Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lukkosaumakaton asennuksella saavutetaan katolle laadukas suoja vuosikymmeniksi

Tyylikkään vähäeleinen, moderni lukkosaumakatto on suosittu katevaihtoehto monestakin syystä. Se on saumattu kate kuten konesaumakattokin, mutta hinnaltaan edullisempi. Lukkosaumakaton voi asentaa melko loivallekin katolle ja pelti on materiaalina hyvin ekologinen ja kierrätysystävällinen. Kate on erittäin tiivis ja kestävä, kevyt rakenteille, ja sateella ja tuulella merkittävästi hiljaisempi kuin muut peltikattotoverinsa. Ammattitaitoisesti asennettu ja hyvin hoidettu lukkosaumakatto voi palvella tarkoituksessaan jopa puoli vuosisataa.

Plus Kattopalvelulta saat asiantuntevasti toteutettuina kaikki lukkosaumakaton asennus-, korjaus- ja huoltotyöt. Meille on vuosien varrella karttunut vankka kokemus lukkosaumakatteista, ja otamme aina kattotöitä tehdessämme huomioon niiden nimenomaiset erityispiirteet, kuten esimerkiksi muista kattotyypeistä poikkeavat kiinnitykset. Kaikki saumaukset hoituvat meiltä viimeisen päälle ja lopputulos on tiivis ja tyylikäs. Tietysti asennamme huolella ja taidolla tarvittaessa myös muut perinteisemmät kattotyypit, kuten konesaumakatot ja profiilipeltikatot.

Meillä kyse on aina kokonaisvaltaisesta palvelusta. Vaikka kiipeäisimme katolle jonkin pienenkin työn takia – vaikkapa yksittäisen vuotopaikkauksen – niin työmoraaliimme kuuluu, että samalla tarkastamme katon yleiskunnon läpi ja varmistamme, että kate on kaikin puolin toimiva. Mikäli esimerkiksi harjatiiviste puuttuu katolta tai mikäli räystäspelleissä olisi korjattavaa, tuomme tällaiset seikat tietoosi ja saat edullisen tarjouksemme asioiden hoitamisesta kuntoon. Meidän tekemistämme kattotöistä voit yksityisasiakkaana hyödyntää myös kotitalousvähennyksen verotuksessa, ja sivustomme kautta on haettavissa joustavampi rahoitus isojakin remontteja varten.

Lukkosaumakaton asennuksen hinta tulee loppujen lopuksi todella edulliseksi, kun otetaan huomioon sillä saavutettava katon toimivuus, turvallisuus ja käyttöikä. Ja kun ammattilainen suorittaa kattosi asennuksen, on jälki taatusti ensiluokkaista, talo suojassa, ja työllä takuu. Lukkosaumakaton asennus ja uusiminen kannattaa teettää ajoissa, ennen kuin katossa ilmenee vesivuotoja, lahovaurioita tai muuta ikävämpää. Näin säästyy aikaa ja rahaa, ja rakenteet saadaan pidettyä terveinä ja remonttitarve minimoituna. Tee siis tarvittavat toimet jo tänään ja tilaa meidät käymään katollasi. Laitetaan lukkosaumakatto takaisin loistokuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme lukkosaumakaton asennuksesta!

Lukkosaumakaton asennus hinta

Lukkosaumakaton asennus saadaan suoritettua nopeallakin aikataululla

Lukkosaumakaton asennus on suhteellisen vaivatonta esimerkiksi konesaumakaton tekoon verrattuna. Lukkosaumakaton asennus ei vaadi erikoistyökaluja, ja koska työn eteneminen on melko nopeaa, on katto avattuna säiden armoilla vain lyhyen ajan, mutta nekin lyhyet ajat seuraamme tilannetta tarkasti lisäsuojauksia ajatellen. Lukkosaumakatteen asennus on suositeltavaa teettää ammattilaisella, sillä siten vältytään virheasennuksilta, jotka myöhemmin voivat ilmetä esimerkiksi vuoto-ongelmina ja kosteusvaurioina. Asiantuntevan asentajan suorittamana työlle tulee myös selkeä laatutakuu. Asennettavat teräspellit ovat kauniin tasasävyiset ja sileät, ja niillä saadaankin aikaan näyttävä julkisivu talolle. Toimivuuden varmistamiseksi lukkosaumakatto vaatii minimikaltevuudekseen 1:9 tai 1:8 hieman valmistajasta riippuen. Kaikkein haastavimmille tai monimuotoisimmille katoille ei lukkosaumakate sovellu.

Nimensä mukaisesti lukkosaumakate on niin sanottu saumattu kate, eli pellit, jiirit, läpiviennit ja muut katon elementit saumataan kaikki toisiinsa yhdeksi kokonaisuudeksi. Kiinnitämme valmiiksi profiloidut teräspellit ruuvaten ne siististi ruoteisiin, ja asennamme seuraavan pellin pystysauman lukittumaan aina edellisen päälle, joten ruuvit jäävät piiloon pystykuvion alle. Lukkosaumakatteen hyötyleveys on kapeampi kuin profiilipeltikatolla, joten saman pinta-alan kattamiseen tarvitaan useampi pelti. Hoidamme oikeaoppisesti myös pohjatyöt: toteutamme asianmukaisen ruodelaudoituksen ja järjestämme katolle riittävän tuuletuksen toimimaan harjalta käsin. Samalla asennamme paikoilleen harjatiivisteen, joka pitää katon rakenteista pois sivuttaissateet, tuiskulumen sekä tuulen mukana kulkeutuvan roskan. Myös aluskatteen tekeminen ja alusrakenteiden purku-, vaihto- ja asennustyöt luonnistuvat meiltä asiantuntevasti. Kun katto on saatu paikoilleen, voimme suorittaa sille tarpeen mukaan vielä viimeistelevät toimenpiteet, kuten suojakäsittelyt, pinnoitukset tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden uusimiset ja asennukset.

Lukkosaumakaton hinta asettuu peltikattojen keskiluokkaan – tarkka hinta lasketaan aina tapauskohtaisesti

Mitä lukkosaumakaton asennus sitten maksaa? Jos verrokkeina ovat muut peltikattotyypit, niin yleisellä tasolla voidaan sanoa, että lukkosaumakaton hinta asettuu jonnekin profiilipeltikaton ja konesaumakaton väliin: lukkosaumakate on perinteistä profiilipeltikattoa arvokkaampi, mutta tulee kuitenkin huokeammaksi kuin konesaumakate. Tarkemmin lukkosaumakaton hinta määräytyy aina kulloisenkin kohdekaton ominaisuuksien, kunnon ja tarpeiden mukaan. Itse katon asennustyöstä aiheutuu tietysti kustannuksia, mutta lisäksi on huomioitava useita muuttujia, jotka hintaan vaikuttavat.

Esimerkiksi katon kokonaispinta-ala, kattomuoto, katon jyrkkyys ja rakennuksen korkeus määrittelevät kaikki osaltaan projektin kustannustasoa. Katon koko vaikuttaa tarvittavan työn määrään ja materiaalimenekkiin, ja jyrkkä ja korkea katto voivat vaatia rakennustelineiden, henkilönostinten tai muiden työkoneiden käyttöä. Jos katolla on paljon aikaa vieviä yksityiskohtia, kuten kattoläpivientejä, jiirejä, lippoja ja listoituksia, näkyy se tietysti asennuksen hinnassa. Merkitystä voi olla myös talon sijainnilla sekä jopa remontin toteuttamisen ajankohdalla.

Työn määrä eri kohteiden välillä vaihtelee paljonkin, ja tässä suurta roolia näyttelee katon alapuolisten rakenteiden kunto. Jos uusitaan vanhaa kattoa, ja yläpohja on itsessään hyväkuntoinen, voidaan toteuttaa osittainen kattoremontti pellit vaihtamalla, ja tällöin hinta on edullisempi. Jos taas katon alusrakenteista löytyy lahovaurioita, pilalle menneitä eristeitä tai vaikkapa rikkonainen tai irronnut aluskate, on purku- ja asennustöiden määrä suurempi, mikä tuo projektiin lisää kustannuksia. Tarvittavat muutokset tai parannukset katon rakenteisiin on kuitenkin edullisempaa toteuttaa katon asennuksen yhteydessä kuin myöhemmin omana urakkanaan. Sama koskee kattovarustelujen uusimista ja asentamista: hinnassa otetaan huomioon, mikäli päivitetään vaikkapa lumiesteet, tikkaat, kattosillat, vesikourut, aurinkopaneelit, kattoluukut tai -ikkunat tai vaikkapa asennetaan pieneläinesteet.

Koska muuttuvia tekijöitä lukkosaumakaton asennuksessa on paljon, aloitammekin projektin aina kattotarkastuskäynnillä, jolla otamme selvää katon tarpeista ja asiakkaan toiveista. Havaintojemme pohjalta räätälöimme toimivan suunnitelman ja edullisen tarjouksen juuri sinun kattosi asennuksesta. Tarkan hinnan lukkosaumakaton asennukselle saat siis pyytämällä meidät tällaiselle ilmaiselle tarkastuskäynnille. Hintamme sisältää aina koko remonttipaketin kattavana avaimet käteen- palveluna, ja tarjoukseen on jo laskettu mukaan laadukkaat materiaalit ja työvälineet, asiantunteva työvoima, kaikki pohjatyöt, asennukset ja viimeistelyt, tarvittavat työkoneet ja telineet, huolellinen loppusiivous sekä lopputarkastus. Lisäksi katon asennukseen kuuluu luonnollisesti työtakuu. Lukkosaumakaton asennuksen hinta onkin loppupeleissä varsin edullinen, kun kustannukset suhteutetaan katon käyttöikään, laatuun ja toimintavarmuuteen.

Lukkosaumakate vai konesaumakate, kumpi lopulta tulee hinnaltaan edullisemmaksi?

Kumpi sitten tulee viime kädessä edullisemmaksi, lukkosaumakate vai konesaumakate? Kuten aiemmin todettiin, niin jos asiaa katsotaan puhtaasti alkupanostukseen tarvittavan pääoman kantilta, on konesaumakatto arvokkaampi ja lukkosaumakatto huokeampi ratkaisu. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen, mikäli huomioon otetaan katemateriaalien luonne, kestävyys, käyttöikä ja huoltotarve. Esimerkiksi vaikka totta onkin, että lukkosaumakaton asennushinta on pienempi kuin konesaumakaton, sama pätee myös käyttöikään. Yleensä lukkosaumakatto kestää hyvällä huollolla ja korjaukset ajoissa tehtyinä noin 50 vuotta, kun taas konesaumakaton elinkaari voi parhaimmillaan yltää jopa noin kaksinkertaiseksi, sataan vuoteen saakka.

Peltikaton kustannukset onkin hyvä huomioida pitkällä aikavälillä ja jakaa tasaisesti katon käyttövuosille. Lisäksi kannattaa laskea mukaan tulevat huolto- ja korjauskustannukset. Konesaumakaton korkea alkukustannus perustuu siihen, että käsityön määrä projektissa on suuri. Toisaalta valmiin ja hyvintoteutetun katon tiiveys on omaa luokkaansa, sillä konesaumakate on ainut kattotyyppi, joka ei tiiveytensä ansiosta periaatteessa vaadi erillistä aluskatetta vedenpitävyyden takaamiseksi. Me kuitenkin aina aluskatteen asennamme ja sitä suosittelemme jo pelkästään kondenssiveden vuoksi. Valintaa tehtäessä kyse onkin enemmän siitä, mitä katteelta haetaan. Onko tärkeintä saavuttaa pisin mahdollinen käyttöikä? Tulisiko katto saada asennettua mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti? Kuinka tärkeää on, että kattomateriaali on hiljainen? Vai halutaanko katosta mahdollisimman huoltovapaa? Mitä muita toiveita ja henkilökohtaisia mieltymyksiä asiakkaalla on kattoremontin suhteen?

Loppujen lopuksi katon pitkäikäisyys on tietysti kiinni monesta muuttujasta. Ympäristön olosuhteet, tunnollinen kattohuolto sekä alkuperäisen asennuksen laatu vaikuttavat kaikki peltikaton käyttöikään. Mikäli muuttujat jätetään laskuista pois, ja käyttöikää kustannuksiin suhteutettuna arvioidaan puhtaasti teorian kautta, tulee konesaumakate loppupeleissä suurella todennäköisyydellä edullisemmaksi, joten jos taloudelliset rahkeet antavat myöten, voi siihen olla järkevää panostaa. Mikäli pohdit, kannattaisiko sinun katollesi asentaa lukkosaumakatto vai konesaumakatto, kysy Plus Kattopalvelun asiantuntijoita apuun. Kattoammattilaisemme kartoittavat tilanteen ja räätälöivät sellaisen suunnitelman, joka parhaiten soveltuu sinulle ja katollesi.

Kun lukkosaumakatto tarvitsee huoltoa tai korjausta, Plus Kattopalvelu hoitaa homman

Kun lukkosaumakaton asennus on suoritettu, niin jatkossa sille riittävät yleensä perustavanlaatuiset huoltotoimet, kuten katon säännöllinen puhdistus, tiiveyden tarkistus sekä huoltomaalaus tarpeen mukaan. Lukkosaumakaton huolto kannattaa teettää puolivuosittain, mieluusti keväällä ja syksyllä, jolloin katon kunto päästään tarkastamaan sekä ennen ensimmäisiä pakkasia että talven lumimassojen väistyttyä. Lukkosaumakaton huollossa tähdätään siihen, ettei katolle kerry ylimääräistä lehtiroskaa tai muuta sellaista ainesta, joka sitoisi kosteutta itseensä ja näin edesauttaisi korroosiota peltipinnassa. Edullisin keino pelastaa katto ruostumiselta ja ennenaikaiselta kattoremontilta onkin juuri tunnollinen, tasaisin väliajoin toteutettu kattohuolto.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kattavasti kaikki lukkosaumakatteen huoltotyöt. Kun teemme kausihuoltoa katolle, tutkimme aina kokonaisvaltaisesti kattosi kunnon kaikin puolin. Tarkastamme katepinnan ruostevaurioiden, kolhujen, irtoilevan maalin ja ei-toivotun kasvuston varalta. Käymme läpi jiirit, saumakohdat, listoitukset ja läpiviennit, sekä teemme tarvittavat kiristykset ja tiivistykset. Tutkimme myös kattoturvatuotteet ja muut kattovarustelut niin kiinnitysten kuin toimivuudenkin osalta. Puhdistamme katon roskista ja lehdistä ja tarkistamme peltien kiinnitykset. Siivoamme samalla myös rännit sekä varmistamme niiden kaadon ja kiinnitykset. Lisäksi teemme tarpeen mukaan lukkosaumakaton pesut, sammaleenpoistot, suojakäsittelyt, huoltomaalaukset, lumenpudotukset sekä jäänsulatukset.

Kun huolto on tunnollista ja toistuvaa, jää lukkosaumakaton korjaustarve yleensä vähäiseksi. Mikäli korjattavaa kuitenkin ilmenee, voit kääntyä puoleemme myös tällaisten kattotöiden suhteen. Suoritamme niin pienet vuotopaikkaukset kuin laajempienkin kattoalueiden korjaukset sekä pellinvaihdot. Korjaamme vesikourut ja muut kattotuotteet sekä paikkaamme, kiinnitämme ja uusimme irronneet peltilistat, räystäslaudat, räystäspellit, päätypellit ja niin edelleen. Myös äkillisen korjaustarpeen yllättäessä myrsky- tai lumivaurioiden vuoksi palvelemme joustavasti ja kokonaisvaltaisesti. Meille voit jättää niin raivaustyöt, vakuutusyhtiölle tarvittavan dokumentoinnin kuin kaikki lukkosaumakaton korjauksetkin, selvittiin sitten pienillä pintanaarmuilla tai ei.

Lukkosaumakaton asennus, korjaus ja huolto luonnistuvat kaikki ammattitaitoisesti ja vaivattomasti Plus Kattopalvelun toimesta. Tuloksena saat tyylikkään ja tiiviin katon, joka suojelee rakenteet sään ja ajan vaikutuksilta vuosien ja vuosikymmenten ajan. Missä kunnossa on sinun lukkosaumakattosi? Onko viimeisimmästä kausihuollosta kulunut aikaa tai näkyykö katolla selkeitä merkkejä huoltotarpeesta? Oletko epävarma siitä, mikä katon tämänhetkinen tilanne on? Tai ehkä suunnittelet vasta ensikaton asennuttamista rakennukseesi? Niin tai näin, Plus Kattopalvelulta saat asiantuntevan avun katollesi. Tilaa meidät paikalle, niin tutkimme kattosi tilanteen ja räätälöimme suunnitelman sen saamiseksi täyteen iskuun. Toimi jo tänään – ota yhteyttä ja kysy tarjouksemme lukkosaumakaton asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt