Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Kirkkonummi

Rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katto ei tarvitse korjaamista kovinkaan usein. Oikein asennettu katto, mitä huolletaan katemateriaalin edellyttämällä tavalla, kestää hyvin erilaisia rasituksia. Rasituksia aiheuttavat niin aurinko, ulkolämpötilojen vaihtelu kuin esimerkiksi kosteuskin.

Tasakaton, mansardikaton, pulpettikaton tai esimerkiksi taitekaton kunto kannattaa käydä tarkastamassa kaksi kertaa vuodessa ihan siltä varalta, että jotain olisi päässyt syntymään kulunein kuukausina. Mitään kovin dramaattista katolta tuskin löytyy, jos katto on säännöllisesti tarkastettu. Voi olla, että peltikatolle on syntynyt jokin uusi ruostevaurio, mikä kannattaa laittaa kuntoon peltikattovuodon ehkäisemiseksi. Tiilikatolla voi olla rikkinäinen tiili tai pari. Huopakatolla voi olla repeämä, ilmakupla tai vaikka hieman irvistävä sauma.

Kattotarkastus voi kertoa myös jonkin kattohuollon tarpeesta. Peltikaton pinnoitteessa voi olla vaurioita, tai ehkä huopakatolle on kasvanut sammaleita. Tiilikattokin voi olla pinnoittamisen tarpeessa.

Kuntotarkastus – minkä saat meiltä ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä – ulottuu myös katon tarvikkeisiin. Tutkimme, vetääkö sadevesijärjestelmä moitteettomasti, ja ovatko kaikki kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa. Tutustumme myös katon läpivientien kuntoon. Kattoikkuna, kattovalokupu tai vaikka kattoluukku voi tarvita korjausta Kirkkonummella.

Jos kattoikkunaa tai muuta kattoläpivientiä ei korjata (tai uusita) ajoissa, voi katto alkaa vuotaa. Tästäkään ei synny sen suurempia ongelmia, jos aluskate on asennettu oikein kaikkien kattoläpivientien kohdalta. Tuolloin aluskate johtaa kaiken kosteuden pois katon alta, eikä kosteusvaurioita pääse syntymään.

Laitamme kattosi huippukuntoon Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa, vaikka kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku olisi jo ehtinyt aiheuttaa katon vesivahingon. Korjaamme kosteusvauriot ja tiivistämme aluskatteen, mikä voi tarkoittaa peltikaton aluskatteen osittaista uusimista tai vaikkapa tiilikaton aluskatteen ylösnostojen korjausta.

Tarvittaessa uusimme kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun. Uusimista (tai korjaamista) voivat tarvita myös kattovalokuvun tai kattoikkunan eristeet sekä höyrynsulut. Myös kattopeltiseppiämme voidaan tarvita korjaamaan tai uusimaan suojapellityksiä.

Korjaamme katon aina avaimet käteen -periaatteella, joten mitään olennaista ei jää tekemättä. Lopuksi lähetämme kattourakasta kilpailukykyisen laskun, minkä perusteella yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä. Vielä pari sanaa kattotöiden rahoituksesta – sellainen löytyy verkkosivujemme kautta.

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa – Mitä kattoikkunan uusiminen maksaa?

Jos kattotarkastus kertoi tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattoikkunan tarvitsevan uusimista, pohdit varmasti sitä, mitä kattoikkunan uusiminen Kirkkonummella maksaa. Myös kattoikkunan korjauksen tai esimerkiksi kattovalokuvun vaihtamisen hinta voi pohdituttaa.

Se, mitä kattokorjaus maksaa, selvitetään aina erikseen. Ei ole kahta identtistä katonkorjausta, joten meidän on tutustuttava urakan yksityiskohtiin voidaksemme laskea kattotöille hinnan. Muun muassa katemateriaali, kattokaltevuus ja talon korkeus vaikuttavat siihen, kuinka edullisesti voimme korjata paritalon, omakotitalon, kesämökin, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi jonkin ulkorakennuksen katon Kirkkonummella.

Se, mikä vaikuttaa paljon katon kunnostamisen hintaan, on kattorakenteiden kunto. Mitä varhaisemmassa vaiheessa huomataan, että kattoikkuna (tai kattovalokupu) vuotaa, sen parempi kattokorjauksen hinnan kannalta. Jos vuoto on tuore, on mahdollista, että aluskate on estänyt kattorakenteiden kastumisen. Kattokorjaajan ei tarvitse tehdä muuta kuin paikata palahuopakaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton läpivienti sellaiseksi, ettei se enää vuoda sateella.

Jos aluskatekin on vuotanut, vaikuttavat aluskatteen tiivistys, kattorakenteiden kuivatus (tai lahojen puuosien vaihto) sekä märkien eristeiden uusiminen katon korjauksen hintaan. Joissain tapauksissa koko katto kannattaa uusia, mutta silloin puhutaan todella vanhasta katosta ja/tai kauttaaltaan hyvin huonokuntoisesta katosta.

Kun tarkastamme vuotavaa kattoikkunaa tai kattovalokupua, huomaamme katon muutkin korjaus- tai huoltotarpeet. Voimme tehdä ne yhtä aikaa kattovuodon korjaamisen kanssa, jotta katon tulevaisuus näyttäisi erityisen valoisalta. Esimerkiksi katon harjaus, vesikourujen puhdistus, rikkinäisten tiilien vaihto tai vaikka peltikaton huoltomaalaus voitaisiin tehdä samalla, kun korjaamme kattoikkunan kohdalta vuotavan katon.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Asian havaitseminen tapahtuu vasta lähietäisyydeltä

Se, että katolla on kattoluukku (eli tarkastusluukku), ei automaattisesti johda kattovuotoihin. Oikein asennetut kattoluukut ja muut läpiviennit ovat erittäin tiiviitä. Niiden alla oleva aluskate on aina valmiina ottamaan vedet vastaan, jos tilanne muuttuu esimerkiksi runsaslumisena talvena. Kattoläpivientien tiivisteet kuluvat, ja silloin katto voi vuotaa, mutta aluskate estää isompia vahinkoja syntymästä.

Se, missä kunnossa rivitalon, kerrostalon tai vaikka omakotitalon kattoluukku on, kannattaa käydä tarkastamassa usein. Tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kuntoa kannattaa muutenkin seurata. Vaikka katolla ei olisi yhden yhtä läpivientiä, on sen tiiviys ja ehjyys hyvä varmistaa puolen vuoden välein. Kattotarkastus voi kertoa kattorei’istä tai vaikka sammalten avaamista saumoista, joiden kautta voi päästä vettä kattorakenteisiin.

Kattotarkastus tehdään aina lähietäisyydeltä, sillä vain isoimmat ja vakavimmat vauriot näkyisivät pihalle (tai tikkaiden loppupäähän) asti. Sisällä voidaan olla autuaan tietämättömiä siitä, että kattoluukku (tai esimerkiksi jiiri) vuotaa, sillä vesi- tai aluskatteen pienet vauriot eivät vaikuta normaaliin elämään kuin vasta pitkän ajan kuluttua. Kattovuotoon havahdutaan kenties vasta sisäkaton alettua vuotaa, tai sisäilman muututtua ummehtuneeksi.

Jotta kattoluukun kohdalta alkanut tai alkaa meinaava kattovuoto tulisi havaituksi jo varhaisessa vaiheessa, kannattaa katto tarkastaa joka kevät ja syksy. Kevät- ja syystarkastusten myötä saadaan muutakin käyttökelpoista tietoa kattokokonaisuudesta ja sen tarpeista.

Sinun ei tarvitse maksaa katon kunnon tarkastuksesta mitään, jos tilaat samalla Kirkkonummelle joitain muita kattotöitä. Tilaa vaikka säännölliset kevät- ja syyspuhdistukset meiltä, niin varmistat ilmaiset kattotarkastukset kahdesti vuodessa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt