Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotiilien vaihdolla katto takaisin tyylikkääksi ja toimivaksi

Kattotiilien vaihto on toimenpide, joka tulee eteen kaikilla tiilikatoilla jossain vaiheessa. Tiilikaton parhaat puolet – lujuus, hiljaisuus, hengittävyys, tyylikkyys ja kestävyys – toteutuvat katolla vain, jos tiilet ovat ehjiä ja asianmukaisesti paikallaan. Puuttuvat tai rikkinäiset kattotiilet tulee korvata uusilla mahdollisimman pian, ennen kuin lisävahinkoa aiheutuu esimerkiksi vaurioituneista kohdista vesikatteen alle pääsevän veden vaikutuksesta. Kattotiilien vaihto ja uusiminen ajoissa estää homeongelmat rakenteissa ja palauttaa katon toimintavarmuuden. Näin talolla on jälleen tyylikäs ja turvallinen suoja vuosikymmeniksi eteenpäin.

Kattotiilien vaihto tulee ajankohtaiseksi, kun tiilet ovat päässeet huonoon kuntoon eivätkä enää suojaa rakennusta toivotulla tavalla. Tiilikatteeseen iskevät muun muassa auringon uv-säteily, ilmansaasteet, sadevedet, sammal ja jäkälä, ja lisäksi lämpötilanvaihteluiden myötä vuoroin jäätyvä ja sulava kosteus pakkasrapauttaa tiiliä. Kattotiilet ovat saattaneet kärsiä äkillisiä myrsky- tai lumivaurioita, tai harjaantumaton työskentely katolla on vahingoittanut yksittäisiä tiiliä. Kattotiilien vaihto voi olla viisas ratkaisu myös silloin, kun talon ilmettä halutaan uudistaa värimaailman muutoksella, mutta tiilien maalaus tuottaisi suhteettoman paljon työtä ja kustannuksia pesun, sammaleenpoiston, korjaustöiden, maalauksen ja suojakäsittelyn muodossa.

Plus Kattopalvelu hoitaa lujalla ammattitaidolla niin yksittäisten tiilien vaihdot, tiilikaton kokonaisvaltaiset uusimiset kuin kattotiilien uudelleenpinnoituksetkin. Meiltä luonnistuvat myös muut tiilikaton huolto- ja korjaustyöt kaikenlaisiin kohteisiin, käytettiinpä katossa sitten savitiiliä tai betonitiiliä. Palvelemme kattoasi huomioiden aina kokonaisuuden: vaikka kutsuisit meidät lähinnä läpivientien tiivistysten takia, niin katolle noustuamme silmäilemme samalla koko katon yleiskunnon, ja huomioimme mahdolliset huolto- ja korjaustarpeet. Jos siis esimerkiksi pellitykset repsottavat tai kattotuotteiden kiinnitykset ovat löystyneet, saat meiltä asiasta tiedon ja annamme myös edullisen tarjouksen korjauksista. Näin varmistetaan, että katto on käyntimme jälkeen kokonaan kunnossa ja valmiina palvelukseen.

Kun ammattitekijä suorittaa kattotiilien vaihdon ja tiilikaton uudistamisen, pysyy katto taatusti ehjänä, vesitiiviinä ja toimivana. Kattotiilien vaihtoon sijoitettu raha on edullinen panostus, varsinkin jos sillä pystytään siirtämään kokonaisvaltaisempia ja kustannuksiltaan suurempia tiilikattoremontteja tuonnemmaksi. Muista myös, että yksityisasiakkaalle Plus Kattopalvelun suorittamat kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa, ja lisäksi sivujemme kautta voi hakea tarvittaessa joustavampaa rahoitusta projektille. Kun tiilikaton kunnostus ja kattotiilien vaihto tehdään ajoissa, palkitsevana lopputuloksena saadaan luja ja laadukas tiilikatto tuleviksi vuosikymmeniksi. Varmista siis tiilikattosi kauneus ja kestävyys – ota yhteyttä ja kysy tarjoustamme kattotiilien vaihdosta!

Kattotiilien vaihto

Kattotiilien vaihto on edullinen tapa uudistaa katon ilme ja toimintakyky

Millaiseksi asettuu kattotiilien vaihdon hinta? Tähän ei yhtä oikeaa vastausta ole, vaan hinta on täysin tapauskohtainen. Projektissa tarvittava työvälineistö, kattomateriaalin menekki sekä työtuntien määrään vaikuttava katon kunto vaihtelevat paljon eri kattojen välillä. Ennen kattotiilien vaihtoa katolle täytyykin tehdä kattava tilannekartoitus, joka Plus Kattopalvelulla on veloitukseton. Kun siis pyydät meiltä tarjouksen kattotiilien vaihdosta, tulee kattoammattilaisemme paikan päälle selvittämään katon kunnon ja remonttitarpeen. Näiden tietojen perusteella teemme työsuunnitelman ja laskemme sinulle hyvän tarjouksen kattotiilien vaihdon hinnasta.

Kattotiilien vaihdon hintaan vaikuttaa tietysti, paljonko työtä kohteessa on. Millaisia vaurioita katto on kärsinyt – korjaantuuko tilanne vaihtamalla vain muutaman yksittäisen tiilen tai jonkin tietyn alueen katolta, vai uusitaanko koko vesikate harjalta räystäille saakka? Löytyykö kohteesta valmiiksi sopivat vaihtotiilet, vai hankimmeko ne asiakkaan puolesta? Jos tiilikaupoille lähdetään, vaikuttaa hintaan tietysti sekin, onko kyse savitiilistä vai betonitiilistä.

Työskentelyolosuhteet eri kohteissa ovat vaihtelevat. Esimerkiksi talon korkeudella ja jyrkkyydellä on omat vaikutuksensa kokonaiskustannuksiin. Jos rakennus on kovin korkea, voidaan työssä tarvita avuksi rakennustelineitä tai henkilönostimia. Mitä jyrkempi katto on, sitä rauhallisempaa tahtia työ etenee, sillä liikkuminen ja työskentely katolla on haastavampaa ja esimerkiksi tiilien kiinnityksiä joudutaan tekemään enemmän. Kun kyse on yksittäisten tiilien vaihdosta, muuttuva tekijä on myös se, kuinka paljon viereisiä tiiliä joudutaan irrottamaan tai siirtämään. Tai vaatiiko tiilien vaihto esimerkiksi kattotuotteiden irrottamista ja uudelleenkiinnitystä?

Kattotiilien vaihdon hinnassa huomioidaan myös, mikäli katolta löytyy muuta korjattavaa tai mikäli esimerkiksi kattovarusteluja uusitaan tiilien vaihdon yhteydessä. Myöskin siinä tapauksessa, että vesi on vaurioituneiden tiilien johdosta ehtinyt vuotaa vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, kustannukset voivat kasvaa uusiin mittasuhteisiin. Tiilikaton toimiva aluskate nousee näissä tilanteissa arvoon arvaamattomaan ja voi pelastaa rakenteet vesivuodoilta, mutta mikäli sekin on parhaat päivänsä nähnyt, saattaa yläpohjasta löytyä lisäkustannuksia aiheuttavia korjaustarpeita. Tiilien vaihdon yhteydessä tarkastamme myös yläpohjan ja aluskatteen kunnon, jotta saadaan tarvittaessa puututtua niihinkin ongelmiin, jotka eivät päällepäin näy. Kattotiilien vaihdon hinnalle tulee reilusti vastinetta turvallisen ja toimintavarman katon muodossa, ja viisas talonomistaja korjauttaakin vesikatteen ajoissa ennen isompien ongelmien saapumista – toisin sanoen heti kun merkkejä vaihtotarpeesta katolla ilmenee.

Tiilien uudelleenpinnoitus, kattotiilien vaihto vai täydellinen kattoremontti – mikä omalle katolle ratkaisuksi?

Kattotiilien vaihto ja tiilikaton uudistaminen voidaan toteuttaa monellakin tavalla. Vaihtoehtoina ovat tiilien uudelleenpinnoitus, yksittäisten tiilien vaihto, koko vesikatteen uusiminen, tai täydellisen kattoremontin toteuttaminen alusrakenteita myöten. Se, mikä näistä sinun kattoasi parhaiten palvelee, riippuu täysin katon nykyisestä kunnosta. Tiilien uudelleenpinnoitus sopii katoille, joita on puhdistettu tunnollisesti ja huollettu hyvin, ja joilla ei sen suurempia ongelmia ole – tarvetta uudelleenpinnoitukselle ilmenee yleensä noin 30 vuoden päästä tiilikaton asennuksesta, tietysti ympäröivistä olosuhteista riippuen.

Tiilikaton pinnoitus voi kuitenkin vaatia kattopesun, sammaleenpoistokäsittelyn, pinnoituksen ja vielä suojakäsittelyn yhdistelmän, joten jos katolla ei laskennallista elinikää ole paljoa jäljellä tai jos kate on päässyt kovin huonokuntoiseksi, voi tulla kustannustehokkaammaksi uusia suosiolla koko tiilikate. Kattokäynnillä arvioimme tilanteen ja keskustelemme kanssasi siitä, onko sinun kattosi tapauksessa fiksumpaa huoltaa vanhat tiilet vai sijoittaa uuteen kattoon. On hyvä huomata, että suinkaan aina katonvaihdossa ei ole kysymys kokonaisvaltaisesta kattoremontista: jos alusrakenteet ovat hyväkuntoiset, katto ei ole painunut, ja eristys ja tuuletus toimivat hienosti, voi katolle mainiosti riittää osittainen kattoremontti eli kattotiilien vaihto uusiin. Näin ulkoisten rasitusten tai puutteellisen huollon rapauttamat tiilet korvataan tuliterillä ja huippukuntoisilla, ja katto voi jatkaa tehtävässään rakenteita suojelemassa.

Joskus ei tarvita edes kokonaisen tiilikatteen vaihtoa, vaan yksittäiset täsmäkorjaukset palauttavat katon toimintavarmuuden. Esimerkiksi myrskytuuli on saattanut irrottaa yksittäisiä kattotiiliä paikoiltaan tai runsasluminen talvi on vaurioittanut jotakin tiettyä katonosaa. Toisinaan on tapauksia, joissa rikkinäisiä tiiliä löytyy toistuvasti nimenomaisista paikoista katolla, jolloin on hyvä selvittää syy asiaan ja korjata myös vaurioiden aiheuttaja. Esimerkiksi sisätaitteista tai kattotuotteiden alta yhä uudelleen rikkinäisinä löytyvät tiilet kielivät virheellisestä asennuksesta, kuten kattoturvan laittamisesta liian harvaan. Yksittäisten tiilten vaihtoa silmällä pitäen on hyvä jemmata varatiiliä valmiiksi (mielellään ottamalla erä sivuun jo katon asennuksen yhteydessä), jotta katolla saadaan säilytettyä yhtenäinen ilme korjausten jälkeenkin. Jos varatiiliä ei ole eikä markkinoilta täysin vastaavia enää löydy, ja korjausta vaativa kohta on katolla keskeinen, voimme tietysti taktikoida ja vaihtaa siihen ehjän tiilen vähemmän näkyvästä paikasta kattoa, ja korvata sen tyhjäksi jääneen paikan sitten uudella tiilellä. Teemme aina kaikkemme, jotta kattosi säilyy paitsi toimivana, myös tyylikkäänä.

Toisinaan tietysti tarvitaan kokonaisvaltaisempaa kattoremonttia eikä pelkkä tiilten vaihto riitä. Esimerkiksi myrskyssä katon päälle kaatunut puu on voinut murskata rakenteita, tai talven raskas lumimassa on painanut katon notkolle. Tai vaurioitunut tiilikate on päästänyt vettä lävitseen kohtalokkain seurauksin, ja yläpohjasta löytyy valumajälkiä, lahovaurioita tai kastuneita villoja. Ehkä täytyy tehdä jopa muutoksia katon rakenteisiin, jotta vesivuoto ei tulevaisuudessa toistu vastaavanlaisena. Myös vaativissa kattoremonteissa ja katon muutostöissä olemme palveluksessasi ja hoidamme homman kunnialla. Tarvitsitpa pientä täsmäkorjausta, tiilien uudelleenpinnoitusta tai täysimääräistä kattosaneerausta, kutsu meidät tarkastuskäynnille, niin käymme kattosi läpi ja etsimme sen uusimiselle kustannustehokkaimman ratkaisun.

Puhdistamme ja pinnoitamme kattotiilet sekä toimitamme kaikki muutkin tiilikaton huoltotyöt

Tiilikaton pitkän iän salaisuus on tunnollinen ja taidolla tehty kattohuolto. Kun tiilikaton huoltotoimet suoritetaan säännöllisesti, yleensä kausihuoltona keväisin ja syksyisin, huomataan vuotoriskit, liikkuneet tiilet ja muut epäkohdat jo varhaisessa vaiheessa, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa isompia ongelmia. Tasaisin väliajoin tehty perushuolto säästää siis sekä aikaa että rahaa, joita muuten menisi turhiin ja ennenaikaisiin kattoremontteihin. Hyvin hoidettu katto selviää yleensä mainiosti muutamalla perushuoltotoimenpiteellä sekä yksittäisillä täsmäkorjauksilla. Plus Kattopalvelulta saat joustavana ja laadukkaana palveluna kaikki tiilikattosi tarvitsemat huolto- ja korjaustyöt.

Tärkeimpiin tiilikaton huoltotoimiin kuuluu sen säännöllinen puhdistus. Harjaamme pois irtoroskat, lehdet ja neulaset ja tarpeen mukaan voimme suorittaa samalla tiilikattopesun. Katon puhdistuksen yhteydessä siivoamme myös rännit sekä tarkistamme niiden kaadon ja kunnon. Katepinnan pitäminen puhtaana on olennaisen tärkeää sen vuoksi, että tiilikatolla on taipumus sammaloitua. Mitä enemmän kosteana muhivaa roskaa ja biomassaa katolla on, sitä helpommin sammal sinne ilmaantuu ja kiinnittyy. Sammal haurastuttaa tiiltä pikkuhiljaa, ja kun sen juuret tunteutuvat vähä vähältä syvemmälle katteeseen, murentuu tiili yhä enemmän ja altistuu pakkasrapautumiselle.

Jos harjaus ja pesu eivät yksistään riitä sammaleen poistamiseen tiilikatolta, voimme suorittaa katolle erityisen sammaleentuhokäsittelyn. Muita tiilikaton huoltotöitä ovat esimerkiksi suojakäsittelyt sekä talvisin lumenpudotukset ja jäänsulatukset. Lisäksi aina, kun katolla käymme, tarkastamme katon läpiviennit, pellitykset, jiirit, saumaukset ja kattotuotteet, ja teemme tarvittavat tiivistykset ja kiinnitykset. Tutkimme tiilien ehjyyden ja kiinnitykset ja etenkin reuna- ja harjatiilet, ja korjaamme ja vaihdamme liikkuneet tai haljenneet tiilet. Tarpeen mukaan teemme myös tiilikaton uudelleenpinnoitukset, joilla voikin olla merkittävä vaikutus katon hyvinvointiin – pinnoitettu tiili jaksaa pitää pintansa säätä ja sammalta vastaan ja suojella taloa tarkoituksenmukaisesti.

Etsiessäsi luotettavaa tiilikaton tekijää olet tullut oikeaan paikkaan. Plus Kattopalvelulta työ sujuu jouhevasti ja projekti toimitetaan katollesi räätälöitynä avaimet käteen- palveluna. Miten sinun kattosi uudistaminen toteutetaan? Pinnoitetaanko tiilet uuteen komeaan maaliin? Onko tarvetta yksittäisten tiilien vaihdolle tai laajemman alueen kattokorjaukselle? Vai vaihdetaanko kattotiilet uusiin koko katon alalta, ja kaipaisiko ehkä yläpohjakin remonttia katon toimivuuden takaamiseksi? Mikäli olet epävarma siitä, mitkä ovat riittävät toimenpiteet sinun tiilikatollasi, kutsu meidät paikalle, niin tutkitaan tilanne. Kartoitamme kattosi kunnon ja etsimme sille kustannustehokkaimman ratkaisun, jolla katto saadaan palautettua loistonsa päiviin. Hanki tyylikäs tiilikatto takuulla varustettuna – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme tiilikattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt