Höyrysulatus – ekologinen ja hellävarainen keino katon ja rännien jäänpoistoon

Katon ja rännien sulatus höyryllä on tehokas tapa poistaa kiinteistölle monin tavoin vaarallinen jää. Tavallisesti jäätä muodostuu katolle tai sadevesijärjestelmään, kun lämpö ja pakkanen kohtaavat. Esimerkiksi lämpö saattaa karata kattorakenteista, jolloin katolla oleva lumi lähtee sulamaan katolta alaspäin jäätyen kuitenkin jälleen kylmien räystäiden reunalle jääpuikoiksi. Tai kevätauringon lämpösäteily on aikaansaanut katon lumikerroksessa sulamista, mutta alas valuessaan sulamisvedet kohtaavat kylmät rännit ja jäätyvät nopeasti uudelleen. Riskinä on, että sulamisvedet ohjautuvat tukossa olevien rännien vuoksi väärin ja päätyvät lahottamaan rakennuksen ulkoseiniä tai jäädyttämään pihamaan vaarallisen liukkaaksi. Tietysti katolta putoava jää on isompina kappaleina myös turvallisuusriski niin omaisuudelle kuin ihmisillekin.

Plus Kattopalvelulta löytyy tarvittava ammattitaito, käytännön osaaminen ja laadukas kalusto jään sulattamiseksi höyrymenetelmällä. Höyrysulatus on tehokas ja hellävarainen tapa poistaa jäätä, sillä osaavan käsittelijän toimesta tehtynä se ei vahingoita kattoa, kattorakenteita tai sadevesijärjestelmää. Olipa jää kertynyt katolle, ränneihin tai vaikka ojarumpuihin, saamme sen irrotettua nopeasti ja ympäristöystävällisesti vesihöyryllä. Usein teemme jäänpoiston yhteydessä katolle myös lumenpudotuksen tai muita mahdollisesti tarvittavia huoltotöitä. Teemme kaikki kattotyöt aina niin katolle kuin ympäristöllekin turvallisella tavalla, asianmukaisia turvavaljaita ja -köysiä sekä putoamissuojaimia käyttäen sekä myös ohikulkijoiden turvallisuudesta huolehtien.

Jäänsulatuksen yhteydessä tarkistamme katon kunnon ja havainnoimme sen yleiskuvaa kokonaisvaltaisesti. Mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy, käymme aina huoltotöiden ohessa silmäilemässä myös sen tilanteen. Meiltä saat siis jokaisen kattokäyntimme yhteydessä kattavasti ajankohtaisen tiedon katostasi, ja mahdolliset epäkohdat pystymme hoitamaan vaivattomasti kuntoon, sillä katto-osaamisemme on varsin laaja-alaista aina paikallisista täsmäkorjauksista kokonaisvaltaisiin kattosaneerauksiin saakka. Kaikki Plus Kattopalvelun suorittamat kattotyöt ovat yksityisasiakkaalle myös kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa. Lisäksi sivustollamme on haettavissa joustavampi rahoitus suuria projekteja silmälläpitäen.

Katon ja rännien sulatus höyryttämällä on tehokkain tapa päästä eroon jäästä ja varmistaa näin sadevesijärjestelmän täysi toimivuus. Älä siis jää odottelemaan rännien tulvimista yli, vaan tilaa ajoissa ammattilainen höyrysulattamaan kattosi. Näin vältät edullisesti kattovuodot ja lahovauriot, joita jäätyneet rännit helposti rakennukselle aiheuttavat. Plus Kattopalvelu hoitaa homman nopeasti, turvallisesti ja kustannustehokkaasti – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjous jäänpoistosta!

Lumenpudotus katolta ja jään sulatus

Jäänsulatus katolta ja ränneistä ehkäisee vuotoja ja vesivahinkoja

Katolle ja ränneihin kertyessään jää voi aiheuttaa kiinteistölle monennäköistä harmia. Etenkin vanhemmissa rakennuksissa välikaton lämmöneristys saattaa olla puutteellinen, ja tämä aiheuttaa jääpuikkojen muodostumista räystäälle. Tai katolle pakkautuvasta lumesta muodostuu suurikokoisia jäälauttoja, jotka kelin lauhtuessa lähtevät tulemaan katolta alas. Katonreunalta roikkuva jää on tietysti selvä turvallisuusriski rakennuksen ympäristössä liikkujille, ja se pitäisikin saada turvallisesti sulatettua ja irrotettua sekä poistettua katolta pieninä paloina.

Erityisen paljon jäästä on ongelmia sadevesijärjestelmässä, toisin sanoen ränneissä sekä alastuloputkissa eli syöksytorvissa. Mikäli rännit ovat jäätyneet, ovat ne yleensä jäätyneet sen verran tiiviisti, että pakkasen lauhtuessa lumen sulaminen katolta on huomattavasti nopeampaa kuin ränneissä olevan jään. Tästä aiheutuu, että sulamisvedet eivät pääse tarkoituksenmukaista reittiä alas katolta, vaan ne tulvivat jäisten rännien laitojen yli ja valuvat talon rakenteita pitkin. Jos tätä jatkuu pitkään ja ulkoseinä kastuu jatkuvasti pääsemättä välissä kuivumaan, syntyy homekasvustoa ja lahovaurioita. Mikäli katolta pihaan hallitsemattomasti valuva vesimäärä on suuri, on se liukkaudeksi jäätyessään omiaan lisäämään pihamaalla liikkujien tapaturmariskiä.

Jäänpoisto katolta ja ränneistä tulee tehdä erittäin hellävaraisesti. On nähty valitettavasti niitäkin tapauksia, joissa ränneissä oleva jää on pyritty saamaan liikkeelle potkimalla tai hakkaamalla putkia, tai katolta on yritetty irrottaa jää kirveellä tai muilla katteelle täysin epäsopivilla työkaluilla. Kuten arvata saattaa, tällaiset toimenpiteet eivät auta jäänpoistossa, vaan pelkästään rikkovat sadevesijärjestelmän ja pahimmillaan vaurioittavat muitakin talon rakenteita. Jäänpoistoa ei myöskään tule jättää tekemättä ajatellen, että kevät sulattaa jäät jossain vaiheessa omia aikojaan – mikäli ränneissä todella on jäätymisen myötä syntyneitä tukoksia, ovat sulamisvesien aiheuttamat riskit sen verran suuret, että asiantuntevasti tehty jäänpoisto kannattaa ehdottomasti.

Katon ja rännien sulatus höyryllä on tehokas, hellävarainen ja nopea tapa jäänpoistoon. Höyrysulatus ei riko talon rakenteita, ja lisäksi se on hyvin ekologinen menetelmä, sillä sulatuksessa käytetään pelkästään vesihöyryä. Vesihöyry suihkutetaan nimenomaan jäätyneisiin kohtiin, ja sulamisprosessi on nopea. Näin rännit ja syöksytorvet saadaan taas vetämään tavalliseen tapaan, sulamisvedet pääsevät valumaan esteettömästi alas, ja katon vuotoriski pienenee. Jään sulattaminen höyryttämällä on tietenkin usein väliaikainen ratkaisu, sillä mikäli pakkanen kiristyy uudelleen, rännit voivat jälleen jäätyä. Jos sinun kattosi kohdalla tarvitaan pysyvämpää keinoa rännien sulanapysymiseen, voimme myös asentaa talosi sadevesijärjestelmään erityiset sulanapitokaapelit.

Myös jäätyneet ojarummut saadaan avattua höyrysulatuksella

Sulatusta voivat kaivata katon ja rännien lisäksi myös muut sadevesijärjestelmän osat, esimerkiksi ojarummut eli tierummut. Myös ojarumpu saattaa helposti sijaita varjossa ja siten sulaa hitaammin kuin esimerkiksi katolla auringossa paistattelevat lumet. Mikäli taloltasi valuva vesi kulkee ojarummun kautta, jään muodostuminen vesikanavaan on suuri ongelma: ojarumpuun patoutuva vesi voi muuttaa suuntaa ja kääntyä takaisinpäin, aiheuttaen tulviessaan vaurioita jopa talon rakenteisiin. Sama höyrytyslaitteisto, jota käytämme katon ja rännien sulatuksessa, toimii myös ojarumpujen avaukseen ja sulatukseen.

Olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo tai kerrostalo, sulatamme kaikkien rakennustyyppien katot ja sadevesijärjestelmät turvallisesti ja ammattitaidolla. Meiltä löytyy laadukas kalusto vaativiinkin höyrysulatuskohteisiin, joten mitä tahansa kiinteistösi kaipaakin, voit kääntyä puoleemme. Hoidamme myös kattavasti katon muun talvikunnossapidon, kuten lumenpudotukset, ja meiltä saat mitkä tahansa tarvitsemasi kattohuollot, -korjaukset ja -remontit nopeallakin aikataululla. Kun siis kattosi tarvitsee osaavan ja ammattitaitoisen tekijän, tilaa meidät paikalle, niin varmistetaan katollesi huippukunto ja pitkä elinkaari myös jatkossa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattotöistä!