Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakaton ja palahuopakaton asennus – Asennamme rullahuovasta palahuopaan ja kolmiorimaan

Huopakaton asennus onnistuu monenlaiseen kohteeseen. Huopakatetta eli bitumikatetta pystyy arkkitehtuurissa hyödyntämään monipuolisesti, sillä se istuu hyvin niin mökkimaisemaan kuin rivitaloyhtiöönkin. Huopakatto on huokea, tyylikäs ja rakenteita ajatellen kevyt kate, ja kaikista kattomateriaaleista hiljaisin. Huopakatosta löytyy monenlaista variaatiota niin värien kuin kuvioidenkin puolesta, ja sopiva huopa valitaan sekä katon ominaisuuksien että omien mieltymysten mukaan. Me Plus Kattopalvelulla asennamme huopakatot vankalla kokemuksella omakotitaloihin, rivitaloihin, autotalleihin, piharakennuksiin ja niin edelleen. Huopakaton sirotepinta kerää ajan myötä likaa ja roskia, joten parhaiten sen hyvinvointia tuetaan säännöllisellä puhdistuksella. Asiantuntevasti tehty ja hyvin huollettu huopakatto palvelee katon vedenpitävänä suojana tavallisesti noin 20-40 vuotta.

Tänä päivänä, kun puhutaan huopakatosta, tarkoitetaan tavallisesti bitumikattoa. Ensimmäiset niin kutsutut huopakatot valmistettiin aikanaan tervatuista paperiarkeista, minkä jälkeen siirryttiin raakahuopaan ja lasikuituhuopaan. Nykyään on kuitenkin käytössä sitkeä, kestävä ja elastinen kumibitumi, jonka lujuus ja pakkasenkesto ovat jo huippuluokkaa. Huopakatto voidaan asentaa rullahuopakattona, palahuopakattona tai kolmiorimakattona. Hitsattavasta bitumikermistä valmistettava rullahuopakate on eleettömän tyylikäs, tasainen kate, jota pystytään sen ylivoimaisen vesitiiveyden ansiosta hyödyntämään erittäin loivillakin katoilla (1:20). Palahuopakatolle eli bitumipaanukatolle taas on valittavissa useita väri-, muoto-, koko- ja kuviovaihtoehtoja perinteisistä moderneihin kattolaattoihin; löytyy muun muassa ruskeaa, harmaata, sinistä ja punaista, kuusikulmaista, suorakulmaista ja XL-kokoista muotoonleikattua laattaa. Palahuopakaton minimikaltevuus on 1:5. Kattoa elävöittävä kolmiorima puolestaan sopii vielä astetta jyrkemmille kattomuodoille minimikaltevuuden ollessa jo 1:3.

Kun ammattilainen suorittaa huopakattosi asennuksen, saat kerralla erinomaisen lopputuloksen: saumat ja reuna-alueet ovat tiiviit, läpiviennit on tehty toimiviksi, ja riittävästä eristyksestä ja tuuletuksesta yläpohjassa on huolehdittu. Samalla huopakaton asennuksen yhteydessä varmistamme, että kokonaisuudessa ovat kunnossa kaikki muutkin osa-alueet, jotta kattosi varmasti palvelee parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä teettämistäsi kattotöistä saat yksityisasiakkaana hyödynnettyä kotitalousvähennyksen verotuksessa, ja joustavampaakin rahoitusta on tarjolla kuluihin tarvittaessa. Mikä parasta, saat meiltä jatkossa myös kaikki tarvittavat huopakaton huoltotyöt: pesut, puhdistukset, maalaukset ja korjaukset. Näin kattosi kunto pidetään korkeana ja sen elinkaari mahdollisimman pitkänä.

Kun siis haluat kestävän, kauniin ja laadukkaan huopakaton, tartu toimeen ja tilaa meidät paikalle. Asennetaan taloosi huopakatto, joka suojelee rakennusta vuosikymmenten ajan tiiviinä ja toimivana. Onko tämänhetkinen huopakattosi parhaat päivänsä nähnyt? Löytyykö katolta sammalta tai vuotokohtia, tai onko katto muusta syystä vaihtokunnossa? Vai etsitkö kenties ensikattoa uuteen taloon? Olipa tilanne mikä tahansa, anna Plus Kattopalvelun auttaa. Vaivaton, edullinen ja laadukas kattoremontti löytyy meiltä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakaton asennuksesta!

Huopakaton ja palahuopakaton asennus

Huopakaton asennuksen hinta vertautuu katon koon ja työn haastavuuden kanssa

Mitä uusi huopakatto maksaa ja mistä koostuvat huopakaton asennuksen kustannukset? Tähän löytyy vastauksia oikeastaan yhtä monta kuin remonttikohteitakin. Plus Kattopalvelulla jokainen kattoprojekti suunnitellaan ja toteutetaan aina kyseessä olevan katon mukaan joustaen, minkä vuoksi tarkkaa hintaa huopakaton asennukselle ei voida laskea ennen tutustumista käsillä olevaan kohteeseen. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi katon kokonaisneliöt, ominaisuudet ja nykyinen kunto, asennuksen työläys ja haastavuus sekä muut ohessa mahdollisesti toteutettavat kattotyöt. Halutessasi tarkan hinta-arvion huopakaton asennuksesta kannattaa pyytää meiltä tarjous, niin tulemme paikan päälle katsastamaan tilanteen. Kattotarkastuskäynti on sinulle ilmainen, ja sen pohjalta pystymme laatimaan realistisen ja kustannustehokkaan tarjouksen huopakaton asennuksesta.

Kohdekaton pinta-ala vaikuttaa hintaan sekä tarvikkeiden että työn määrän kannalta. Myös katon jyrkkyys määrittää osaltaan materiaalimenekkiä ja lisäksi mitä jyrkempi katto on kyseessä, sitä haastavampaa ja hitaampaa eteneminen katolla on. Työläyttä kasvattaa myös, mikäli katolla on paljon ajan kanssa toteuttavia yksityiskohtia, kuten läpivientejä, pellityksiä ja jiirikohtia. Valittu kattohuopakin vaikuttaa jonkin verran asiaan: siinä missä rullahuopa on melko nopeaa ja vaivatonta asentaa paikoilleen, on palahuopakatossa enemmän yksityiskohtaista, aikaa vievää työtä.

Millainen on työn laajuus kaikkinensa? Joissain tapauksissa uusi huopakatto pystytään asentamaan suoraan vanhan katteen päälle, toisinaan taas on tarpeen irrottaa ensin vanha, kupruillut kate uuden tieltä. Oma lukunsa on myös, mikäli tarvitaan laajempia pohjatöitä esimerkiksi vesikaton alapuolisissa rakenteissa: kuntotarkastuksessa käydään läpi mahdollisuuksien mukaan myös yläpohja, jotta lahovaurioiset puurakenteet, kastuneet villat tai muut vastaavantyyppiset epäkohdat voidaan ottaa lukuun työsuunnitelmaa laadittaessa. Huopakaton asennuksen hinnassa huomioidaan myös, mikäli projektin yhteydessä on tarkoitus asentaa katolle esimerkiksi pieneläinesteitä, kattotuotteita, aurinkopaneeleja tai lisäeristystä. Jos toiveissasi on aina ollut kattoikkuna tai jos katolta puuttuu vaikkapa kulkusiltoja, kannattaa tällaiset seikat ehdottomasti hoitaa kuntoon asennuksen yhteydessä – ohessa tehtyinä niiden hintalappu jää merkittävästi pienemmäksi kuin myöhemmin omana erillisenä projektinaan.

Huopakaton asennuksen ollessa ajankohtainen kannattaa siis pohtia katon tulevaisuutta pidemmälläkin tähtäimellä. Vaikka unelmien katon toteuttaminen yksityiskohtineen kaikkineen voi olla siinä hetkessä merkittävä taloudellinen panostus, maksaa kate itsensä takaisin vuosien varrella tiiviinä, toimivana ja pitkäikäisenä talon suojana. Kerro siis rohkeasti toiveesi ja tilaa meidät tarkastamaan kattosi, niin kartoitetaan tarkempi huopakaton asennuksen hinta. Meillä Plus Kattopalvelulla hinta sisältää aina koko paketin avaimet käteen- palveluna suunnittelusta toteutukseen ja viimeistelyihin saakka. Hintaan kuuluvat muun muassa purku- ja pohjatyöt, ympäristön suojaus, laadukkaat materiaalit ja ammattitason työvälineet, asiantuntevat asentajat, mahdolliset työskentelytelineet, nosturit ja muut työkoneet, sekä projektin jälkeen työmaan siivous ja kattava katon lopputarkastus. Luonnollisesti saat työlle myös täyden takuun.

Säännöllisellä huopakaton huollolla parempi katto pidemmäksi aikaa

Kun katollesi on asennettu laadukas huopakate, kannattaa sen erinomaista kuntoa myös ylläpitää. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat huopakaton asennuksen lisäksi jatkossa myös kaikki tarvitsemasi huoltotoimet huopakatolle. Huopakatteessa on karhea sirotepinta, joka kerää helposti roskia, likaa ja talvisin lunta. Roskainen katto puolestaan kutsuu luokseen sammalta ja jäkälää. Nämä aiheuttavat huopakatolla liitosten aukeilua ja halkeilua, ja kosteudelle syntyy reitti, jota pitkin se pääsee sisälle rakenteisiin tekemään tuhojaan. Säännöllinen huopakaton huolto ehkäisee merkittävästi katon sammaloitumista ja vuotoriskien muodostumista. Huopakaton kattavampaa kuntotarkastusta suositellaankin tavallisesti tehtäväksi vähintään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin, jotta mahdolliset ongelmat saadaan taltutettua ajoissa, niiden ollessa vielä pieniä.

Huopakaton tärkeimpiin huoltoihin kuuluvat peruspuhdistus ja katon tiiveyden tarkistus. Huoltotoimien suorittamiseen tarvitaan asiantuntemusta ja varovaisuutta, ettei kattopinnassa oleva herkkä sirote kärsi esimerkiksi liian kovasta jynssäyksestä tai vedenpaineesta. Meillä työ suoritetaan aina turvallisuus huomioiden emmekä vaurioita pehmeää kattohuopaa katolla liikkuessamme tai vaikkapa lumenpudotusta tehdessämme. Huopakaton puhdistuksen suoritamme ilmapuhaltimella tai erittäin pehmeää harjaa apuna käyttäen. Pinttyneemmän sammaleen irrotamme katolle sopivalla sammaleentuhokäsittelyllä, jonka jälkeen käymme läpi kärsineet saumakohdat ja muut mahdolliset vauriot. Huopakaton puhdistushuollon yhteydessä siivoamme aina lisäksi rännit ja tarkistamme sadevesijärjestelmän toimivuuden.

Muihin säännöllisesti tehtäviin huopakaton huoltoihin lukeutuvat esimerkiksi läpivientien, pellitysten, saumakohtien ja jiirien tarkistukset ja tiivistykset, niin että kate säilyy koko ajan vedenpitävänä. Huoltokäynnin yhteydessä tutkimme myös katolle asennetut elementit, kuten kattoturvatuotteet, lumiesteet ja aurinkopaneelit, ja varmistamme niiden toimivuuden ja kiinnitykset. Tarpeen mukaan suoritamme huopakatolle kasvustonestokäsittelyt, huoltomaalaukset ja -pinnoitukset sekä talvisin lumityöt. Lisäksi katsastamme vesikaton alapuoliset rakenteet ja mahdollisen kunnostustarpeen yläpohjassa. Hoidamme mitkä tahansa tarvittavat huopakattotyöt, olipa kyse katon pienistä vuotopaikkauksista, myrsky- ja lumivaurioiden korjauksista tai täydellisestä kattosaneerauksesta lahovaurioisten puurakenteiden uusimista myöten.

Ammattitaitoisesti toteutettu ja laadukkaasti huollettu huopakatto toimii talolle oivallisena suojakilpenä säätä ja sammalta vastaan. Katto kohtaa kestävänä niin lämpötilanvaihtelut, lumen ja jään aiheuttamat rasitukset kuin kosteuden ja kasvustonkin synnyttämät haasteet. Vesivahingoilta vältytään, kun katto pysyy ehjänä ja vesitiiviinä vuodesta toiseen palvellen samalla myös julkisivun tyylikkäänä viimeistelijänä. Kun siis haussasi on joustava ja tehokas huopakattopalvelu huippulaadulla, valitse meidät. Toteutamme huopakattosi asennuksen ja huollon toiveidesi mukaan ja kattosi tarpeisiin räätälöitynä. Tee kattosi tulevaisuudesta turvallinen kutsumalla meidät apuun – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt