Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Jiirin (eli sisätaitteen) korjaus, tiilien vaihto ja tiilikaton kunnon ylläpitäminen

Tiilikatoilla on hyvä maine ja suuri suosio, eikä mikään ihme. Betonitiilikatto voi kestää esimerkiksi omakotitalon suojana jopa 70 vuotta. Savitiilikatot – joita ei tosin juuri enää asenneta – voivat kestää vielä 30 vuotta pidempään. Tiilikattokaan ei ole kovin pitkäikäinen, jos se on väärin asennettu tai sen kuntoa ei ole pidetty yllä säännöllisin huolloin ja satunnaisin korjauksin. Jotta tiilikaton alta ei löytyisi kosteusvaurioita ja jotta tiilikattoa ei tarvitsisi uusia 20–40 vuotta liian aikaisin, kannattaa tiilikaton kunnosta ja tiiviydestä huolehtia.

Kaikkia vaurioita ei voida ehkäistä ennalta, mutta rikkinäisistä tiilistä ja satunnaisista läpivienti- tai jiirivuodoista selviää kohtuullisen helposti, kun katon kunto on (säännöllisten huoltojen ansiosta) aktiivisessa seurannassa. Nopealla tahdilla uusittu tiili tai paikattu kattoluukku ei ehdi saada aikaan pahoja kosteusvaurioita, vaan tilanteesta voidaan selvitä lähestulkoon pelkällä säikähdyksellä. Tiilien alla oleva aluskate, mikä pitäisi niin ikään tarkastaa usein, estää kattorakenteiden kastumisen mahdollisissa vuototilanteissa.

Rikkinäisten tiilien vaihtaminen ei käy ihan käden käänteessä, ei ainakaan silloin, kun rikkinäinen tiili sijaitsee jiirissä (eli katon sisätaitteessa). Hajonneita tiiliähän ei missään vaiheessa korjata, vaan ne vaihdetaan aina uuteen. Riippuu tilanteesta, kuinka paljon tiiltä ympäröiviä tiiliä pitää (tilapäisesti) poistaa, ja kannattaako tiili korvata jostain vähemmän näkyvästä paikasta haettavalla tiilellä. Upouusi, varsinkin vanhasta katosta selkeästi erottuva tiili voidaan asentaa sieltä vähemmän näkyvästä paikasta haetun tiilen tilalle. Jos kyse on jiiristä, pitää rikkinäisen tiilen tilalle asennettava tiili mitata, linjata ja leikata timanttilaikalla – ei siis mikään ihan helppo nakki, mutta ammattilaisiltamme työ sujuu erinomaisella tavalla.

Myös kattoläpivientien korjaaminen sekä esimerkiksi rännikourujen kunnostaminen onnistuvat meiltä näppärästi. Kaupan päälle tulee aina tiilikaton kunnon tarkastus, minkä perusteella voimme suositella sinulle katon kuntoa ylläpitäviä kattohuoltoja. Kattohuollot, kattokorjaukset ja tiilikattoremontit toteutetaan aina yhtä hyvällä hinta-laatusuhteella, ja yksityisasiakas voi hakea niistä kotitalousvähennystä. Rahoituskin hoituu ilman vaikeuksia, voithan hakea kattotöille rahoitusta kotisivujemme kautta.

Tiilikaton sisätaitteet, läpiviennit ja muut yksityiskohdat hyvä tarkastaa puolivuosittain

Lumenpudotus tiilikatolta voi ehkäistä tarpeen tilata tiilikaton vuotavan jiirin – eli sisätaitteen – korjaus. Läpivientivuotoja voi ehkäistä ennakoivilla kattotiivistyksillä, ja irronneiden kattotikkaiden aiheuttamia vaurioita tarkastamalla kaikkien kattovarusteiden kiinnitykset puolivuosittain. Meidän ammattilaisemme ovat oikea valinta tekemään kaikki tiilikaton korjaukset, paikkaukset ja remontit, mutta meiltä kuulet myös parhaista tavoista ehkäistä tiilikaton vaurioituminen ja vuotaminen. Jos suosittelemme sinulle jotain ennakoivaa kattokorjausta tai tiilikattohuoltoa, saat samalla myös oivallisen tarjouksen kyseisten kattotöiden teettämisestä parhailla ammattilaisillamme.

Tiilikaton kunto kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein, jotta mahdollisiin tiivistys- ja huoltotarpeisiin tulisi puututtua mahdollisimman nopeasti. Koska teemme kattotarkastuksen veloituksettomasti kaikkien kattotöidemme yhteydessä, kannattaa meiltä tilata myös katon kevät- ja syyshuollot kattotarkastuksen saadakseen.

Keväthuollot tarkoittavat tiilikaton harjaamista ja rännien puhdistamisesta, samoin kuin syyshuollot. Tiilikaton harjaus ehkäisee todella hyvin katon likaantumista ja sammaloitumista, sillä puhdas kate kuivuu nopeammin sade- ja sulamisvesistä.

Mahdolliset sammalet kitkemme tiilikatolta sammaleenpoistoaineilla, sillä sammalet pahentavat tiilien hajoamista ja lisäävät kattovuotojen mahdollisuutta. Keski-ikäinen, eli noin kolmekymppinen tiilikatto kannattaa jo pinnoittaa. Uusi pinnoite estää tiiliä imemästä vettä huokosiinsa – asia, mikä on yhdessä talvipakkasten kanssa vanhojen tiilien rapautumisen takana. Koska sammalet lisäävät kattoon sitoutuneen kosteuden määrää, onnistuvat ne nopeuttamaan ja pahentamaan tiilien rapautumista katolla.

Jos katon tiilistä merkittävä osa on jo rapautunut, tarjoamme tiilien vaihtoa kattomaalauksen sijaan. Tiilien vaihtoa kutsutaan osittaiseksi tiilikaton vaihdoksi tai osittaiseksi tiilikattoremontiksi. Tuolloin ei siis uusita aluskatetta, mikä onkin se ratkaiseva ero normaalin ja osittaisen kattoremontin välillä. Jos aluskatteessa on jotain korjattavaa tai se on niin haurastunut, ettei se ehkä kestä uuden katon koko elinkaarta, pitää aluskatekin uusia.

Myös aluskatteen kunto on syytä tarkastaa usein, tarjoaahan vain aivan ehjä aluskate suojaa kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta. Jos aluskatetta on korjattava esimerkiksi jiiristä tai kattoikkunan kohdalta, ota yhteyttä, niin laitamme hommat hoitumaan. Meiltä tilaat myös lumenpudotukset, mitkä voivat estää monet jiiri- ja läpivientivuodot. Tiilikatto ei ole mikään kevyt katto, ja jos sen päällä on vielä runsas kerros (suoja)lunta, voi katto alkaa vuotaa jostain liitoskohdasta. Myös katon painuminen luokalle on mahdollista. Jos lumi on jakaantunut epätasaisesti (esimerkiksi jiirin päälle), kannattaa silloinkin olla yhteydessä taidokkaisiin lumenpudottajiimme. Hallittu lumenpudotus poistaa myös vaaran väärään aikaan ja väärään paikkaan putoavasta lumesta, minkä seassa voi olla vaikka irronneita kattoturvatuotteita.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt