnon.