Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Konesaumakaton asennus – hinnalle reilusti vastinetta pitkän käyttöiän ja taatun tiiveyden muodossa

Konesaumakatto eli rivipeltikatto on saanut osakseen suurta suosiot, eikä suotta. Konesaumakaton kestävyys ja tiiveys ovat molemmat täysin ainutlaatuisia. Tästä kertoo se, että konesaumakatto on hitsatun huopakaton ohella ainoa kattotyyppi, jonka voi oikein asennettuna olettaa olevan täysin vesitiivis. Konesaumakaton käyttöikä voi taidolla asennetulla ja oikein huolletulla katolla hipoa jopa sataa vuotta. Verrattuna kanssakilpailijoihinsa, esimerkiksi lukkosaumakattoon tai profiilipeltikattoon, on konesaumakaton asennukseen tarvittava alkupääoma isompi. Kate on kuitenkin myös ominaisuuksiltaan aivan omaa luokkaansa, ja kun katon huoltovapaus ja käyttövuodet suhteutetaan hintaan, on kyseessä loppujen lopuksi erittäin kustannustehokas ratkaisu.

Plus Kattopalvelulta konesaumakaton asennus sujuu ammattitaitoisesti ja asiantuntevasti, ja meillä on saumatuista peltikatoista pitkä kokemus niin niiden asennusten, huoltojen kuin korjaustenkin saralta. Vaikka konesaumakatto on vaativa toteutettava, niin teettäessäsi sen meillä sinun ei tarvitse pelätä jälkikäteen ilmenevän vuoto-ongelmia tai virheasennuksia. Teemme työt vankkaan tietotaitoomme nojaten ja annamme suorittamillemme kattotöille aina takuun. Jokainen saumaus on tehty kauniisti ja oikeaoppisesti, niin että katolle saavutetaan paras tiiveys ja kestävyys. Tietysti meiltä luonnistuvat tarvittaessa muidenkin katetyyppien asennukset, huollot ja korjaukset vahvalla ammattitaidolla.

Palvelemme kattoasi aina avaimet käteen- periaatteella. Joka kerta kun katolla käymme, havainnoimme kattoa kokonaisuutena ja tarkastamme sen yleiskunnon. Jos siis pellityksiä on irronnut tai jos katteessa näkyy alkavia ruostekohtia, kerromme tällaisista olennaisista asioista sinulle ja voimme hoitaa epäkohdat edullisesti kuntoon. Näin sinulla on varmuudella toimiva katto käyntimme jälkeen. Isompiin remontteihin on sivustollamme myös mahdollisuus hakea joustavaa rahoitusta, ja on hyvä muistuttaa, että tekemämme kattotyöt voi yksityisasiakkaana vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Konesaumakaton hinta maksaa ajan saatossa itsensä takaisin korkojen kanssa, sillä se suojelee rakennusta moitteettoman vesitiiviinä ja myrskysäässäkin lujana pitkän aikaa. Varmista talosi hyvinvointi vuosiksi ja vuosikymmeniksi, ja asennuta sille kaunis ja kestävä konesaumakatto. Tilaa tästä ilmainen kartoituskäynti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme konesaumakaton asennuksesta!

Lukkosaumakaton asennus hinta

Konesaumakaton asennus on työläs ja haastava toteutettava ja vaatii kokeneen ammattilaisen

Konesaumakaton asennus kysyy huomattavasti taitoja kattopeltisepältä. Konesaumakaton asennus on pitkälti käsityötä, ja melko hidasta ja työlästä suorittaa, joten onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi tarvitaan runsaasti kokemusta peltitöistä sekä asianmukaiset erikoistyökalut. Kuten nimestä kuuluu, konesaumakatto on niin sanottu saumattu kate. Tämä tarkoittaa, että jokainen katon elementti, muun muassa jiirit ja läpiviennit, saumataan siististi kattoon niin, että tuloksena on yksi vesitiivis kokonaisuus. Vaativimpia osa-alueita konesaumakaton asennuksessa ovatkin yleensä katteen eri yksityiskohdat, kuten harjasaumat, piipunpellitykset, lipat ja niin edelleen.

Konesaumakaton kiinnitykset ovat myös oma lukunsa: katteeseen ei tehdä reikiä, vaan pellit kiinnitetään ruoteisiin omilla piiloon jäävillä kiinnikkeillään. Toisiinsa pellit saumataan kiinni kaksinkertaisilla saumoilla ja tiivistysmassalla. Kattotuotteet puolestaan kiinnitetään pystysaumoihin puristettavilla kiinnikkeillä. Konesaumakaton asennus vaatii ammattilaisotteita jo pohjatyövaiheessa, sillä konesaumakatto on tarkka muun muassa aluslaudoituksesta – sen on oltava riittävän tiheä, paikoin jopa umpilaudoitus. Tavallisesti konesaumakatolle asennetaan katonteon yhteydessä myös pystykouru eli jalkaränni katon toimivuuden takaamiseksi.

Mikäli konesaumakaton asennus hoidetaan huolimattomasti tai väärillä välineillä tai metodeilla, voi tuloksena olla lisää työtä ja kustannuksia kattoon liittyen. Esimerkiksi katon riittävä tuuletus täytyy varmistaa tarkkaan jo asennuksen suunnitteluvaiheessa: konesaumakate on harjaa myöten tiivis, joten tuuletus on järjestettävä muuta kautta ja tarvittaessa käytettävä apuna vaikkapa alipainetuulettimia. Myös kiinnitykset ja saumaukset on tehtävä oikeaoppisesti vesitiiviyden saavuttamiseksi. Jos kate ei olekaan vedenpitävä tai jos tuuletus yläpohjassa ei pelaa, voi seurauksena olla ikäviä yllätyksiä vesivuodoista homevaurioihin, lahohaittoihin ja sisäilmaongelmiin. Kun jätät konesaumakaton asennuksen meille, säästät itseltäsi aikaa, vaivaa ja rahaa – ammattitaitoiset ja kokeneet kattopeltiseppämme tekevät katostasi kerralla tiiviin ja toimivan, ja työllä on lisäksi kattava laatutakuu!

Konesaumakaton hinta on monen muuttujan summa

Konesaumakaton hintaa laskettaessa on huomioitava useita eri muuttujia. Niin katon kunto kuin kohteen ominaispiirteetkin vaihtelevat suuresti ja niillä on iso merkitys konesaumakaton asennuksen hinnassa. Jopa kattoremontin ajankohta voi vaikuttaa hintaan, sillä jos menossa on hiljainen talvikausi, voi remontin toteuttaminen onnistua hieman huokeammin verrattuna siihen, että homma ajoitetaan kiireisimpään kesäsesonkiin. Meillä Plus Kattopalvelulla kattoremontille ei ole yhtä valmista sabluunaa, johon kaikki katot pitäisi sovittaa, vaan räätälöimme kattotyöt aina kohteen mukaan. Ennen katon asennusta käymmekin paikan päällä tutkimassa katon tilanteen ja kartoittamassa sen tarpeet sekä asiakkaan toiveet. Näiden havaintojen ja huomioiden pohjalta laadimme sinulle kustannustehokkaan tarjouksen konesaumakaton asennuksesta.

Konesaumakaton hintaan vaikuttaa tietenkin se, millaisesta katosta on kyse. Katon kokonaispinta-ala kertoo materiaalimenekistä. Korkeus ja jyrkkyys taas vaikuttavat siihen, tarvitaanko projektissa esimerkiksi henkilönostimia tai rakennustelineitä. Entä kuinka ripeää projektissa eteneminen on ja kuinka paljon asennukseen kuuluu niin sanottuja haastavampia töitä? Vaativin osuus konesaumakaton asennuksessa ovat yleensä erilaiset yksityiskohdat: jiirit, läpiviennit, harjasaumat, piipunpellitykset ja niin edelleen. Myös katemateriaalin kustannukset tulee huomioida: konesaumakatto voidaan valmistaa joko sinkityistä tai pinnoitetuista teräspelleistä.

Entäpä kohteen kunto sitten? Ollaanko tekemässä osittaista kattoremonttia, eli selvitäänkö esimerkiksi pelkällä kattopeltien vaihdolla, vai tarvitaanko kokonaisvaltaisempaa otetta? Kuinka paljon täytyy tehdä purkutöitä? Tässä suuressa roolissa ovat katon alapuoliset rakenteet: jos niistä löytyy kastuneita eristeitä tai lahovaurioita, tai vaikkapa tarvetta pieneläinesteiden asennukselle tai tuuletuksen ja eristyksen parannukselle, on tällaiset työt luonnollisesti huomioitava kustannuksissa. Erilaiset muutos- ja parannustyöt tulevat kuitenkin edullisemmiksi toteuttaa katon asennuksen yhteydessä kuin myöhemmin omina erillisinä töinään. Tämä pätee myös kattovarusteluihin ja kattoturvatuotteisiin. Kattoremontin hintaan voi kuulua esimerkiksi lumiesteiden, kattosiltojen, tikkaiden, aurinkopaneeleiden, vesikourujen tai kattovalokupujen asentaminen tai uusiminen.

Meillä Plus Kattopalvelulla konesaumakaton hinta pitää sisällään koko paketin avaimet käteen- palveluna suunnittelusta toteutukseen ja loppuviimeistelyihin saakka. Emme peri mystisiä piilokuluja tai lisäveloituksia, vaan katon asennuksen hinnassa ovat jo mukana kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet, mahdolliset rakennustelineet ja ammattitason työkoneet, taitavat kattopeltisepät, ympäristön suojaus projektin ajaksi, purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus ja asianmukainen hävitys sekä laadukas loppusiivous ja -tarkastus, takuuta unohtamatta. Konesaumakaton hinta Plus Kattopalvelun asentamana on kaiken kaikkiaan edullinen etenkin suhteutettuna siihen, kuinka korkea laatu ja käyttöikä konesaumakatolla tunnetusti on.

Konesaumakatto on kiitollinen valinta – etuina esimerkiksi vesitiiveys ja huoltovapaus

Konesaumakatto nauttii talonomistajien keskuudessa vankkaa arvostusta ja on monelle jopa “se ainoa oikea”. Tietysti konesaumakaton edut perustuvat pitkälti asiantuntevaan asennukseen ja ovat siten kattopeltisepästä kiinni, sillä mikäli katto on puutteellisesti toteutettu, ei se tietenkään anna rahalle vastinetta. Oikeaoppisesti asennettuna ja tunnollisesti huollettuna konesaumakatto on äärimmäisen laadukas, kestävä ja pitkäikäinen kate: parhaimmillaan sen elinkaari voi olla jopa sadan vuoden mittainen. Konesaumakaton asennus onnistuu hyvin melko loivillekin katoille, sillä minimikaltevuus konesaumakatteelle on 1:10. Se mukautuu moitteettomasti myös vaativille katoille, joiden muodossa on enemmän huomioon otettavia yksityiskohtia, kuten lippoja, lappeita ja jiirikohtia.

Yksi konesaumakaton merkittävistä vahvuuksista on sen ehdoton vesitiiveys. Konesaumakatto on jopa niin turvallinen ratkaisu, että se on katetyypeistä ainoa, johon ei periaatteessa tarvitse asentaa erillistä aluskatetta vedenpitävyyden saavuttamiseksi. Aluskate on kuitenkin katon yleisen turvallisuuden, toimivuuden ja mahdollisten vaurioiden kannalta tärkeä turvaverkko, joten sen asennamme aina myös konesaumakaton alle. Kuten mainittua, katteen tiiveys aiheuttaa kääntöpuolena sen, että tuulettuvuus on suunniteltava erityisen tarkkaan. Ei kuitenkaan hätää, sillä Plus Kattopalvelun ensiluokkaiset kattoasiantuntijat ovat käytössäsi! Konesaumakaton haastekohdaksi voi lukea lisäksi sen, että sateella ja tuulella se on melko äänekäs verrattuna vaikkapa lukkosaumakattoon. Tämäkin ongelma on kuitenkin ratkaistavissa, sillä tarvittaessa asennamme katteen alle erityiset äänieristysnauhat kohentamaan tilannetta.

Moni arvostaa konesaumakattoa myös sen kodikkuuden vuoksi: onhan kate käsityötä, ja niinpä jokainen katto on yksilöllinen, pinta kauniin elävä, ja ajan saatossa peltien ulkomuoto loimuttuu pikku hiljaa persoonallisesti kuvioiduksi, kun lämmönvaihtelut vaikuttavat katepintaan. Konesaumakatto on katon rakenteille melko armollinen keveytensä ansiosta, ja teräspellit ovat ekologinen, täysin kierrätettävissä oleva materiaalivalinta. Ehdotonta plussaa konesaumakatossa on sen lujuuden ja tiiveyden lisäksi myös sen helppohoitoisuus. Pienillä panostuksilla huoltoon katteen saa pysymään kestävänä ja toimintakykyisenä sekä niin ikään julkisivultaan näyttävänä.

Meiltä kaikki konesaumakaton huollot ja korjaukset pitkää elinkaarta varmistamaan

Kun konesaumakatto on asennettu, täytyy sen laadun säilyminen ja pitkä elinkaari turvata asianmukaisilla huolto- ja korjaustoimilla tarpeen mukaan. Kun hyväkuntoinen kate pidetään hyväkuntoisena pienillä säännöllisillä kattotöillä, on huolto helppoa ja edullista asiakkaalle. Jos sen sijaan katon annetaan roskaantua, ruostua ja jopa reikiintyä tai jos sen tiiveydestä ei huolehdita, ovat seuraukset monesti ikävät, jolleivät katastrofaaliset. Laiminlyöty katto kehittää nopeasti itseensä korroosiota ja vuotoriskejä, jotka äityvät ajan myötä lahovaurioiksi ja homeongelmiksi. Konesaumakatto kannattaa huoltaa keväisin ja syksyisin, jolloin mahdollisiin haastekohtiin pystytään reagoimaan nopeasti ja katon kunnosta ollaan koko ajan hyvin selvillä.

Meillä Plus Kattopalvelulla huoltokäyntiin kuuluu aina katon kattava kuntotarkastus. Tutkimme huolella läpiviennit, jiirit, peltilistat ja muut katon yksityiskohdat. Havainnoimme peltien kuntoa ja kiinnityksiä, ja puutumme tarvittaessa ruostekohtiin, hilseilevään maaliin, sammal- ja leväkasvustoon tai muihin epäkohtiin katepinnassa. Puhdistamme katon sekä vesikourut roskista ja lehdistä, ja tarkistamme rännien kiinnitykset ja kaadon. Käymme läpi myös kattotuotteiden kiinnikkeet ja toimivuuden, ja teemme katolle kaikki tarvittavat kiristykset, tiivistykset ja kiinnitykset. Tarpeen mukaan suoritamme myös lumenpoistot, jäänsulatukset, sammaleentuhokäsittelyt sekä ajoittaiset huoltomaalaukset konesaumakatolle.

Tunnollisella kattohuollolla saadaan hyvin ehkäistyä konesaumakaton korjaustarvetta. Jos kuitenkin kattokorjauksia kaivataan, onnistuvat nekin meiltä joustavalla aikataululla ja laadukkaasti toteutettuina. Teemme konesaumakaton vuotopaikkaukset sekä laajempien vuotoalueiden korjaukset, peltilistojen kiinnitykset ja vaihdot, räystäslautojen ja -peltien sekä päätypeltien korjaukset ja vaihdot sekä vesikourujen ja muiden kattotuotteiden korjaukset. Meidän puoleemme voit kääntyä myös yllättävien myrsky- ja lumivaurioiden kohdatessa kattoasi. Hoidamme kaikenkokoiset vauriokorjaukset raivaustöistä ja vakuutusyhtiölle dokumentoinnista alkaen pienten pintavaurioiden paikkaukseen sekä  alusrakenteiden kattavampiin korjauksiin saakka.

Jylhä konesaumakatto ansaitsee asiantuntevan katto-osaajan asennus-, huolto- ja korjaustöitä varten. Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki konesaumakattotyöt taidolla ja tyylillä, laadukkaalla lopputuloksella ja tietysti takuun kanssa. Vaikka konesaumakatto vaatii alkuun taloudellista panostusta ja erityistä käsityötaitoa, palkitsee se omistajansa pitkällä käyttöiällään ja tinkimättömällä tiiveydellään. Käyttövuosille jaettuna konesaumakatto onkin enemmän kuin järkevä panostus rakennuksen hyvinvointiin, ja bonuksena tulee vielä ainutlaatuista näyttävyyttä talon julkisivuun. Kun siis harkitset konesaumakaton asennuttamista, kutsu meidät tekemään katollesi ilmainen kartoituskäynti, niin selvitetään, miten homma saadaan parhaiten katollasi pelittämään. Tee tarvittavat toimet jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme konesaumakaton asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt