Peltikattoremontin hinta – Huomioitava muutakin kuin materiaalimenekki ja katon koko

Peltikaton hinta on luonnollinen kiinnostuksen kohde, kun peltikattoremontti alkaa olla omalla kohdalla ajankohtainen. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen peltikatto toimii niin rakennuksen sääsuojana, energiatehokkaana lämmöneristäjänä kuin talon julkisivun kruunaamattomana kuninkaanakin. Plus Kattopalvelu toimittaa laadukkaat peltikatot omakotitaloihin ja rivitaloihin siinä missä piharakennuksiin ja kesämökeillekin. Pitkä kokemuksemme, laadukkaat tavarantoimittajamme ja korkea työmoraalimme mahdollistavat helpon, sujuvan ja edullisen peltikattoremontin kohteeseen kuin kohteeseen.

Peltikaton hinta ei koostu pelkästään materiaalista ja pinta-alasta, vaan kyseessä on monimutkaisempi kokonaisuus. Peltikaton asennuksen hintaan vaikuttavat muun muassa nykyisen katon kunto ja ominaisuudet, tarvittavan työn määrä ja vaativuus, kohdekaton sijainti, muoto ja jyrkkyys, sekä huomioitavat yksityiskohdat ja toivotut lisävarustelut. Uudiskohteen työmäärä on pienempi kuin vanhan katon saneerauksessa, kahden lappeen yksinkertainen katto on vähätöisempi kuin jiirejä, läpivientejä ja muita yksityiskohtia täynnä oleva monimuotoinen kohde. Katon alapuolisten rakenteiden kunto ratkaisee paljon ja kertoo esimerkiksi tarvittavien purkutöiden määrästä. Jopa remontin ajankohta voi vaikuttaa peltikaton hintaan: rauhallisemmalla talvikaudella remontin voi onnistua saamaan hieman huokeammin kuin kiireisimpään sesonkiaikaan.

Meillä Plus Kattopalvelulla peltikaton hinta on kokonaisuus, joka lasketaan aina tapauskohtaisesti. Siksi kattoremonttimme alkaakin ilmaisella kattotarkastuskäynnillä, jonka tilaamalla saat tarkemman hinta-arvion remontista. Tulemme paikan päälle tutkimaan katon tilanteen ja selvitämme, mitä remonttitarpeita juuri sinun katollasi on. Samalla kuuntelemme toiveitasi remontin suhteen, ja mikäli haluat remontin yhteydessä esimerkiksi päivittää kattoturvatuotteesi nykypäivään tai asennuttaa katolle energiaa säästävät aurinkopaneelit, voimme ottaa tällaiset toimet osaksi remonttikokonaisuutta. Meille on tärkeää, että kattosi on käyntimme jälkeen kunnossa kaikilta osin, joten aina kun nousemme katolle, vaikka vain läpivientejä tiivistämään, havainnoimme koko katon yleiskuvaa ja ilmoitamme, mikäli esiin nousee jotain akuuttia. Meillä kattosi on parhaissa käsissä.

Peltikaton hinta Plus Kattopalvelulla sisältää täydellisen avaimet käteen- palveluna toteutettavan remontin, jolla on täysi asennustakuu ja kattomateriaaleilla valmistajan omat takuut. Kun ammattitaitoinen tekijä suorittaa peltikattosi asennuksen, ei työnjälkeä tarvitse alkaa myöhemmin korjailemaan. Kattoalan ammattilainen huomaa piilevätkin vuotoriskit ja korjaustarpeet, ja asiat hoidetaan kerralla kuntoon. Suorittamamme kattotyöt voi yksityisasiakas hyödyntää myös verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Jos taas kattoremontti on isommanpuoleinen ja peltikaton hinta siten kertakustannuksena suuri, on sivustomme kautta haettavissa joustavampi rahoitusvaihtoehto projektille. Peltikaton hinta on järkevä sijoitus, sillä katon hyvä kunto heijastuu koko rakennuksen hyvinvointiin esimerkiksi toimivana eristyksenä ja tuuletuksena sekä rakenteiden ja sisäilman terveinä pysymisenä. Kun siis peltikattoremontti on ajankohtainen, älä vitkastele asian kanssa, vaan hoida katto viipymättä takaisin huippukuntoon. Kätevimmin se käy, kun tilaat meidät paikalle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltikaton hinnasta!

Peltikattoremontin hinta

Peltikattojen hinnoissa on vaihtelua, samoin niiden elinkaaressa

Peltikaton hinta vaihtelee sen mukaan, millainen peltikate kohteeseen asennetaan. On olemassa sekä moderneja lukkosaumakatteita, perinteisempiä konesaumakatteita että monimuotoisia profiilipeltikattoja, joista viimeksi mainituissa voi olla esimerkiksi tiili- tai aaltokuvioidut kattopellit. Eri materiaalit vaativat eri määrän työtä peltikattoremontin suhteen. Valmiiksi muotoilluista kattopelleistä asennettava profiilipeltikatto on nopea, helppo ja siten edullisin asentaa, sillä se ruuvataan paikoilleen. Lukkosaumakatto ja konesaumakatto taas ovat työläämpiä ja sitä kautta arvokkaampia, sillä niissä katteeseen ei tehdä näkyviä reikiä, vaan kiinnitys hoidetaan muilla tavoin. Konesaumakatteen asennuksen yhteydessä katolle saatetaan tehdä myös jalkaränni. Peltikaton hinnassa tulee ottaa myös huomioon, asennetaanko katon alle erityiset äänieristyselementit.

Erilaisilla peltikattovaihtoehdoilla on tietysti myös erilaiset käyttöiät. Perinteinen profiilipeltikatto kestää asianmukaisesti huollettuna noin 50 vuotta, lukkosaumakatteen elinkaari on samaa luokkaa. Kertakustannuksena arvokkaampi konesaumakatto taas voidaan pitää käyttökelpoisena jopa yli sata vuotta. Harvinaisempia peltikattotyyppejä ovat kuparikatto ja alumiinikatto. Nämä materiaalit ovat hankintavaiheessa kalleimmat vaihtoehdot, mutta yhtä lailla niiden lujuuskin on täysin omaa luokkaansa: ne eivät ruostu eivätkä sammaloidu, ovat hyvin huoltovapaita, patinoituvat ajan saatossa kauniisti ja niiden käyttöikä yltää jopa kahteensataan vuoteen. Peltikaton hintaa laskettaessa ei kannatakaan tuijottaa pelkästään kattoa asennettaessa tapahtuvaa kertakustannusta, vaan katon hinta on hyvä jakaa tasaisesti käyttövuosille, ja miettiä, mitä kaikkea minkäkin katteen hinnalla saavutetaan: kenties pidempää käyttöikää, helppohoitoisuutta, vielä korkeampaa laatua, vedenpitävää turvaa rakenteille ja niin edelleen.

Peltikaton hintaan kuuluu kaikki kateruuveista kattoturvatuotteisiin

Mitä peltikaton hinta sitten pitää sisällään? Meillä Plus Kattopalvelulla peltikaton hinta on aina kokonaishinta, joka käsittää koko projektin kaikki tarvittavat vaiheet ja välineet. Kun siis annamme sinulle remontista tarjouksen, on kyseessä remontin kokonaiskustannus – et törmää myöhemmin epämääräisiin piilokuluihin tai selittämättömiin lisäveloituksiin. Emme halua korjata mitään mikä ei oikeasti korjausta vaadi, ja toisaalta emme halua jättää remontista mitään katon kannalta oleellista pois. Siksi laskemmekin tarjouksen aina tapauskohtaisesti ja vasta kohdekaton kattavan kartoituksen jälkeen.

Hinnassa ovat mukana kaikki työn vaiheet suunnittelusta lähtien pohjatöiden ja toteutuksen kautta aina viimeisteleviin loppukäsittelyihin saakka. Peltikaton hintaan sisältyvät työsuunnitelma, ympäristön riittävä suojaus projektin ajaksi, mahdolliset vanhan katon purkutyöt ja muut esivalmistelut, tarvittaessa aluskatteen ja alusrakenteiden purku-, korjaus- ja asennustyöt sekä katon rakenteen oikaisut, uuden katteen asennustyöt, mahdolliset kattoturvatuotteiden ja muiden kattovarustelujen asennukset, ruosteenestokäsittelyt sekä maalaukset ja pinnoitukset. Plus Kattopalvelulla peltikaton hintaan kuuluvat aina ensiluokkaiset kattoalan ammattilaiset, koulutetut asentajat sekä taitavat peltisepät. Remontin hinnassa ovat luonnollisesti mukana kaikki käytettävät ruuvit, pellit, maalit ja muut materiaalit sekä ammattilaistasoiset työvälineet, mahdollisesti tarvittavat henkilönostimet, telineet ja niin edelleen. Hintaan sisältyy myös työmaan perusteellinen loppusiivous ja kohteen lopputarkastus, purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus sekä asianmukainen hävittäminen. Meillä peltikaton hintaan kuuluu lisäksi aina automaattisesti asennustakuu.

Osittainen vai kokonaisvaltainen kattoremontti – riittäisikö pelkkä kattopeltien vaihto?

Peltikaton hintaan vaikuttaa luonnollisesti se, toteutetaanko osittainen kattoremontti vai täydellinen kattosaneeraus. Pienimmillään peltikaton uusiminen voi tarkoittaa kattopeltien vaihtoa, eikä katon alapuolisiin rakenteisiin tarvitse sen syvemmin puuttua. Tämä riippuu tietysti nykyisen katon aluskatteen ja rakenteiden kunnosta, joten projektin laajuus selviää yleensä remonttia edeltävällä kattotarkastuskäynnillä. Usein aluskatteen ja vesikatteen käyttöikä kulkevat vahvasti samassa tahdissa, mutta näin ei aina välttämättä ole, joten yläpohjan kunto kannattaa selvittää tarkoin peltikaton uusimisen tullessa ajankohtaiseksi.

Mikäli välikaton tutkimisen yhteydessä ilmenee, että kattoruoteet, aluskate ja puurunko ovat hyvässä kunnossa, voidaan peltikattoremontti toteuttaa osittaisena kattoremonttina, vaihtaen vain kattopellit. Tällöin peltikaton hintakin jää huokeammaksi kuin isomman remontin tapauksessa. Toisaalta, jos kattorakenteissa ilmenee korjaustarvetta – lahovaurioisia puurakenteita, kastuneita villoja tai muita epäkohtia yläpohjassa – täytyy yleensä myös aluskate rakentaa uudelleen, ja työn määrä on tällöin tietysti suurempi, mikä näkyy myös peltikaton hinnassa. Mikäli aluskate on reikiintynyt tai muuten kärsinyt, ei sitä välttämättä kannata lähteä korjaamaan: teipit ja muut pikapaikkaukset eivät ole pitkällä aikavälillä kovinkaan toimivia ja varmoja, ja paikkakohdan pettäessä syntyneet vauriot voivat olla kestämättömän suuria esimerkiksi kosteusvaurioiden ja homeongelmien muodossa.

Peltikaton korjaustoimien laajuutta kartoitettaessa kustannukset kannattaa suhteuttaa saavutettuun hyötyyn nähden. Esimerkiksi kun pohditaan, paikataanko nykyiset kattopellit vai vaihdetaanko ne uusiin, on hyvä kysyä itseltään: paljonko nykyisellä katteella on käyttöikää jäljellä? Entä paljonko käyttöikä pitenisi, jos teetän korjaukset nykyiseen katteeseen? Paljonko maksan korjauksista verrattuna siihen, että uusisin katepellit kokonaan? Jos nykyiset kattopellit ovat päässeet jo pahasti ruostumaan ja reikiintymään, voi niiden ruosteenpoisto, paikkaus ja maalaus tulla suhteessa paljon kalliimmaksi ja työläämmäksi kuin että ne suosiolla vaihtaisi uusiin kattopelteihin. Uusi, ehjä peltikate, jolla on valmistajan myöntämä materiaalitakuu, suojelee joka tapauksessa rakennusta paljon parempi kuin paikkauksilla väliaikaisesti paranneltu vanha peltikatto. Me Plus Kattopalvelulla autamme sinua mielellämme, mikäli sinua askarruttaa, kuinka laajaa remonttia peltikatollesi tarvitaan. Kartoitamme nykykaton kunnon ja tilanteen, ja etsimme sinun tapaukseesi parhaan vaihtoehdon.

Peltikaton elinkaaren turvaaminen tapahtuu helposti säännöllisellä perushuollolla

Moni päätyy valitsemaan peltikaton myös sen helppohoitoisuuden ansiosta. Huoltokustannustenkin suhteen peltikatto on edullinen, sillä sille riittää tavallisesti huolloksi peruspuhdistus. Avainasia tässä on säännöllisyys: kun katon perushuolto on toistuvaa ja tapahtuu riittävän usein, ei katolle pääse syntymään isompia ongelmia, ja mahdolliset haastekohdat havaitaan jo varhain. Tämä säästää huollossa niin aikaa kuin rahaakin. Peltikaton huoltokäynti kannattaa tilata noin puolen vuoden välein, tavallisesti keväisin ja syksyisin. Näin pystymme nopeasti reagoimaan vuodenaikojen ja säänmuutosten aiheuttamiin rasituksiin, ja katto pysyy moitteettoman toimintavarmana.

Perustavanlaatuisen kevät- tai syyshuollon yhteydessä siivoamme katolta lehdet, neulaset ja muut roskat, ja puhdistamme myös rännit sekä tarkistamme niiden toimivuuden. Huoltokäynnillä myös tutkimme katon tilanteen kattavasti kaikilta osin: miltä katepinta näyttää, entä saumakohdat, jiirit, läpivientien ja katon tiivisteet ja kiinnitykset, entä ovatko kattoturvatuotteet ajan tasalla? Kurkkaamme myös vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy. Mitkä tahansa huoltokäynnillä havaitut epäkohdat pystymme myös laittamaan kuntoon: uusimme kiinnikkeet ja teemme tarvittaessa peltien lisäkiinnitykset, tiivistämme läpiviennit, suoritamme ruosteenpoistot ja reikien paikkaukset, sekä hoidamme katon ja sadevesijärjestelmän perusteellisemmat pesut ja puhdistukset. Kun peltikatto vuosien vieriessä kaipaa huoltomaalausta, pinnoitamme katon jälleen priimakuntoon. Talvisin hoidamme lumityöt sekä jäänsulatukset katolta ja ränneistä.

Plus Kattopalvelulta saat laadukkaat peltikattopalvelut kokonaisvaltaisesti, olipa kyse huollosta, korjauksesta tai peltikaton uusimisesta, isosta tai pienestä työstä. Ammattitaitoisesti asennettu ja asiantuntevasti kunnossapidetty peltikatto maksaa itsensä takaisin pienentyneinä korjauskustannuksina, parantuneena energiatehokkuutena sekä ennen kaikkea suojaamalla rakennusta vesivuodoilta, homevaurioilta ja sisäilmaongelmilta. Kun me asennamme peltikattosi, on lopputuloksena niin säätä kuin aikaakin kestävä ratkaisu, jossa silmä lepää. Jos siis tarvitset peltikaton huoltoa, korjausta tai peltikattoremonttia, kutsu meidät paikalle, niin laadimme sinulle työsuunnitelman ja talousystävällisen tarjouksen laaturemontista. Ota yhteyttä jo tänään – pyydä tarjouksemme peltikattotöistä!