Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattomuodon vaihtaminen katon toimivuuden parantajana

Kattomuodon vaihtaminen voi tulla kysymykseen monestakin eri syystä. Tavallisesti syyt katon muutostöihin ovat käytännöllisiä ja liittyvät suoraan katon toimivuuteen: esimerkiksi tasakatto halutaan usein muuttaa harjakatoksi tai pulpettikatoksi, jotta riskit vesivuoto- ja tuuletusongelmille pienenevät, ja katon helppohoitoisuus ja toimintavarmuus paranevat. Kattomuodon muutos voi tuoda myös arvokasta tilavuutta rakennukseen, kun kattoa korottamalla saatetaan saada lisää asuin- tai varastointitilaa. Tietysti kattomuodon muutos vaikuttaa myös talon julkisivuun, ja esteettiset syyt voivatkin olla yhtenä merkittävänä tekijänä kattomuodon vaihtamisessa.

Meiltä Plus Kattopalvelulta onnistuvat kattomuodon muutokset, haluttiinpa olemassa oleva katto vaihtaa mihin kattotyyppiin hyvänsä. Meillä on laaja kokemus niin isoista kuin pienistäkin kattoremonteista, ja olemme suorittaneet korjaustöitä sekä tiilikatolle, peltikatolle että huopakatolle. Niinpä esimerkiksi tasakaton muuttaminen harjakatoksi tai pulpettikatoksi on meille tuttua puuhaa, ja mikäli samalla halutaan vaihtaa katemateriaali toiseen, luonnistuu sekin vaivatta projektin yhteydessä. Otamme huomioon kunkin kattotyypin ja katemateriaalin erityisvaatimukset ja palvelemme remontin suhteen aina kokonaisvaltaisesti: esimerkiksi kattomuodon tai katemateriaalin vaihtaminen vaatii yleensä myös katon alapuolisten rakenteiden muokkaamista tai vahvistamista, jotta päästään onnistuneeseen ja lujaan lopputulokseen.

Periaatteemme kokonaisvaltaisesta palvelusta näkyy myös siinä, että aina katolle noustessamme havainnoimme katon yleiskuvaa, vaikka sillä kertaa suoritettava toimenpide olisi pienikin. Näin saat meiltä aina ajankohtaisen tiedon katon kunnosta, ja mikäli esimerkiksi pinnoitteen kunnossa tai katon pellityksissä ilmenee akuuttia korjaustarvetta, pystymme hoitamaan asian kuntoon. Olemme kattoalan ammattilaisia, ja niinpä tekemistämme kattotöistä on paitsi mahdollista, myös kannattavaa hyödyntää kotitalousvähennys verotuksessa. Lisäksi isompiin projekteihin voi myös hakea sivujemme kautta rahoitusta, mikäli kustannukset halutaan jakaa joustavammin muutamaan erään. Mikä tärkeintä, kaikki palvelumme tähtää siihen, että sinulla on käyntimme jälkeen täysin toimintakykyinen katto aina harjalta räystäille saakka.

Jos siis olet etsinyt luotettavaa, ripeää ja laadukasta tekijää kattoremontille, olet oikeassa paikassa. Ajoissa uusittu katto säästää tulevien vuosien remontti- ja huoltokustannuksissa pitkän pennin, ja rakennus on turvassa vesivahingoilta ja homeongelmilta. Kutsu meidät ilmaiselle kartoituskäynnille, niin selvitämme katon kunnon tarkemmin ja teemme sinulle tarjouksen ja ammattitaitoisen suunnitelman remontista. Varmista katollesi paras mahdollinen tulevaisuus – ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Katon vaihtaminen ja muuttaminen toiseen

Tasakatto harjakatoksi tai vaikka pulpettikatoksi – kyllä onnistuu!

Yleisimmin kattomuodon vaihto tehdään tasakatolle. Tasakatto oli suosittu kattomuoto erityisesti 70-luvulla ja vielä 80-luvullakin, mutta nykyään tasakattoja ei enää rakenneta asuinrakennuksiin pääsiassa niiden riskialttiin rakenteen vuoksi. Yleisimmin tasakatto muutetaan kattomuodon vaihdossa harjakatoksi, mutta paljon tasakattoja muutetaan myös pulpettikatoiksi. Monessakin tapauksessa tasakatto on järkevää vaihtaa toiseen kattomuotoon niin ulkonäöllisistä kuin toiminnallisistakin syistä.

Tasakaton haasteet liittyvät pitkälti sen rakenteeseen: vesi jää katolle seisomaan pidemmäksi ajaksi kuin muilla kattotyypeillä. Talvella katolle taas kasautuu vastaavalla tavalla lunta, ja katon suunniteltu kestävyys saatetaan ylittää. Lisäksi lumikuorma tekee katteeseen helposti painaumia, joihin sulamisvedet sitten vuorostaan kerääntyvät. Tästä kaikesta seuraa merkittävä riski vesivuotoihin tasakatolla. Pahimmillaan kate vuotaa vettä jopa alempiin kattorakenteisiin, seiniin ja asuintiloihin saakka. Tasakaton rakenne heikentää usein myös katon tuulettuvuutta, joka osaltaan lisää riskiä kosteusvaurioihin. Tasakaton kuntoa on lisäksi erittäin haastavaa tarkastaa ilman että rakenteita avataan.

Jos kaava sen sallii, on tasakatto siis järkevää muuttaa esimerkiksi harjakatoksi. Vanhaa kattorakennetta ei tällöin ole syytä jättää harjakaton alle, ellei sen hyväkuntoisuudesta olla täysin vakuuttuneita – näin vältetään säilömästä kastuneita kattorakenteita tai tuuletusongelmia uuden katon alla. Harjakaton lisäksi myös pulpettikatto on hyvä vaihtoehto uudeksi kattomalliksi: tällöin voidaan jopa saada ylös lisätilaa asuin- tai varastokäyttöön korottamalla kattoa projektin yhteydessä. Erilainen kallistuskulma täytyy kuitenkin huomioida tarkkaan muutostöiden onnistumiseksi. Plus Kattopalvelu laskee mahdollisen tarpeen muun muassa rakenteiden vahvistamiselle. Suunnittelemme huolella muutkin kattomuodon vaihdossa ajankohtaisiksi tulevat rakenneratkaisut, kuten uudet kattotuolit, niin että muutoksen lopputuloksena on onnistunut, laadukas ja tyylikäs uusi katto.

Kattomuodon vaihto vaatii yleensä toimenpidelupaa – selvitä lupa-asiat ajoissa

Tavallisesti kattomuodon vaihto vaatii toimenpideluvan tai rakennusluvan. Näistä kahdesta toimenpidelupa on tyypillisempi: yleensä sen piiriin kuuluvat juuri kattomuodon, katemateriaalin tai sen värityksen vaihtaminen. Toimenpidelupaa vaaditaan tilanteissa, joissa muutetaan rakennuksen julkisivua, muutetaan rakennusosaa tai vaihdetaan teknistä järjestelmää, tai kun rakennukseen tehtävällä muutostyöllä on merkittävä vaikutus energiatehokkuuteen.

Rakennuslupa taas on haettava isompien hankkeiden kohdalla. Yleisesti ottaen rakennuslupa on välttämätön silloin, kun katolle tehtävä korjaus tai muutos on verrattavissa uuden rakentamiseen. Esimerkiksi, kun rakennusta tai kerrospinta-alaa laajennetaan, kun asuinrakennukseen tehdään vaikkapa uusi asuinkerros kattoa korottamalla, tai kun rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu tehtävien toimenpiteiden myötä, tarvitaan rakennuslupaa. Rakentamiseen liittyvät luvat haetaan oman kunnan viranomaisilta. Tarvittaessa me Plus Kattopalvelulla autamme hankkeen luvanvaraisuuden selvittämisessä ja lupa-asioiden hoitamisessa.

Kun katon uusiminen, kattomuodon vaihto tai muu kattoremontti on sinulle ajankohtainen, kutsu Plus Kattopalvelu katollesi. Hoidamme kattoremonttisi avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä aina alkukartoituksesta loppusiivoukseen saakka. Huolehdimme projektin turvallisesti ja taidokkaasti maaliin saakka, ja palvelemme sinua ja kattoasi myös jatkossa remontin jälkeenkin: meiltä saat kaikki katon korjaus- ja huoltotoimet laadukkaasti ja vaivattomasti. Kaipaako kattosi uusimista? Tai onko katon tämänhetkinen kunto sinulle arvoitus? Pyydä meidät apuun, niin selvitetään kattosi tilanne. Ajan tasalle remontoitu katto varjelee rakenteet ja sisäilman terveinä, eivätkä vesivuodot tai homeongelmat pääse tekemään tuhojaan. Toimi jo tänään: ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt