Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lumiesteet irtosivat ja katto kärsi vaurioita – nopea reagointi on tarpeen

Lumiesteet kannattaa löytyä jokaiselta katolta, sillä ne ovat edullinen ja tehokas keino myötävaikuttaa katon ja sen ympäristön turvallisuuteen. Oikein asennetut lumiesteet suojaavat katon rakenteita sekä pihan ja kodin elementtejä, estävät omaisuuden rikkoutumista sekä ehkäisevät tapaturmia ja henkilövahinkoja. Toisinaan tulee kuitenkin vastaan tapauksia, joissa lumiesteet ovat irronneet ja jopa tulleet alas katolta. Mistä tämä voi johtua ja mikä neuvoksi?

Yleisin syy lumiesteen irtoamiselle on katon lumikuorma. Kertyvä lumimassa voi painaa pahimmillaan jopa useita tonneja, joten sillä on myös rutkasti tuhovoimaa; jos lumiesteen toiminta on millään tapaa puutteellista, voi sen kiinnitys löystyä lumikuorman alla, tai putoava lumi saattaa jopa riuhtoa esteen katepinnasta mukaansa. Lumiesteen irtoaminen ja kiinnitysten löystyminen voi johtua monesta eri syystä. Esimerkiksi esteiden alkuperäinen asennus on saatettu toteuttaa väärin tai huolimattomasti, tai kiinnitykset ovat voineet löystyä pikkuhiljaa vuosien varrella. Joka tapauksessa asia täytyy korjata viipymättä ongelman havaitsemisen jälkeen, sillä huonosti katossa kiinni oleva kattotuote on aina turvallisuusriski. Paitsi että katepinta vaurioituu kohdista, joista lumi repii esteet mukaansa, voi metallinen, painava lumieste tehdä pahaa jälkeä myös pudotessaan katutasoon esimerkiksi lähistölle parkkeeratun auton tai epäonnisen ohikulkijan päälle.

Meillä Plus Kattopalvelulla on laaja käytännön kokemus ja tietotaito kattoturvatuotteiden, kuten lumiesteiden, kiinnityksistä, huolloista ja korjauksista. Kun lumiesteet ovat heikosti kiinni tai jopa irronneet katolta, kutsu meidät apuun. Kartoitamme vaurioiden laajuuden, suoritamme tarvittavat korjaustoimet ja teemme katostasi entistä ehomman. Kun nousemme katollesi lumiesteitä laittamaan, käymme samalla veloituksetta läpi katon yleiskunnon ja tarkistamme, että kaikki katolla toimii kuten pitääkin. Mahdollisista epäkohdista saat meiltä tiedon sekä edullisen tarjouksen niiden hoitamisesta kuntoon. Näin kattosi nauttii kokonaisvaltaisesta palvelusta, ja sinä säästät kattotöiden suhteen sekä aikaa että rahaa saadessasi meiltä kaiken tarvittavan avun.

Lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunnossapito on edullinen tapa ehkäistä lumivahinkoja ja muita kattovaurioita. Meiltä tilatuissa kattotöissä on vielä sekin etu, että yksityisasiakkaat ovat oikeutettuja hyödyntämään ne verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Jos isommalle remontille on tarvetta, voi sivustomme kautta myös hakea joustavampaa rahoitusta kattotöihin. Tärkeintä on, että sinulla on kaikin puolin luja ja toimiva katto lumiesteiden kiinnityksiä ja kattoturvatuotteita myöten. Älä tingi kattovarusteluista, vaan hanki katollesi laadukkaat tuotteet pitämään sinut ja läheisesi turvassa. Kauttamme se on riskitöntä ja sujuvaa – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme lumiesteiden ja kattoturvatuotteiden asennuksesta!

Lumieste irtosi ja putosi katolta

Irronneiden lumiesteiden korjaus ja vaihto sekä katon paikkaus kattavana laatutyönä

Kun lumiesteet ovat irronneet katolta, voit kääntyä puoleemme ja jättää asian meidän huoleksemme. Paitsi että korjaamme vauriot, selvitämme samalla syyn miksi lumieste alun perin on katolta irronnut. Tavallisin syy lumiesteen irtoamiselle on massiivinen lumikuorma ja sen aiheuttama paine. Kiinnikkeiden löystyminen voi olla myös hitaammin tapahtuva prosessi, esimerkiksi kiinnityskohta haperoituu pikkuhiljaa vuosien saatossa. Kiinnitysruuvit voivat löystyä erityisesti myös silloin, kun kyseessä on uusi katto, jonka kattoruoteet vasta kuivuvat. Tietysti on mahdollista sekin, että lumiesteiden alkuperäinen asennus katolle on tehty puutteellisella ammattitaidolla ja kiinnitykset eivät tämän vuoksi toimi kuten pitäisi.

Olipa syy lumiesteiden irtoamiselle mikä tahansa, meiltä löytyy lääke tilanteeseen. Kiinnitämme irronneet lumiesteet takaisin alustaansa tai tarvittaessa vaihdamme ne uusiin. Katsastamme samalla mahdolliset kattoon syntyneet vauriot: esteiden kiinnikkeet ovat voineet repiä mukanaan katemateriaalia ja jättää katteeseen reikiä, jolloin katon vesitiiveys on vaarantunut. Suoritamme korkealaatuisella ammattiosaamisella myös eri katemateriaalien vuotokorjaukset ja -paikkaukset. Vaihdamme murtuneet tiilet pois tiilikatolta, tilkitsemme huopakaton repeämät ja korjaamme reiät peltikatossa. Samalla tarkastamme katon läpi muiden vaurioiden varalta. Käyntimme jälkeen sinulla on jälleen vedenpitävä katto ja lujasti alustaansa kiinnitetyt lumiesteet.

Meiltä saat asiantuntevan palvelun kaikkeen kattoturvaan liittyen. Meillä on laajat valmiudet asentaa kattotuotteet niin pelti-, tiili- kuin huopakatollekin. Otamme huomioon katemateriaalin, katon korkeuden ja jyrkkyyden sekä turvallisuusmääräykset, kun suunnittelemme lumiesteille oikeaa mitoitusta sekä sijoittelua katolle. Lumiesteiden asennus- ja kiinnitystapa riippuvat pitkälti kattomateriaalista, joten homma kannattaa teettää alan ammattilaisella, joka osaa huomioida työssä vaihtelevat pinnat, materiaalit ja määrät. Meiltä saat asennettuina katollesi myös muut kattoturvatuotteet, kuten kattotikkaat ja -portaat, palo- ja seinätikkaat, nousu- ja vaakaturvakiskot, katon kulkusillat sekä ankkurikiinnikkeet eli kattopollarit. Kauttamme hankitut kattotuotteet ovat aina laadukkaita, sään- ja korroosionkestäviä sekä pitkäikäisiä kumppaneita katollesi.

Lumiesteet irtosivat ja aiheuttivat vaurioita, korvaako vakuutus?

Lumiesteet voivat irrota esimerkiksi katon lumikuorman mukana ja aiheuttaa monenlaista vahinkoa. Kun esteiden kiinnikkeet irtoavat alustasta, voi tästä seurata katolle mekaaninen vaurio, kuten reikiä tai repeämiä kiinnityskohtiin. Tällöin katon vesitiiveys vaarantuu ja riski kosteusvaurioille kasvaa. Lumieste saattaa myös pudota valokatteen, terassin tai esimerkiksi talon seinän viereen parkkeeratun auton päälle aiheuttaen suoranaista vahinkoa omaisuudelle. Kaikkein vakavin mahdollinen vaurio tietysti on, mikäli metallinen, painava lumieste osuu talon lähellä liikkuvaan asukkaaseen tai ohikulkijaan ja syntyy tapaturma tai henkilövahinko. Korvaako vakuutus, jos lumiesteet irtoavat?

Tähän tietysti saa parhaan vastauksen omalta vakuutusyhtiöltä, sillä eri yhtiöillä voi olla erilaisia käytäntöjä niin vakuutusehtojen kuin -korvaustenkin suhteen. Vakuutuksen laajuuskin voi vaikuttaa korvattavuuteen. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että pääsääntöisesti yksikään vakuutusyhtiö ei korvaa lumen tai jään aiheuttamia vahinkoja. Lumivauriot jäävät tyypillisesti pois korvausten piiristä, sillä lumentulon katsotaan olevan jokavuotinen ilmiö, eli vaurion syy ei ole ennalta-arvaamaton tai yllättävä. Kiinteistönomistajan taloudelliseksi tappioksi jää esimerkiksi vaurioituneiden terassirakenteiden tai kärsineen katepinnan korjauskustannukset. Lumiesteiden on kestettävä, ja tarvittaessa lumikuormaa on käytävä katolta keventämässä. Näin ollen ammattitaidolla asennetut lumiesteet ja ajoissa tehty lumenpoisto voivat säästää selvää rahaa, kun taas niissä tinkiminen saattaa tulla loppupeleissä monin verroin kalliimmaksi. Huolletun ja aktiivisesti kunnossapidetyn katon mahdollisuudet selvitä lumen rasituksista ovat aina suuremmat.

Katon kausihuollon yhteydessä tarkastamme myös kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja toiminnan

Optimaalisen toimivuuden saavuttamiseksi on katolle tehtävä säännölliset kausihuollot ja tarkistukset. Näin katon kunnosta ollaan selvillä koko ajan ja mahdolliset muutokset ja epäkohdat huomataan jo varhaisessa vaiheessa, ongelmien ollessa vielä pieniä. Meiltä saat katolle kuin katolle säännölliset kevät- ja syyshuollot kokonaisvaltaisena palveluna. Perushuollon yhteydessä puhdistamme katon sekä rännit roskista ja lehdistä, sekä tarkastamme katon tiiveyden kaikkia saumakohtia ja läpivientejä myöten. Käymme katsastamassa myös yläpohjan tilanteen, jos rakenteissa on järjestetty sinne esteetön pääsy. Palveluumme sisältyy luonnollisesti myös kattotuotteiden huolto ja kunnossapito.

Kattohuollon yhteydessä tarkastamme kaikkien kattoturvatuotteiden, kuten lumiesteiden, kiinnitykset. Kiristämme kiinnitykset ja vaihdamme vääntyneet lumiesteet asianmukaisiin. Kiinnikkeiden ja tiivistysten lisäksi kattotuotteista täytyy tarkistaa säännöllisesti pintamaali ja sinkitys. Jos maalivaurioita löytyy, suoritamme tarvittavat paikkamaalaukset, ja näin ehkäisemme ruostevaurioita sekä saamme pidennettyä tuotteiden käyttöikää. Talvella katon huoltoon kuuluu lumikuorman seuraaminen ja tarpeen mukaan lumenpoisto. Teemme myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset hellävaraisesti mutta tehokkaasti katon mukaan räätälöitynä laatutyönä. Ajoissa tehty lumenpoisto vähentää rakenteiden sekä lumiesteiden kiinnityskohtien rasitusta ja näin katto säilyy parempana pidempään.

Kaikissa katon huolto-, korjaus- ja remonttitoimissa voit kutsua meidät paikalle ja luottaa saavasi asiantuntevan avun. Meiltä löytyy laaja tuotetuntemus lumiesteisiin ja muihin kattoturvatuotteisiin liittyen sekä vuosien kokemus niin suurista kuin pienistäkin kattotöistä. Kun me asennamme ja huollamme kattosi lumiesteet sekä muun kattoturvan, ei sinun tarvitse murehtia, onko katon kantavat rakenteet huomioitu tai irtoilevatko lumiesteet yhtäkkisesti. Työllemme saat aina asennustakuun ja lisäksi tuotteilla on vielä valmistajien omat materiaalitakuut. Kun siis tarvitset irronneiden lumiesteiden kiinnitystä, lumiesteiden asennusta tai muita kattovarusteluun liittyviä töitä, kutsu Plus Kattopalvelun ammattilaiset apuun. Toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotuotteiden asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt