Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontin hinta per neliö on monen asian summa

Kattoremontin hinta per neliö – mitkä asiat vaikuttavat, ja mitä ylipäätään tarkoitetaan, kun puhutaan kattoremontin neliöhinnasta? Kattoremontin neliöhinnalla voidaan viitata joko katemateriaalin hintaan tai katon neliökohtaisiin kokonaiskustannuksiin, jolloin mukaan on laskettu myös remontin vaatima työ. Lisäksi katon hintaa on mahdollista tarkastella laajempana kokonaisuutena, pitemmällä aikavälillä. Tällöin katemateriaalin hinta suhteutetaan katon käyttövuosiin, ja hinnassa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan myös katon elinkaaren aikana tarvittavat huoltotoimet ja korjaustyöt, kuten sammaleenpoistot, huoltomaalaukset, uudelleenpinnoitukset ja niin edelleen. Asennusvaiheessa kalliilta tuntuva materiaali voikin näin osoittautua suhteessa yllättävän edulliseksi, kun huomioidaan, kuinka pitkäikäinen tai helppohoitoinen se on.

Meillä Plus Kattopalvelulla kattoremontin hinta on kokonaishinta, joka sisältää aina kattoremontin kaikki vaiheet täydellisenä avaimet käteen- palveluna ja ammattitaidolla toteutettuina. Hinnassa ovat huomioituina siis suunnittelu-, purku-, rakennus-, asennus- sekä viimeistelytyöt, samoin kuin remontissa tarvittavat materiaalit, työkalut ja -koneet. Antaaksemme tarjouksen kattoremontista meidän on ensin kartoitettava tarkasti katon tilanne. Kattoremontin hinta per neliö koostuu muun muassa kohteen kunnosta ja ominaisuuksista, tarvittavan työn määrästä ja vaativuudesta sekä katon yksityiskohdista ja lisävarusteluista. Mitä materiaalia nykyinen kate on ja mikä kattomuoto on kyseessä, ja aiotaanko materiaaliin tai katon rakenteeseen tehdä muutoksia remontin yhteydessä? Onko katolla paljon läpivientejä, jiirejä, lappeita ja muita yksityiskohtia? Millaisessa sijainnissa remonttikohde on, ja kuinka korkea tai jyrkkä katto on kyseessä? Tarvitaanko viimeistelyjä, kuten piipunpellitystä tai kattoturvatuotteiden asennusta? Missä kunnossa ovat katon alapuoliset rakenteet?

Kun annat kattoremonttisi Plus Kattopalvelun käsiin, saat kokonaisvaltaista palvelua. Periaatteemme on, että kiipesimme katolle sitten mistä syystä hyvänsä, havainnoimme aina katon yleisilmettä ja tarkistamme, että kaikki toimii asianmukaisesti. Meidän suorittamanamme remontti on laadukas ja aikaa kestävä ratkaisu, ja työllämme on reilu laatutakuu. Lisäksi, koska olemme kattoalan ammattilaisia, ovat tekemämme kattotyöt yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa. Kanssamme voit tarvittaessa sopia myös joustavammista maksusuorituksista, ja sivustomme kautta on haettavissa rahoitus isompiin projekteihin. Kun siis kattoremontti on ajankohtainen, totea palvelumme erinomaisuus omakohtaisesti kutsumalla meidät hoitamaan homma. Takaa katollesi loistava tulevaisuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontin hinta per neliö

Osa kattoremontin neliöhinnasta koostuu katemateriaalista, osa työstä

Kattoremontin neliöhintaan vaikuttavat tietysti sekä käytettävä kattomateriaali itsessään että sen teettämä työ. Materiaalien hinnat vaihtelevat keskenään, samoin niiden vaatiman työn määrä. Jokin kattomateriaali saattaa tuntua edulliselta kertahankinnalta, mutta sen käyttöikä taas jää huomattavasti lyhyemmäksi kuin paperilla kalliimman vaihtoehdon. Tai jokin kattomateriaali voi olla helppo asennettava, mutta työläs poistettava, jolloin remontti- ja purkutöihin menee enemmän resursseja. Tämän vuoksi kattomateriaalin kustannuksia tulee miettiä pitkällä aikavälillä ja hahmottaa useammalta kantilta. Jokaisella materiaalivaihtoehdolla on omat vahvuutensa, joten olennaista on kartoittaa, minkälainen katemateriaali sinun kattoasi palvelee parhaiten. Me Plus Kattopalvelulla autamme mielellämme katon tarpeiden kartoittamisessa ja sopivimman ratkaisun löytämisessä.

Huopakaton, tiilikaton ja peltikaton neliöhinta sekä huoltokustannukset

Pellistä valmistettu kate on luja, melko kevyt ja suhteellisen helppohoitoinen. Sävyjä ja kuviointeja on laaja valikoima, joten jokaiselle katolle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto, ja kierrätettävyytensä ansiosta pelti on myös ekologinen valinta. Peltikatteen vaatima työn määrä (ja sitä kautta asennuskustannukset) taas vaihtelee suuresti katetyypin mukaan. Esimerkiksi tiilikuvioitu muotokate on edullisimmasta päästä asentaa ja purkaa, lukkosaumakate taas vaatii suuremman työmäärän. Konesaumakatto on lukkosaumakatetta vielä arvokkaampi asennettava, mutta se taas ei ylivoimaisen tiiviytensä ansiosta vaadi erillistä aluskatetta toisin kuin muut peltikatot. Lisäksi peltikatto kestää hyvällä huollolla noin 50 vuotta, konesaumakatto lähes tuplat. Katon huoltotoimet on hyvä ottaa neliöhinnassa huomioon – peltikaton kohdalla esimerkiksi ajoittainen huoltomaalaus on tarpeen. Oma lukunsa peltikatteissa ovat vielä kuparikatto ja alumiinikatto, joiden kertakustannus on todella tyyris. Katteiden kesto korreloi kuitenkin hyvin hinnan kanssa – esimerkiksi kuparikatto voi kestää kaksisataakin vuotta.

Huopakate eli nykyaikainen bitumikermi on todettu lujarakenteiseksi, joustavaksi, hiljaiseksi ja kevyeksi kattomateriaaliksi, jolla on hyvät edellytykset selviytyä myrskytuulissakin. Huopakatto voidaan tehdä joko palahuovasta tai rullahuovasta. Rullahuovasta toteutettuna huopakate on nopea asentaa, palahuovasta rakentaminen vie tietysti enemmän aikaa. Huopakate on materiaalina ja asennettavana edullinen, mutta remontti- tai purkuvaiheessa se taas on vaivalloisempi käsiteltävä. Huopakatto voi vaatia sammaleentuhokäsittelyä tai uudelleenpinnoitusta, ja sen laskennallinen käyttöikä on yleensä vajaat 50 vuotta.

Tiilikate on tunnettu lujarakenteisuudestaan ja ääneneristävyydestään. Tiilikatto kestää niin sadetta, paahdetta kuin aikaakin. Koska tiili on melko painava materiaali, on kattoa asennettaessa varmistuttava erityisesti vesikaton alapuolisten rakenteiden riittävästä lujuudesta. Tiilikatto on suhteellisen arvokas asennettava, mutta sen käyttöikä ja kestävyys vertautuvat hintaan hyvin: edullisempi betonitiili kestää noin 70 vuotta, ja perinteisempi ja arvokkaampi savitiili jopa reilut sata vuotta. Kuten huopakattokin, tiilikatto vaatii pinnoitusta ja hyvin todennäköisesti myös sammaleenpoistokäsittelyä jossain elämänsä vaiheessa, joten tällaiset kustannukset on hyvä huomioida tiilikaton neliöhintaa laskettaessa.

Kattoremontin neliöhinta on siis aina tapauskohtainen ja riippuu paljolti paitsi kohteen kunnosta, myös materiaalivalinnoista. Plus Kattopalvelu varmistaa, että saat katollesi sopivimman paketin aina parhaalla hinta-laatu-suhteella. Halutessasi hahmottaa kattoremontin neliöhintoja suuntaa-antavasti voit myös testata sivustoltamme löytyvää kattolaskuria. Laskuri on kuitenkin yksinkertaistettu, ja toimii vain alustavana apuvälineenä: tarkan hinnan kattoremontille saat pyytämällä meiltä katon kuntokartoituksen ja tarjouksen kattoremontista. Tulemme paikan päälle, tutustumme tilanteeseen, kuuntelemme toiveesi ja teemme järkevän suunnitelman urakasta. Kun siis kattosaneeraus on ajankohtainen, valitse meidät – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt