Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Peltikaton huolto takaa katon toimivuuden

Peltikaton huolto on kustannustehokas ja erittäin toimiva tapa lisätä katon hyvinvointia ja pidentää sen käyttöikää. Peltikaton huoltotarvetta tuottavat monenlaiset sääolot ja muut seikat katon ympärillä. Auringon lämpösäteily haalistaa katon maalipintaa ja pellin lämpölaajeneminen rasittaa katon ja läpivientien tiivistyksiä. Talvisin katolle kertyvä lumi ja jää on suuri koetus kattorakenteille ja voi liikkeelle lähtiessään esimerkiksi raapia ja vaurioittaa peltipintaa. Katto kohtaa toistuvasti myös runsaita sade- ja sulamisvesiä, ja katepinnassa olevat lehdet, neulaset ja muu bioroska sitoo niistä kosteutta itseensä ja edesauttaa katon korroosiota ja jopa ruostumista. Peltikaton säännöllinen puhdistus ja muu perushuolto taklaa tällaiset ongelmat ajoissa, jolloin vältytään vakavammilta vaurioilta, kuten rakenteiden kastumiselta ja homehtumiselta.

Meiltä Plus Kattopalvelulta luonnistuvat laadukkaasti ja tehokkaasti niin peltikaton puhdistukset, pesut, huollot, maalaukset kuin korjauksetkin. Hallitsemme peltikaton huoltotyöt rännien puhdistuksesta peltien paikkaukseen ja läpivientien tiivistykseen. Laitamme kuntoon sinkityt, maalatut ja muovipinnoitetut peltikatot, profiilipeltikatteet siinä missä lukkosauma- ja konesaumakatteetkin. Palvelemme peltikaton huoltotöissä, olipa kyseessä omakotitalo, kerrostalo, rivitalo, piharakennus tai kesämökki. Meitä eivät pelota jyrkät, korkeat tai muutenkaan haastavat katot, vaan selviydymme kirkkaasti myös vaikeammista kattoaskareista, kuten jiiritöistä tai rakenteisiin liittyvistä muutoksista tai parannuksista. Aina katolla käydessämme tarkastamme koko kattosi yleisen kunnon: jos esimerkiksi tilaat meiltä katon huoltomaalauksen, ja työtä suorittaessamme havaitsemme, että harjapellin alta puuttuu harjatiiviste, kerromme tällaiset havaintomme sinulle ja tarjoudumme hoitamaan asian kuntoon.

Koska olemme kattoalan ammattilaisia vankalla kokemuksella varustettuina, voit luottaa siihen, että kaikki huoltotoimet suoritetaan katolle turvallisella tavalla ja laadukkaasti. Meillä teetetyistä töistä voit hyödyntää myös kotitalousvähennyksen verotuksen yhteydessä, ja lisäksi tarjoamme sivustomme kautta mahdollisuutta pilkkoa kulut pienempiin eriin joustavalla rahoitusvaihtoehdolla. Peltikaton huolto on joka tapauksessa taloudellisin tapa pitää katto kunnossa – miksi uusia kattoa turhaan ennenaikaisesti, kun edullisia huoltopalveluja säännöllisesti hyödyntämällä voi helposti parantaa olemassa olevan katteen kuntoa? Remonttitarve pienenee, käyttöikä kasvaa, ja talon julkisivu pysyy komeana hyvin hoidetun katon ansiosta. Tee siis järkevä sijoitus rakennuksesi hyvinvointiin ja panosta katon huoltamiseen ajoissa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltikaton huoltotöistä!

Peltikaton huolto

Peltikaton säännöllisessä huollossa katon ja vesikourujen puhdistus on välttämätöntä

Peltikaton huollon tulee toimiakseen olla säännöllistä, ja perustavanlaatuiset huoltotoimenpiteet on suositeltavaa tehdä peltikatolle ainakin kaksi kertaa vuodessa. Näihin tärkeimpiin perushuoltotoimiin kuuluu ehdottomasti peltikaton ja vesikourujen puhdistus. Mikäli katolle kerääntyy suuria määriä roskaa, lehtiä ja neulasia, sitovat ne itseensä kosteutta, ja näin katepinnan kuivuminen hidastuu tai sitä ei pääse tapahtumaan ollenkaan. Kaikenlainen ylimääräinen aines kattopelleissä, olipa kyse humusmaisesta kasvustosta tai katetta likaavasta siitepölystä, kutsuu luokseen korroosiota ja edesauttaa peltikaton ruostumista. Siivoamaton peltikatto kuluu nopeasti vaihtokuntoon ennen aikojaan.

Siihen, kuinka usein peltikatto ja vesikourut tulisi puhdistaa, vaikuttavat tietysti myös katon olosuhteet. Itään tai pohjoiseen päin suunnatut katonosat voivat olla merkittävästi likaisempia kuin paahteisemmat etelänpuoleiset lappeet. Jos katto sijaitsee erityisen suojaisessa paikassa tai jos ympärillä on paljon puustoa, josta roskaa kulkeutuu katolle, voi tiheämpikin puhdistusväli olla paikallaan katon kunnosta huolehtimiseksi.

Plus Kattopalvelu suorittaa katollesi niin kattopesut, harjaukset kuin puhdistuksetkin kattosi tarpeiden mukaan. Voimme toteuttaa puhdistuksen manuaalisesti kattoharjauksella tai pehmytharjapesuna, tai käyttää tilanteen niin vaatiessa painepesuria apuna. Usein katolle riittää puhdistukseksi harjaus. Puhdistamme katon hellävaraisesti lehdistä, neulasista, irtoroskista, liasta, noesta, tuhkasta, siitepölystä ja oksista. Perusteellisempaa pesua voidaan tarvita erityisen likaisella katolla tai esimerkiksi pohjatyönä ennen peltikaton huoltomaalausta. Pesun yhteydessä suojaamme ympäristön huolellisesti ja varomme kolhimasta katepintaa esimerkiksi liian kovalla vedenpaineella. Erityisen huolellisesti käsittelemme saumakohdat, joihin lika usein kertyy. Peltikaton pesun ja puhdistuksen yhteydessä ei voi liikaa painottaa turvallisuusasioiden huomioimista: pelti on erityisesti märkänä varsin liukas työskentelyalusta. Kokeneet kattoammattilaisemme toimivat aina asianmukaisia pudotussuojaimia ja turvavarusteita käyttäen.

Peltikaton puhdistuksen yhteydessä on oleellista siivota aina myös rännit ja vesikourut. Esteet ja tukkeumat ränneissä ovat tarpeeton lisärasitus kiinnikkeille, ja voivat aiheuttaa veden virhevirtauksia. Kesällä rankat vesisateet saavat helposti aikaan sen, että roskaiset rännit tulvivat yli. Talvella taas ränneissä olevat tukokset saavat veden patoutumaan ja jäätymään, ja jäätynyt vesi voi jopa halkaista putken. Lisäksi, kun sulamisvedet sitten keväällä pyrkivät rännien kautta pois katolta, eivät ne pääsekään ulos asianmukaista reittiä, vaan vedet virtaavatkin kourujen yli päätyen talon seinille. Pidempiaikaisen kastumisen myötä seinään voi kehittyä homesieniä ja lahovaurioita. Peltikaton vesikourujen puhdistus on siis äärimmäisen tärkeä osa katon säännöllistä siivousta. Peltikattoa ja sadevesijärjestelmää puhdistaessamme tarkastamme aina myös katon yleisen kunnon sekä rännien kiinnitykset ja kaadot.

Peltikaton lumenpudotus ja jäänsulatus tapahtuu turvallisesti Plus Kattopalvelun toimesta

Lumenpoisto peltikatolta on paikallaan runsaslumisina talvina. Etenkin jyrkänpuoleiselta peltikatolta lumi pyrkii liukkaammin alas kuin vaikkapa huopakatolta, mikä on toisaalta hyvä asia, mutta toisaalta tuo omat haasteensa. Katolta hallitsemattomasti putoava jäinen lumimassa voi saada aikaan pahojakin omaisuus- tai henkilövahinkoja. Lumiesteillä voidaan hillitä lumen vapaata tippumista katolta, mutta tällöin katolla on käytävä tarpeen mukaan keventämässä lumikuormaa. Liian massiiviseksi päästessään painava nuoskalumi katolla aiheuttaa painetta pellin saumoihin, voi vääntää niitä auki, ja näin saada aikaan vesivuotoja katteeseen. Raskas lumimassa saattaa myös vioittaa kattorakenteita ja katto voi painua keskeltä notkolle. Lumen aiheuttamista vahingoista kantaa vastuun viime kädessä talon omistaja, joten lumikuormaa kannattaa seurata läpi talven, ja varmistaa, että katolla on toimiva kattoturva.

Plus Kattopalvelu hoitaa peltikaton lumityöt kokeneen ammattilaisen ottein. Lumenpoistossa voidaan saada herkästi aikaan katolle vahinkoa, jos työt suoritetaan vääränlaisilla välineillä tai huolimattomalla tekniikalla, kattoa kolhien. Me teemme lumenpudotukset niin katon kuin ympäristönkin kannalta turvallisella tavalla. Rajaamme ja merkitsemme selvästi puomituksella lumenpudotusalueen, ja hoidamme tarvittaessa liikenteenohjauksen sekä valvomme työn turvallista etenemistä myös maasta käsin. Käytämme aina asianmukaisia putoamisvaljaita ja muita turvavälineitä katolla liikkuessamme. Puhdistamme katon ja ilmanvaihtohormit sekä muut läpiviennit lumesta, ja meiltä löytyy tarvittava kalusto henkilönostimia myöten myös vaativampiin lumenpudotuksiin. Lisäksi tarkistamme lumenpudotuksen yhteydessä lumiesteiden ja muiden kattovarustelujen kiinnitykset ja teemme niihin tarvittavat kiristykset.

Peltikaton lumenpoiston lisäksi toimitamme tehokkaat ja turvalliset jäänsulatukset katolta ja ränneistä. Katolle kertynyt jää on tietysti turvallisuusriski pudotessaan, ja ränneihin muodostuva jää puolestaan on merkittävä ongelma sulamisvesien kannalta ajateltuna: jos vesi ei pääse asianmukaista reittiä rännejä pitkin pois katolta, tulvii se vesikourujen yli seinille. Pitkään kastuvassa seinässä voi muodostua homesieniä, mikä ei tee rakennuksen yleiskunnolle ajan mittaan kovinkaan hyvää. Lisäksi, jos katolta valuu suuria vesimääriä seinää pitkin pihamaalle, niin uudelleen liukkaudeksi jäätyessään ne lisäävät merkittävästi tapaturmariskiä. Painava jää myös vääntää rännejä, rasittaa kiinnikkeitä, ja voi näin pilata oikean kaadon. Ränneissä seisova vesi nopeuttaa korroosiota ja ruostuttaa rännejä, ja saattaa jäätyessään jopa halkaista syöksytorven.

Aivan kuten lumenpoistokin, myös jäänpoisto peltikatolta ja ränneistä on syytä suorittaa oikeilla metodeilla. Ikävä kyllä toisinaan ränneistä on yritetty saada jää liikkeelle hakkaamalla tai potkimalla, tai katolta on kokeiltu luovasti irrottaa jää kirveellä, vasaralla tai muilla tämänkaltaisilla välineillä. Arvatenkaan tällä tavoin ei päästä eroon jäästä, vaan korkeintaan rikotaan sadevesijärjestelmä tai muita katon rakenteita. Meiltä Plus Kattopalvelulta löytyy tarkoitukseen soveltuva höyrysulatuskoneisto, jonka avulla jäänpoisto on hellävaraista ja tehokasta, ja lisäksi erittäin ekologista. Samalla tekniikalla voimme sulattaa myös esimerkiksi jäätyneet ojarummut. Jäänsulatus höyryllä on usein väliaikainen ratkaisu, mikäli pakkaset palaavat. Jos kaipaat vielä pysyvämpää ratkaisua rännien sulanapysymiseen, voimme asentaa sadevesijärjestelmääsi erityiset sulanapitokaapelit.

Peltikaton vesitiiviyden takaamiseksi on huollettava läpiviennit, saumat ja jiirit

Peltikaton vedenpitävyys saavutetaan vain, jos katteen moninaiset eri yksityiskohdat ovat kunnossa ja tiiviit. Mitä enemmän katolla on esimerkiksi läpivientejä, listoituksia, saumakohtia ja jiirejä, sitä enemmän huoltoa ja huomiota se todennäköisesti vaatii. Peltikaton perushuollon yhteydessä käymme aina läpi katon taitekohdat, saumaukset ja läpiviennit, ja lisäksi tarkistamme tietysti huolellisesti itse katepinnan mahdollisia ruostekohtia ja vuotoriskejä silmällä pitäen. Vuodenaikojen muutokset rasittavat juuri peltikaton yksityiskohtia: esimerkiksi, vaikka katto kesällä ei vuotaisi, niin runsaslumisena talvena tonnien painoinen nuoskalumi katolla aiheuttaa valtavaa painetta peltien saumoihin, ja työntää alle sulaneen veden pienimmästäkin reiästä sisään.

Jos peltikatossa on reikä, on tyypillinen paikka sille usein pellin kiinnikkeen tuntumassa. Tällöin voimme paikata reiän ja vaihtaa naulan tilalle kateruuvin isommalla tiivisteellä. Samalla voimme asentaa tarvittaessa lisäkiinnityksiä pelteihin. Aina peltikattoa paikatessamme ja tiivistäessämme suoritamme huolellisesti pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston alustasta. Jos jiirit tai saumat osoittautuvat epätiiviiksi, paikkaamme vuotokohdat ja tiivistämme ne asianmukaisella saumausaineella. Mikäli peltikatto vuotaa jostain edellä mainituista kohdista, saattaa toimiva aluskate toki pelastaa tilanteen ensi hätään. Aluskate kuitenkin kuluu yleensä yhtä matkaa vesikatteen kanssa, joten sen varaan ei kannata laskea liikoja, ja pienet vuotokohdat onkin syytä huoltaa kuntoon mahdollisimman nopeasti.

Vielä eräs tavallinen peltikaton vuotokohta ovat läpiviennit. Usein peltikaton läpivienti vuotaa ruostumisen seurauksena, ja tällainen vesivuoto tulee laittaa oitis aisoihin, ennen kuin ikävämpiä ja kokonaisvaltaisempia vaikutuksia rakenteisiin pääsee tapahtumaan kosteusvaurioiden tai homeongelmien muodossa. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat myös läpivientien asennukset, huollot, korjaukset ja uusimiset ammattitaitoisesti. Tutkimme läpivientien kunnon ja teemme tarvittavat tiivistykset. Erityisesti jyrkemmillä harjakatoilla on tärkeä varmistaa, ettei läpivientien reunoille pääse syntymään kohtia, joissa vesi seisoisi tai joista se pääsisi livahtamaan vesikatteen alle. Kun pyydät meidät katollesi, voit olla varma siitä, että jokainen yksityiskohta katolla on huollettu kuntoon ja katto on valmistettu parhaalla mahdollisella tavalla aina seuraavan vuodenajan koetuksiin.

Kattotuotteiden toimivuus on varmistettava säännöllisesti – kyseessä turvallisuus

Peltikaton huollettaviin osa-alueisiin kuuluu myös kattoturvatuotteet. Kattoturvatuotteisiin lukeutuvat esimerkiksi katon huoltosillat, lapetikkaat eli kattotikkaat, palotikkaat eli poistumistikkaat, lumiesteet sekä seinätikkaat. Kattoturvatuotteiden toimivuus on tärkeää, sillä ne takaavat turvallisen kulkureitin muun muassa katon huoltotoimia varten ja osa niistä toimii poistumisreittinä hätätapauksissa. Lumiesteillä taas varmistetaan niin ympäristön, omaisuuden kuin lähellä liikkuvien ihmistenkin turvallisuus, kun katolle kerääntyy isompia lumimassoja. Kattotuotteista täytyy tarkistaa säännöllisesti kiinnikkeet ja tiivistykset samoin kuin pintamaali ja sinkitys.

Kattotuotteiden kiinnitysten kiristys on tyypillinen katon huoltotyö. Kiinnitysruuvit voivat löystyä esimerkiksi, kun kyse on uudesta katosta, jonka kattoruoteet vasta kuivuvat. Usein kiristyksen tarvetta ilmenee myös keväisin talven lumikuorman rasitusten jälkeen. Tai kiinnitysten löystyminen voi tapahtua hitaammin vuosien varrella. Joka tapauksessa asia täytyy korjata, sillä huonosti katossa kiinni oleva kattotuote on selkeä turvallisuusriski. Katolta alas vyöryvä lumimassa voi repiä heikosti kiinnittyneen lumiesteen mukanaan, jolloin peltiin syntyy vaurio, esimerkiksi reikä kiinnikkeen kohdalle. Luonnollisesti metallinen lumieste saattaa katolta pudotessaan vahingoittaa vakavasti myös epäonnista ohikulkijaa tai vaikkapa rakennuksen läheisyyteen parkkeerattua autoa.

Plus Kattopalvelulta luonnistuu kattotuotteiden huolto ja kunnossapito kokonaisvaltaisesti. Kiristämme kiinnitykset ja vaihdamme vääntyneet lumiesteet asianmukaisiin. Mikäli kattotuotteet ovat kärsineet maalivaurioita, suoritamme tarvittavat paikkamaalaukset, ja näin ehkäisemme ruostevaurioita ja saamme pidennettyä tuotteiden käyttöikää mahdollisimman paljon. Mikäli kattovarustelusi kuitenkin kaipaavat uusimista, tai jos jokin olennainen kattotuote uupuu katoltasi, toimitamme myös uudet kattoturvatuotteet oikein mitoitettuina ja ammattitaitoisesti asennettuina katollesi. Kauttamme saat kattotuotteet, jotka ovat standardien mukaisia, lujuusluokaltaan hyväksyttyjä, sään- ja korroosionkestäviä ja turvallisiksi testattuja.

Kattoturvatuotteiden lisäksi on tärkeää huoltaa myös muut kattovarustelut ja kattotekniikka. Kattovarusteluihin voi kohdekatosta riippuen kuulua esimerkiksi aurinkokeräimiä, ilmastointikoneita, kattoantenneja, huippuimureita tai aurinkopaneeleja. Näistäkin on tärkeää tarkistaa kiinnitykset ja sähköliitokset sekä tehdä tarvittavat puhdistukset, huoltotyöt ja paikkaukset. Mikä tahansa osa katollasi huoltoa sitten kaipasikin, Plus Kattopalvelulta saat nopean ja luotettavan apun kattosi tarpeisiin. Pyydä meidät paikalle, niin tarkistamme kattotuotteidesi kiinnitykset ja kunnon!

Peltikaton huoltomaalaus suojaa katon säätä ja aikaa vastaan

Peltikaton huoltomaalaus on kustannustehokas tapa hankkia katteelle pidempi käyttöikä ja samalla kauniimpi ulkomuoto. Vasta-asennetussa pellissä on usein maali tai pinnoite, joka suojelee katetta lialta ja ruosteelta. Ajan mittaan tämä pintamaali kuitenkin haalistuu ja kuluu pois, kun se kokee mekaanista ja kemiallista rasitusta muun muassa auringonpaahteen, sadevesien, ilmansaasteiden, lumen, jään, lian ja lehtiroskan vaikutuksesta. Peltikaton maalilta vaaditaan suurta joustavuutta, kun pelti elää voimakkaasti vuodenaikojen mukaan muun muassa lämpölaajenemalla. Peltikatolle suositeltava huoltomaalausväli on noin 10-15 vuotta, tietenkin kattoa ympäröivistä olosuhteista riippuen. Ammattitaidolla tehty huoltomaalaus palauttaa peltikattosi suojan.

Peltikaton maalauksessa on tärkeää panostaa asiantuntevaan tekijään. Mikäli peltikaton maalaaja ei tiedä, mitä tekee, ei lopputulos todennäköisesti ole kovin laadukas. Katon esikäsittelyt saatetaan hoitaa huolimattomasti, pesu jätetään ehkä kokonaan välistä tai pesuaineet jäävät huuhtelematta pois katolta, tai asiaankuuluvaa pohjamaalikerrosta ei levitetä. Tuloksena voi olla läikikäs, epätasainen maalipinta, jonka tarttuvuus alustaan on huono.

Me Plus Kattopalvelulla taidamme niksit onnistuneeseen peltikaton maalaukseen, oli kyseessä sitten kuumasinkitty katto tai vaikkapa muovipinnoitettu peltikatto. Teemme huolellisesti pohjatyöt, kuten lian, ruosteen ja hilseilevän vanhan maalin poiston alustasta. Valitsemme katteen kanssa soveltuvat käsittelyaineet ja teemme katolle pehmytharjapesun sekä huolellisen huuhtelun. Huomioimme ruosteeneston, valikoimme edellisiin pinnoitteisiin sopivan maalityypin ja suoritamme tarvittaessa pohjamaalauksen peltikatteelle. Hallitsemme oikean maalaustekniikan ja varmistamme, että katon huoltomaalaus suoritetaan oikeanlaisissa olosuhteissa. Näin maalausjäljestä tulee tasainen, ja lopputulos on laadukas ja kestävä. Peltikaton huoltomaalaus sisältää meillä myös työmaan loppusiivouksen sekä märkämaalijätteen asianmukaisen hävittämisen.

Plus Kattopalvelun huoltokäynneillä tarkastetaan aina katon kunto kokonaisvaltaisesti

Plus Kattopalvelun suorittamissa kattohuolloissa on aina tavoitteena kokonaisvaltainen palvelu. Siksi kaikki huoltomme suunnitellaan ja toteutetaan avaimet käteen- palveluna, eli ne sisältävät kaikki tarvittavat materiaalit, välineet ja työvaiheet aina kartoituksesta lähtien viimeistelyihin ja lopputarkastukseen saakka. Haluamme ajatella kattosi parasta myös pidemmällä tähtäimellä, ja tämän vuoksi sisällytämme jokaisen tekemämme kattotyön yhteyteen ilmaisen yleistarkastuksen. Vaikka siis tilaisit meidät katollesi pelkästään tiivistämään läpiviennit tai asentamaan piipunhatun, katsastamme samalla katon yleisen kunnon. Mahdollisista havainnoistamme raportoimme sinulle, ja saat edullisen tarjouksen epäkohtien kunnostamisesta.

Samalla kun teemme tilaamasi peltikattotyön, tutkailemme, missä kunnossa katepinta kokonaisuudessaan on: näkyykö kolhuja, merkittävää kulumaa tai ruostekohtia? Entäpä peltien saumat, ilmeneekö aukeilleita saumoja tai onko katteesta noussut törröttämään nauloja? Olisiko tarvetta kiinnikkeiden uusimiselle tai lisäkiinnityksille? Huomioimme myös erityisesti jiirikohtia, suojapellityksiä sekä läpivientejä, kuten kattoluukkuja, viemärintuuletusputkia, ilmanvaihtoputkia ja niin edelleen. Katsastamme kattoturvatuotteiden ja muiden kattovarustelujen kunnon ja kiinnitykset. Tarkastamme sadevesijärjestelmän vedenpitävyyden, mahdollisen sulatusjärjestelmän toimivuuden sekä monet muut katon oleelliset yksityiskohdat.

Eräs tärkeä peltikaton osa-alue on vesikaton alapuoliset rakenteet. Niiden kunto heijastelee helposti koko rakennuksen hyvinvointiin, ja tämän vuoksi tilanteesta on syytä olla kartalla. Mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme kurkkaamassa sinne aina huoltotyön tai muun kattotarkastuksen yhteydessä. Havainnoimme, onko aluskate ehjä ja hyvin kiinnitetty, missä kunnossa ovat kattoruoteet, kattotuolit ja katon runko, pelaako välikaton tuuletus ja onko eristystä riittävästi. Mahdollisista kastuneista villoista tai lahovaurioista rakenteiden puuosissa kerromme sinulle, ja hoidamme tällaisetkin asiat tarvittaessa kuntoon katollasi.

Peltikaton kevät- ja syyshuolto on tehokas tapa varmistaa katon jatkuva toimivuus

Peltikaton huollossa olennaista on säännöllisyys. Muutamat peltikaton perushuoltotoimenpiteet kannattaa teettää katolle parikin kertaa vuodessa. Yleensä peltikaton huolto kannattaa ajoittaa kevääseen ja syksyyn, sillä näihin vuodenaikoihin liittyvät myös suurimmat muutokset katon ympäristössä. Peltikatto elää voimakkaasti sään- ja lämpötilanvaihteluiden mukana, ja erityisesti peltien ja läpivientien tiivistykset sekä mahdolliset paikkakohdat joutuvat alttiiksi poikkeuksellisen suurelle rasitukselle. Syksyllä peltikatolla vierailevat syysmyrskyt, pudonneet lehdet sekä neulaset, ja keväällä taas koittaa sulamisvesien ja kevätsateiden aikakausi. Lisäksi kattoa merkittävästi likaava siitepölykausi kestää keväästä aina loppukesään saakka.

Peltikaton kevät- ja syyshuolto räätälöidään kattokohtaisesti siinä missä muutkin peltikaton työt ja huoltotoimenpiteet. Syyshuolto ajoitetaan tavallisesti tehtäväksi ennen ensimmäisiä lumia. Silloin pyritään varmistumaan siitä, että katto on täysin valmis ottamaan vastaan tulevan talven kosteuden ja kylmyyden, sekä kantamaan päälleen kertyvän lumen ja jään painon. Tarkastamme muun muassa läpivientien kunnon, sillä ne voivat huonokuntoisiksi päästettyinä alkaa vuotaa talvella, kun mekaaninen rasitus lumimassan toimesta on suurimmillaan. Samasta syystä tarkastamme myös peltikaton kiinnikkeet ja varmistaudumme peltien välisestä tiiveydestä.

Keväällä on taas kattohuollon aika, kun pakkaset ovat väistyneet. Tällöin tarkastellaan, miten talven rasituksista on selviydytty, ja onko katto kunnossa kevätsateita, auringonpaahdetta ja siitepölykautta silmällä pitäen. Esimerkiksi kattopesu kannattaa suorittaa ennen kesää, niin aurinko ei ehdi polttamaan likaa kiinni peltiin. Jos talven jäljiltä löytyy vääntyneitä lumiesteitä, lumen painosta aukeilleita saumoja tai löystyneitä kiinnikkeitä kattopelleissä tai kattoturvatuotteissa, hoidetaan tällaiset asiat kuntoon peltikaton keväthuollon yhteydessä. Puolivuosittainen huolto on fiksu valinta katon pitämiseksi kunnossa: esimerkiksi vuotoriskit pystytään tällöin havainnoimaan jo ennaltaehkäisevästi, eikä vasta silloin, kun kevätsateet ovat tulleet katosta ryminällä sisälle ja vesivaurio on akuutti.

Tietysti palvelemme peltikaton huoltoasioissa läpi vuoden. Esimerkiksi talvella ei kannata jäädä odottelemaan, että katon runsas lumikuorma putoaa hallitsemattomasti alas itsekseen, tai vaihtoehtoisesti rusauttaa painollaan kattorakenteet notkolle, vaan kutsua meidät tekemään hallittu ja turvallinen peltikaton lumenpudotus ja jäänpoisto. Hoidamme monipuolisesti myös muut tarvittavat peltikaton huoltotyöt, esimerkiksi peltien paikkaukset, yksittäisten peltien tai koko vesikatteen vaihdot, ruostesuojaukset, sammaleenpoistokäsittelyt ja niin edelleen. Peltikaton syys- ja keväthuolto on monien asiakkaidemme erityissuosiossa nimenomaan tehokkuutensa vuoksi, ja omalle katolle kannattaakin varata aika ajoissa, jotta huollon ehtii saada itselleen sopivimpaan ajankohtaan.

Plus Kattopalvelu tarjoaa kaikki peltikaton huoltotyöt monipuolisesti ja laatutakuulla rakennustyypistä riippumatta. Tasokas kattohuolto on aivan kätesi ulottuvilla – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltikaton huollosta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt