Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kerrostalon katon huolto ja korjaus hoituu kokeneen osaajan käsissä

Kerrostalon katon huolto ja korjaus ovat tarpeellisia toimenpiteitä jokaisen kerrostalon kohdalla. Korkealla sijaitsevaan katepintaan iskevät jatkuvasti niin auringon uv-säteily, sateet ja saasteet, talven lumi ja pakkanen kuin tuulen mukana kantautuva lehtiroskakin. Kerrostalon katon korjaustarpeeseen saattavat olla syynä myös alkuperäisessä asennuksessa tehdyt virheet, huolimaton kattotyöskentely tai vaikkapa myrsky- tai lumivauriot. Olivatpa katon kulumisen syyt ja olosuhteet mitkä tahansa, olennaista on, että kerrostalon katon huolto ja korjaus tehdään ajoissa – perustoimissa vitkastelu johtaa pahimmillaan lahovaurioihin ja homeongelmiin sekä ennenaikaiseen kattoremonttiin.

Kerrostalon katon huolto ja korjaus on sinänsä samantyyppistä kuin muissakin rakennuksissa, mutta talon korkeus ja katon laaja työpinta-ala asettavat omat haasteensa urakalle. Kattotöiden turvallisuusriskit korreloivat aina rakennuksen korkeuden kanssa, joten asianmukaisiin köysiin, valjaisiin, kenkiin, kypäröihin ja muihin putoamissuojaimiin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Samoin tavaran kuljettaminen katolle ja sieltä pois on järjestettävä ilman omaisuus- tai henkilövahinkoja. Koska liikenne kerrostalon pihalla on vilkkaampaa kuin vaikkapa omakotitalokohteessa, täytyy työt suunnitella ja organisoida huolella. Lisäksi kerrostaloissa saattaa usein olla myös pihojen, ullakoiden sekä katon yläpohjien suhteen muista kohteista poikkeavia ratkaisuja.

Meiltä Plus Kattopalvelulta luonnistuu kerrostalon katon huolto ja korjaus tavanomaisista rutiinihuolloista haastaviin rakennekorjauksiin saakka. Korjaamme korkeat ja matalat, jyrkät ja loivat katot, olivatpa ne tiilestä, huovasta tai pellistä valmistettuja. Meiltä löytyy projektiin kuin projektiin osaavat työntekijät, kokemuksen suoma tietotaito ja varmuus, laadukkaat kattotuotteet sekä ammattitason välineistö. Tarpeen tullen pystytämme työmaalle rakennustelineet tai tuomme paikalle henkilönostimet ja nostokoriautot. Kerrostalon katon huollot ja korjaukset suoritetaan avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä, aina kattokohtaisesti räätälöiden.

Palvelemme kaikissa kattoasioissa kokonaisvaltaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa meille mm. sitä, että noustessamme katolle esimerkiksi rännien tyhjennyksen merkeissä tai piipunhattua asentamaan katsastamme samalla laajemminkin läpi katon yleisilmeen ja varmistamme, että kaikki on kunnossa. Mikäli jotain hälyttävää katon suhteen ilmenee, saat siitä meiltä tiedon ja annamme edullisen tarjouksen korjaustoimista. Kerrostalon katto on toimiva kokonaisuus vain, jos se on jokaista yksityiskohtaa myöten tiivis ja oikein asennettu, joten on viisasta antaa homma asiantuntijan käsiin. Turvaa katon tulevaisuus ja varmista sille laadukkaat, vakaat käyttövuodet – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kerrostalon katon huollosta ja korjauksesta!

Kerrostalon katon huolto ja korjaus

Kerrostalon kattohuollot ammattikalustolla ja asiantuntevasti

Kerrostalon katon huolto hyödyttää kattoa merkittävästi, etenkin kun huolto tehdään ennaltaehkäisevästi etunojassa, ja kun huoltotoimet toteutetaan säännöllisesti. Perustavanlaatuiset kattohuollot tulisi kerrostalolle suorittaa vähintään kaksi kertaa vuodessa, mieluiten keväisin ja syksyisin. Tällöin katto on aina hyvin valmistettu seuraavan vuodenajan rasituksia varten, ja mahdolliset muutokset sekä alkavat haastekohdat katolla havaitaan hyvissä ajoin. Tunnollinen kattohuolto säästää näin aikaa, rahaa ja muita resursseja, kun ongelmat saadaan nitistettyä heti alkuunsa ja kokonaisvaltaisemmilta kunnostustoimilta vältytään. Meiltä Plus Kattopalvelulta löytyy osaaminen ja kalusto mihin tahansa tarvittaviin kerrostalon katon huoltoihin.

Kerrostalon katon puhtaanapito on yksi tärkeimmistä säännöllisistä kattohuoltotoimista. Siksi kausihuoltoihimme kuuluu aina katepinnan puhdistus lehdistä ja roskista, ja samalla siivoamme myös rännit sekä tarkistamme niiden kiinnitykset, kaadon ja yleisen toimivuuden. Huoltokäyntimme sisältää katteen pinnan tarkistukset ja tarvittavat huoltotoimet katemateriaalin mukaan: peltikatolla teemme alustan ruosteenpoistot ja ruostesuojaukset, kateruuvien vaihdot sekä lisäkiinnitykset, huopakatolla käymme läpi vuotien saumat ja teemme tarvittavat tiivistykset, tiilikatolla tarkistamme mahdolliset pellitykset sekä vaihdamme rikkinäiset tai liikkuneet tiilet. Katetyypistä riippumatta katsastamme aina myös katon eri yksityiskohdat: läpiviennit, saumaukset, jiirit ja niin edelleen. Erityishuomiota kerrostalon katolla täytyy kiinnittää kattoturvatuotteiden kiinnityksiin ja toimintaan: lumiesteet, huoltosillat, turvakiskot sekä erilaiset tikkaat tulevat sitä tarpeellisemmiksi turvallisuuden takaajiksi, mitä korkeampi rakennus on kyseessä.

Tavanomaisten kerrostalon katon kausihuoltojen lisäksi saat meiltä tarpeen mukaan myös muut huoltotoimet kattokohtaisesti. Katemateriaalista riippuen voi esimerkiksi katon kattavampi pesu olla paikallaan silloin tällöin. Suoritamme katoille myös sammaleenpoistot sekä suojakäsittelyt, kuten homeenesto-, kasvustonesto- ja kyllästyskäsittelyt. Lumenpudotus ja jääsulatus katolta sekä ränneistä on talvella tarpeen, jotta sadevesijärjestelmä toimii asianmukaisesti eivätkä katon päälle kertyvät lumimassat vioita rakenteita tai tipu ohikulkijoiden niskaan. Kun katon huoltomaalaus tai uudelleenpinnoitus tulee ajankohtaiseksi, voit jälleen kääntyä puoleemme. Huoltokäynnin yhteydessä katsastamme aina myös vesikaton alapuoliset rakenteet eli yläpohjan. Mikäli meillä on rakenteiden puolesta pääsy yläpohjaan, käymme siellä tarkistamassa rakenteet, aluskatteen sekä eristeet vuotojälkien tai muiden ongelmien varalta.

Kerrostalon katon korjaustyöt vuotopaikkauksista rakennemuutoksiin

Kerrostalon katon korjaus voi olla kaikkea pikkupaikkauksista rännien saneeraukseen ja piipunhatun asennuksesta katon osittaiseen tai kokonaisvaltaiseen uusimiseen. Korjaustarve voi ilmoitella itsestään yksinkertaisesti iän myötä, tai kattohuollon laiminlyöminen on saattanut edesauttaa vaurion syntymistä. Kerrostalon katon korjaus on sitä helpompi ja edullisempi suorittaa, mitä varhaisemmassa vaiheessa vikakohtiin puututaan. Tämän vuoksi myös säännöllinen kattohuolto on tärkeää, sillä useimmiten kerrostalon katon korjaustarve havaitaan juuri katon kausihuollon ja kuntotarkastuksen yhteydessä.

Esimerkiksi kerrostalon katon vuotokorjaukset vaativat aina akuuttia reagointia. Joskus vuotoa ei havaita ennen kuin vesi vuotaa piipunjuuresta sisään ja ylimmän kerroksen sisäkatto on silmin nähden kostunut. Viimeistään tässä vaiheessa on syytä ryhtyä välittömiin toimiin, jotta vahingot saadaan edes minimoitua, jos ei enää estettyä. Useimmiten kattovuoto paikantuu läpivientiin, mikäli suoranaista reikää katteessa ei ole. Korjaamme vuotavat läpiviennit, teemme niihin aluskatteen ylösnostot ja tiivistämme läpiviennit asianmukaisesti. Korjaamme, tiivistämme ja vaihdamme kattoikkunat ja -luukut. Samoin paikkaamme ja tiivistämme saumaukset sekä katon jiirikohdat. Jos katepinnasta löytyy epäkohtia, hoidamme ne kuntoon: teemme peltikaton ruosteenpoistot, paikkaukset ja peltien vaihdot, paikkaamme kattohuovat ja tasoitamme huopakaton pullistumat sekä höyrypussit, vaihdamme tiilikatolta haljenneet tiilet ja niin edelleen.

Teemme kerrostalon kattovarustelujen, kuten rännien ja vesikourujen sekä kattoturvatuotteiden, korjaukset ja kiinnitykset. Esimerkiksi ränni saattaa repsottaa ja vesi ohjautuu väärin valuen talon seiniä pitkin, jolloin on tärkeää kiinnittää ränni takaisin paikalleen ennen kuin se tipahtaa. Meiltä saat myös kaikki katon peltikorjaukset: irronneiden peltilistojen kiinnitykset ja vaihdot, päätypeltien, seinällenostopeltien, jiiripeltien, räystäslautojen sekä räystäspeltien korjaukset, kiinnitykset ja vaihdot. Selviydymme loistavin arvosanoin myös haastavista yläpohjan korjaustöistä, kuten lahovauriokorjauksista, aluskatteen korjauksista sekä rakennemuutoksista, esimerkiksi painuneen katon oikaisusta. Joskus kattovaurio yllättää äkillisesti myrsky- tai lumivaurioiden muodossa. Niidenkin raivaus- ja korjaustyöt hoituvat meiltä vaivattomasti aina vaurioiden dokumentoinnista uuden katteen asennukseen saakka.

Meiltä saat siis kattavasti kaikki kerrostalon katon korjaukset, olipa kyse sitten pelti-, tiili- tai huopakatosta. Tilaamalla meiltä myös ennaltaehkäisevät kerrostalon katon kausihuollot ja kuntotarkastukset varmistat, että katteen toimintakyky pysyy tasaisen moitteettomana ja korjauskustannukset kohtuullisina. Ja kun katon käyttöikä joskus tulee tiensä päähän, toimitamme sinulle laadukkaan ja kokonaisvaltaisen kerrostalon kattoremontin avaimet käteen- palveluna toteutettuna. Kaikille tekemillemme kattotöille annamme myös selkeän laatutakuun. Kun etsit asiakaslähtöistä täyden palvelun kattofirmaa, olet oikeassa paikassa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kerrostalon kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt