Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Peltikaton asennus priimalaadulla ja ammattiottein Plus Kattopalvelulta

Peltikaton asennus edellyttää huolellista työskentelyä ja ammattitaitoa onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Olipa kyseessä ensikaton asennus tai uuden peltikaton asennus vanhan tilalle, kyse on koko rakennuksen kannalta erittäin merkityksellisestä kattotyöstä: vesikatto on avainroolissa kiinteistön hyvinvoinnin takaajana. Ehjä ja vesitiivis peltikatto suojelee terveinä niin sisäilman kuin talon rakenteetkin, sekä estää vesivuodot ja sitä kautta kalliiksi käyvät kosteusvauriot ja homeongelmat. Tietysti peltikatto on laadukkaista materiaaleista tehtynä ja asiantuntevasti asennettuna myös upea osa koko rakennuksen julkisivua ja nostaa osaltaan jopa kiinteistön arvoa.

Meiltä Plus Kattopalvelulta löytyy teräksenluja kokemus peltikattotöistä. Palvelemme laadukkaasti ja asiantuntevasti niin peltikaton huolloissa, korjauksissa, asennuksissa kuin vaihdoissakin. Meiltä saat tarpeen mukaan sekä maalatut, sinkityt että pinnoitetut peltikatot. Taitavat peltiseppämme hallitsevat niin monimuotoisten profiilipeltikattojen, modernien lukkosaumakattojen kuin perinteisten, erityisosaamista vaativien konesaumakattojenkin salat. Suoritamme kattotyöt aina avaimet käteen- palveluna, mikä tekee asian sinulle helpoksi: hoidamme kaiken tarvittavan materiaaleista ja pohjatöistä lähtien viimeistelyihin ja loppusiivoukseen saakka.

Kokonaisvaltainen palvelumme tarkoittaa myös, että tilasitpa meidät tekemään mitä tahansa täsmäaskarettakin, niin aina katolle noustessamme tarkistamme päällisin puolin myös katon yleistilanteen sekä yläpohjan kunnon. Mikäli havaitsemme esimerkiksi selkeää vaihtotarvetta kateruuveissa tai läpivientien tiivistyksissä, kerromme huomioistamme sinulle ja voimme hoitaa asian edullisesti samalla kuntoon. Meidän periaatteisiimme kuuluu aina palvelun kokonaisvaltaisuus ja tinkimätön laatu. Esimerkiksi, vaikka peltikaton saumat jäävät pitkälti katseilta piiloon, teemme ne poikkeuksetta viimeisen päälle, jotta tuloksena on taatusti toimiva katto. Plus Kattopalvelulta saat aina työlle myös kattavan takuun.

Kun ammattilainen asentaa peltikattosi, säästytään ikäviltä yllätyksiltä esimerkiksi virheasennusten tai vesivuotojen muodossa. Kaikki tekemämme työt ovat lisäksi yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa. Palvelemme asiakasystävällisesti myös kustannusten suhteen, sillä sivustomme kautta on haettavissa joustavampi rahoitus isompia projekteja silmällä pitäen. Olipa peltikattosi korjaustarve suuri tai pieni, osittainen tai täydellinen, kannattaa katto laittaa kuntoon nopealla aikataululla. Näin säästytään laajemmilta ja kalliimmilta korjauksilta, jotka tilanteen venyessä tulisivat eteen. Onko haussasi edullinen, laadukas ja palveleva kattoremontti? Olet tullut oikeaan paikkaan – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltikaton asennuksesta!

Peltikaton asennus priimalaadulla

Peltikaton asennus – valitaanko profiilipeltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto?

Millainen peltikate katolle sitten kannattaisi asentaa ja mistä seikoista valinta riippuu? Olisiko paras vaihtoehto profiilipeltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto? Profiilipeltikatto asennetaan valmiiksi muotoilluista kattopelleistä ja voi olla esimerkiksi tiilikuvioinen tai aaltokuvioinen. Moderni lukkosaumakatto ja perinteinen konesaumakatto taas ovat vähäeleisempiä ja yksinkertaisemman näköisiä ratkaisuja. Jokaisella peltikattotyypillä on omat vahvuutensa ja haastekohtansa. Se, onko paras vaihtoehto omalle katolle lukkosaumakatto, konesaumakatto vai profiilipeltikatto, riippuu niin rakennuksen tyypistä, katon kaltevuudesta, projektin kustannustasosta kuin henkilökohtaisista mieltymyksistäkin. Plus Kattopalvelu kartoittaa katon tarpeet aina tilannekohtaisesti, ja koska tunnemme hyvin niin kuvioidut profiilikatot kuin saumatut peltikatteetkin, pystymme tietojemme ja tekemiemme havaintojen pohjalta etsimään juuri sinun katollesi ihanteellisen kateratkaisun.

Esimerkiksi katon jyrkkyys viitoittaa suuntaa sille, mikä peltikatto kannattaa missäkin tapauksessa asentaa. Konesaumakatto sopii melko loivallekin katolle (kattokaltevuus 1:10). Lukkosaumakate vaatii katolta jo enemmän jyrkkyyttä (1:8) ja tiilikuvioitu profiilipeltikatto kaikkein suurimman minimikaltevuuden (1:5). Profiilipeltikaton hyviä puolia ovat esimerkiksi nopea ja vaivaton asennettavuus sekä edullisuus. Lukkosaumakatto on kattotyyppinä hiljaisempi kuin konesaumakatto, mikä on hyvä huomioida, jos katon äänieristävyys on itselle tärkeä kriteeri. Konesaumakatto on aina taitavan peltisepän käsityönä tehty, ja vaatii asentajaltaan enemmän kuin muut kattotyypit. Näin ollen se on kertakustannuksena selvästi kalliimpi kuin lukkosaumakatto tai profiilipeltikatto, mutta toisaalta hyvin pidetyn konesaumakaton käyttöikä voi yltää jopa sataan vuoteen, siinä missä se lukkosaumakaton ja profiilipeltikaton osalta on noin 50 vuotta. Konesaumakatto on myös ainoa ehdottoman tiivis kate, eikä siten vaadi erillistä aluskatetta – muille kattotyypeille aluskate on välttämätön toimivuuden takaamiseksi.

Myös asennuksessa ja katteen kiinnitystavoissa löytyy eroja. Profiilipeltikatto ruuvataan kiinni ruoteisiin, joten katteeseen tulee reikiä. Lukkosauma- ja konesaumakatot taas asennetaan ilman näkyviä reikiä: lukkosaumakaton pelti lukitaan paikalleen aiemmin asennetun pellin saumaan, konesaumakatolle taas teemme niin sanotun kaksinkertaisen saumauksen piilokiinnityksin ja tarvittavin tiivistyksin. Konesaumakatolle voidaan rakentaa asennuksen yhteydessä myös jalkaränni katon parhaan toimivuuden saavuttamiseksi. Lukkosaumakatolle riittää harvempi ruodejako, konesaumakatto taas tarvitsee tiheämmän laudoituksen. Konesaumakaton asennuksen yhteydessä on myös erityisen tärkeää huolehtia katon asianmukainen tuuletus kuntoon.

Moni pitää perinteistä konesaumakattoa ylivoimaisena ratkaisuna peltikatteiden joukossa, sillä se on todella kestävä, täysin vesitiivis ja taidokkaana käsityönä rakennettu. Usein konesaumakatto onkin kustannukset käyttövuosiin suhteutettuina järkevä valinta. On kuitenkin monia tilanteita, joissa myös oikein asennetun profiilipeltikaton ja aluskatteen yhdistelmällä saavutetaan katolle samat edut. Lisäksi läheskään aina ei kyse ole yhdestä ainoasta oikeasta ratkaisusta, vaan katolle on tarjolla monia hyviä vaihtoehtoja, ja lopputulos riippuu siitä, mitä osa-alueita katteessa halutaan painottaa. Mikäli aprikoit, millainen peltikate omalle katolle kannattaisi asennuttaa, tilaa Plus Kattopalvelu ilmaiselle kartoituskäynnille. Kuuntelemme toiveesi ja katsastamme kattosi, ja etsimme sille yksissä tuumin sopivan ratkaisun.

Peltikatto on pätevä ratkaisu monenlaiseen rakennukseen ja kattomuotoon

Miksi ja millaisissa tilanteissa katetyypiksi kannattaa valita nimenomaan peltikate? Peltikatto on suosittu kattovaihtoehto monipuolisuutensa ansiosta. Kuten edellä todettiin, löytyy niin muoto- ja poimulevykatteita kuin saumattujakin peltikatteita. Peltikatolla saa aikaan rakennukselle keskenään hyvin erilaisia ilmeitä, sillä muoto- ja värivalikoima peltikattojen suhteen on laaja, ja pinnoitteitakin löytyy sekä mattaisia että kiiltäviä. Peltikatto sopii omakotitaloihin ja rivitaloihin yhtä lailla kuin kerrostaloihin tai vaikka piharakennuksiinkin. Katon muoto ja kaltevuus vaikuttaa jonkin verran käytettävissä oleviin vaihtoehtoihin: loivalle katolle voi asentaa lukkosaumakatteen tai konesaumakatteen, kun taas profiilipeltikatto tarvitsee toimiakseen jo jyrkemmän kulman katolle.

Peltikatto on usein nopea ja vaivaton asennettava, ja se on kevyt rakenteille: pelti ei juurikaan rasita alus- ja tukirakenteita ja näin vältetään katon painumiset. Myös tuuletus on tavallisesti helppo järjestää toimivaksi peltikattoa asennettaessa. Pelti on oikein hoidettuna kestävä ja pitkäikäinen materiaali, ja tiilikattoon tai huopakattoon verrattuna se on myös helppohoitoinen: sammalta tai muuta kasvustoa ei yleensä peltikattoon kovin helpolla tartu, ja lunta ei välttämättä erikseen tarvitse varsinkaan jyrkältä peltikatolta käydä pudottamassa. Nykyisin peltikattoihin on tarvittaessa saatavilla erityisiä äänieristeitä, joten katteen kolinoita sateella tai myrskyllä ei ole syytä pelätä. Ensiluokkaisen toimivuutensa lisäksi peltikatto on suosittu valinta myös ekologisuutensa vuoksi: pelti on materiaalina täysin kierrätettävissä. On siis monia hyviä syitä ja tilanteita, joissa peltikatto puoltaa paikkaansa parhaana ratkaisuna katolle.

Peltikaton hinta asennettuna vaihtelee työn laajuuden ja kohteen tarpeiden mukaan

Mikä on peltikaton hinta laadukkaana ammattityönä asennettuna? Kuten edellä on käynyt ilmi, on peltikatteissa suuresti valinnanvaraa muodon, materiaalin ja tyypin suhteen, joten hinta on katsottava aina kattokohtaisesti ja kokonaisuuden mukaan. Peltikaton hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa käytettävä materiaali, katon koko, jyrkkyys ja muoto, rakennuksen korkeus ja sijainti, nykyisen katon kunto, sekä katon tarpeet ja asiakkaan toiveet esimerkiksi kattovarustelujen ja viimeistelyjen suhteen.

Peltikaton asennuksen hintaa laskettaessa täytyy siis huomioida esimerkiksi materiaalimenekki, joka on kiinni katon kokonaispinta-alasta. Jos katto on erityisen jyrkkä ja rakennus korkea, on työskentely kohteessa hitaampaa ja haastavampaa, ja projektissa saatetaan tarvita telineitä tai henkilönostimia. Samoin jos katto on hyvin monimuotoinen tai täynnä jiirikohtia, läpivientejä, saumoja, listoituksia ja muita senkaltaisia aikaa vieviä yksityiskohtia, ovat työn kustannukset korkeammat kuin yksinkertaisen kahden lappeen katon remontissa. Kohdekaton sijainti vaikuttaa myös hintaan: kuinka nopeaa ja helppoa työmaalle kulkeminen on, ja miten vaivattomasti materiaalit ja muut tarvikkeet saadaan tuotua perille ja nostettua katolle? Tällaiset asiat otamme huomioon jo hyvissä ajoin remontin suunnitteluvaiheessa.

Peltikaton hintaan asennettuna vaikuttaa paljon myös nykyisen katon tilanne. Uusitaanko pelkästään kattopellit eli tehdäänkö osittainen kattoremontti, vai vaihdetaanko myös aluskate sekä eristysvillat ja mahdollisesti muita vesikaton alapuolisia rakenteita? Kuinka paljon kohteessa on tehtävä purkutöitä tai muita pohjavalmisteluja, vai onko vanha kate mahdollista jättää uuden alle? Työn määrä uudiskohteessa voi olla huomattavasti pienempi ja projekti siten huokeampi, kun taas saneerausprojekteissa vanha katto ja sen aiheuttama vaiva on väistämättä huomioitava laskelmiin mukaan. Entä millainen on uusi asennettava peltikate? Peltikatetyypeistä profiilipeltikatto on yleensä edullisin, sillä se on nopea ja helppo purkaa ja asentaa. Lukkosaumakatteella on kapeampi hyötyleveys, eli saman pinta-alan kattaminen lukkosaumakatteella vaatii useampia peltejä. Työ on näin ollen hitaampaa ja arvokkaampaa. Korkeimmat asennus- ja materiaalikustannukset ovat käsityönä tehdyssä konesaumakatossa, mutta kuten mainittua, ovat sen käyttöikä ja kestävyys myös omaa luokkaansa.

Edellä mainittujen lisäksi muun muassa viimeistelytyöt ja kattovarustelut voivat nostaa peltikaton hintaa asennettuna. Esimerkiksi kattosillat, tikkaat, kattoluukut tai aurinkopaneelit voivat lisätä kustannuksia, mutta mikäli niiden päivittämiselle tai uusimiselle on tarvetta, niin edullisinta ne on kuitenkin asentaa juuri kattoremontin yhteydessä, ei omana projektinaan joskus myöhemmin. Tarkan hinnan peltikaton asennukselle laskemme aina tapauskohtaisesti, joten tarkemman hinta-arvion saat pyytämällä meidät ilmaiselle tarkastuskäynnille. Käynnin pohjalta tekemässämme tarjouksessa ovat laskettuina mukaan kaikki tarvittavat työt suunnittelusta sekä pohja- ja purkutöistä toteutuksen kautta katon viimeistelyihin saakka. Hinta sisältää muun muassa materiaalit, työvälineet, ympäristön riittävän suojauksen projektin ajaksi, asiantuntevat asentajat ja taitavat peltisepät, työssä olennaiset koneet, telineet ja henkilönostimet, työmaan loppusiivouksen ja -tarkastuksen sekä purku- ja rakennusjätteen poiskuljetuksen ja oikeaoppisen hävityksen. Luonnollisesti kaikkiin projekteihimme kuuluu lisäksi kattava takuu.

Plus Kattopalvelulta täydelliset ja osittaiset kattoremontit joustavasti tarpeen mukaan

Aina ei tietenkään ole syytä alkaa uusimaan koko kattoa aluskatetta myöten. Tietysti monessa tapauksessa aluskatteen käyttöikä korreloi vahvasti vesikaton vastaavan kanssa, mutta on myös tilanteita, joissa kattoruoteet, puurunko ja aluskate ovat kunnossa, ja järkevämmäksi tulee pelkkä kattopeltien vaihto. Tällöin toteutetaan niin sanottu osittainen kattoremontti. Esimerkiksi mikäli vaihtoehtoina ovat huonokuntoisten ja pinnasta ruostuneiden kattopeltien ruosteenpoisto, paikkaus ja maalaus, tai niiden vaihto kokonaan uusiin kattopelteihin, voi kattopeltien uusiminen osittaisella kattoremontilla olla edullisempi ja järkevämpi ratkaisu. Kustannukset kannattaa suhteuttaa saavutettuun hyötyyn nähden, ja pohtia, paljonko katteella on käyttöikää jäljellä ja paljonko käyttöikä korjauksilla tai remontilla pidentyisi. Peltikaton tapauksessa paikkaus on luonteeltaan joka tapauksessa väliaikainen ratkaisu, ja kattopellin uusiminen edessä ennemmin tai myöhemmin. Uusi, ehjä, taatusti vesitiivis kattopelti on aina varmempi ja toimivampi ratkaisu.

Plus Kattopalvelu hoitaa vahvalla ammattitaidolla niin osittaiset kuin täydellisetkin kattoremontit. Kartoitamme katon tilanteen aina tapauskohtaisesti, jotta tiedämme, mitkä ovat riittävät toimenpiteet millekin katolle. Hoidamme katon korjaukset ja oikomiset, uusimme aluskatteet ja aluslaudoitukset, sekä asennamme ja tiivistämme läpiviennit niin aluskatteen kuin vesikatteenkin osalta. Peltikaton asennuksessa kannattaa hyödyntää asiantuntevaa ammattilaista, sillä jos peltikatto asennetaan puutteellisesti tai väärin, tuottaa se lisätöitä ylimääräisten kattokorjausten tai jopa ennenaikaisten remonttien muodossa. Ammattitaidoton asennus voi johtaa vesivuotoihin ja kosteusvaurioihin, jolloin vaarassa ovat sekä rakenteet että sisäilma. Koska pelti on ruostumiselle altis materiaali, vuotojen mahdollisuus kannattaa minimoida käyttämällä asennuksessa kokenutta ammattitekijää. Plus Kattopalvelun kaikilla kattotöillä on aina täysi asennustakuu, ja lisäksi käyttämämme katemateriaalit on turvattu valmistajan omalla takuulla. Näin varmistetaan, että remontti sujuu turvallisesti ja on asiakkaalle täysin riskitön.

Uudelle peltikatolle takaat pitkän iän ja parhaan toimintakyvyn laadukkaalla kattohuollolla

Kun uusi peltikatto on asennettu, kannattaa siitä luonnollisesti pitää huolta. Vaikka peltikatto on kanssamateriaaleihinsa nähden helppohoitoinen, ei se suinkaan ole huoltovapaa, mikäli sen elinkaaresta halutaan saada laadukas ja käyttöiästä pisin mahdollinen. Emme jätä sinua kuitenkaan asian kanssa oman onnesi nojaan, vaan tarjoamme remonttien ja kattokorjausten lisäksi yhtä lailla myös laadukkaat peltikaton huoltopalvelut. Kun katto huolletaan tunnollisesti uudesta asti, pysyvät korjaustarpeet minimaalisina ja näin säästytään suuremmilta turhilta kustannuksilta. Peltikatolle suositellaankin tehtäväksi perustavanlaatuiset huoltokäynnit ainakin kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Näin vuodenaikojen ja säänvaihteluiden aiheuttamat rasitukset pysyvät aisoissa, ja mahdolliset ongelmat katolla havaitaan jo varhain.

Plus Kattopalvelu suorittaa laadukkaasti ja asiantuntevasti niin peltikaton perushuollot kuin tarvittavat täsmätoimenpiteetkin. Saat meiltä katollesi peltikaton vuosihuollot, ruosteenpoistot, ruosteenestokäsittelyt, reikien paikkaukset ja katon läpivientien sekä kiinnikkeiden tiivistämiset ja uusimiset. Teemme peltikaton lumityöt ja huoltomaalaukset, ja katon kattavammat pesut samoin kuin sadevesijärjestelmän perusteelliset puhdistukset. Aina, kun käymme katolla, niin olipa käynnin syy ja suoritettava toimenpide mikä tahansa, katsastamme läpi koko katon kunnon. Tutkimme katepintaa, saumoja, kiinnikkeitä, tiivisteitä, jiirejä, kattoturvatuotteita ja läpivientejä ja hoidamme ne kuntoon, mikäli huoltotarvetta ilmenee. Huoltopalvelumme käsittävät myös vesikaton alapuoliset rakenteet, eli jos yläpohjaan on esteetön pääsy, käymme katsomassa myös sen tilanteen: missä kunnossa ovat eristysvillat ja aluskate, näkyykö lahoja puurakenteita, merkkejä vesivuodoista ja niin edelleen. Tarjoamme sinulle siis ilmaisen katon kuntotarkastuksen ja annamme edullisen tarjouksemme mahdollisten epäkohtien kuntoon saattamisesta.

Kun tarvitset peltikaton huoltoa, korjausta, kuntotarkastusta tai kokonaisvaltaista peltikattoremonttia, käänny Plus Kattopalvelun puoleen. Olemme viisas valinta, sillä suoritamme työt taidolla ja asiantuntemuksella, pidämme kiinni sovitusta aikataulusta, tekemämme remontti on kustannustehokas ja annamme lopputulokselle laatutakuun. Toimintakykyinen peltikatto on arvokas apu koko rakennuksen kunnossapysymiselle, sillä vain vesitiivis ja oikein asennettu katto voi varmistaa rakenteiden ja sisäilman terveinä pysymisen sekä parantaa kiinteistön energiatehokkuutta merkittävästi. Missä kunnossa peltikattosi tällä hetkellä on? Milloin viimeksi ammattilainen on huoltanut katon tai katsastanut sen kunnon? Epäiletkö, että katon käyttöikä on lopussa tai onko siitä selviä merkkejä ruosteen tai ehkä jopa vesivuotojen muodossa? Tarvitaanko katollesi osittainen tai kokonaisvaltainen kattoremontti? Mikä tahansa kattosi tilanne sitten onkin, anna meidän hoitaa se kuntoon tyylillä ja taidolla. Tilaa meidät apuun – ota yhteyttä ja pyydä tarjous peltikaton asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt