Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Palahuopakaton remontti taidolla ja tyylillä Plus Kattopalvelulta

Palahuopakatto, laattakatto, bitumipaanukatto – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Palahuopakattoja löytyy monenlaisesta rakennuksesta aina rivitaloista autotalleihin, ja erityisen suosittuja ne ovat kesämökeillä kauniin, perinteisen ulkomuotonsa ja murrettujen, maisemaan istuvien sävyjensä ansiosta. Bitumipaanuista asennettu palahuopakatto on kestävä, kevyt, hiljainen ja vesitiivis: se pysyy myrskytuulissakin paikallaan luotettavasti ja vaimentaa ropinat, kolinat sekä muut ympäristön äänet tehokkaasti. Palahuopakatto pääsee oikeuksiinsa varsinkin monimuotoisilla katoilla, joista löytyy paljon kulmia, jiirejä ja muita yksityiskohtia. Bitumiset kattolaatat istuvat moitteettomasti katon jokaiseen muotoon, ja näin lopputuloksesta saadaan tiivis ja toimiva. Palahuopakatto soveltuu katoille, joilla minimikaltevuus on 1:5 tai jyrkempi, ja sen monipuolinen kuvio- ja värivalikoima takaavat, että jokaiselle rakennukselle löytyy käyttökelpoinen vaihtoehto.

Plus Kattopalvelu remontoi palahuopakatot pitkällä kokemuksella ja ensiluokkaisella ammattiosaamisella. Meiltä saat huollot, korjaukset ja kokonaisvaltaiset remontit jyrkille ja loiville katoille rakennuksesta riippumatta. Tunnemme huopakaton erityispiirteet ja valitsemme työhön sille sopivat käsittelyaineet, tiivistysmassat ja työkalut. Työskentelytapamme on turvallinen niin kattoa kuin sen ympäristöäkin silmällä pitäen. Jokainen toteuttamamme kattoremontti suunnitellaan sekä suoritetaan rakennuskohtaisesti, joten ennen remonttia kattoammattilaisemme käy tekemässä ilmaisen kartoituskäynnin katollasi. Kuuntelemme toiveesi remontin suhteen ja selvitämme kattosi tilanteen, ja näiden tietojen pohjalta laadimme työsuunnitelman ja kustannustehokkaan tarjouksen remontista. Palahuopakaton remontti toteutetaan avaimet käteen- periaatteella ja laatutakuulla. Kun kaikki on tehty, siivoamme paikat.

Palvelemme sinua ja kattoasi aina kokonaisvaltaisesti: silloinkin kun nousemme katolle jonkin pienen kattotyön, esimerkiksi rännien siivouksen, merkeissä, katsastamme samalla läpi katon yleisen kunnon ja kerromme sinulle mahdollisista huomioistamme. Haluamme varmistautua siitä, että kattosi toimii kaikin puolin kuten pitääkin. Oikein asennettu ja hyvin huollettu katto on erinomainen sijoitus talon hyvinvointiin, sillä laadukkaasti toteutetut kattotyöt pitävät rakenteet terveinä ja auttavat näin välttymään isommilta ja kalliimmilta remonttitoimilta. Meillä teetetyistä kattotöistä saat yksityisasiakkaana hyödyntää kotitalousvähennyksen verotuksessa, ja suurempia korjaustarpeita varten tarjolla on myös joustava rahoitusvaihtoehto. Huopakaton hyvinvointi kuuluu niihin asioihin, joista ei auta tinkiä – muuten edessä on isompia ongelmia tulevaisuudessa. Teetä siksi ajoissa palahuopakaton remontti ja tilaa meiltä laadukas ja toimintavarma katto. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme palahuopakaton remontista!

Palahuopakaton remontti

Palahuopakatto eli laattakatto tarjoaa runsaan valikoiman muotoja ja värejä

Huopakatolla on pitkä ja vaiheikas historia, ja ajan saatossa sen ominaisuuksia on kehitetty pikkuhiljaa yhä paremmiksi ja paremmiksi. Olipa sellainenkin aika, kun huopakatolla viitattiin tervalla päällystettyihin paperiarkkeihin, jotka naulattiin kiinni aluslaudoitukseen. 1900-luvulla huopakatto alettiin valmistaa ensin raakahuovasta ja vuosisadan puolivälissä edelleen lasikuituhuovasta. 1970-luvulla ydinmateriaaliksi otettiin kumibitumi, ja nykyään huopakatosta puhuttaessa tarkoitetaankin yleensä juuri ominaisuuksiltaan erinomaista bitumikattoa: sitkas bitumimassa työstettynä vahvaan kuituverkkoon on yhdistelmä, joka takaa katteelle sen keveyden ja lujuuden, minimoi halkeiluriskin ja kestää erinomaisesti pakkasta. Ei siis ihme, että huopakatto on asennettu niin monelle maamme katolle.

Aivan erityinen paikka suomalaisten sydämestä löytyy bitumipaanuista rakennetulle palahuopakatolle eli laattakatolle. Tämä johtunee pitkälti siitä, että valinnan varaa on palahuovassa paljon niin värin, koon kuin muodonkin suhteen – palahuopakatto onkin näyttävä vaihtoehto yksinkertaiselle rullahuovalle. Värinä voi olla perinteinen musta, ruskea, harmaa tai kupari, mutta yhtä lailla saatavilla on esimerkiksi sinisiä, punaisia ja vihreitä vaihtoehtoja. Laatat voivat olla yksivärisiä tai monisävyisiä. Kattolaattoja löytyy isompina ja pienempinä muotoonleikattuina laattoina aina XL-kokoisiin saakka. Laattoja saa graafisempina ja perinteisempinä, esimerkiksi suorakulmaisina ja kuusikulmaisina, tai vaikkapa kaksikerroslaattoina, joista syntyy kolmiulotteinen, näyttävä lopputulos.

Leikkaus- ja ladontatapoja on nykyään todella monia palahuopakaton kohdalla. Koska variaatioiden määrä on suuri, löytyy palahuopakatoista taatusti juuri sinun katollesi soveltuva ratkaisu – katon saa istumaan moitteettomasti niin grillikatoksiin kuin moderneihin kivihuviloihinkin. Kun pyydät meiltä tarjouksen palahuopakaton remontista, kartoitamme kattosi tarpeet ja kuuntelemme sinulla olevat toiveet, ja näiden pohjalta etsimme parhaan ratkaisun juuri sinun kattosi ilmeeseen.

Palahuopakattoremontin ohessa luonnistuvat myös muut katon parannukset ja uudistukset

Palahuopakaton eli laattakaton remontin yhteydessä käymme aina kokonaisvaltaisesti läpi katon toimivuuden sekä kattovarustelut. Ennen remontin aloitusta kattoammattilaisemme havainnoi kattavasti katon tilannetta: puuttuuko katolta esimerkiksi piipunhattu, tai uupuuko sellaisia kattoturvatuotteita, joista katto voisi suuresti hyötyä? Ovatko jotkin kattovarusteluista jo aikansa eläneet tai selkeästi vaihtokunnossa? Onko katon tuuletuksessa tai eristyksessä parantamisen varaa? Mahdolliset epäkohdat tällaisissa seikoissa kannattaa hoitaa kuntoon kattoremontin yhteydessä, koska silloin työ on helpompi ja edullisempi toteuttaa kuin myöhemmin omana projektinaan.

Meiltä saat kaikki kattovarustelujen asennus- ja huoltopalvelut kattosi tarpeiden mukaan. Toimitamme asennettuina katollesi uudet kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, kattosillat, turvakiskot ja tikkaat. Plus Kattopalvelun kautta hankitut kattoturvatuotteet ovat aina standardien mukaiset, lujuusluokaltaan hyväksytyt sekä korroosionkestävät, ja ne on testattu turvallisiksi käytössä. Toiveidesi mukaan voimme varustaa kattoasi myös muilla kattotuotteilla ja lisävarusteilla, muun muassa pellityksillä, kattokuvuilla tai -ikkunoilla, aurinkopaneeleilla, sulanapitokaapeleilla tai uusilla vesikouruilla.

Tarkistamme kattoremontin yhteydessä myös umpilaudoituksen tai vaneroinnin sekä muita vesikaton alapuolisia rakenteita. Tarpeen mukaan remontoimme vesikaton lisäksi myös yläpohjaa. Meiltä löytyy tietotaito vaativiinkin töihin: asennamme pieneläinesteet ja korjaamme yläpohjan puurakenteiden lahovauriot. Parannamme katon energiatehokkuutta lisäeristyksellä tai, mikäli tarpeellista, lisäämme yläpohjan tuuletusta. Jos katto on painunut notkolle, tai jos rakenteeseen on tehtävä muita muutoksia esimerkiksi, jotta vastaavanlainen vesivuoto ei tulevaisuudessa toistuisi, onnistuu meiltä myös katon oikaisut sekä muut parannukset kattorakenteisiin. Suoritamme kaikki palahuopakaton remonttiin liittyvät työt turvallisesti, asianmukaisia telineitä ja putoamissuojaimia käyttäen, sekä herkkää kattopintaa ja katon rakenteita vaurioittamatta.

Uuden palahuopakaton hinta lasketaan tapauskohtaisesti perustuen tarvikkeiden, materiaalin ja työn määrään

Mitä uusi palahuopakatto sitten maksaa? Palahuopakaton hintaa ei saada yksinkertaisella laskukaavalla katon pinta-alan ja asennettavien kattolaattojen mukaan. Vaikka sekä materiaali että työalueen koko asiaan vaikuttavatkin, on palahuopakaton hinnassa enemmän muuttujia, sillä työn luonne ja vaativuus vaihtelevat samoin kuin sekin, kuinka laajaa korjausta katolla tarvitaan. Yhdessä remontissa riittää uusien huopien asennus, toisessa tapauksessa tarvitaan enemmän purku- ja pohjatöitä. Tämän vuoksi uuden palahuopakaton hinta lasketaan Plus Kattopalvelulla aina tapauskohtaisesti tekemämme kattokartoituksen pohjalta. Kun olemme selvittäneet kattosi kaipaukset ja sinulla olevat toiveet, pystymme niiden pohjalta laskemaan hinnan ja laatimaan tarjouksen, joka sisältää kaiken juuri sinun kattosi kannalta olennaisen, mutta ei turhia tai kattosi kohdalla tarpeettomia töitä.

Palahuopakaton remonttia edeltävässä kartoituksessa otamme huomioon katon perusominaisuudet, kuten koon, kattoprofiilin sekä rakennuksen korkeuden. Näin saadaan selville materiaalimenekki sekä esimerkiksi tarvitseeko pystyttää rakennustelineet. Jyrkkien, korkeiden tai muuten haastavanmuotoisten kattojen kohdalla voidaan myös joutua käyttämään apuna henkilönostimia tai muita työkoneita, mikä osaltaan vaikuttaa hintaan. Palahuopakaton asennus on hieman työläämpää ja siten hitaampaa kuin yksinkertaisemman rullahuovan asennus, ja työn haastavuutta kasvattaa, mikäli katolla on paljon huomioon otettavia yksityiskohtia, kuten jiirejä, läpivientejä, kattokupuja tai kattotuotteita, tai jos katto on hyvin monimuotoinen ja siinä on esimerkiksi paljon taitteita.

Palahuopakaton remontin työosuuteen vaikuttaa pitkälti vesikaton alapuolisten rakenteiden kunto. Jos esimerkiksi eristeet ovat vaihtokunnossa tai rakenteet vaurioituneet, vaatii remontti enemmän purku-, pohja- sekä asennustöitä. Samoin urakan yhteyteen on voitu sopia toteutettavaksi muita tarpeellisia huopakattotöitä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tällaisia voivat olla esimerkiksi uusien kattoturvatuotteiden toimitus ja asennus, katon pellitystyöt, yläpohjan lisäeristys ja muut näiden kaltaiset. Vaikka tällaiset työt tuovat omat kustannuksensa palahuopakaton hintaan, on niiden toteuttaminen muun remontin lomassa sekä kätevin että edullisin vaihtoehto.

Kun haluat tietää tarkemman hinnan palahuopakaton remontille, pyydä meiltä tarjous, niin tulemme katsastamaan kattosi ja laskemme sinulle kustannustehokkaan pakettihinnan ammattitaitoisesta laatutyöstä. Hintamme sisältää täydellisen avaimet käteen- palvelun niin materiaalien kuin työvaiheidenkin osalta: tarjoukseen on laskettu mukaan muun muassa kaikki esivalmistelut, purku- ja asennustyöt sekä viimeistelyt, laadukkaat tuotteet, materiaalit ja käsittelyaineet, tarvittavat suojapressut, telineet ja työkoneet, taitavat kattoasentajat, työmaan siivous, remonttijätteen poiskuljetus ja asianmukainen hävitys sekä kattava lopputarkastus. Kaikkiin tekemiimme huopakattotöihin kuuluu luonnollisesti myös laatutakuu, ja uusi palahuopakatto palkitseekin omistajansa vuosikymmenten ajan tiiviillä ja tehokkaalla suojalla.

Hyvin huollettu palahuopakatto tarjoaa hiljaisen ja kestävän suojan

Palahuopakatto eli laattakatto pidetään kunnossa säännöllisillä kattotarkastuksilla ja perushuolloilla. Parhaimmillaan palahuopakatto tarjoaa rakenteille suojaa jopa 20-40 vuotta, mutta jotta kate kestää vahvana koko käyttöikänsä, ovat ajoittaiset huoltotoimet tarpeen. Koska lika (ja sitä kautta katolle tuhoisa sammal) kiinnittyy epätasaiseen huopapintaan ja varsinkin sen saumakohtiin melko helposti, hyötyy palahuopakatto erityisen paljon säännöllisesti toteutetusta puhdistuksesta. Huopakaton perushuollot olisi suositeltavaa teettää vähintään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Näin katon kunnosta ollaan selvillä koko ajan, mahdolliset katto-ongelmat saadaan nitistettyä jo pieninä, ja katto on aina valmistettu tulevan vuodenajan rasituksia varten.

Huopakaton onnistunut huolto vaatii tekijältään taitoa ja kokemusta sekä kykyä ottaa huomioon huopakatteen erityispiirteet. Kokemattomasti tai väärillä välineillä tehdyillä huopakattotöillä voi saada katteelle paljon vahinkoa aikaan. Katon suojapinta on herkkä, ja liian voimakkaan jynssäyksen tai liian kovan vedenpaineen seurauksena sirote lähtee irtoamaan ja huovan suojaus menetetään. Samoin lumenpoisto vääränlaisella tekniikalla voi tuottaa mekaanista vauriota kattopintaan. Kovilla helteillä taas huopa lämpenee ja alkaa joustamaan, ja katolla liikkuminen voi aiheuttaa huovan venymistä. Meillä Plus Kattopalvelulla on kattava asiantuntemus huopakattotöistä sekä runsaasti kokemusta huovan käsittelystä, joten voit olla varma, että meillä teetettyinä työt sujuvat turvallisesti ja niistä on katolle todella hyötyä eikä haittaa.

Palahuopakaton puhdistuksen teemme hellävaraisesti ilmapuhaltamalla tai erittäin pehmeää harjaa apuna käyttäen. Siivoamme lehdet, neulaset ja muun irtoroskan paitsi katolta, myös vesikouruista, ja tarkistamme sadevesijärjestelmän toiminnan. Havainnoimme kattopinnan yleistä kuntoa ja tutkimme jiirit, läpiviennit, saumat sekä kattoturvatuotteet. Meiltä luonnistuvat tarpeen mukaan huopakaton pesut ja sammaleenpoistot, lumenpudotukset ja jäänsulatukset, suojakäsittelyt, uudelleenpinnoitukset sekä huoltomaalaukset. Jos rakenteet sallivat pääsyn yläpohjaan, tarkistamme huoltotoimien yhteydessä myös vesikaton alapuoliset rakenteet kaikkien poikkeamien, kuten vuotojälkien, varalta. Suoritamme huopakatolle tarvittavat kiinnitykset, tiivistykset ja vuotopaikkaukset, sekä myös isommat toimenpiteet myrskyvauriokorjauksia ja täydellisiä huopakattosaneerauksia myöten.

Palahuopakatossa yhdistyvät hienolla tavalla käytännöllisyys ja näyttävyys. Asiantuntevasti toteutettuna palahuopakatto tarjoaa hiljaista, lujaa ja luotettavaa suojaa rakenteille vuosikymmeniksi. Kun etsit huopakattopalvelua, joka asentaa palahuopakattosi tyylikkäästi ja taidokkaasti, ja jolla on tahtoa ja kykyä huolehtia katosta myös jatkossa tarvittavien huoltotöiden merkeissä, olet oikeassa paikassa. Onko palahuopakattosi vaihdon tarpeessa? Milloin viimeksi kattosi kunto on kartoitettu kokonaisvaltaisesti? Totea asiakaslähtöinen kattopalvelumme omakohtaisesti tilaamalla meidät kattosi kunnostukseen. Toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme palahuopakaton remontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt