Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Milloin kattoremontti kannattaa tehdä?

Milloin kattoremontti tulisi toteuttaa? Mistä merkeistä tietää, että kate on vaihtokunnossa? Miten määritellään, onko tarvetta osittaiselle kattokorjaukselle vai kokonaisvaltaiselle saneeraukselle? Kattoremontti on tärkeä tehdä ajoissa, jotta katon pienet haasteet eivät ehdi kasvaa hankalammiksi ongelmiksi, kuten vesivuodoiksi tai lahovaurioiksi rakenteissa. Kun mietit, milloin kattoremontti on ajankohtainen katollasi, me Plus Kattopalvelulla autamme mielellämme arvioimaan tilannetta.

Eri kattomateriaaleille on annettu jokaiselle oma laskennallinen käyttöikänsä – arvio siitä, kauanko kate kestää toimintakykyisenä. Tätä käyttöikää ei kuitenkaan kannata pitää absoluuttisena totuutena, sillä katon elinkaarta voi merkittävästi pidentää säännöllisellä ja laadukkaalla huollolla, tai vastaavasti ympäristön epäsuotuisat olosuhteet, kuten vaikkapa varjostava ja roskaava puusto, voivat lyhentää sitä. Kun epäilet, että kattoremontti voisi olla talossasi ajankohtainen, tilaa meidät kartoituskäynnille katollesi. Tarkastamme muun muassa jiirit ja läpiviennit, vedenpoistojärjestelmän, katon kiinnikkeet ja saumaukset sekä kattoturvatuotteet. Tutkimme myös vesikaton alapuoliset rakenteet mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi katepinnassa voi olla vaihtotarpeesta kieliviä merkkejä: kupruja tai painumia huopakatteessa, sammalta tai halkeilua tiilikatteessa, ruostetta tai pinnoitteen hilseilyä peltikatteessa. Tiivistetysti voitaisiin sanoa, että kattoremontti kannattaa tehdä, kun katteen käyttöikä alkaa olla lopussa eikä pelkillä huoltotoimilla enää saavuteta merkittävää parannusta tilanteeseen.

Plus Kattopalvelu suorittaa kattoremonttisi avaimet käteen- palveluna hoitaen remontin jokaisen vaiheen suunnittelusta alkaen aina loppusiivoukseen saakka. Tulimmepa tekemään kuinka pientä huolto- tai korjaustyötä tahansa, katsomme kattoa aina kokonaisuutena ja havainnoimme sen yleiskuntoa. Näin varmistetaan, että saat kattosi kaikilta osin kuntoon ja täyteen toimintakykyyn. Työnjälki on aina ensiluokkaista, ja sillä on laatutakuu. Muista hyödyntää myös kotitalousvähennys tekemistämme kattotöistä, ja isompiin projekteihin voit lisäksi hakea tarvittaessa joustavampaa rahoitusta sivustomme kautta. Ei siis ole mitään syytä lykätä kattoremonttia tarpeettomasti! Vain ajoissa tehty kattosaneeraus auttaa, ja sen tuomat hyödyt ulottuvatkin pitkälle tulevaisuuteen, kun katon kunto on parempi ja huolto- sekä korjaustarve sitä kautta pienempi. Varmista siis, että saat kattoremontissa rahoillesi vastinetta, ja kutsu meidät suorittamaan kattosi korjaus! Kartoitetaan katon kunto ja tilanne, ja palautetaan sille täysi toimivuus. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Milloin kattoremontti kannattaa tehdä
Älä anna katon päästä tähän kuntoon, vaan kutsu meidät ajoissa paikalle.

Kattoremontin toteutus talvella on mainio vaihtoehto

Yksi vaihtoehto kattoremontin toteutuksen ajankohdaksi on talvi. Usein kattoremontin ajankohdaksi mielletään helposti kevät tai kesä, mutta Plus Kattopalvelulta käy kätevästi myös kattoremontti talvella. Kattoremontin aikana talossa voi asua tavalliseen tapaan myös talvella, sillä vesikatteen puuttuminen ei itsessään poista lämpöä rakennuksesta. Tilanteissa, joissa vesikaton lisäksi uusitaan katon yläpohjaa ja esimerkiksi sen eristevilloja, voidaan työ tehdä osissa, jotta vaikutukset asumismukavuuteen jäävät mahdollisimman pieniksi.

Kattoremontin toteutus talvella voi joissain tapauksissa osoittautua jopa kesäaikaa kätevämmäksi ratkaisuksi, sillä kuivalla, vähäsateisella pakkaskaudella olosuhteet remontin suorittamiselle ovat varsin hyvät. Koska ilmankosteus on matala, riittää projektissa vähempikin suojaus, ja näin työn eteneminen tehostuu. Kattorakenteet ja remontissa tarvittavat materiaalit säilyvät helpommin kuivina. Maan ollessa jäässä nurmikko ei myöskään ota itseensä tontilla liikkuvista työkoneista tai maassa säilytettävistä materiaaleista tai jätelavasta, joten pihamaata ei tarvitse jälkikäteen korjailla. Työkoneilla saatetaan lisäksi päästä lähemmäksi kohdekattoa, kun vaikkapa istutuksia tarvitsee varoa vähemmän, ja näin projekti helpottuu.

Kun kattoremontti toteutetaan talvella, on kyse kiihkeimmän sesongin ulkopuolisesta ajankohdasta. Tämä tarkoittaa, että remontin saa yleensä sovittua katolleen nopeammalla aikataululla, ja kenties jopa hieman huokeammalla hinnalla, kuin keskellä kiireisintä ruuhkasesonkia. Talvella tehty kattoremontti valmistaa katon kaukonäköisesti kevätsateita ja sulamisvesiä silmällä pitäen, ja näin vältetään akuutit vuoto-ongelmat katolla kevätpäivien koittaessa. Plus Kattopalvelu suorittaa kattoremonttisi ammattitaitoisesti vuodenajasta riippumatta ja laadukkaalla lopputuloksella. Talven sateitakaan ei tarvitse pelätä, sillä muutaman päivän sääennusteen perusteella pystymme suunnittelemaan työt.

Katon säännöllisten huoltotoimien yhteydessä saat samalla katon kuntotarkastuksen

Plus Kattopalvelu toimittaa katollesi korjaus- ja remonttitöiden lisäksi myös monenlaiset katon huoltopalvelut laadukkaasti ja kattavasti. Teemme muun muassa katon syys- ja keväthuollot, katon sekä rännien pesut ja puhdistukset, lumenpudotukset ja jäänsulatukset, sammaleenpoistot, paikkaukset, kiinnitykset, tiivistykset, huoltomaalaukset, uudelleenpinnoitukset ja niin edelleen. Mitä tahansa toimenpidettä menemmekin katolle suorittamaan, vaikka kyseinen kattotyö olisi ehkä pienikin, katsastamme samalla katon yleisen kunnon ja havainnoimme kokonaisuutta. Saat meiltä näin aina ajankohtaista tietoa kattosi tilanteesta ja tarpeista.

Katolla liikkuessamme tarkastelemme tietysti itse katepintaa: onko se kulunut, vaatisiko se uudelleenpinnoitusta tai onko se suorastaan vaihtokunnossa? Toimiiko sade- ja sulamisvesien poistuminen katolta toivotulla tavalla, niin ettei vesi pääse vuotamaan sisälle tai katon rakenteisiin? Entä miltä näyttävät katon yksityiskohdat, kuten jiirit, saumaukset ja pellitykset? Ovatko kattoläpiviennit tiiviit? Tarvitaanko kiinnikkeiden vaihtoa tai kenties lisäkiinnityksiä? Ovatko kattoturvatuotteet ajan tasalla, hyvin kiinni ja hyväkuntoiset? Talvisin katonreunalle ilmestyvä jääpuikkorivistö voi kieliä lämpövuodoista, ja eristyksen lisäksi myös katon tuulettuvuus on hyvä varmistaa. Kattotöiden yhteydessä pyrimme aina tarkastamaan myös välikaton, mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn sinne. Näin havaitaan mahdolliset vaaran merkit vesikatteen alla: mikäli aluskate on rikkinäinen tai irtoillut, mikäli rakenteissa on lahoja puuosia tai mikäli yläpohjasta löytyy valumajälkiä tai kastuneita villoja, pystymme korjaamaan tällaiset isommatkin ongelmat.

Ajoissa tehty kattoremontti kannattaa, sillä uusi katto kestää jälleen kosteutta ja muuttuvia sääoloja jopa vuosikymmeniä eteenpäin. Mitä aiemmin katto laitetaan kuntoon, sitä edullisempi ja pienempitöinen remontti yleensä on kyseessä. Epäiletkö, että kattoremontti olisi ajankohtainen sinun katollasi? Milloin viimeksi kattoammattilainen on kartoittanut katon tilanteen? Jos katon kunto on pienimmässäkään määrin kysymysmerkki, kutsu meidät tutkimaan asiaa, niin varmistutaan siitä, missä mennään. Plus Kattopalvelu hoitaa kattotyöt ripeästi, tyylikkäästi ja laatutyönä puolestasi. Anna katollesi uusi elämä ja tilaa meidät apuun – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt