Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotarkastus

Vanhan katon ja uudenkin katon perusteellinen kattotarkastus on syytä tehdä vähintään kerran vuodessa. Varsinkin talvella katto on alttiina lumikuormien aiheuttamille rasituksille. Siksi varsinkin keväällä olisi syytä tarkastaa katto mahdollisten vaurioiden varalta. Kattotarkastuksessa havaitut paikalliset kattovauriot kannattaa korjata mahdollisimman pian, ennen kun vesi pääsee vuotamaan vesikaton alapuolisiin kattorakenteisiin. Pyydä Plus Kattopalvelu suorittamaan sinunkin kattosi kattotarkastus ja mahdollisten katolla olevien vaurioiden kattokorjaukset. Suoritamme omakotitalojen, rivitalojen, kerrostalojen ja muiden kiinteistöjen kattotarkastukset tarkasti ja ammattitaitoisesti!

kattotarkastus

Tarkastuskohteet katolla

Kun kattoa huolletaan ja korjataan säännöllisesti, voidaan katon käyttöikää pidentää huomattavasti. Kattotarkastuksella saadaan myös tarkka kuva katon kokonaistilanteesta ja näin voidaan ennakoida tulevat kattoremontit ja kattokorjaukset. Teemme perusteellisen kattotarkastuksen aina ennen kattoremonttitarjouksen antamista, jotta tiedämme mitä kunkin talon kattoremontissa tulee ottaa huomioon. kattotarkastuksessa selvitetään tulevan kattoremontin laajuus ja nykyisen katon kunto.

Kattotarkastuksessa tutkitaan mm.:

 • Vesikaton pinnan kunto
 • Vesikaton kattoläpiviennit ja niiden tiiviydet
 • Savupiippujen pellitykset ja tiiviydet
 • Ilmanvaihtokoneiden pellitykset ja tiiviydet
 • Kattoikkunat ja kattoluukut
 • Kattoturvatuotteet ja kattoturvatuotteiden kiinnitykset
 • Räystäslaudoitukset
 • Sadevesijärjestelmä
 • Aluskatteen asennustapa ja ehjyys sekä aluskatteen kunto
 • Yläpohjan rakenteet
 • Yläpohjan eristeet
 • Yläpohjan tuuletus
 • Tasakatoilla myös kattokaivot

Ennen kattoremonttia suoritettavalla kattotarkastuksella selvitetään katon rakenteiden kunto perusteellisesti. Kattoremontin laajuus riippuu vesikaton ja sen alapuolisten rakenteiden kunnosta. Vesikaton lisäksi kattotarkastuksessa tutkitaan vesikaton alla olevat kattorakenteet, kuten ruoteet, tuuletusrimat, aluskate, kattotuolit ja yläpohjan kunto. Myös sadevesijärjestelmän, räystäslaudoituksen ja kattotuotteiden puutteet ja vauriot käydään läpi ja kirjataan kattotarkastusraporttiin. Kattotarkastus tehdään yleensä kattorakenteita purkamatta. Jos kuitenkin epäillään vesivuotoa katolla, voidaan kattorakenteita purkaa sen verran, että vahinkojen laajuus paljastuu. Yläpohjan rakenteet ja eristeet voidaan usein tarkastaa rakennuksen ullakon kautta.

Kattotarkastusraportti ja korjaussuunnitelma

Kaikki katolla havaitut vauriot, puutteet ja riskikohdat kirjataan ylös. Tarkastusraportin perusteella laaditaan katolle korjaus- ja huoltosuunnitelma. Tarkastuksessa todettu rakenteiden kunto ratkaisee kattoremontin käytännön toteutuksen ja laajuuden. Laajimmillaan katto täytyy remontoida täysin kattotuoleja myöten. Toisaalta, jos vesikatto ei ole vuotanut pahasti ja aluskate ja välipohja ovat säilyneet kuivina ja hyvässä kunnossa, voidaan usein uusi vesikatto rakentaa vanhan katteen päälle ja näin säästää remonttikustannuksissa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt