Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Lahti – Kattoremontin ajankohta selviää katon tarkastuksella

Mikäli palahuopakattoa tai huopakattoa ei usein tarkasteta, voivat katon huolto- ja paikkaustarpeet jäädä huomaamatta. Pienestä vaurioista voi kasvaa iso vika, jos asiaan ei puututa ajoissa ammattitaitoisin ottein. Esimerkiksi irronnut paanu tai huopavuodan ilmakupla saattaa ajan kanssa johtaa kattovuotoon sekä katon vesivahinkoon. Kosteusvaurioiden korjaaminen kasvattaa huopa- tai palahuopakaton korjauskustannuksia. Jos kosteusvauriot pääsevät oikein pahoiksi, voi edessä olla omakotitalon tai vaikka autotallin huopakattoremontti.

Mökin huopakattoremonttiin voivat johtaa myös pahat myrskyvauriot. Jos myrskytuuli irrottaa huopakaton mukaansa tai kaataa sen päälle puun, voi olla viisainta aloittaa kesämökin huopakattoremontti Lahdessa.

Saunarakennuksen tai minkä tahansa muun rakennuksen huopakattoremonttia voidaan tarvita myös katon korkean iän vuoksi. Palahuopakatto kestää koettelemuksia suurin piirtein 30 vuotta, kun taas tavallinen huopakatto on uusittava viimeistään nelikymppisenä. Kun kate saavuttaa teknisen käyttöikänsä päätepisteen, ei sen kykyyn sietää erilaisia rasituksia voi enää luottaa. Pienetkin rasitukset voivat saada bitumikaton vaurioitumaan niin, että katon alla olevat osat kastuvat, ja katon alle päässyt kosteushan voi johtaa laho- ja homevaurioiden syntymiseen.

Tekemämme kattotarkastus kertoo, mitä huopa- tai palahuopakattosi tarvitsee, eli voidaanko se korjata vai joko se on aika purkaa ja uusia. Jos huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti on – joko katon ikä tai katon yleiskunto huomioiden – se paras ratkaisu, laadimme parhaan tarjouksemme katon uusimisesta. Kaikki kattotyömme toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, ja hinta on aina yhtä kohtuullinen. Ota siis yhteyttä, niin sinulla on yksi iso huolenaihe (siis kattosi kunto) vähemmän!

Remontoimme omakotitalojen, kesämökkien, autotallien, saunarakennuksien ja muiden mökkien huopakatot ja palahuopakatot myös Lahden naapurikunnissa, kuten Asikkala, Heinola, Hollola, Iitti ja Orimattila.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton ja palahuopakaton uusiminen Lahdessa – Mitä kaikkea kattosaneerauksen yhteydessä uusitaan?

Jokainen kattosaneeraus tehdään yksilöllisesti, eli katon yksilöllisten tarpeiden ja asiakkaan yksilöllisten toiveiden perusteella. Suunnittelemme jokaisen huopakattoremontin ja palahuopakattoremontin Lahdessa yksilöllisesti, ja myös kattoremontin hinta lasketaan joka kerta erikseen. Aloita omakotitalon, kesämökin, saunarakennuksen tai vaikka paritalon huopakattoremontti ottamalla yhteyttä meihin, niin me hoidamme loput. Tulemme tarkastamaan lähtötilanteen ja laskemaan hinnan avaimet käteen -periaatteella tehtävälle kattosaneeraukselle.

Kattoremontti ei olisi kattoremontti, ellei sen yhteydessä uusittaisi vesikatetta. Jos vesikatetta ei ole pakko uusia, annamme tarjouksen sen tiivistämisestä ja ehkäpä myös sen pinnoitteen uusimisesta.

Ehkä Lahdessa tarvitaan uutta vesikatetta. Voi kuitenkin olla, ettei vanhaa kattoa tarvitse ensin purkaa, sillä tietyissä tilanteissa uusi huopakate voidaan asentaa vanhan huopakatteen päälle. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että kattorakenteet ovat hyvässä kunnossa, eli läheskään aina huopakattoa ei voida uusia tällä tavalla.

Paikan päällä selviää muun muassa se, kuinka paljon kattorakenteita on uusittava, vai ovatko kattorakenteet vielä kuivat ja terveet. Samalla näemme eristeiden kunnon – eristeitä ei tarvitse uusia, jos niissä ei ole mitään vikaa.

Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin yhteydessä uusitaan usein myös kattovarusteita. Vanhat ja huonokuntoiset kattoturvatuotteet tulee vaihtaa uusiin. Myös sadevesijärjestelmä vaihdettaneen katon uusimisen yhteydessä. Tasakaton vedet on tarkoitus ohjata kattokaivoihin, kun taas satulakaton reunalle asennamme vesikourut ja alastuloputket. Kenties myös kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku uusitaan. Tiedämme, mitä kaikkea on uusittava ja mitä voidaan käyttää uudelleen, kunhan olemme tehneet sen, mistä kaikki lähtee liikkeelle – siis huolellisen alkutarkastuksen.

Huopakaton, palahuopakaton korjaus ja paikkaus Lahti – Huopakaton kunnostus on meidän erikoisalaamme

Jos tarvitset huopakaton tai palahuopakaton korjausta tai paikkausta Lahdessa, ota yhteyttä meihin. Meidän erikoisalaamme on erilaisten huopakattojen kunnostaminen. Paikkaamme palahuopakatot, tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot ensiluokkaisella ammattitaidolla. Samalla voimme toteuttaa jonkin kattohuollon, minkä avulla kattosi voi pysyä paremmassa kunnossa pidempään. Huopakaton kuntoa kohentavia huoltoja ovat muun muassa sammaleentuhokäsittelyt ja pinnoitushuollot.

Hyvin tavallinen syy yhteydenotolle kattofirmaan on se, että huopakatto vuotaa savupiipun kohdalta. Myös huopakaton kattoikkuna ja/tai kattoluukku voi alkaa vuotaa. Toisinaan huopakatto vuotaa TV-antennin kohdalta, toisinaan taas viemärintuuletusputken kohdalta. Jos kattoläpiviennit on tehty ammattilaisten toimesta, ei ole kovin todennäköistä, että huopakaton läpivienti vuotaa. Vuosikymmenten myötä tilanne voi muuttua, sillä tiivisteet rasittuvat, kuluvat ja haurastuvat.

Bitumikatto voi vuotaa myös sauman kohdalta. Saumat voivat pettää esimerkiksi siksi, että katon päälle jää talvella runsaasti sulamisvettä. Kattoon voi syntyä myös reikiä (esimerkiksi sammaleiden takia) tai halkeamia. Halkeamia voi syntyä auringon kuivatettua vanhat vuodat sellaisiksi, etteivät ne enää jousta.

Se, pitääkö huopakattoa tai palahuopakattoa korjata, selviää kattotarkastuksen avulla. Tasakatot, aumakatot, pulpettikatot, harjakatot ja muut katot kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jottei mikään tiivistystarve jää huomaamatta. Tarkastuksen myötä selviävät myös katon mahdolliset huoltotarpeet. Saat katon kunnon tarkastuksen meiltä ilmaiseksi aina, kun tilaat jonkin kattotyön – oli se sitten ilmakuplien tasoitus, vesikourujen puhdistus tai vaikka kattoluukun asennus.

Kattokorjauksemme voi maksaa luotolla, mitä yhteistyökumppanimme tarjoaa. Saat yhteyden partneriimme kotisivujemme kautta. Huomaathan myös kotitalousvähennyksen – tuota verovähennystä voi hakea teetettyään meillä joitain omakotitalon tai mökin bitumikaton paikkauksia tai muita bitumikattotöitä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt