Kattoremontit laadukkaana takuutyönä Plus Kattopalvelulta

Kattoremontin takuuasiat on ensiluokkaisen tärkeä selvittää, kun kattoremonttiin ollaan ryhtymässä, ja takuuta kattoremontille tulisikin aina vaatia. Asiantunteva, luotettava kattoalan yritys myöntää työlleen mielellään takuun, ja takuuaikojen suhteen puhutaan aina vuosista – merkittävän lyhyen takuuajan tai nihkeyden takuun myöntämiseen taas tulisi ymmärrettävästikin soittaa hälytyskelloja. Plus Kattopalvelulla kattoremontti suoritetaan aina avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä.

Takuumme ovat kattavat ja asialliset: pystymme antamaan monipuolisen kokemuksemme ansiosta reilun asennustakuun kaikille suorittamillemme kattoremonteille kattoprofiilista ja rakennustyypistä riippumatta, ja olemme selvillä myös siitä, millaisia takuita valmistajat myöntävät eri kattomateriaaleille – mikä on esimerkiksi peltikaton, tiilikaton tai huopakaton takuu. Asennustakuumme sisältää paitsi vesikatteen työt, myös muut urakan yhteydessä katolle tehdyt asennukset esimerkiksi aluskatteelle, sadevesijärjestelmälle ja vesikouruille, tikkaille, lumiesteille, muille kattoturvatuotteille ja niin edelleen. Antamamme asennustakuu takaa, että tuotteet on asennettu oikeaoppisesti, tehden asianmukaiset kiinnitykset ja tiivistykset, sekä noudattaen kaikkia ohjeita ja turvallisuusmääräyksiä.

Mitä monimutkaisempi kattoremontti on kyseessä, sitä arvokkaammaksi ammattitaidon ja asianmukaisen takuun merkitys kasvaa. Etenkin mikäli katolla on paljon läpivientejä, jiirikohtia tai jopa tarvetta rakenteeseen tehtäville muutostöille, on työ parasta jättää luotettavalle ammattilaiselle. Lisäksi asiantuntijalla toteutetusta kattoremontista on sekin hyöty, että tällöin katemateriaalin valmistajan omat takuut säilyvät varmasti.

Aina kun me teemme katollasi kattotöitä, kutsuitpa meidät minkä tahansa pienenkin huolto- tai korjaustoimen vuoksi, havainnoimme aina katon yleiskuvaa ja varmistamme, että kokonaisuus on kunnossa. Tämä rahanarvoinen ja hyvänä palveluna tarjoamamme etu kannattaa muistaa niin käytettyjä, kuin aivan uusiakin kattoja ajatellen.

Muista myös hyödyntää tekemistämme töistä kotitalousvähennys verotuksessa, ja mikäli kaipaat joustavampaa rahoitusta remontille, on sekin haettavissa sivustomme kautta. Varmista siis rehellinen, luotettava tekijä ja täysi takuu kattoremontillesi valitsemalla Plus Kattopalvelu – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme työstä!

Kattoremontit takuutyönä

Katemateriaalin valmistajalla on oma materiaalitakuu

Myös remonteissa käytettävillä materiaaleilla on oma materiaalitakuunsa, jonka myöntää materiaalin valmistaja. Materiaalitakuut annetaan valmistajien taholta paitsi itse vesikatteelle, myös muille katon olennaisille varusteluille, kuten sadevesijärjestelmille, kattoturvatuotteille, lumiesteille, tikkaille ja niin edelleen. Usein katemateriaalin takuu on jaettu niin sanottuun tekniseen toimintatakuuseen ja visuaaliseen eli esteettiseen takuuseen. Katteen tekninen takuu voi jopa puolet esteettistä takuuta pidempi: katteelle myönnetään useimpien valmistajien toimesta 20, 30 tai jopa 50 vuoden toimintatakuu, kun taas pinnoitteen takuuaika liikkuu monesti 10-20 vuodessa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että muuten vielä käyttökuntoinen kate tarvitsee ajoittain huoltomaalausta tai uudelleenpinnoitusta säilyttääkseen toimintakykynsä mahdollisimman pitkään.

Mitä materiaalitakuu sitten kattaa? Tämä tietysti riippuu materiaalista. Tekninen takuu on tarkoitettu kattamaan laatuvirheet, esimerkiksi tilanteet, joissa katto rapistuu selvästi ennen aikojaan hyvästä huollosta huolimatta. Takuulla voidaan myös taata, että katteesta löytyvät asianmukaisesti ominaisuudet, jotka ovat olennaisia sen toimintakyvyn kannalta: kuormituskestävyys, korroosionkestävyys, pakkasenkestävyys, vedenpitävyys ja niin edelleen. Esteettinen takuu taas kattaa muun muassa pinnoitteen ennenaikaiset muutokset, kuten halkeilun, hilseilyn tai värin merkittävän muuttumisen.

Materiaalitakuu säilytetään pitämällä huolta katosta

Materiaalitakuu on voimassa tavanomaisissa käyttöolosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että takuun säilymiseksi katolle on tehtävä normaalit perushuollot, esimerkiksi säännöllinen puhdistus ja kiinnitysten sekä tiivistysten tarkistus. Takuu ei luonnollisesti myöskään kata vaurioita, jotka ovat aiheutuneet vaikkapa erillisen aluskatteen ongelmista, puutteellisesta kattohuollosta tai huolimattomasta liikkumisesta ja työskentelystä katolla. Katon perushuolloista huolehtimisen ei tarvitse olla vaikeaa, sillä Plus Kattopalvelulta saat niin katon kattavan kuntotarkistuksen, katon vuosihuollot sekä kevät- ja syyshuollot, kuin mitkä tahansa täsmätoimenpiteetkin, joita kattosi hyvinvointi edellyttää.

Anna siis meidän pitää katostasi parasta mahdollista huolta. Kun Plus Kattopalvelu suorittaa kattoremonttisi, on työllä aina asennustakuu ja materiaaleilla valmistajan antamat takuut. Kattava, avoin takuukäytäntömme kertoo, että luotamme vankasti niin omaan ammattiosaamiseemme kuin myös kaikkiin käyttämiimme tuotteisiin. Takuutyönä tehty remontti on sinulle riskitön, ja varmasti suoritettu asianmukaisin työmenetelmin ja -välinein. Halutessasi laadukkaan, turvallisen ja takuutyönä tehdyn remontin kysy meiltä lisää tai kutsu meidät tekemään sinulle ilmainen kattotarkastuskäynti. Tästä se onnistuu kätevästi – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontin takuu remonttikohtaisesti sovellettuna – milloin?

Tavallisesti kattoremontin takuuasiat ovat varsin yksiselitteiset ja vakiintuneet, kun puhutaan avaimet käteen- palveluna toteutetuista eli alusta loppuun saakka tehdyistä remonteista tai korjaustöistä. Toisinaan kuitenkin tulee vastaan tapauksia, joissa takuussa täytyy joustaa remonttikohtaisesti ja määritellä tarkemmin, miten kattoremontin takuuta tilanteessa sovelletaan. Millaisia erityistilanteita tässä tarkoitetaan?

Voi esimerkiksi olla, että tehdessämme katon kuntotarkastuksen olemme havainneet korjaustarvetta laajemmalla alueella kuin pelkästään vesikatteessa. Vaikkapa aluskate on tullut tiensä päähän, ja tulisi vaihtaa vedenpitävyyden takaamiseksi, tai vesikaton alapuoliset rakenteet ovat heikentyneet ja niitä pitäisi lujittaa, jotta katon toimivuus voitaisiin varmistaa. Tällaisissa tilanteissa kerromme katon kunnosta asiakkaalle avoimesti, ja annamme vahvan suosituksemme korjaavista toimenpiteistä. Mikäli asiakas tästä huolimatta haluaa toteuttaa kattoremontin osittaisena tai toisella tapaa kuin me ammattilaisina asian näemme, on mietittävä, millaisen takuun voimme työlle antaa. Samoin olemme nähneet projekteja, joihin meidät on kutsuttu paikalle, kun tee-se-itse-remontoijan into tai taidot ovat loppuneet kesken urakan. Jos havaitsemme selkeitä virheitä rakentamisen laadussa, mutta asiakas ei syystä tai toisesta anna niihin puuttua, on takuun suhteen myös harkinnan paikka.

Jos katsomme, että osittainen kattokorjaus ei tule riittämään tai katossa on selviä puutteita, joihin omistaja ei anna meidän puuttua, emme suurella todennäköisyydellä ota projektia tehtäväksemme. Jos taas toteamme kartoituksen jälkeen, että kattoremontin voi viedä läpi kaikesta huolimatta hyvin arvosanoin, tulee kysymykseen sovellettu asennustakuu. Korjaavia toimenpiteitä ehdotamme asiakkaalle vain silloin, kun niillä on oikeasti katon kannalta olennainen merkitys: emme halua korjata ehjää tai tehdä muutenkaan turhaa työtä, mutta haluamme, että katolle tehdään kaikki tarvittava sen pitkän iän ja virheettömän toimintavarmuuden takaamiseksi. Emme ehdota tarpeettomia korjauksia emmekä toisaalta jätä olennaisia asioita tekemättä, ja tämän tietävät kokemuksesta myös lukuisat tyytyväiset asiakkaamme, joille kattoremontti on toteutettu moitteettomana takuutyönä.