Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Aluskatteen korjaus kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta on hoidettava huolella

Aluskate on avainroolissa – ilman aluskatetta ei voi olla toimivaa kattoa. Pelkkä vesikate ei itsessään riitä pitämään kosteutta poissa rakenteista, sillä vaikka se usein juoksevaa vettä pitääkin, ei kyseessä ole täysin vesitiivis rakenne, vaan saumoista ja rakenneliitoksista voi hyvinkin päästä tihkumaan vettä läpi. Tätä vettä on kuitenkin vastaanottamassa aluskate, jonka työ katon varjelijana onkin todellista multitaskausta: se paitsi ohjaa ulkoapäin tulevan veden turvallisesti katolta pois, myös pitää rakennuksen sisältä höyrystyvän kondenssiveden erossa rakenteista ja eristeistä. Loppujen lopuksi on suurelta osin aluskatteen ansiota, että vesivuodoilta, kosteusvaurioilta ja homeongelmilta pystytään kattorakenteissa välttymään.

Mikäli aluskatetta ei ole tai mikäli se toimii puutteellisesti, on seurauksena ennen pitkää siis karuja ja kalliita kosteushaittoja sekä lahovaurioita. Aluskatteen toimivuus puolestaan edellyttää, että se on tiivis koko katon laajuudelta. Erityisen tärkeässä roolissa tässä ovat läpiviennit, jotka rakenteensa vuoksi ovat keskimääräistä suurempia vuotoriskejä katolla. Jos aluskate vuotaa, paikallistuu vuoto usein juuri läpiviennin kohdalle. Katon suurimpiin läpivienteihin kuuluvat savupiipun lisäksi kattoluukku ja kattoikkuna, joiden toimivuuden kannalta on kriittisen tärkeää, että aluskate on ehjä sekä oikein asennettu. Plus Kattopalvelulta saat aluskatteen ja sen läpivientien asennuksen, huollon ja korjauksen suhteen aina ensiluokkaista palvelua.

Mitä on tehtävissä, jos aluskate vuotaa kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta? Ensin on tärkeää tietysti kartoittaa mahdolliset vauriot sekä selvittää vuodon varsinainen syy, sillä korjaustapa riippuu pitkälti ongelman luonteesta. Usein vuoto johtuu yksinkertaisesti reikiintyneestä aluskatteesta – kate on ajan saatossa kulunut, tai sille on aiheutunut esimerkiksi mekaaninen vaurio. Toisaalta, etenkin uudehkon aluskatteen kohdalla, vuoto voi olla myös merkki puutteellisesti tai virheellisesti tehdystä asennuksesta. Esimerkiksi läpiviennin kannalta elintärkeä aluskatteen ylösnosto on saatettu jättää tekemättä. Jos aluskate on jo huomattavan ikääntynyt tai kauttaaltaan heikossa kunnossa, on järkevin korjaustoimi vaihtaa aluskate kokonaan uuteen ja ehjään. Toisaalta useimmissa tapauksissa aluskatteen korjaus kestävästi ja pitkäikäisesti on täysin mahdollista. Mikäli vauriot ovat vain lieviä ja paikallisia, kuten läpivientien suhteen hyvinkin saattaa olla, onnistuu aluskatteen korjaus läpiviennin, kuten kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta: tällöin asennetaan uusi aluskatevuota tai kaistale vahingoittuneen tilalle.

Samalla kun korjaamme aluskatetta esimerkiksi kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta, tarkastamme tietysti huolellisesti myös itse läpiviennin kunnon. Muutenkin kattotöissämme on ohjaavana periaatteena kokonaisvaltaisuus: katolla käydessämme havainnoimme aina katon sekä sen yksityiskohtien kuntoa ja varmistamme, että katteella on kaikki edellytykset pitkään käyttöikään ja täyteen toimivuuteen. Jos havaitsemme epäkohtia, jotka vaativat pikaista puuttumista asiaan, saat niistä meiltä tiedon ja voimme tehdä tarvittavat korjaukset tehokkaasti ja taloudellisesti. Meillä teetetyt kattotyöt voi hyödyntää henkilöverotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä, ja tilanteen mukaan sivujemme kautta on haettavissa myös joustavampi rahoitusvaihtoehto projektille. Varmista, että kattosi on täysin tiivis ja toimiva jokaista yksityiskohtaa myöten – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Aluskatteen korjaus kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta

Kattoluukun tai kattoikkunan poisto voi tulla ajankohtaiseksi käytännön syistä tai mieltymysten muuttuessa

Plus Kattopalvelulta saat kattoluukuille ja kattoikkunoille sekä niiden läpivienneille laadukkaat asennukset, huollot ja korjaukset, mutta sen lisäksi kauttamme onnistuu tarvittaessa myös kattoluukun tai kattoikkunan poisto kokonaan. Kattoluukun tai kattoikkunan poistoon voivat olla syynä niin käytännön kysymykset kuin esteettiset mieltymyksetkin. Ehkä kattoluukulle tai -ikkunalle ei enää yksinkertaisesti ole käyttöä, tai se ei istu sisätilan muutoksiin. Ehkä katon huoltotoimia halutaan helpottaa. Tai kenties esimerkiksi kattoikkunaa ei enää koeta merkittävänä piirteenä julkisivussa, vaan se voi alkaa tuntua ylimääräiseltä vuotoriskiltä, josta aiheutuu lähinnä huolta ja lisävaivaa.

Kun harkitaan kattotarkastusluukun eli huoltoluukun poistamista kokonaan, on tosin hyvä huomata, että sillä on usein tärkeä käytännön rooli reittinä katon alapuolisiin rakenteisiin. Mikäli pääsy yläpohjaan on turvattu myös päätykolmion tai sisätilojen kautta, voidaan kattoluukku poistaa katolta niin halutessasi. Jos taas katon alapuolisten rakenteiden tarkistus tapahtuu tällä hetkellä vain kattoluukun kautta, suosittelemme lähtökohtaisesti olemassa olevan luukun kunnostusta tai uuden asennusta. Voimme vaihtoehtoisesti rakentaa katolle myös toisen kulkuväylän yläpohjaan, niin etteivät huoltokäynnit ole pelkästään kattoluukun varassa. Tällöin kattoluukun poistokin voidaan tarvittaessa toteuttaa.

Kattoluukun tai kattoikkunan poistossa on tärkeää edetä kattokohtaisesti, täysin katon materiaalin ja rakenteiden mukaan, sillä jokainen katto on yksilöllinen. Plus Kattopalvelu aloittaakin projektin aina katon tilanteen huolellisella kartoituksella, jonka pohjalta valitsemme osuvimmat katon korjaus- ja paikkaustavat juuri sinun kattosi olosuhteita ajatellen. Koska kattotuotteen poisto käytöstä vaatii vesikatteen aukaisua tietyltä alueelta, on tarpeellista huolehtia myös tarvittavista säävarauksista työn suhteen, jotta kosteusvaurioilta saadaan vältyttyä.

Katon korjaus käytöstä poistetun kattotuotteen kohdalta on syytä hoitaa viimeisen päälle asianmukaisesti. Esimerkiksi aluskate ei saa jäädä vaillinaiseksi niiltä kohdin kattoa, joissa aiemmin sijaitsi kattoluukku tai kattoikkuna. Tutkimme tarkkaan aluskatteen ja alusrakenteiden kunnon poistetun läpiviennin kohdalta, ja tavallisimmin asennamme siihen muuta kattoa vastaavan rakenteen niin alusrakenteiden, aluskatteen, ruodelaudoituksen kuin vesikatteenkin osalta. Siinä missä aluskatteen korjaus ja vaihto tehdään aina yläkautta, tapahtuu alusrakenteiden kunnon tarkistaminen tavallisimmin alhaalta käsin, ullakon kautta. Jos alusrakenteissa näkyy merkkejä kosteudesta, tutkimme ongelman laajuuden ja syyn. Selvitämme, johtuiko vuoto nimenomaan poistettavasta kattoluukusta tai -ikkunasta, vai onko tarvetta vielä kokonaisvaltaisemmille korjaustoimille.

Meiltä takuulla laadukkaat ja pitkäikäiset aluskatteet ammattitaidolla asennettuina

Plus Kattopalvelulta saat katollesi laadukkaan ja kattavan palvelun. Aluskatteen korjausten, paikkausten ja muutostöiden lisäksi asennamme uudet, taatusti toimivat ja pitkäikäiset aluskatteet. Kokeneet kattoammattilaisemme valitsevat aluskatemateriaalin katollesi sopivaksi ja asentavat sen oikeansuuntaisesti ja juuri oikealle kireydelle. Teemme taidolla läpivientien ylösnostot, huolelliset tiivistykset, riittävät limitykset sekä esimerkiksi haastavien jiirikohtien laudoitukset ja pellitykset. Työnjälkemme on siistiä ja sataprosenttisen vedenpitävää. Asennukselle saat meiltä laatutakuun ja jatkossakin toimimme kattosi apuna muun muassa säännöllisten kattotarkastusten ja huoltojen muodossa.

Aluskatteiden lisäksi Plus Kattopalvelu asentaa, huoltaa, korjaa ja kunnostaa myös vesikatteet, läpiviennit sekä kattotuotteet. Meiltä saat asiantuntevan avun kattomateriaalista ja rakennustyypistä riippumatta: osaamisemme ulottuu peltikatoista tiilikattoihin ja huopakattoihin, omakotitaloista autotalleihin ja kerrostaloista kesämökkeihin. Hallitsemme niin jyrkät kuin loivatkin katot, olipa kyse sitten perinteisestä harjakatosta tai monimutkaisemmasta mansardikatosta. Meiltä saat katon perushuollot ja täsmäkorjaukset siinä missä remontit ja myrskyvaurioiden raivauksetkin. Missä tahansa katto-ongelmassa voit kääntyä puoleemme ja jättää asian huoletta käsiimme.

Katto on juuri niin tiivis ja toimiva kuin ovat sen yksityiskohdatkin, joten katon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta. Kun valitset meidät ylläpitämään kattosi kuntoa, on ratkaisu kukkaron kannalta kustannustehokas sekä taatusti kattosi parhaaksi. Ennakoivasti huollettu ja ajoissa korjattu katto mahdollistaa remonttivapaat vuodet ja pitkäikäisen, laadukkaan suojan talollesi. Hoidata siis kattosi kuntoon täyden palvelun kattotekijällä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt