Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Konesaumakaton remontti on laadukas ja pitkäikäinen ratkaisu talon suojaksi

Perinteinen konesaumakatto on loistava valinta monenlaiseen kohteeseen ja pitää hyvin pintansa Suomen muuttuvissa sääoloissa. Konesaumakattoa eli rivipeltikattoa on kiitelty erityisesti kestävyydestään ja tinkimättömästä vedenpitävyydestään, jotka molemmat ovat täysin omaa luokkaansa muihin katemateriaaleihin verrattuna: oikein asennettuna huipputiivistä konesaumakattoa voidaan periaatteessa käyttää jopa ilman erillistä aluskatetta, ja hyvin hoidettuna sen elinkaari voi kestää kokonaisen vuosisadan. Me kuitenkin aina suosittelemme ja asennamme myös konesaumakattojen alle toimivat sekä laadukkaat aluskatteet.

Parhaatkin katot tulevat kuitenkin päätepisteeseensä, jolloin on syytä suorittaa konesaumakaton remontti. Ajoissa tehtynä remontti estää kalliit ja ikävät kattohaasteet, kuten vesivuodot, homevauriot ja sisäilmaongelmat, ja palauttaa rakennukselle laadukkaan suojan taas tuleviksi vuosikymmeniksi.

Plus Kattopalvelu hoitaa asiantuntemuksella ja ammattitaidolla kaikki konesaumakaton remonttityöt kokonaisvaltaisesti. Meillä remontti tehdään avaimet käteen- palveluna, joten saat samasta osoitteesta kustannustehokkaasti koko paketin aina alkukartoituksesta lähtien purkutöiden ja asennusten kautta loppuviimeistelyihin asti. Konesaumakatto vaatii paljon tuotetuntemusta ja käsityötaitoa, joten huippukokeneet, taitavat kattopeltiseppämme ovat juuri oikea tekijä hoitamaan katon saumaukset viimeisen päälle. Otamme työssä huomioon konesaumakaton erityispiirteet ja erot esimerkiksi lukkosaumakatteeseen ja profiilipeltikattoihin verrattuna. Tietysti saat tarvittaessa meiltä asiantuntevasti suoritettuina myös muiden kattotyyppien ja katemateriaalien huollot, korjaukset ja asennukset.

Kattopalvelumme on aina asiakkaalle kokonaisvaltainen. Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi siinä, että aina kun katollesi kiipeämme, niin olipa meiltä tilattu työ pieni tai suuri, katsastamme samalla läpi koko katon kunnon. Jos esimerkiksi kattotuotteiden kiinnityksissä tai läpivientien tiivistyksissä on olennaisesti parantamisen varaa, kerromme tällaisista asioista sinulle ja saat tarjouksemme epäkohtien laittamisesta kuntoon. Meillä yksityishenkilönä teettämäsi kattotyöt voit myös vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja lisäksi saatavilla on sivustomme kautta joustava rahoitusmahdollisuus isompia projekteja ajatellen. Konesaumakaton remontti maksaa itsensä takaisin pitkänä käyttöikänä, ensiluokkaisena tiiviytenä ja moitteettomana rakennuksen suojana. Taidolla tehty katto on myös kaunis katseenvangitsija talon julkisivussa.

Peltikattoremontti hyödyttää kattoa vain, kun se tehdään ajoissa. Hoida siksi asia kuntoon tilaamalla Plus Kattopalvelulta nyt ilmainen kuntokartoitus kattosi tilanteesta. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme konesaumakaton remontista!

Konesaumakaton remontti

Konesaumakaton onnistunut asennus on vahvan käsityötaidon ja oikeiden työkalujen yhteispeliä

Konesaumakaton asennus vaatii onnistuakseen taitavan kattopeltisepän, jolla on rutkasti kokemusta peltitöistä. Mikäli konesaumakaton asennus suoritetaan puutteellisella tietotaidolla tai vääriä välineitä käyttäen, voi katon asennuksesta seurata monen näköistä haittaa ja turhia lisäkustannuksia, kun työn tulosta joudutaan korjailemaan jälkikäteen. Saumat eivät ehkä ole kunnolla tiivistetyt, kiinnitykset on tehty vähän sinnepäin, tai katon tuuletus ei pelaa. Tällaiset epäkohdat asennuksessa aiheuttavat riskiä muun muassa ennenaikaiselle ruostumiselle, vesivuodoille sekä lahovaurioille ja homeongelmille.

Konesaumakaton asennuksessa käytetään paljon käsityötä, joten se on hitaahko ja vaativa suorittaa. Kuitenkin, kun konesaumakaton remontti suoritetaan taidolla, saa talo siitä korkealaatuisen suojan taas pitkäksi aikaa. Konesaumakaton asennuksessa tulee käyttää asianmukaisia erikoistyökaluja, ja koko ajan on tiedettävä tasan tarkkaan, mitä ollaan tekemässä. Nimensä mukaisesti konesaumakatto on niin sanottu saumattu kate, eli kaikki katon yksityiskohdat ja elementit – muun muassa jiirit ja läpiviennit – saumataan kiinni kattoon yhdeksi tiiviiksi kokonaisuudeksi. Teräspellitkin siis saumataan toisiinsa kaksinkertaisilla saumoilla ja tiivistysmassaa apuna käyttäen, ja peltirivit kiinnitetään ruoteisiin omilla, siististi piiloon jäävillä kiinnityksillään.

Konesaumakatto vaatii tiheän aluslaudoituksen, paikoin käytetään jopa umpilaudoitusta. Tavallisesti katolle asennetaan toimivuuden varmistamiseksi samalla myös pystykouru eli jalkaränni. Koska katto on läpikotaisin tiivis, sen riittävä tuulettuvuus täytyy varmistaa erityisen tarkasti. Plus Kattopalvelun ammattitaitoiset kattopeltisepät osaavat ottaa suunnittelussa ja toteutuksessa huomioon kaikki edellämainitut seikat sekä muut katon kannalta olennaiset asiat, jotta konesaumakaton asennus on taatusti varmatoiminen ja laadukas ratkaisu katollesi!

Konesaumakatolla on useita selkeitä vahvuuksia – ja muutama huomioitava haastekohta

Konesaumakatto on erinomainen valinta katetyypiksi monestakin eri syystä. Kuten muutkin peltikatot, on se rakenteille kevyt kannettava, ja hävittäminen on ekologista, sillä pelti on materiaalina täysin kierrätettävissä. Konesaumakaton voi asentaa monenlaiseen kohteeseen: sillä pystytään suojaamaan monimuotoiset, haastavatkin katot, ja loivemmatkin kattoprofiilit onnistuvat, sillä minimikaltevuus on 1:10. Huollon suhteen konesaumakatto on kiitollinen ja hyvin helppohoitoinen materiaali.

Ennen kaikkea konesaumakatto on äärimmäisen kestävä ja sopii siksi hyvin Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Kun sitä hoidetaan oikein – säännöllisellä puhdistuksella, tiiveydestä huolehtimalla ja ajoittain huoltomaalaamalla – voi se saavuttaa jopa sadan vuoden kunnioitettavan käyttöiän, siinä missä lukkosaumakatot ja profiilipeltikatot yltävät suurin piirtein puoleen siitä. Konesaumakatto on kattotyypeistä myös ainut, joka ei välttämättä vaadi erillistä aluskatetta, sillä oikein asennettuna ja huollettuna se on ehdottoman vesitiivis. Koska konesaumakatto on taidokasta käsityötä, ei se näytä teollisen tasaiselta, vaan pinta on kauniin elävä. Peltikate patinoituukin persoonallisesti vuosien varrella lämmönvaihteluiden myötä.

Tietysti konesaumakatossa on myös omat haasteensa. Koska kyseessä on harjaa myöten täysin tiivis kate, ei tuuletusta pysty järjestämään harjalta käsin kuten muissa katetyypeissä. Tämä on huomioitava jo suunnitteluvaiheessa ennen pohjatöihin ryhtymistä, ja ongelmanratkaisussa saatetaan tarvittaessa käyttää alipainetuulettimia. Konesaumakatto on myös äänekkäämpi verrattuna esimerkiksi lukkosaumakattoon, ja sateen ja tuulen räminät kantautuvat helpommin sisätiloihin asti. Tätä tosin voidaan helpottaa asentamalla katteen alle erityiset äänieristysnauhat. Kaiken kaikkiaan konesaumakatto on hyvä ratkaisu monille rakennuksille, kun etsinnässä on kestoltaan ylivoimainen suoja säätä ja aikaa vastaan.

Mitä konesaumakaton remontti maksaa?

Mikä sitten on konesaumakaton hinta asennettuna? Tämä tietysti kiinnostaa katetyypin valinnan ollessa ajankohtainen. Yhtä nimenomaista vastausta kysymykseen ei ole olemassa, sillä niin kohdekattojen kunnossa, projektien laajuudessa kuin monissa olennaisissa katon yksityiskohdissakin on valtavasti variaatiota eri remonttien välillä. Tämän vuoksi konesaumakaton remontti aloitetaankin meillä katon kuntotarkastuksella ja tarvekartoituksella: huomioimme, minkälaista työtä katto vaatii ja kuinka paljon, millaisia yksityiskohtia ja lisävarusteluja tulee ottaa huomioon, mikä on katon nykykunto ja millaisia toiveita asiakkaalla on kattoremontin suhteen.

Kohteena olevan katon ominaisuudet määrittelevät jo paljon projektin kulkua ja kustannustasoa. Mikä on remontoitava kokonaispinta-ala, entä kuinka korkea rakennus tai jyrkkä katto on kyseessä? Tarvitaanko rakennustelineitä tai ehkä henkilönostimia? Montako kerrosta, savupiippua tai ilmanvaihtoläpivientiä talossa on? Usein eniten työtä teettävät sellaiset vaativat yksityiskohdat kuten piipunpellitykset, läpiviennit, jiirit, lipat, harjasaumat ja niin edelleen. Entä nykyisen katon ja rakennuksen peruskunto? Uusitaanko vain pellit, vai tarvitaanko myös vesikaton alapuolisten rakenteiden suhteen esimerkiksi yläpohjan eristeiden vaihtoa tai lahovaurioiden korjausta? Vaihdetaanko vanha konesaumakatto uuteen, vai asennetaanko konesaumakatetta nyt ensimmäistä kertaa aiemman, erilaisen katteen (esimerkiksi huopakatto) päälle? Konesaumakaton hinnassa on huomioitava myös mahdollisesti päivitystä vaativat kattoturvatuotteet sekä muut katolle asennettavat lisävarustelut, kuten lumiesteet, kattosillat, turvakiskot, tikkaat, kattoikkunat tai aurinkopaneelit.

Tarkan hinnan konesaumakaton remontista saatkin pyytämällä meiltä tarjouksen, jolloin tulemme paikan päälle tarkastamaan kattosi tilanteen. Meillä Plus Kattopalvelulla hintaan kuuluu avaimet käteen-palveluna työn kaikki vaiheet aina alustavasta suunnittelusta lähtien remontin toteutukseen sekä loppusiivoukseen saakka. Tarvittavat purku- ja vaihtotyöt, katon esivalmistelut, ympäristön suojaus, materiaalit, koneet ja työkalut, viimeistelevät suojakäsittelyt ja pinnoitukset sekä ensiluokkaiset, kokeneet kattopeltisepät sisältyvät kaikki remontin hintaan. Vaikka konesaumakaton hinta on kertakustannuksena arvokkaampi verrattuna esimerkiksi lukkosaumakattoon, tulee se usein pitkässä juoksussa kuitenkin edullisemmaksi ratkaisuksi, kun huomioidaan laatu, käyttöikä ja turvallisuus. Konesaumakaton hinta maksaakin itsensä takaisin tinkimättömänä vesitiiveytenä ja ylivoimaisena kestävyytenä, kunhan katosta pidetään asianmukainen huoli.

Uuden katon ylläpito remontin jälkeen kannattaa – konesaumakaton elinikää pidentävät ja laatua säilyttävät huollot kattavasti Plus Kattopalvelulta

Kun konesaumakaton remontti on tehty ja katto kiiltelee uutuuttaan, on seuraava askel siirtyä katon ylläpitovaiheeseen. Konesaumakatto ei toimiakseen ihmeitä vaadi, mutta säännöllisellä puhdistuksella ja katon kunnon tarkistuksella se pidetään toimintakykyisenä ja pitkäikäisenä – vähällä vaivalla. Jos huoltoa sen sijaan laiminlyö, niin vuosia ränsistyneen katon kunnostamisessa alkaakin olla isompi vaiva ja katteesta voi löytyä astetta pahempia ongelmia. Peltikaton ikävimpiin vihollisiin kuuluu ruoste, ja jos katon annetaan roskaantua, muhii lehtikasoissa helposti kosteus, joka kutsuu korroosion nakertamaan katepintaa. Yleisesti suositellaankin, että konesaumakatolle tehtäisiin perustavanlaatuinen huoltokäynti pari kertaa vuodessa, mielellään keväisin ja syksyisin.

Plus Kattopalvelu hoitaa konesaumakattosi huollot näppärästi ja taidolla tehden. Kausihuollon yhteydessä tarkastamme aina katon tiiveyden kattavasti: käymme läpi jiirit, saumaukset ja läpiviennit sekä teemme tarvittavat tiivistykset. Puhdistamme roskat ja lehdet katolta, ja siivoamme rännit sekä tarkastamme niiden kiinnitykset ja kaadot. Havainnoimme huolellisesti katepintaa naarmujen, kolhujen, sammaleen, levän tai alkavien ruostekohtien varalta. Varmistaudumme kattotuotteiden kiinnityksistä ja toimivuudesta, ja tarpeen vaatiessa meiltä luonnistuvat myös katon kattavammat pesut, sammaleenpoistot, lumenpudotukset ja jäänsulatukset. Ainoa konesaumakaton isompi huoltotoimi on ajoittainen huoltomaalaus, jonka senkin ammattilaisemme suorittavat täysin tyylipuhtaasti.

Etsitpä konesaumakaton huoltoa, korjausta tai remonttia, olet oikeassa paikassa. Plus Kattopalvelu palvelee kaikissa konesaumakattotöissä asiantuntevasti ja joustavasti. Meidän tekemänämme konesaumakattosi on taatusti vedenpitävä, ja annamme työlle täyden laatutakuun. Uusi katto tarjoaa talolle suojaa vuosikymmeniksi eteenpäin, pitää vesivahingot ja homeongelmat loitolla, ja on rakennuksen julkisivulle kaunis kruunu. Missä kunnossa sinun konesaumakattosi on? Milloin viimeksi ammattilainen kartoitti läpi sen tilanteen? Onko katossa jo havaittavia merkkejä korjaustarpeesta tai mahdollisia piileviä ongelmia? Oli tilanne katon suhteen mikä tahansa, meillä on keinot ja kyky auttaa. Tilaa siksi meiltä ilmainen kuntokartoitus katollesi ja varmista siten sen pitkä elinkaari myös jatkossa. Toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme konesaumakaton remontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt