Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Bitumikaton hinta asennettuna on käyttöikään nähden edullinen

Bitumikaton hinta asennettuna on katon pitkään käyttöikään nähden edullinen. Bitumikatto voi kestää 20-40 vuotta ja säännöllinen huolto lisää katon ikää kymmenelläkin vuodella. Bitumikaton hyviä puolia ovat sen pitkäikäisyys, hiljaisuus, elastisuus, kestävä pinnoite ja tiiviys sekä kokonaistaloudellisuus. Rakenteellisen kestävyyden lisäksi bitumikatto pysyy hyvännäköisenä pitkään: ei haalistu tai ruostu.

Bitumikaton asennushinta koostuu monesta eri osa-alueesta. Itse katemateriaalin hinnasta, katon pinta-alasta, rakennuksen korkeudesta, tarvittavista kattotuotteista ja mm. läpivientien määrästä. Myös katon alapuolisten rakenteiden kunto vaikuttaa paljon lopulliseen hintaa. Jos vesi on päässyt katon alle ja kastellut puu-osia tai pilannut eristeitä, on hinta luonnollisesti näitä töitä kookkaampi. Tarkan asennushinnan saat ottamalla meihin yhteyttä, niin ammattilaisemme tulevat katsastamaan kattosi nykyisen tilanteen. Tämän ja toiveisi perusteella teemme suunnitelman ja annamme sinulle kiinteähintaisen tarjouksen.

Kuten kaikkien katteiden kanssa, myöskään bitumikaton huolto- ja kunnossapitotoimia ei kannata laiminlyödä. Säännöllinen tarkistus tulee tehdä isompien vaurioiden estämiseksi. Jos olet epävarma huolto- tai korjaustoimenpiteiden suhteen, ota yhteyttä ammattilaisiin. Me Plus Kattopalvelulla huollamme ja tarkistamme katon puolestasi sekä kerromme havainnoistamme. Jos kate vaatii jo uusimista, teemme halutessasi sinulle urakkasuunnitelman. Suunnitelmassa on eriteltynä kaikki vaiheet ja me hoidamme kattoremontin loppusiivousta myöten. Voimme myös sopia yksittäisistä työvaiheista, joita käymme tekemässä – eri vaihtoehdoilla räätälöimme Sinulle sopivan kokonaisuuden. Meiltä löytyy myös rahoitusvaihtoehto, jonka pääset tekemään sivuiltamme ja tehdystä työstä kannattaa aina muistaa hakea kotitalousvähennykset verotuksessa.

Bitumikaton hinta

Nykyajan bitumikatteet, vaikka niitä kutsutaankin huopakatteiksi, eroavat varsinaisista vanhoista huopakatteista. Nimi huopakate on saanut alkunsa 1900-luvun alkupuolelta, kun tukikerroksina käytettiin raakahuopaa. 1950-luvulla markkinoille tulivat lasikuituhuovat, mutta ne olivat alkuun hauraita. Myöhemmin lasikuituhuovista tuli kestävämpiä, mutta vasta bitumikumin tuoma elastisuus on tehnyt katteesta erinomaisen ominaisuuksiltaan, niin käyttöiältään kuin kylmänkestävyydeltään.

Bitumikatto sopii kaikenlaisiin rakennuskohteisiin, mutta sitä suositellaan käytettäväksi erityisesti loiville tai tasakatoille sen erinomaisen vedenkestävyyden takia. Bitumikaton karhea pinta pitää myös lumen paikoillaan, jolloin ei ole niin suurta vaaraa katolta putoavasta lumesta ja yleensä lunta ei tarvitse sieltä poistaa. Vaikka bitumikatto kestää erittäin hyvin vedenpainetta, säännöllinen huolto ja tarkistus ovat silti välttämättömiä, kuten muillakin katteilla.

Bitumikatoissa on nykyisin monipuoliset värivaihtoehdot ja kuosit. Bitumikatetta saa rullatavarana tai valmiina paloina. Uusi bitumikate voidaan usein asentaa vanhan huopakaton päälle. Onnistuu myös niin, että vanhan ja suht hyväkuntoisen bitumikatteen päälle asennetaan esim. uusi peltikate. Bitumikatteen päälle voi toteuttaa myös vaikkapa viherkaton. 

Mitä uusi bitumikatto maksaa?

Mitä uusi bitumikatto maksaa? Me teemme Sinulle urakkatarjouksen uudesta katosta, jossa on eriteltynä niin materiaalit kuin työn osuus. Hintaan vaikuttavat mm. katteen kuosi ja väri, katon koko sekä kaltevuus. Bitumikate on kuitenkin edullinen vaihtoehto käyttöikäänsä nähden, ja nopea asentaa. Usein vanhan katteen purku ja mahdolliset yläpohjatyöt ovat se ongelmallisempi vaihe, kuin itse bitumikatteen asennus. Anna ammattilaisen tehdä arvio siitä, kannattaako uusi kate asentaa vanhan päälle. Bitumikatteen ikä voi olla 20-40 vuotta, joten elinkaarikustannukset jäävät pieniksi säännöllisine huoltoineen.

Oleellisena osana hintaa on aluskate eli voidaanko vanha bitumikate tai huopakatto jättää alle vai pitääkö sekin uusia. Tietysti allekin jätettävä vanha kate pitää puhdistaa ja sen tulee olla rypytön ja hyvin kiinnitettynä. Toisena hintaan vaikuttavana tekijänä on aluslaudoitukselle mahdollisesti tehtävät korjaustyöt tai kokonaan uusiminen remontin yhteydessä. Alustana toimii siis yhtenäinen levy tai aluslaudoitus, jonka päälle asennetaan ensin alushuopa (aluskermi) ja tämän päälle itse kate. Vaikka bitumikate on itsessään hyvin vesitiivis, toimii aluskermi tuplavarmistuksena, jos kate jostain syystä vahingoittuu.

Hintaan vaikuttavat myös mahdolliset lisätyöt kuten pellitykset, räystäslaudat, sadevesijärjestelmän uusimiset, kattoikkunat tai vaikkapa aurinkopaneelien asennus. Sinun kaikki toiveesi urakan suhteen otetaan huomioon. Teemme kiinteähintaisen urakkasuunnitelman, jossa kaikki työvaiheet on eritelty eikä Sinulle tule asiakkaana yllätyksiä. Kuitenkin työn edetessä me kerromme heti, jos huomaamme muutoksia ennalta sovittuun nähden ja niiden pohjalta sovitaan yhdessä jatkotoimista.

Bitumikaton paikkaus, korjaus ja huoltotyöt sekä uusintatyöt kannattaa jättää ammattilaisille

Bitumikaton korjaus- ja huoltotyöt kannattaa jättää ammattilaisille, jotta ne tulevat tehtyä hyvin eikä tarvitse jäädä miettimään katon kuntoa. Katolla kannattaa käydä kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin – kuumimpaan aikaan kesällä kannattaa välttää katolla liikkumista. Saumausten kunto ja tiiviys tulee tarkistaa ja erityisesti läpivienneistä, piipuista ja kattoikkunoista. Katteen pinnassa olevat kulumat ja kuprut voivat kieliä paikkauksen tarpeesta. Bitumikaton paikkaus tapahtuu yleensä paikkausmassalla, mutta niiden käytössä on tuotekohtaisia eroja ja kikkoja, joten tee-se-itse projektina tätä ei kannata lähteä toteuttamaan. Mahdollisesti isompien reikien tai kulumakohtien päälle kannattaa jo asentaa uusi huopapala.

Katolla mahdollisesti tulleet vuodot voivat johtua myös liian lyhyiden naulojen tai hakasten käytöstä kiinnityksessä. Ne ovat alkaneet nousta aluslaudan puun elämisen myötä, minkä johdosta laatat alkavat “irvistellä”. Siksi korjaustyöt kannattaa antaa ammattilaisten huoleksi ja katteeseen voidaankin lyödä lisää nauloja kiinnityksen parantamiseksi.

Katto tulee myös siivota roskista ja pestä kasvustoista. Varsinkin loivat tai tasakatot keräävät roskia enemmän ja katteen karhea pinta saa ne pysymään paremmin katolla. Huomioitavaa on rakennuksen lähistöllä oleva puusto ja muu kasvusto, jotka lisäävät roskaantumista. Sammaleenpoisto tulee tehdä huolellisesti, jotta se ei pääse kuluttamaan katteen pintaa. Ja tietysti katolta tarkistetaan myös sade- ja valumavesijärjestelmän toimivuus ja vesikourujen puhdistukset kuuluvat säännöllisiin huoltotoimenpiteisiin.

Yleensä bitumikatolta ei tarvitse tehdä lumenpudotustöitä, mutta jos se on välttämätöntä, poistetaan lumet kerroksittain ja jätetään pieni suojakerros pohjalle. Katolla tulee toimia varovasti, ettei pintamateriaalia vahingoiteta. Jäätä ei saa esim. mennä hakkaamaan irti. Meiltä voit tilata kattolumityöt niin ei ole vaaraa materiaali- tai henkilövahingoista liukkailla keleillä. Lumiesteitä ei yleensä tarvita loivilla bitumikatoilla, mutta joissakin kohtaa niiden asennus on kannattavaa kuten kulkuväylien kohdalle tai estämään lumen tulo esim. autojen päälle.

Kattohuollon yhteydessä teemme yleissilmäyksen koko katolle ja kerromme havainnoistamme. Vuosien saatossa kate haurastuu ja myös väri on saattanut haaleta. Meille on tärkeää jättää jälkeemme turvallinen asumiskokonaisuus – Sinä päätät, millaisiin toimenpiteisiin ryhdyt havaintojemme pohjalta. Jossain vaiheessa katon paikkaus ei vain enää ole riittävä toimenpide, vaan koko katon uusiminen on ajankohtaista ja järkevää suorittaa. Ammattilaisten käyttö on suositeltavaa myös siitäkin syystä, että asennus vaatii tulityölupaa ja ilman sitä tehdyt asennukset eivät kuulu vakuutusyhtiön piiriin.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt