Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Rivitalon katon huolto sekä korjaus luotettavasti ja laatu edellä

Rivitalon katon huolto ja korjaus auttavat kattoa pitämään pintansa muuttuvissa olosuhteissa. Kattoa koettelevat vuoden mittaan niin lumi, jää ja pakkanen kuin auringon lämpö ja kuluttava uv-säteilykin. Katepintaan iskevät myös sateet, saasteet ja sammal, lehtiroska, siitepöly, noki, tuhka ja niin edelleen. Joskus rivitalon katto voi kaivata huoltoa tai korjausta myrsky- tai lumivaurioiden jäljiltä, tai osaamattomalla kattotyöskentelyllä on voitu tehdä hallaa katolle. Rivitalon katon ajoissa tehty huolto ja korjaus joka tapauksessa kannattaa: katto pysyy toimivana, ehjänä ja vesitiiviinä, sade- ja sulamisvedet saadaan asianmukaista reittiä pois katolta, ja rakennuksen ilmanvaihto sekä energiatehokkuus ovat kohdallaan. Talossa on turvallista asua ja katto on kaunis viime silaus koko rakennuksen julkisivulle.

Meille Plus Kattopalvelulle rivitalon katon huolto ja korjaus on tuttua puuhaa. Hallitsemme kattavasti niin peltikattojen, tiilikattojen kuin huopa- eli bitumikattojenkin huollot ja korjaukset aina katteen täsmäpaikkauksista täysimittaisiin saneerauksiin saakka. Huollamme kuntoon sekä jyrkät että loivat katot kerrosten lukumäärästä ja kattomuodosta riippumatta. Meiltä voit tilata rivitalon katon kausittaiset kevät- ja syyshuollot, ja yhtä lailla tulemme avuksesi myös silloin, kun huoltotarve iskee äkillisesti esimerkiksi myrskyn seurauksena. Laadukas palvelumme räätälöidään aina kattosi tarpeiden mukaan ja työn kaikissa vaiheissa noudatamme huolellisuutta sekä seuraamme kaikkia työturvallisuusmääräyksiä.

Rivitalon katon tyypilliset kompastuskivet, kuten vesivuodot ja eristykseen sekä tuuletukseen liittyvät haasteet, ovat meille tuttuja, ja meiltä löytyy tepsivät ratkaisut mihin tahansa vastaantulevaan ongelmatilanteeseen. Huolloissa ja korjauksissa toteutamme aina kokonaisvaltaisuuden periaatetta: tulimmepa katollesi saumoja tiivistämään tai rännejä tyhjentämään, niin samalla katsastamme läpi myös katon yleisilmeen sekä vesikatteen että alusrakenteiden osalta ilman erillistä veloitusta. Näin kattosi on käyntimme jälkeen taatusti kunnossa harjalta räystäille saakka ja valmiina palvelukseen tulevaa vuodenaikaa silmällä pitäen. Sivustomme kautta on haettavissa myös joustavaa rahoitusta kokonaisvaltaisempiin korjauksiin.

Rivitalon katon säännöllinen tarkastus, huolto ja korjaus on taloudelliselta kantilta viisas panostus rakennuksen tulevaisuuteen. Säntillisesti ajoissa tehdyt toimenpiteet säästävät aikaa myöten pitkän pennin, kun katon remonttitarve pienenee ja samalla nykyisen katon käyttöikä pitenee. Onko teidän rivitalonne katto tällä hetkellä täysin tiivis ja toimiva? Näkyykö katolla orastavia merkkejä huolto- tai korjaustarpeesta esimerkiksi kuluneen, painuneen tai sammaloituneen katepinnan muodossa? Kätkevätkö peltien liitoskohdat tai huopakaton saumat piileviä vuotoriskejä, tai onko kattotiiliä halkeillut paikoittain? Jos kattoammattilaisen viimeisimmästä käynnistä on jo vierähtänyt aikaa, nyt on hyvä hetki korjata tilanne. Täytä tarjouspyyntölomakkeemme ja kerro katon tilanteesta tarkemmin, niin teemme tarvittavat kartoitukset ja suunnitelmat katon kunnostusta varten. Totea palvelumme tehokkuus, edullisuus ja asiakasystävällisyys – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme rivitalon kattotöistä!

Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus

Rivitalon kattohuollolla turvataan talon tulevaisuus ennakoivasti

Rivitalon kattohuolto on edullinen ja toimiva tapa pitää katto kunnossa. Hyväkuntoisen katon pitäminen hyväkuntoisena on aina vaivattomampaa kuin huonoon jamaan päästetyn katteen kunnostaminen, joten tietyt perushuoltotoimet kannattaa toteuttaa rivitalon katolle säännöllisesti. Etunojassa tehdyt huollot säästävät kattoa isommilta remonteilta ja täten kustannustasokaan ei nouse niin korkealle. Teettämällä rivitalon katon huollot ajoissa pidät katon moitteettoman tiiviinä ja teknisesti toimivana.

Mitä säännöllisyys sitten tarkoittaa rivitalon kattohuollon kohdalla? Käytännössä rivitalon perustavanlaatuiset kattohuollot tulisi toteuttaa vähintään kahdesti vuodessa. Usein kausittaiset huoltotoimet katolla ajoitetaan kevääseen ja syksyyn, sillä myös suurimmat muutokset ympäristön olosuhteissa sijoittuvat tavallisesti näihin vuodenaikoihin. Syksyllä katto siistitään kesän siitepölykauden, syysmyrskyjen sekä pudonneiden lehtien jäljiltä, ja samalla varmistutaan sen toimintakyvystä talven kylmyyttä, kosteutta sekä lumikuormaa silmällä pitäen. Keväällä tutkitaan talven mahdollisesti tekemät tuhot ja huolletaan kuntoon esimerkiksi lumikuorman alla löystyneet kiinnikkeet sekä valmistellaan katto kesän rankkasateita varten. Kun rivitalon katto tarkastetaan ja huolletaan puolen vuoden välein, on siitä sekin hyöty, ettei isoja ongelmia pääse kehkeytymään: muutokset tai vauriokohdat huomataan nopeasti ja niihin ehditään puuttua jo varhaisessa vaiheessa. Tällöin tilanteista selvitään pienemmillä ja huokeammilla korjaustoimilla, ja sekä katto että kukkaro kiittävät.

Mitä asioita rivitalon katon kausihuolto pitää sisällään? Huolto räätälöidään toimestamme tietysti aina kattokohtaisesti: peltikatto tarvitsee erilaisia toimenpiteitä kuin vaikkapa huopakatto. Huoltokäynnin yhteydessä suoritamme katolle kuin katolle kuitenkin aina kattavan kuntokartoituksen ja tietyt perustoimet. Näihin kuuluvat esimerkiksi katon siivoaminen lehdistä ja roskista sekä rännien puhdistus. Tarkistamme samalla sadevesijärjestelmän kaadon, kiinnitykset ja yleisen toimivuuden. Huomioimme katon pieniä yksityiskohtia, muun muassa jiirejä, saumakohtia, läpivientejä sekä kattoturvatuotteita. Yksi katon kunnosta kertova osa-alue on tietysti itse katepinta, ja katsastammekin esimerkiksi huopien saumaukset, peltikaton kiinnitykset sekä tiilikatteen ehjyyden. Tarpeen mukaan sitten teemme katemateriaalin vaatimat huoltotoimet, kuten tiivistykset, saumaukset, kateruuvien vaihdot, lisäkiinnitykset sekä rikkinäisten tiilien vaihdot. Mikäli rakenteet tarjoavat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme tarkistamassa myös vesikaton alapuolisten rakenteiden tilanteen huoltokäynnin yhteydessä.

Rivitalon katon huolto voi ajoittain vaatia muitakin kattotöitä, ja Plus Kattopalvelulta saat ne kaikki korkealaatuisesti ja kustannustehokkaasti toteutettuina. Harvemmin suoritettavia huoltoja voivat olla muun muassa katon kattava pesu, suojakäsittelyt, sammaleenpoistot, huoltomaalaukset sekä uudelleenpinnoitukset. Talvisin kattohuoltoon kuuluvat esimerkiksi lumenpudotukset sekä jäänsulatukset katolta ja ränneistä. Kun annat rivitalon katon Plus Kattopalvelun käsiin, on se hyvässä hoivassa: toteutamme huollot täydellä asiantuntemuksella emmekä vaurioita herkkää katepintaa huoltotoimien yhteydessä. Informoimme kattotöistä hyvissä ajoin koko taloyhtiötä ja järjestämme turvallisen liikkumisen alueella myös sellaisten huoltotoimien kuten kattopesun tai lumenpudotuksen aikana. Rivitalon kattohuolto kannattaa – lopputuloksena katto kestää säätä ja aikaa jälleen paremmin ja talo pysyy turvassa ulkoisilta uhkatekijöiltä.

Rivitalon katon korjaustyöt tinkimättömällä laadulla täsmäpaikkauksista täysremontteihin

Rivitalon katto voi ajoittain vaatia huoltotoimien lisäksi myös korjausta ja kunnostusta. Tavallisesti rivitalon katon korjaustarve ilmeneekin juuri katon kausihuollon ja kuntotarkastuksen yhteydessä – havaitaan esimerkiksi reikiä, repeämiä, auenneita saumoja, painumia, halkeilleita tiiliä tai muuta merkittävää kulumaa katteessa. Toisinaan korjaustarpeen alkusyy voi juontaa juurensa alkuperäisessä asennuksessa tehtyihin virheisiin, tai kattohuollon laiminlyönti on ehkä jouduttanut korjauskuntoon ajautumista. Kuitenkin nekin katot, joista on pidetty parasta mahdollista huolta ja jotka on asennettu täysin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, kuluvat vuosien saatossa. Lopulta ne joutuvat yhtä lailla alttiiksi säänvaihteluille sekä monenlaisille kemiallisille ja mekaanisille rasituksille, joten kattokorjausta tarvitaan.

Rivitalon katon korjauksessa Plus Kattopalvelu on asiakaslähtöinen ja ammattitaitoinen apu kattovaurion luonteesta riippumatta. Saat meiltä kaikki katon vuotokorjaukset ja -paikkaukset, muun muassa kattohuovan reikien paikkaukset ja vuotien asennukset, kattopeltien saumaukset, paikkaukset ja uusimiset, sekä rikkinäisten tiilien vaihdot. Teemme ruosteenpoistot, uusimme kiinnikkeet ja tiivistämme saumat sekä jiirit. Meiltä löytyy myös taitavat peltisepät kaikkiin rivitalon katon peltitöihin ja pellitykset onnistuvat tarvittaessa vaikka mittatilaustyönä. Toimitamme esimerkiksi jiiripeltien, räystäspeltien, päätypeltien ja seinällenostopeltien korjaukset ja vaihdot samoin kuin kiinnitämme tai vaihdamme irronneet peltilistat. Mikäli rännit kaipaavat korjaustoimia tai suoranaista saneerausta, on meillä tarvittava tietotaito myös kaikkia rivitalon katon sadevesijärjestelmään liittyviä töitä silmällä pitäen.

Kattotuotteiden paikkamaalaukset, korjaukset ja kiinnitykset saat meiltä niin lumiesteiden, lapetikkaiden kuin vaikkapa kattosiltojenkin osalta. Yksi rivitalon katon kompastuskivi ovat läpiviennit: mikäli suoranaista reikää ei katteesta löydy, paikantuu kattovuoto yleensä juuri läpiviennin kohdalle. Jos läpivienneistä on jäänyt asennuksen yhteydessä uupumaan vaikkapa ylösnostot tai asianmukaiset tiivistekappaleet, korjaamme asian rivitalon katon kunnostuksen yhteydessä. Samoin korjaamme, tiivistämme ja vaihdamme muun muassa kattoluukut ja kattoikkunat sekä kunnostamme savupiiput katon yläpuolisilta osin. Ei ole syytä huoleen siinäkään tapauksessa, että korjaustarve ulottuu vesikaton alapuolisiin rakenteisiin saakka. Vaihdamme kastuneet villat, uusimme lahovaurioiset rakenteiden puuosat, paikkaamme aluskatteet ja teemme tarvittavat muutokset esimerkiksi painuneen katon oikaisemiseksi. Niin haastavat rakennemuutokset kuin rutiininomaiset vuotopaikkauksetkin kuuluvat yhtä lailla repertuaariimme ja toteutamme taidokkaasti niin suuret kuin pienet kattotyöt.

Joskus rivitalon katon korjaustarve tulee eteen hyvin akuuttina. Mikäli esimerkiksi kattovuoto havaitaan vasta siinä vaiheessa, kun vesi vuotaa jo sisälle asti, on reagoitava heti laajempien vaurioiden estämiseksi. Palvelumme on joustavaa ja pystymme auttamaan nopeallakin aikataululla – kannattaa siis viipymättä kutsua meidät kartoittamaan tilanne ja tekemään tarvittavat toimenpiteet. Hyväkuntoisenkin katon saattaa yllättää myrsky- tai lumivaurion aiheuttama korjaustarve. Jos esimerkiksi puu kaatuu myrskyssä katon päälle, on vaurioiden mittavuus aina tapauskohtaista. Myrskytuuli voi samoin irrottaa peltilistoja, kattotiiliä, piipunhatun tai pahimmillaan jopa kokonaisia kattopeltejä. Keväällä suurten lumimassojen lähtiessä liikkeelle on vaarana, että lumi vie mennessään myös rännit tai lapetikkaat samalla vaurioittaen katepintaa. Tällaisen äkillisen korjaustarpeen iskiessä ei hätää – ammattitaitoinen apumme on jälleen käytettävissäsi. Hoidamme puolestasi niin purku- ja raivaustyöt, mahdollisen dokumentaation vakuutusyhtiötä varten, vanhan katteen korjaustoimet kuin tarvittaessa uuden katteen asennukseenkin liittyvät työt.

Katon huollon ja korjauksen yhteydessä saadaan tärkeää tietoa katon yleiskunnosta

Rivitalon katon huolto ja korjaus Plus Kattopalvelulla teetettynä palvelee sinua ja kattoasi kokonaisvaltaisesti. Aina kun kiipeämme katollesi – olipa syy sitten rikkinäisen tiilen vaihto tai piipunhatun asennus – niin samalla havainnoimme koko katon yleiskuvaa ja varmistamme, että kattosi on kaikin puolin toimiva kokonaisuus. Jos esimerkiksi saumat vaativat tiivistystä tai kattotuotteiden kiinnikkeet kiristämistä, kerromme tällaisista asioista sinulle. Kaikkien huolto- tai korjaustöiden lomassa saat siis veloituksetta katollesi kattavan kuntotarkastuksen. Huomioimme niin laajan katepinnan kuin pienet yksityiskohdatkin, ja jos rakenteiden puolesta pääsemme käsiksi yläpohjaan, käymme sielläkin tarkastamassa tilanteen.

Katolla voi olla sellaisiakin epäkohtia, joita ei ole helppo huomata päällepäin, mutta jotka jatkossa voivat aiheuttaa merkittävää tuhoa, mikäli niihin ei puututa ajoissa. Kun Plus Kattopalvelu suorittaa katollesi huolto- ja korjaustöitä, on homma hyvässä hoidossa: ammattilaisen silmä huomaa myös piilevät haasteet ja kehittymässä olevat ongelmat. Katon tulevaisuuden kannalta ennakoiva huolenpito voi olla kullanarvoista, ja palvelumme keskittyykin aina katon hyvinvointiin pitkällä tähtäimellä. Voimme esimerkiksi toteuttaa parannuksia katon eristykseen tai tuuletukseen, mikäli sille on selkeää tarvetta, tai uusia päivitystä kaipaavat kattoturvatuotteet.

Tällainen kattava katosta huolehtiminen takaa sille tiiveyden ja toimivuuden vuosiksi ja jopa vuosikymmeniksi eteenpäin. Mikäli kattoa katsastaessamme törmäämme akuutteihin korjaustarpeisiin tai muuhun huomionarvoiseen, tuomme sinulle asiasta tiedon ja saat tarvittavista töistä edullisen tarjouksemme. Nopea reagointi ongelmakohtiin säästää aikaa ja rahaa, eikä remonttia tarvitse alkaa monimutkaistamaan uusilla välikäsillä. Valitse siis katollesi kokonaisvaltaisin palvelu ja anna työ Plus Kattopalvelun osaaviin käsiin.

Jos katon huolto tai korjaus ei enää riitä, saat meiltä rivitalon kattoremontin avaimet käteen- palveluna

Aina rivitalon katon huolto tai korjaus ei ole kustannustehokkain ratkaisu. Kattoa on saatettu laiminlyödä pitkän aikaa, minkä seurauksena se on ajautunut suoranaiseen vaihtokuntoon. Tai ehkä aika on vain tehnyt tehtävänsä – parhaastakin huollosta huolimatta katon käyttöikä loppuu jossakin vaiheessa, ja huolto- sekä korjaustarve alkaa olla niin jatkuvaa ja laajaa, ettei se enää tule taloudellisesti kannattavaksi. Kun rivitalon katon korjaus ja huolto eivät enää tuota riittävää hyötyä kustannuksiin nähden, on aika toteuttaa rivitalon kattoremontti. Kokonaisvaltainen kattosaneeraus takaa talolle jälleen tuliterän, ehjän, kestävän ja tiiviin suojan seuraaviksi vuosikymmeniksi.

Plus Kattopalvelu toimittaa korkealaatuiset ja kustannustehokkaat rivitalon kattoremontit avaimet käteen- periaatteella. Meiltä saat siis työn kaikki vaiheet ammattitaitoisesti toteutettuina suunnittelusta purkutöihin, asennuksiin ja viimeistelyihin niin vesikatteen kuin aluskatteenkin osalta. Tuomme työmaalle mukanamme kaiken tarvittavan: ensiluokkaiset materiaalit ja tuotteet, ahkerat ja osaavat kattotyöntekijät, ammattitason työvälineet ja tarvikkeet ja kohteen niin vaatiessa vaikka henkilönostimen. Vuosien varrella olemme kerryttäneet laaja-alaisen kokemuksen kaikenkokoisista kattoremonteista, mikä takaa, että jokainen projektin vaihe toteutetaan varmoin ottein ja asianmukaista työturvallisuutta noudattaen.

Suoritamme rivitalon kattoremontin asiakaslähtöisesti, sovitussa aikataulussa pysyen ja kerralla onnistuneella lopputuloksella. Suojaamme katon ja työmaan hyvin ja teemme muutkin remonttia koskevat järjestelyt ottaen huomioon koko taloyhtiön. Purku-, asennus- ja rakennustöiden lisäksi teemme uudelle katolle räätälöidysti myös viimeistelytyöt, kuten maalaukset tai pinnoitukset. Remontin yhteydessä onnistuu myös tarvittavat rakenteelliset muutokset, kattovarustelujen hoitaminen kuntoon tai vaikkapa aurinkopaneelien asennus katolle. Urakan valmistuttua siivoamme paikat, kuljetamme pois rakennusjätteen sekä teemme kohteelle lopputarkastuksen laadun varmistamiseksi. Meillä teetettyjä kattotöitä ei tarvitse jälkikäteen muiden korjailla, ja tästä vakuudeksi annammekin jokaiselle remontille kattavan työtakuun. Kun asennuksen on suorittanut kaltaisemme kattoammattilainen, säilyy katolla myös valmistajan myöntämä materiaalitakuu.

Kun etsit joustavaa, asiakasystävällistä rivitalon kattoremonttia, olet tullut oikeaan paikkaan. Kattoremontti suunnitellaan ja suoritetaan meillä aina kattokohtaisesti, ja palvelemme remonttiasioissa vuoden ympäri, jopa talvella. Kattokorjaus toteutetaan meillä kerralla nappiin ja palvelussa on loistava hinta-laatusuhde. Laadukas ja oikein asennettu rivitalon katto on avainasemassa tukemassa koko rakennuksen hyvinvointia sekä torjumassa sään ja kosteuden aiheuttamia uhkia. Taidokkaasti toteutettu katto toimii myös kauniina viimeistelynä koko taloyhtiön julkisivulle ja nostaa näin osaltaan asuntojen arvoa. Säästä aikaa ja rahaa toteuttamalla kattoremontit ajoissa, ja ylläpidä katon kuntoa jatkossa hyödyntämällä kattavat huolto- ja korjauspalvelumme. Kutsu meidät kunnostamaan kattosi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme rivitalon kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt