Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Se mitä tiilikaton asennus maksaa, on tapauskohtainen ja perustuu työn ja tarvikkeiden määrään

Tiilikaton hinta mietityttää, kun tiilikaton asennus on tullut ajankohtaiseksi. Tiilikaton tarkkaa hintaa ei saada selville pelkän pinta-alan avulla – tiilikaton asennukset kun ovat kovinkin vaihtelevia niin työmäärältään kuin tarpeiltaankin katosta riippuen. Jopa projektin ajankohta saattaa vaikuttaa kustannuksiin, sillä hiljaisemmalla talvikaudella remontin voi onnistua nappaamaan itselleen edullisemmin kuin kiireisimpänä kesäsesonkina. Lisäksi kohdekatot ovat kaikki yksilöitä: yhdelle katolle vaihdetaan vain uudet kattotiilet, kun taas toisessa paikkaa täytyy kunnostaa koko katto aluskatetta ja yläpohjan lahovaurioita myöten. Toisinaan ollaan asentamassa yksinkertaista ensikattoa rakennukselle, toisinaan taas tarvitaan paljon purkutöitä ja vanhojen rakenteiden lujittamista, ja kohdekin saattaa olla monimutkaisempi mansardikatto. Tiilikaton hinta-arviossa täytyykin ottaa huomioon, paljonko työvoimaa, tarvikkeita ja aikaa missäkin kohteessa vaaditaan. Päämäärä tiilikaton asennuksissa on kuitenkin aina sama: saavuttaa loistokuntoinen, laadukas ja pitkäikäinen katto.

Meille Plus Kattopalvelulla erilaiset tiilikattotyöt ovat tuttua touhua. Kokemusta olemme vuosien varrella kerryttäneet niin betonitiilikatoista kuin savitiilikatoistakin, suurista ja pienistä projekteista, rakennustyypistä riippumatta. Hoidamme tyylipuhtaasti niin tiilikaton huollot, korjaukset kuin remontitkin. Meiltä saamasi kattopalvelu on yksilöllistä ja kattavaa: nousimmepa katollesi mistä syystä tahansa, pidämme aina huolta kokonaiskuvasta ja havainnoimme katon yleisilmettä. Mikäli jollain katon osa-alueella ilmenee huomioitavaa, saat siitä heti tiedon ja teemme tarvittavat työt katon toimivuuden parantamiseksi.

Tiilikatto on hyvä sijoitus: tyylikäs, hiljainen ja hengittävä katto, joka sulautuu kauniisti maisemaan ja kestää hyvin hoidettuna jopa 70-100 vuotta materiaalista riippuen. Tiilikaton hinta maksaakin itsensä takaisin turvallisuuden, toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän muodossa. Kun tiilikattosi toteuttaa Plus Kattopalvelun kaltainen ammattitekijä, saat yksityisasiakkaana myös hyödyntää kattotyöt verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Jos tiilikaton remontti on isompi ja arvokkaampi, ja kustannuksia haluaisi pilkkoa pienempiin eriin, voi sivustomme kautta hakea joustavampaa rahoitusta urakalle. Katossa ei kannata säästää, sillä vain laadukas ja oikein asennettu tiilikate suojelee rakenteet ja sisäilman terveinä ja mahdollistaa turvallisen ja mukavan asumisen talossa pitkällä tähtäimellä. Tee siksi paras palvelus katollesi ja varaa sille laadukas tiilikattoremontti. Kutsu meidät paikalle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme tiilikaton asennuksesta!

Tiilikaton hinta

Tiilikaton kustannukset koostuvat monesta eri osa-alueesta

Tiilikaton hintaan vaikuttaa useita sellaisia tekijöitä, jotka muuttuvat aina remonttikohteen mukaan. Niin kohdekaton ominaisuudet, työskentelyolosuhteet kuin remontin yhteyteen suunnitellut muutkin kattotyöt määrittävät kaikki osaltaan tiilikaton hintaa. Tarkkaa hinta-arviota emme siksi voi antaa, ennen kuin olemme nähneet katon tilanteen omin silmin. Kun pyydät meiltä tarjouksen tiilikaton asennuksesta, kattoasiantuntijamme tulee paikan päälle kartoittamaan kattosi kunnon ja korjaustarpeet sekä ottamaan selville, millaisia toiveita sinulla on remontin suhteen. Kun olemme kattokäynnin myötä saaneet projektista selkeän kuvan, teemme työstä suunnitelman ja annamme sinulle hyvän tarjouksen laadukkaasta avaimet käteen- asennuspalvelustamme.

Kohdekaton ominaisuuksissa kiinnitämme huomiota tietysti katon kokonaispinta-alaan, sillä se määrittelee tehokkaasti sekä työhön kuluvaa aikaa että materiaalimenekkiä. Oma lukunsa on katon malli: mansardikatto, aumakatto ja harja- eli satulakatto ovat kaikki erilaisia työstettäviä ja vievät eri määriä aikaa ja vaivaa. Työtuntien määrää ja sitä kautta kustannuksia kasvattaa myös, mikäli katolla on paljon huomiota ja purkutöitä vaativia yksityiskohtia: läpivientejä, lyhtyjä, lippoja, jiirejä, pellityksiä, kattoturvatuotteita ja muita vastaavia. Tai löytyykö talosta kuistia tai erkkeriä joka vaatii kattoon oman ulokkeensa? Yksityiskohdat ja niiden toteutukset vievät aina aikaa ja ne täytyy hinta-arviossa siksi ottaa huomioon.

Entä millaiset ovat remontin työskentelyolosuhteet? Onko talossa yksi vai kaksi kerrosta, ja kuinka kaltevasta katosta on kyse? Jos katto on kovin jyrkkä, on eteneminen hitaampaa, ja urakkaa silmällä pitäen täytyy kenties pystyttää rakennustelineet tai käyttää henkilönostimia tai muuta välineistöä. Käytetäänkö materiaalina huokeampaa betonitiiltä vai merkittävästi arvokkaampaa savitiiltä? Tiilikaton hintaan vaikuttaa myös se, paljonko asennuksen yhteydessä toteutetaan muita tiilikattotöitä. Katolle voi esimerkiksi olla aiheellista asentaa tai päivittää kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, kattosillat, turvakiskot, lapetikkaat, kattotikkaat tai palotikkaat. Tai kenties uusimista kaipaavat vesikourut ja syöksytorvet, tai katolle halutaan nykyaikaiset aurinkopaneelit. Korjataanko savupiippua, pellitetäänkö se, tehdäänkö tiilelle suojakäsittely, asennetaanko pieneläinesteet, tai onko tarvetta samalla energiaremontille yläpohjan eristystä parantamalla? Paljolti hinta riippuu myös katon tämänhetkisestä kunnosta ja varsinkin vesikaton alapuolisten rakenteiden tilanteesta.

Joskus riittää osittainen kattoremontti – kattotiilien vaihto on huokea tapa kunnostaa katto

Aina tarvetta ei välttämättä ole alusrakenteista alkavalle täydelliselle tiilikattoremontille, vaan toisinaan pelkkä tiilien vaihto voi olla riittävä toimenpide katon kuntoon saamiseksi. Tällöin säästyy sekä työtunteja että materiaalia, ja tiilikaton hintakin jää luonnollisesti edullisemmaksi. Mikäli tulemme siihen tulokseen, että katon alapuoliset rakenteet ja aluskate ovat kunnossa ja voidaan toteuttaa osittainen kattoremontti kattotiilet vaihtamalla, kerromme tästä sinulle enemmän kuin mieluusti. Kenenkään etu ei ole, että tuhlataan aikaa turhiin toimenpiteisiin joille ei ole todellista tarvetta, ja tämän vuoksi emme korjaa ehjää emmekä keksi kunnostustarpeita tyhjästä. Plus Kattopalvelu korjaa tiilikattoasi niin, että se on jälleen täysin toimintakykyinen – ei sen enempää eikä vähempää.

Milloin sitten osittainen tiilikattoremontti tiilet vaihtamalla voisi tulla kysymykseen? Yleensä tällaisissa tilanteissa on taustalla, että tiilikaton huoltoa on laiminlyöty pidemmän aikaa. Katon säännöllisestä puhdistuksesta ei ole huolehdittu, ja katto on alkanut muhittaa kosteutta ja kerätä sammalta. Sammal ja vesi ovat voineet tehdä tiilelle jo niin paljon vahinkoa, ettei sitä ole enää mahdollista pelastaa. Tai kunnostavat toimenpiteet olisivat niin työläitä – pesu ja puhdistus, sammaleenpoisto, rikkinäisten tiilien vaihdot sekä vielä uudelleenpinnoitus – että taloudellisesti järkevämmäksi tulee vaihtaa suosiolla koko tiilikate uuteen ja hyväkuntoiseen. Osittainen kattoremontti tiilet vaihtamalla voi olla ratkaisu myös tilanteissa, joissa talon julkisivua halutaan merkittävästi uudistaa esimerkiksi väriä vaihtamalla, ja tiilien maalausoperaatio tulisi työlääksi jäljellä olevaan käyttöikään nähden.

Yleensä aluskatteen käyttöikä etenee samaa tahtia vesikatteen kanssa, ja aluskate on tiilikatolle täysin välttämätön, joten mikäli aluskatetta ei ole aivan hiljattain uusittu, on senkin kunto syytä tarkistaa huolellisesti ennen remonttiin ryhtymistä. Ennen tiilikaton asennusta teemmekin kattavan kuntokartoituksen myös aluskatteen ja alusrakenteiden osalta. Onko aluskate ehjä ja hyvin kiinni, onko rakenteiden puuosissa jälkiä lahovaurioista, löytyykö kastuneita eristeitä ja niin edelleen. Vaatiiko tiilikaton asennus muutoksia rakenteisiin: täytyykö kattorakenteita vahvistaa, korotetaanko kattoa tuuletuksen tehostamiseksi, oikaistaanko kattorunkoa? Mikäli korjaustarvetta ilmenee myös vesikaton alapuolisissa rakenteissa eli niin sanotussa yläpohjassa, on viisasta toteuttaa kerralla kokonaisvaltainen kattoremontti, jotta tiilikatosta saadaan taatusti toimiva.

Tiilikaton hinta Plus Kattopalvelulla – mitä kaikkea saat vastineeksi rahalle?

On hyvä tiedostaa, mitä kaikkea tiilikaton hinta pitää sisällään. Koska tiilikaton kertakustannus on arvokkaampi muutamaan muuhun katemateriaaliin verrattuna, voi mielessä kehkeytyä houkutteleva ajatus tee-se-itse-asennuksesta. Siinä vaiheessa on helppo unohtaa, kuinka paljon eri työvaiheita tiilikaton asennukseen liittyy ja kuinka valtavasti tietotaitoa sen onnistuneeseen toteutukseen tarvitaan. Puutteellisesti tai jopa virheellisesti suoritettu tiilikaton asennus johtaa yleensä vain isompiin ja kalliimpiin korjaustöihin lähitulevaisuudessa. Sitä vastoin ammattilainen tietää koko ajan, mitä on tekemässä ja hoitaa työt kerralla maaliin, ja tuloksena on takuulla toimintavarma ja turvallinen tiilikatto, jonka vedenpoisto, eristys ja tuuletus toimivat kaikki asianmukaisesti suojaten rakenteiden ja sisäilman terveyttä.

Meillä Plus Kattopalvelulla tiilikaton hinnalle saa reilun vastineen. Tiilikaton hinta pitää sisällään kaikki suunnittelu- ja pohjatyöt kattavaa kuntotarkastusta myöten. Meiltä tilattuun työhön ja sen hintaan kuuluu laadukkaat materiaalit ja tuotteet sekä ammattitason työvälineet, ympäristön riittävä suojaus, tiilien nosto katolle, tarvittavat purkutyöt niin vanhan vesikatteen kuin aluskatteenkin osalta, rakenteiden uusimiset sekä muutostyöt kuten katon oikaisut, ruodelaudoitukset ja uuden katteen ja aluskatteen asennustyöt. Jos tarvitaan työkoneita, henkilönostimia, rakennustelineitä tai muuta välineistöä, sisältyvät nekin hintaan.

Tiilikaton asennus ammattitekijän toimesta on hyvä sijoitus talon pitkäaikaiseen hyvinvointiin. Meiltä saat käyttöösi aina koulutetun ja taitavan työvoiman, joka hoitaa viimeisen päälle remontin yhteydessä myös läpiviennit, harjatiilet, kattoturvatuotteet, aurinkopaneelit, otsalaudat, päätyvasat, suojakäsittelyt ja pinnoitukset. Lisäksi autamme tarvittaessa rakennuslupa- ja toimenpidelupa-asioissa ja niiden hoidossa. Samaan hintaan teemme lopuksi työmaan siivouksen, purku- ja remonttijätteen asianmukaisen hävityksen sekä kattavan lopputarkastuksen. Ennen kaikkea hinnassa on mukana projektille täysi työtakuu sekä tietysti laadukkaiden valmistajien omat materiaalitakuut.

Taloudellisin ratkaisu tiilikaton kunnossapitoon on toteuttaa tiilikaton huollot säännöllisesti

Edullisin ja samalla tehokkain tapa huolehtia tiilikaton kunnosta ja käyttöiästä on sen säännöllinen huollattaminen. Tiilikatto ei missään nimessä ole huoltovapaa, vaan hoitamattomana se kerää pintaansa kaikenlaista roskaa, joka nopeasti edesauttaa sammaleen ilmaantumista katolle. Sammaleen taas toivoisi olevan tiilikatolla ihan vihoviimeinen vieras, sillä kun se juurillaan sitkeästi kiinnittyy tiileen, haurastuu kate vähä vähältä ja kosteus pääsee tekemään tuhojaan tiilen sisälle. Kun vesi tiilen sisällä kerta toisensa jälkeen vuoroin sulaa ja vuoroin jäätyy, murenee kate hiljalleen pakkasrapautumisen vaikutuksesta ja tiilet halkeilevat sieltä täältä. Samalla menetetään katteen vedenpitävyys.

Tiilikaton säännöllinen harjaus, pesu ja puhdistus ovatkin tärkeitä huoltotoimia katolle, jotta biomassan kerääntyminen ja katon sammaloituminen voidaan välttää. Katon puhdistuksen yhteydessä siivotaan samalla rännit ja tarkistetaan niiden kaadot ja kiinnitykset. Jos harjaaminen ei riitä poistamaan sammalta katteesta, voidaan avuksi ottaa erityisellä käsittelyaineella suoritettava sammaleentuhokäsittely, joka on kohtalokas sammaleelle ja sen juurille, mutta vaaraton ympäristölle. Toinen huoltotoimi, jolla on suuri merkitys katon terveydelle, on tiilien ajoittainen uudelleenpinnoitus. Mekaaninen ja kemiallinen rasitus saa tiilen suojaavan pinnoitteen kulumaan ja tiili muuttuu yhä huokoisemmaksi. Huokoinen tiili imee itseensä enemmän kosteutta, ja on näin painavampi taakka rakenteille ja lisäksi suuremmassa vaarassa pakkasrapautua. Tiilikaton uudelleenpinnoitus palauttaa tiilelle sen suojaavat ominaisuudet: tiili pysty jälleen hylkimään asianmukaisesti likaa, kosteutta ja kasvustoa sekä toimimaan rakennuksen vankkana suojana.

Plus Kattopalvelulta saat tiilikaton puhdistukset, sammaleenpoistot ja huoltomaalaukset eli uudelleenpinnoitukset. Muihin tarpeen mukaan suorittamiimme tiilikaton huoltoihin kuuluvat muun muassa vuosihuollot ja  suojakäsittelyt sekä talvisin lumenpudotukset ja jäänsulatukset. Aina tiilikatolla käydessämme tarkistamme kattotuotteet, läpiviennit, pellitykset, jiirit ja saumakohdat ja teemme tarvittavat tiivistykset ja kiinnitykset. Käymme läpi tiilten kiinnitykset etenkin reuna- ja harjatiilten osalta sekä korjaamme ja vaihdamme rikkinäiset tai liikkuneet tiilet. Tavallisesti riittää, että tiilikaton perushuolto tehdään kausiluontoisesti keväisin ja syksyisin. Näin katon kunnosta ollaan tietoisia koko ajan ja ongelmakohtiin saadaan puututtua aikaisessa vaiheessa, ennen kuin haasteet ehtivät isommiksi ja kalliimmiksi.

Tiilikatto on hintansa väärti kaikessa ylevyydessään ja lujuudessaan. Oikein toteutettu tiilikatto palvelee tehtävässään vuosikymmeniä tuoden rakennukselle turvaa, energiatehokkuutta sekä tyylikkään julkisivun. Onko sinulla harkinnassa tiilikatto talolle ensikatoksi? Vai löytyykö katolta tällä hetkellä yksi jo hyvin palvellut tiilikate, ja niinpä tiilikaton uusiminen on tullut ajankohtaiseksi? Oli tilanne mikä tahansa, Plus Kattopalvelun tiilikattoammattilaiset ovat valmiina palvelukseen. Toteutamme tiilikaton asennuksen laadukkaana takuutyönä tehokkaasti ja taidokkaasti, ja sinä saat keskittyä nauttimaan ensiluokkaisesta lopputuloksesta tulevien vuosikymmenten ajan. Varaa siis ajoissa tiilikaton asennus, niin toimitamme tiilikattoremontin juuri sinulle sopivaan aikaan. Tästä se käy näppärästi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme tiilikatosta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt