Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Taloyhtiön kattoremontilla katosta kaikin puolin kestävä

Onko kattoremontti ajankohtainen teidän taloyhtiössänne? Parhaatkin katot tulevat lopulta tiensä päähän, kun aika, auringonpaahde, sateet, siitepölyt, lehdet, neulaset ja roskat sekä talven lumi ja jää koettelevat katetta. Ajoissa remontoitu taloyhtiön katto on jälleen varma suoja likaa ja kosteutta vastaan, ja se myös pysyy jatkossa kunnossa edullisemmilla huoltotoimilla ja pienemmillä korjaustöillä. Jos taas katon kunnostus laiminlyödään, voi seurauksena olla vesivuotojen ja muiden ongelmien kehittymistä katolle ja rakenteisiin, mistä taas seuraa pahimmillaan home- ja sisäilmaongelmia. Taloyhtiön kattoremontti on siis viime kädessä myös terveys- ja turvallisuuskysymys, sen lisäksi että uudesta katosta on esteettistäkin iloa sen kaunistaessa talon julkisivun.

Plus Kattopalvelu palvelee kaikissa taloyhtiön kattoremonttiin liittyvissä asioissa laadukkaasti ja takuutyönä. Meillä taloyhtiön kattoremontti toteutetaan avaimet käteen-palveluna, eli vastaamme urakan jokaisesta vaiheesta täysin aina suunnitteluvaiheesta lopputarkastukseen. Remontoimme kaikki kattotyypit, niin satulakatot, pulpettikatot kuin tasakatotkin, ja meille ovat tuttuja katemateriaaleja sekä huopa, pelti että tiili. Suunnittelemme ja toteutamme taloyhtiön kattoremontit aina kattokohtaisesti, joten kattoremontti alkaa kattavalla kuntokartoituksella, jonka asiantuntijamme tulee tekemään paikan päälle. Näin saamme parhaan käsityksen kohdekaton lähtötilanteesta. Kuuntelemme myös asiakkaan toiveita kattoremontin suhteen. Otamme huomioon katolle tehdyt havainnot sekä asiakkaan tarpeet ja toiveet laatiessamme suunnitelman ja tarjouksen taloyhtiön kattoremontista.

Plus Kattopalvelu tekee taloyhtiösi kattoremontin laadukkaasti, riskittömästi ja ripeästi, sovitusta aikataulusta kiinnipitäen. Huolehdimme asianmukaisesta tiedotuksesta projektin edetessä, ja varmistamme työmaan turvallisuuden taloyhtiön asukkaille läpi remontin. Koska meillä on laaja ammattitaito kattotöistä, pystymme hoitamaan minkä tahansa korjaustyön, joka remontissa tulee vastaan. Tarkkailemme kattoa aina kokonaisuutena, joten kerromme reilusti mahdollisista akuuteista korjaustarpeista, vaikka sillä kertaa olisikin kyseessä esimerkiksi pelkkä katon puhdistus tai rännien siivous.

Haluamme palvella joustavasti, joten kanssamme pystyy sopimaan isommissa remonteissa maksun jakamisesta muutamaan erään, ja sivujemme kautta saa haettua myös rahoitusta projektille. Pidämme huolen, että katto on käyntimme jälkeen toimiva kokonaisuus ja hyvässä iskussa säitä ja aikaa vastaan. Kun taloyhtiön kattoremontti siis on edessä, varmista uudelle katollesi helposti laadukkaat ja pitkät elinvuodet ja tilaa meidät katollesi. Tästä se käy kätevästi – ota yhteyttä ja pyydä tarjous taloyhtiön kattoremontista!

Taloyhtiön kattoremontti

Kattotuotteet kuntoon taloyhtiön kattoremontin yhteydessä

Taloyhtiön kattoremontti on oiva hetki päivittää myös kattoturvatuotteet ja muut kattovarustelut. Ehkä katolta jo löytyvät kattotuotteet kaipaavat uusimista, tai kenties jokin uudempi, hyödyllinen kattovarustelu puuttuu katolta vielä kokonaan. Plus Kattopalvelu toimittaa asennettuina katolle kaikki tarvittavat kattotuotteet. Esimerkiksi kattoturvatuotteemme ovat aina laadukkaita ja korroosionkestäviä, ja meiltä saatkin niin katon kulkusillat, palo-, seinä- ja lapetikkaat kuin lumiesteetkin. Kattoturvatuotteet lisäävät turvallisuutta katolla ja sen ympäristössä liikuttaessa, ja auttavat välttämään omaisuus- ja henkilövahinkoja. Lisäksi osa niistä on määräystenkin mukaan pakollisia, joten on hyvä selvittää, mitä kattoturvatuotteita juuri teidän taloyhtiönne katolle tarvitaan.

Kattoturvan varmistamisen lisäksi katolla voi olla ajankohtaista uusia esimerkiksi vesikourut, pellitykset tai kattoläpiviennit. Yksi nykyään suosittu kattotuoteryhmä on aurinkopaneelit, joita asennamme katoille usein remontin yhteydessä. Urakan aikana myös vesikatteen alapuolisten rakenteiden varustelutasoa voidaan tarvittaessa parantaa esimerkiksi asentamalla pieneläinesteet, uusimalla alusrakenteita ja vaihtamalla tai lisäämällä yläpohjan eristeitä. Kattotuotteiden kunto ja tarve kannattaa ehdottomasti kartoittaa taloyhtiön kattoremontin yhteydessä, sillä osana suurempaa korjausta niiden asennus ja uusiminen on helpointa ja edullisinta toteuttaa. Halutessasi tarkempia tietoja nimenomaisista kattovarusteluista tai niiden sopivuudesta taloyhtiönne katolle kysy apua Plus Kattopalvelun kattoasiantuntijoilta. Palvelemme mielellämme kaikissa kattotuoteasioissa ja etsimme teidän taloyhtiönne katolle parhaan ratkaisun!

Taloyhtiön kattoremontin hintaan vaikuttavat useat osa-alueet

Taloyhtiön kattoremontin kustannukset vaihtelevat projektista riippuen. On luonnollista, että mikäli on kyse täydellisestä kattosaneerauksesta, on hintaluokka erilainen kuin puhuttaessa yhden lappeen osittaisesta täsmäkorjauksesta. Kattoremontin hintaan vaikuttaa moni kohteen ominaisuus: millainen on katon korkeus (käytetäänkö remontissa telineitä tai henkilönostimia?), jyrkkyys ja kattomuoto (kuinka nopeasti ja vaivattomasti katolla pystytään liikkumaan ja työskentelemään?). Urakan kustannuksia laskettaessa on huomioitava tietysti myös remontoitava kokonaispinta-ala sekä katteessa käytetyt materiaalit.

Kohdekatoilla on myös vaihteleva määrä erilaisia yksityiskohtia, jotka vaikuttavat taloyhtiön kattoremontin hintaan. Mitä enemmän katolla on esimerkiksi jiirikohtia, lippoja, pellityksiä, kattovalokupuja tai läpivientejä, sitä vaativampi ja työläämpi kattoremontti on toteuttaa, sillä yleensä sekä purku- että asennustöiden määrä kasvaa näiden myötä. Mikäli katolle suoritetaan viimeistelytöinä esimerkiksi suoja-ainekäsittely, maalaus tai pinnoitus, täytyy tällaiset työt muistaa laskea mukaan kattoremontin kustannuksiin. Lisäksi, kuten edellä käsiteltiin, taloyhtiön kattoremonttiin voi sisältyä myös kattovarustelujen päivittäminen: hinnassa tulee mahdollisesti huomioida siis uudet vesikourut, lumiesteet, kattoturvatuotteet tai aurinkopaneelit. On hyvä muistaa, että kattotuotteiden asennus ja uusiminen on edullisinta juuri kattoremontin yhteydessä, eli tällöin saat parhaan mahdollisen hinnan.

Tarkan hinta-arvion taloyhtiön kattoremontille voimme antaa vasta sen jälkeen, kun asiantuntijamme on käynyt kartoittamassa katon tilanteen paikan päällä. Näin saamme täydemmän kuvan katon kunnosta, kun pääsemme tutkimaan myös vesikatteen alapuolisia rakenteita. Mikäli yläpohjasta paljastuu esimerkiksi kastuneita villoja, toimimaton aluskate tai lahonneita puuosia, täytyy nämäkin tietysti hoitaa remontissa kuntoon katon toimivuuden takaamiseksi, ja tästä seuraa kustannuksia. Jos taas rakenteet ovat hyväkuntoiset, saattaa remontissa riittää pelkkä vesikatteen vaihto, jolloin työtä on vähemmän ja hintakin jää tällöin edullisemmaksi. Plus Kattopalvelun hinta sisältää remontin kaikki vaiheet avaimet käteen-palveluna, eli kaikki työssä tarvittavat materiaalit ja työvälineet sekä kattotyöt suunnittelusta loppusiivoukseen saakka. Arviokäyntimme on veloitukseton, joten selvitä taloyhtiön kattoremontin tarkka hinta pyytämällä meidät käymään katolle!

Taloyhtiön kattosaneeraus voidaan toteuttaa myös talvella

Taloyhtiön kattosaneerauksen toteutus onnistuu loistavasti myös talvella. Monelle ajatus talvella tehtävästä kattoremontista voi olla vieras, mutta talvi saattaa ajankohtana olla joissakin tapauksissa jopa kätevämpi kuin kevät tai kesä. Kun taloyhtiön kattoremontti tehdään talvella, vältytään suuremmilta sesonkiruuhkilta, ja lisäksi kuivan pakkauskauden matala ilmankosteus auttaa materiaaleja säilymään kuivina, jolloin projektissa päästään vähemmällä suojauksella. Routainen pihamaa kestää myös hyvin työkoneiden, telineiden ja tontilla säilytettävien materiaalien painon, eikä vaadi korjaamista jälkikäteen. Kun taloyhtiön kattoremontti tehdään talvella, on katto kunnossa vastaanottamaan kevään sade- ja sulamisvedet sekä myrskyt.

Taloyhtiön kattoremontti talvella ei vaikuta asumiseen merkittävästi. Talossa voi asua normaaliin tapaan, sillä huolehdimme tunnollisesti tiedotuksesta, turvallisuudesta ja siisteydestä remontin jokaisessa vaiheessa. Vesikaton puuttuminen ei poista lämpöä rakennuksesta, ja mikäli yläpohjan eristeitä joudutaan vaihtamaan, voimme toteuttaa työn osissa, jolloin vaikutukset asumismukavuuteen jäävät mahdollisimman pieniksi. Pystymme suunnittelemaan työt muutaman päivän sääennusteen perusteella, joten talven mahdolliset sateetkaan eivät pääse meitä yllättämään. Taloyhtiön kattoremontti talvella voi siis olla tehokas, kätevä ja harkinnan arvoinen vaihtoehto. Plus Kattopalvelu palvelee laadukkaasti kaikissa kattoasioissa ympäri vuoden, myös talvikuukausina.

Säännöllinen kattohuolto varmistaa katolle pitkän ja terveen elämän

Olipa katto tehty tiilestä, huovasta tai pellistä, täytyy sitä huoltaa säännöllisesti toimivuuden takaamiseksi. Uusi katto ei ole tässä mikään poikkeus, vaan taloyhtiön kattoremontin jälkeenkin katolle tulee tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet. Kattohuollon avulla saavutetaan katolle korkealaatuinen kunto ja pisin mahdollinen käyttöikä. Huoltotoimet ovat myös edullinen tapa vähentää ennenaikaisia kattokorjauksia ja -remontteja tulevaisuudessa. Kun taloyhtiön kattoremontti on tehty, Plus Kattopalvelu ei jätä kattoa oman onnensa nojaan, vaan jatkossa saat meiltä kaikki tarvittavat katon huoltotyöt – sekä säännölliset vuosihuollot että akuutit täsmätoimenpiteet.

Perustason kattohuollot, kuten katon pesu ja puhdistus sekä rännien siivous, kannattaa tehdä katolle vähintään kaksi kertaa vuodessa. Usein katolle tehdäänkin huolto puolivuosittain – tavallisesti kyse on katon kevät- ja syyshuollosta. Riittävän usein tehty huolto auttaa huomaamaan katon haastekohdat jo varhaisessa vaiheessa, jolloin ongelmat eivät ehdi kehittyä isommiksi ja ratkaisutkin niihin ovat edullisia. Syyshuollossa katto puhdistetaan kesän siitepölyistä sekä pudonneista neulasista ja lehdistä, ja valmistellaan se talven koitoksiin. Keväällä taas tarkistetaan, miten katto on selviytynyt talven lumikuormasta ja kevään sade- ja sulamisvesistä. Käydessämme katolla havainnoimme aina kokonaisuutta, ja mikäli katolla ilmenee mitä tahansa korjaus- tai huoltotarvetta, kerromme siitä sinulle ja pystymme hoitamaan homman kuntoon.

Palvelemme kattohuoltotöissä kokonaisvaltaisesti. Vuosihuoltojen yhteydessä tai tarvittaessa erikseenkin muun muassa tiivistämme katon saumaukset, vaihdamme rikkinäiset tiilet, paikkaamme pienet reiät huopakatteessa, poistamme ruosteen peltikatolta, tarkistamme katon kiinnikkeet, ja asennamme sekä huollamme katon läpiviennit ja kattoturvatuotteet. Meiltä saat myös katon lumenpudotukset ja rännien jäänsulatukset, katon sammaleenpoistot sekä katon huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset. Kun katto on huollettu asianmukaisesti, toimii se tarkoituksenmukaisella tavalla suojellen rakenteita lialta ja kosteudelta ja eristäen lämmön rakennuksen sisäpuolelle. Näin sekä asumismukavuus että asukkaiden turvallisuus on oikealla tolalla.

Kun aika on kypsä taloyhtiön kattoremontille, Plus Kattopalvelu on laadukas ja turvallinen valinta suorittamaan työn. Hoidamme haastavimmatkin projektit ammattitaidolla alusta loppuun saakka, pidämme kiinni sovitusta aikataulusta, ja annamme työlle aina laatutakuun. Jos katolla on selkeää korjaustarvetta, tai jos olet epävarma katon kunnosta, älä aikaile: vain ehjä, vesitiivis katto täyttää tehtävänsä rakennuksen suojana. Varmista katollesi pitkä ja korkealaatuinen elinkaari – ota yhteyttä ja pyydä tarjous taloyhtiön kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt