Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Peltikaton vaihto tiilikattoon tai huopakattoon tekee katosta hiljaisemman

Oletko harkinnut peltikaton vaihtoa tiilikattoon tai huopakattoon? Katemateriaalin vaihto luonnistuu hyvin kattoremontin yhteydessä. Kun mietitään peltikaton vaihtoa tiilikattoon tai huopakattoon, kyse ei välttämättä ole siitä, että yksi kate on toista absoluuttisesti parempi: onhan jokaisella kattomateriaalilla omat vahvuutensa samoin kuin haastekohtansakin. Ratkaisevaa on ennemminkin se, mitä ominaisuuksia katossa halutaan painottaa ja millaiset ovat omat mieltymykset katon julkisivun suhteen. Mikä katetyyppi sulautuisi hyvin muuhun maisemaan? Vai halutaanko nimenomaan erottuva, ehkä melko modernikin ilme katolle? Millainen kate toimii parhaiten katon jyrkkyyden ja kattomuodon kanssa? Onko tärkeintä, että katto on edullinen asennettava tässä ja nyt, vai ollaanko kattoon valmiita panostamaan rahallisesti enemmän, jos myös käyttöikä on kaksin- tai jopa kolminkertainen.

Plus Kattopalvelu auttaa punnitsemaan katon hyödyt ja laskemaan sen kustannukset myös pidemmällä aikavälillä, katetyypin huolto- ja korjaustarpeet huomioiden. Näin saadaan mahdollisimman tarkka kuva siitä, mikä katemateriaali on ihanteellisin juuri sinun katollesi, ja kannattaako katon vaihto toiseen kattotyyppiin remontin yhteydessä. Meiltä onnistuu peltikaton vaihto tiilikattoon tai huopakattoon ja päinvastoin, olipa kohdekatto sitten perinteinen satulakatto tai monimuotoinen mansardikatto. Aina kun nousemme katolle, niin olipa syy siihen mikä tahansa, käsittelemme kattoa kokonaisuutena. Havainnoimme siis läpi katepinnan kunnon ja katon eri yksityiskohdat harjatiivisteestä alkaen kattoturvatuotteisiin saakka. Saat tiedon mahdollisista huomioistamme, ja annamme halutessasi sinulle edullisen tarjouksen tarvittavista kattotöistä.

Kun peltikatto vaihdetaan tiilikattoon tai huopakattoon, kannattaa työ jättää ammattilaiselle. Näin varmistutaan, että työn laatu on kaikin puolin priimaa ja katosta saadaan kerralla toimiva. Katonvaihdon yhteydessä tutkimme rakenteiden kantavuuden ja esimerkiksi jos peltikatto vaihdetaan painavampaan tiilikattoon, teemme tarvittavat vahvistukset. Varmistamme lisäksi, että vesikaton alapuolisissa rakenteissa on huomioitu sekä katon eristys että tuulettuvuus. Pystymme tekemään tarvittaessa myös sellaiset haastavat kattotyöt kuin vaikkapa kattomuodon vaihto, katon jyrkkyyden muutos ja notkolle painuneen katon oikaisu.

Kaikki tekemämme kattotyöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa, ja lisäksi sivustomme kautta voi hakea joustavampaa rahoitusta isommille projekteille. Kun katon vaihto tai kattoremontti on sinulle ajankohtainen, tee siis katollesi palvelus ja tilaa meidät paikalle. Teemme katonvaihdon laadukkaana avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä, tyylikkäällä lopputuloksella ja sovitussa aikataulussa pysyen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoremontista!

Peltikaton vaihto tiilikattoon tai huopakattoon

Peltikaton vaihto tiilikattoon tai huopakattoon – mistä syistä ja milloin järkevää?

Miksi peltikaton vaihto tiilikattoon tai huopakattoon saattaisi tulla kysymykseen? Kuten todettua, kattomateriaalin valinnassa on pitkälti kyse katon tarpeiden ja asiakkaan mieltymysten yhteenlasketusta summasta. Peltikate on kiitelty materiaali erityisesti helppohoitoisuutensa vuoksi, ja usein se on myös nopeahko ja edullinen asennettava. Tähän tietysti tuovat poikkeuksen konesauma- ja kuparikatot, mutta niiden kestävyys ja käyttöikä taas ovat aivan omaa luokkaansa: perinteinen peltikate voi sekin kestää huollettuna noin 50 vuotta, konesaumakatto 100 vuotta ja kuparikatto jopa 200 vuotta. Peltikatto on myös armollinen rakenteille melko kevyenä kattomateriaalina, eikä se juuri kerää sammalta. Sen sijaan peltikaton ongelmista suurimpia on ruoste, joka voi ilmestyessään tehdä pahaakin jälkeä jopa kattovuotojen ja lahovaurioiden muodossa. Pelti myös lämpöelää voimakkaasti, joten vuodenaikojen vaihtelut tuovat peltikatteelle sekä sen kiinnikkeille omat haasteensa ja rasitteensa. Lisäksi sateella tai myrskyllä peltikaton läpi kuuluvat sateen ropinat ja muut kolinat, jollei äänieristyselementtejä ole asennettu kattoon.

Peltikaton vaihto tiilikattoon tai huopakattoon tekee katosta hiljaisemman, sillä sekä tiili että huopa ovat ääntä tehokkaasti eristäviä materiaaleja. Katon joutuessa myrskyn silmään ovat tiilikatto ja huopakatto tavallisesti paremmassa turvassa kuin helpommin tuulen riepoteltavissa olevat kattopellit. Huopakatto on peltikaton tavoin kevytrakenteinen, painava tiilikate taas vaatii rakenteilta enemmän. Huopakaton asennus käy nopeasti ja edullisesti kuten peltikatonkin, kun taas tiilikaton asennukseen kuluu enemmän aikaa ja kertakustannuksena se on hieman arvokkaampi. Toisaalta tiilen käyttöikä on betonitiilen 70 vuodesta savitiilen jopa sataan vuoteen – huopakate taas täytyy uusia tavallisesti noin 20-40 vuoden välein. Sekä huopa- että tiilikatto tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja keräävät peltikattoa herkemmin sammalta. Toisaalta esimerkiksi lumi tarraa huopakatteen pintaan tiukasti kiinni, joten lumiesteet eivät kaikissa tilanteissa ole katolla välttämättömät, toisin kuin liukkaalla ja usein jyrkälläkin peltikatolla.

Kysymys on siis kohdekaton tarpeista ja katteelta kaivatuista ominaisuuksista. Jyrkälle katolle tietty kattomateriaali sopii paremmin kuin loivalle. Tai jokin tietty kattomateriaali voi tuntua kalliilta asennettaessa, mutta kun sen käyttökustannukset jakaa tasaisesti katon koko elinkaaren varrelle, voidaan huomata, ettei se välttämättä loppupeleissä tulekaan sen kalliimmaksi kuin muut vaihtoehdot. Koska valinnanvaraa katemateriaaleissa on nykyään runsaasti, voi tuntua hankalalta tai jopa ylivoimaiselta tehtävältä päättää, millainen kate palvelee parhaiten omaa tilannetta. Siinä tapauksessa pyydä meiltä Plus Kattopalvelulta apua: teemme ilmaisen kartoituskäynnin, jossa otamme selvää katon tilanteesta ja samalla kuuntelemme, mitä toiveita ja ajatuksia sinulla on uuden katon suhteen. Näiden seikkojen pohjalta teemme suunnitelman remontista ja autamme ratkaisemaan, mikä kattomateriaali on sinun katollesi se sopivin.

Katon laadukas huolto varmistaa, että uusi katto säilyy tiiviinä ja toimintavarmana

Kun katto on vaihdettu uuteen, siirrytään kattotöissä ylläpitovaiheeseen: säännöllisellä kattohuollolla varmistetaan, että katto pysyy ehjänä, toimintakykyisenä ja tiiviinä. Tunnollinen kattohuolto tulee myös huomattavasti edullisemmaksi kuin isommat ja kalliimmat korjaukset ja ennenaikaiset kattoremontit. Kun huoltotoimet tehdään säännöllisesti, myös katon haasteet ja ongelmakohdat havaitaan ajoissa ja niihin saadaan reagoitua heti. Onkin katon kannalta suositeltavaa, että perushuolto sille tehtäisiin ainakin kaksi kertaa vuodessa – tavallisesti puhutaan katon kevät- ja syyshuollosta. Syksyisin katto valmistellaan talveen kesän sateiden ja siitepölykauden sekä syksyn lehtiroskan ja myrskyjen jäljiltä. Keväällä taas havainnoidaan, miten kate on selviytynyt talvikauden jään, lumen ja pakkasen rasituksista, ja varmistetaan katon tiiviys ja kunto ennen suurempia kevätsateita. Plus Kattopalvelulta saat kaikki kattosi tarvitsemat huoltotyöt, olipa kyse sitten perustavanlaatuisista vuosihuolloista tai tietyistä täsmätoimenpiteistä.

Kun teemme katolle vuosihuoltoa, syys- tai keväthuoltoa, puhdistamme perusteellisesti kattopinnan sekä rännit ja vesikourut. Tiilikatolta ja peltikatolta tämä lehtien, neulasten ja irtoroskan siivous tapahtuu harjaamalla, huopakatolta joko pehmeällä harjalla tai ilmapuhaltamalla. Tarkistamme sadevesijärjestelmän toimivuuden, rännien kiinnitykset sekä kaadon. Katsastamme, missä kunnossa katepinta on: onko huopakatteessa jäljellä sirotetta, tiilikatossa pinnoitetta, peltikatossa maalia? Näkyykö sammalta, ruostetta, reikiä, painumia, kupruja tai repeämiä, jotka kielisivät korjaustarpeesta? Tiivistämme saumakohdat, uusimme kiinnikkeet, vaihdamme rikkinäiset tiilet ja niin edelleen. Tietysti tarkastamme huolellisesti myös katon kuntoon ja toimintaan vaikuttavat lukuisat yksityiskohdat, kuten läpiviennit, jiirit sekä kattoturvatuotteet.

Katon vuosihuollon lisäksi suoritamme katteelle myös muut huoltotyöt tarpeen mukaan. Tällaisia voivat olla esimerkiksi katon kattava pesu, sammaleenpoistokäsittely tai katetyypin mukaiset suojakäsittelyt. Kun katon pintakäsittely tulee ajankohtaiseksi, voimme tehdä katolle huoltomaalauksen tai uudelleenpinnoituksen. Periaatteemme kokonaisvaltaisesta palvelusta näkyy aina suorittamissamme huoltotöissä: huomioimme katepinnan lisäksi myös vesikaton alapuoliset rakenteet eli yläpohjan. Mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme jokaisen huoltokerran yhteydessä tutkimassa myös sen tilanteen. Katsastamme esimerkiksi, näkyykö kastuneita villoja, lahoja rakenteiden puuosia tai onko aluskatteessa reikiä tai repeämiä. Huollamme laadukkaasti ja asiantuntevasti kuntoon myös näissä mahdollisesti ilmenneet puutteet.

Plus Kattopalvelu suorittaa kattohuollot, katon korjaukset, katon vaihdot sekä kokonaisvaltaisemmatkin kattoremontit tyylillä ja taidolla alusta loppuun saakka. Meillä pakettiin kuuluvat aina laadukkaat tuotteet, ammattitasoiset työvälineet sekä asiantuntevat asentajat. Tehtyämme työn valmiiksi siivoamme paikat ja annamme työlle kattavan asennustakuun, ja jatkossa saat meiltä myös kaikki kattoa ylläpitävät huollot ja käsittelyt. Asiakkaanamme voit olla kattotöiden suhteen huoletta ja keskittyä nauttimaan lopputuloksesta, joka paitsi kestää aikaa, myös kruunaa talon julkisivun. Kun siis etsit luotettavaa tekijää katonvaihdolle tai kattoremontille, kutsu meidät käymään, niin kartoitetaan kattosi tilanne ja päivitetään se entistä paremmaksi. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt